Allegro.pl - bez linków

Gość: eywa

#1657078 Napisano: 30.06.2008 04:23:39
a w ogóle lepiej zapłać szybko bo zaraz firma windykacyjna zadzwoni emotka
0 0

Gość: melisa

#1658174 Napisano: 01.07.2008 07:26:26
Na allegro różne rzeczy mogą nie działać, różne głupoty już wymyślają, ale prowizje i rachunki działają i nie podlegają żadnym dyskusjom od samego początku serwisu. emotka
0 0

asiam

#1662676 Napisano: 02.07.2008 08:38:24
UWAGA!!!!!
Poczta zmieniła cennik
Paczka do 1kg-8,50 zł
1-2 kg 10,00 zł
Sprawdźcie sobie cennik tutaj.
http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm
0 0

#1663407 Napisano: 03.07.2008 08:02:51
Ja już wiem, ale lecą sobie w kulki. Jeszcze podwyżkę o 50gr to bym zrozumiała, ale od razu o ok. 30%? Płać i płacz jak mówi pewne mądre powiedzenie emotka
0 0

Gość: eywa

#1664014 Napisano: 03.07.2008 11:10:13
asiam napisał(a):

UWAGA!!!!!
Poczta zmieniła cennik
Paczka do 1kg-8,50 zł
1-2 kg 10,00 zł

no właśnie ja dziś stratna jestem na tym, bo nie wiedziałam i sprzedałam na allegro ze starą ceną przesyłki i mnie zamurowało jak mi pani powiedziała ile emotka
0 0

ziolko

#1667935 Napisano: 05.07.2008 08:14:04
eywa napisał(a):

asiam napisał(a):

UWAGA!!!!!
Poczta zmieniła cennik
Paczka do 1kg-8,50 zł
1-2 kg 10,00 zł

no właśnie ja dziś stratna jestem na tym, bo nie wiedziałam i sprzedałam na allegro ze starą ceną przesyłki i mnie zamurowało jak mi pani powiedziała ile emotka

a mnie trafił się klient, co sobie sam wylicza koszt przesyłki emotka tylko, że nie wział pod uwagę podwyżki....
0 0

visserarthur

#1677181 Napisano: 09.07.2008 10:59:40
u mnie i u kolegi na aukcji koles zrobil zakupy (2 rzeczy na jednej i 2 na drugiej). prowizje od sprzedazy wyniosly 9,7 i 9,7. koles chcial wysylke za pobraniem na co ani ja ani kolega nie wyrazilismy zgody (nawet napisalismy o tym w aukcji). koles krecil, ze jest za granica i nie ma mozliwosci wplacic, wiec wystapilismy o zwroty prowizji, a kolesiowi w zwiazku z tym zawiesili konto. dzis koles pisze do mnie i do kolegi zebysmy anulowali zwroty, a koszty nam zwroci z nawiazka i zaproponowal gotowke lub zasilenie kont... suma sumarum dal nam po zasileniu po 50 zl emotka :P - mysle, ze skorzystalem na tym emotka
0 0

Gość: aniulka2629

#1680254 Napisano: 11.07.2008 05:34:12
Zapraszam na moje aukcje. Orginalne ubrania i bielizna z USA, Nowe

http://www.allegr...ions.php?uid=4139485
0 0

androm

#1680258 Napisano: 11.07.2008 05:37:42
ziolko napisał(a):

eywa napisał(a):

asiam napisał(a):

UWAGA!!!!!
Poczta zmieniła cennik
Paczka do 1kg-8,50 zł
1-2 kg 10,00 zł

a mnie trafił się klient, co sobie sam wylicza koszt przesyłki emotka tylko, że nie wział pod uwagę podwyżki....

znowu podwyżka?to już straasznie drogo!
0 0

#1680271 Napisano: 11.07.2008 05:51:29
androm napisał(a):

ziolko napisał(a):

eywa napisał(a):

asiam napisał(a):

UWAGA!!!!!
Poczta zmieniła cennik
Paczka do 1kg-8,50 zł
1-2 kg 10,00 zł

znowu podwyżka?to już straasznie drogo!

nom przesadzaja juz zbytnio ale coż mozna na to poradzic
0 0

#1691690 Napisano: 17.07.2008 07:30:12
Padłam ze śmiechu. emotka

Kilka dni temu przyuważyłam na allegro fajny telefonik. Sprzedawca z miasta nieopodal, więc zaklikałam na gg po więcej informacji, m.in. pytałam o okres trzymania baterii. Sprzedawca uprzejmie odpowiedział, że nie wie i musi sprawdzić, naładuje i odezwie się jak bateria się wyczerpie. Dodałam aukcję do obserwowanych a w międzyczasie już ktoś zalicytował. Odpalam dzisiaj allegro, a tam aukcja zakończona przez sprzedawcę, oferta allegrowicza wycofana, powód:

Telefon zaginął podczas gdy testowałem dlugość działania na baterii na prośbe jednego z allegrowiczów.

Prośba była moja, ale jak telefon może zaginąć podczas testowania działania baterii. Matrix czy co? emotka emotka emotka emotka
0 0

ziolko

#1691720 Napisano: 17.07.2008 07:43:22
melisa napisał(a):

Kilka dni temu przyuważyłam na allegro fajny telefonik. Sprzedawca z miasta nieopodal, więc zaklikałam na gg po więcej informacji, m.in. pytałam o okres trzymania baterii. Sprzedawca uprzejmie odpowiedział, że nie wie i musi sprawdzić, naładuje i odezwie się jak bateria się wyczerpie. Dodałam aukcję do obserwowanych a w międzyczasie już ktoś zalicytował. Odpalam dzisiaj allegro, a tam aukcja zakończona przez sprzedawcę, oferta allegrowicza wycofana, powód:

Telefon zaginął podczas gdy testowałem dlugość działania na baterii na prośbe jednego z allegrowiczów.

Prośba była moja, ale jak telefon może zaginąć podczas testowania działania baterii. Matrix czy co? emotka emotka emotka emotka

zalezy gdzie testował emotka bo jesli zostawił na parapecie albo w aucie i wszędzie były pootwierane okna, to wiadomo emotka
0 0

kajus18

#1694646 Napisano: 19.07.2008 02:56:03
normalnie nie mogę....jedna kupująca oczywiście bez pełnej aktywacji zasypywała mnie prośbami o paczkę pobraniową pytała o to z 3 razy.Przed wczoraj dostałam od niej maila-bez komentarza to pozostawię-a ile taki produkt kosztuje w sklepie kosmetycznym.W ogóle jej nie odpisałam bo szkoda słów.Dzisiaj otwieram skrzynkę a tam meil cytuję sorry ale przypadkowo nacisłam przycisk kup teraz ale ja nie chce kupować twojego produktu wybacz ale nie kupuje : po prostu... emotka emotka emotka czy naprawdę nie ma takina takich ludzi sposobu?kiedyś osoby bez pełnej aktywacji konta nie mogły kupować a teraz allegro zmieniało zasady i emotka emotka emotka czy nie ma sposobu żeby taka osoba bez pełnej aktywacji nie mogła u mnie kupować/ i co mam teraz zrobić przecież to jasne że ta osoba nie zapłaci albo specjalnie nie odbierze paczki za obraniem był ktoś w takiej sytuacji może napisać do allegro i przedstawić im te meile?
0 0

apoccalipsa

#1694658 Napisano: 19.07.2008 03:08:41
melisa napisał(a):

dobre
emotka
0 0

Gość: vikinka

#1694696 Napisano: 19.07.2008 03:35:23
kajus18 napisał(a):

normalnie nie mogę....jedna kupująca oczywiście bez pełnej aktywacji zasypywała mnie prośbami o paczkę pobraniową pytała o to z 3 razy.Przed wczoraj dostałam od niej maila-bez komentarza to pozostawię-a ile taki produkt kosztuje w sklepie kosmetycznym.W ogóle jej nie odpisałam bo szkoda słów.Dzisiaj otwieram skrzynkę a tam meil cytuję sorry ale przypadkowo nacisłam przycisk kup teraz ale ja nie chce kupować twojego produktu wybacz ale nie kupuje : po prostu... emotka emotka emotka czy naprawdę nie ma takina takich ludzi sposobu?kiedyś osoby bez pełnej aktywacji konta nie mogły kupować a teraz allegro zmieniało zasady i emotka emotka emotka czy nie ma sposobu żeby taka osoba bez pełnej aktywacji nie mogła u mnie kupować/ i co mam teraz zrobić przecież to jasne że ta osoba nie zapłaci albo specjalnie nie odbierze paczki za obraniem był ktoś w takiej sytuacji może napisać do allegro i przedstawić im te meile?

wysłałaś już paczke do tej osoby? jeśli tak, a ona nie odbierze - zgłoś do allegro.
jeśli nie wysyłałaś, a ona się wycofała - zgłoś do allegro, dostaniesz zwrot pieniędzy za wystawienie aukcji; tej, co się wycofała po zakupie, wystaw negatywny komentarz. Żeby w przyszłości tego uniknąć, napisz w stronie 'o mnie', że osoby bez aktywacji lub jakiegoś limitu gwiazdek, nie mogą brać udziału w aukcji, albo mogą w przypadku potwierdzenia chęci kupna po wygraniu aukcji.
0 0

Gość: luko92

#1694749 Napisano: 19.07.2008 04:21:06
apoccalipsa napisał(a):

melisa napisał(a):

dobre
emotka

No emotka emotka
0 0

#1695415 Napisano: 20.07.2008 08:05:26
vikinka napisał(a):

wysłałaś już paczke do tej osoby? jeśli tak, a ona nie odbierze - zgłoś do allegro.
jeśli nie wysyłałaś, a ona się wycofała - zgłoś do allegro, dostaniesz zwrot pieniędzy za wystawienie aukcji; tej, co się wycofała po zakupie, wystaw negatywny komentarz. Żeby w przyszłości tego uniknąć, napisz w stronie 'o mnie', że osoby bez aktywacji lub jakiegoś limitu gwiazdek, nie mogą brać udziału w aukcji, albo mogą w przypadku potwierdzenia chęci kupna po wygraniu aukcji.

Taki zapis nic nie daje. Bo co komuś zrobisz jak ci przystąpi do aukcji typu KT? Nic. Nie wyślesz mu towaru? To wystawi ci negatywa i racja będzie po jego stronie, bo jak kupił i wpłacił kasę to towar jego. Z aukcji możesz usunąć licytującego z różnych powodów, ale nie z KT. Aukcję, którą opisała kajus to typowa KT, więc taki zapis nic jej nie pomoże, bo prawnej mocy nie ma on żadnej. Ludzie różne bzdury na OM wypisują, ale nijak ma się to czasami do rzeczywistości.

Allegro przesadziło z tym dostępem wszystkich użytkowników do KT, ale liczy się kasa z prowizji.

kajus18 po pierwsze FZP wypełnij, dostaniesz zwrot prowizji, po drugie od razu negatyw, po trzecie skontaktuj się z allegro, jeżeli po zakończeniu aukcji dostałaś e-meila bez pełnych danych osobowych, adresowych i telefonicznych Kupującego, wtedy allegro może zawiesić konto tego użytkownika. I to chyba tyle co możesz zrobić, bo innego wyjścia na takich niestety nie ma.
0 0

#1723711 Napisano: 04.08.2008 05:55:22
Zapraszam na moje aukcje. Orginalne ubrania, bielizna,aparaty fotograficzne z USA, Nowe

http://www.allegr...ions.php?uid=4139485
0 0

androm

#1723794 Napisano: 04.08.2008 06:47:30
apoccalipsa napisał(a):

melisa napisał(a):

dobre
emotka

może testował gdzieś w akademiku albo na kolonii i mu podprowadzili.
toś mu kuku zrobił niezłe.
0 0