Czy informują/ informowali?

donia7

#6724082 Napisano: 24.08.2020 10:04:12
Ostatni etap "Smakujesz, wygrywasz"? emotka
0 0

darog

#6724087 Napisano: 24.08.2020 10:32:02
FBmarta22 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

reniii napisał(a):

darog napisał(a):

Cytrusek77 napisał(a):

violka88 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

ivanotta napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

Czy informowali za OKOCIMSKIe warianty za 2gi etap? 

nikt się nie chwalił

Nie wiem czy nikt, wszak już 2 osoby pisały, że info było tydzień temu emotka
/udziału nie brałam, ale wpadło mi w oko/ emotka  

13.08 w czwartek był SMS z info o wygranej i to na 100% z II etapu. 

Ale według regulaminu dopiero 17.08 miał być wybór z II etapu + 7 dni na powiadomienie

szef Smolara na urlopie a ktoś w Smolarze zrobił losowanko nie patrząc na regulamin, daty, etc...?

Smolar tyle obecnie konkursów organizuje, że gdyby chcieli przeczytać wszystkie te nasze wypociny konkursowe, to głowy spuchły by im jak balony. Miejcie trochę wyrozumiałości.

ale dlaczego mam być wyrozumiała? jak się nie ma mocy przerobowych, to albo się rezygnuje ze zleceń, albo się przyjmuje nowych pracowników. dlaczego mam się zgadzać na łamanie regulaminu?

No właśnie, kurcze... przecież oni po to są, żeby własnie to wszystko czytać  emotka  w ramach wolontariatu raczej tego nie robią.

Że co?? Ja biorę tyle roboty- którą dam rade zrobić DOBRZE i sumiennie przyjąć kase za dobrze wykonaną pracę. Wyobraź sobie, że są tacy, którzy lojalnie godzinę nad hasłem siedzą, aby rzeczywiście KOMISJA uznała je za wyjątkowe...Poza tym godzina jazda do sklepu po towar (paragon)
A Ty piszesz o "wyrozumiałości" bo Smolar chce zarobić a ma gdzieś sponsora i uczestników?? 
A jeśli to fakt, że rozwiązali konkurs - nie czytali (losowali) kilka dni przed terminem w regulaminie to nawet POZORÓW nie chcieli zachować...
2 katake, donia7 0

dwaburekoty

#6724088 Napisano: 24.08.2020 10:35:27
Otóż to! Jeśli chcieli zrobić losowanie, to mogli z wynikami poczekać. Nikt wtedy by nie wymyślał teorii spiskowych.
0 0

pikawka

#6724093 Napisano: 24.08.2020 10:45:36
darog napisał(a):

FBmarta22 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

reniii napisał(a):

darog napisał(a):

Cytrusek77 napisał(a):

violka88 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

ivanotta napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

nikt się nie chwalił

Ale według regulaminu dopiero 17.08 miał być wybór z II etapu + 7 dni na powiadomienie

szef Smolara na urlopie a ktoś w Smolarze zrobił losowanko nie patrząc na regulamin, daty, etc...?

Smolar tyle obecnie konkursów organizuje, że gdyby chcieli przeczytać wszystkie te nasze wypociny konkursowe, to głowy spuchły by im jak balony. Miejcie trochę wyrozumiałości.

ale dlaczego mam być wyrozumiała? jak się nie ma mocy przerobowych, to albo się rezygnuje ze zleceń, albo się przyjmuje nowych pracowników. dlaczego mam się zgadzać na łamanie regulaminu?

No właśnie, kurcze... przecież oni po to są, żeby własnie to wszystko czytać  emotka  w ramach wolontariatu raczej tego nie robią.

Że co?? Ja biorę tyle roboty- którą dam rade zrobić DOBRZE i sumiennie przyjąć kase za dobrze wykonaną pracę. Wyobraź sobie, że są tacy, którzy lojalnie godzinę nad hasłem siedzą, aby rzeczywiście KOMISJA uznała je za wyjątkowe...Poza tym godzina jazda do sklepu po towar (paragon)
A Ty piszesz o "wyrozumiałości" bo Smolar chce zarobić a ma gdzieś sponsora i uczestników?? 
A jeśli to fakt, że rozwiązali konkurs - nie czytali (losowali) kilka dni przed terminem w regulaminie to nawet POZORÓW nie chcieli zachować...

Wy tak na poważnie. Przecież to tylko konkursy. Jak ktoś ma wygrać to i tak wygra. Czy będą wyniki dziś czy za 5 dni... rozumiem regulamin...ale na co ta spina... i jak się tu nie dziwić Smolarowi, że ponoć nie lubi konkursowiczów jak są tacy pretensjonalni z poczuciem, że wszystko im się należy. . mam do tego luzniejsze podejście i staram się nie żyć tylko konkursami
A odnośnie tego, że jak nie ma czasu to niech nie bierze zleceń...to chyba pisze ktoś kto nie ma swojej działalności. Nie przyjmujesz zlecenia to następnego nie dostaniesz, tylko inna agencja... oni mają reklamodawców, z którymi współpracują od lat i nie odmówiła im przecierz...to kasa kasa kasa A oto w każdym biznesie chodzi
Sory jeśli Kogoś urazilam

darog

#6724094 Napisano: 24.08.2020 10:54:33
pikawka napisał(a):

darog napisał(a):

FBmarta22 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

reniii napisał(a):

darog napisał(a):

Cytrusek77 napisał(a):

violka88 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

ivanotta napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

nikt się nie chwalił

Wy tak na poważnie. Przecież to tylko konkursy. Jak ktoś ma wygrać to i tak wygra. Czy będą wyniki dziś czy za 5 dni... rozumiem regulamin...ale na co ta spina... i jak się tu nie dziwić Smolarowi, że ponoć nie lubi konkursowiczów jak są tacy pretensjonalni z poczuciem, że wszystko im się należy. . mam do tego luzniejsze podejście i staram się nie żyć tylko konkursami
A odnośnie tego, że jak nie ma czasu to niech nie bierze zleceń...to chyba pisze ktoś kto nie ma swojej działalności. Nie przyjmujesz zlecenia to następnego nie dostaniesz, tylko inna agencja... oni mają reklamodawców, z którymi współpracują od lat i nie odmówiła im przecierz...to kasa kasa kasa A oto w każdym biznesie chodzi

Owszem. Uraziłaś. REGULAMIN obowiązuje 2 strony. LOTERIA to nie KONKURS. Biorę więcej zleceń= mam więcej kasy = zatrudniam więcej KOMPETENTNYCH pracowników. 

No właśnie jak ktoś ma wygrać= to wygra!
I mi zdarzyło się wygrać konkurs w Wedlu/ Wawelu- gdzie pomyliły mi się nazwy odwrotnie...Bon za 100 zł przyszedł. TO JEST CZYTANIE? Nawet nie mogą zweryfikować tylko tych nagrodzonych zgłoszeń 1 dziennie? i przeczytać treść?? 

I paragon zdarzyło się wysłać nie ten/ nie z danego konkursu nawet! Nic w tym temacie nie było naprawiane. Nagroda przyszła...

Każdy ma inne życie oprócz konkursów. 

Post dotyczy ogólnie agencji różnych.

assal

#6724095 Napisano: 24.08.2020 10:55:54
Rozwiązali w trakcie trwania etapu? Czy już po zamknięciu, ale wcześniej jak podali w regulaminie? 
Bo się pogubiłam emotka  
0 0

Gość: kermit

#6724098 Napisano: 24.08.2020 10:59:41
pikawka napisał(a):

Wy tak na poważnie. Przecież to tylko konkursy. Jak ktoś ma wygrać to i tak wygra. Czy będą wyniki dziś czy za 5 dni... rozumiem regulamin...ale na co ta spina... i jak się tu nie dziwić Smolarowi, że ponoć nie lubi konkursowiczów jak są tacy pretensjonalni z poczuciem, że wszystko im się należy. mam do tego luzniejsze podejście i staram się nie żyć tylko konkursami

https://sjp.pwn.pl/slowniki/pretensjonalny.html
http://filologpolski.blogspot.com/2015/10/co-to-znaczy-ze-ktos-jest-pretensjonalny.html
Be złośliwości, tak na przyszłość  emotka

prosiaczek

#6724105 Napisano: 24.08.2020 11:04:54
Serio? Myślę że nie ma co umniejszać ludziom, którzy oczekują traktowania zgodnie z regulaminem. Skoro ja mam kupić w określonym sklepie określony produkt i spełnić jeszcze parę innych zasad. To i firma która się podejmuje prowadzenia konkursu na tych zasadach powinna się do nich stosować.
Inaczej to nie jest zapracowanie, tylko nieuczciwość.
To trochę tak, jakby ktos kupił bilet z Łodzi do Krakowa na piątek a autobus odjechałby we wtorek i tylko do Kielc.
I jemu też powiesz, że o kurde przecież to wlasna działalność, człowiek zarobiony, widać kierowców nie było i nie rozumiesz ludzi co żyją podróżami?
Wartościowanie czy ktoś żyje tylko konkursami czy czymś innym poza- nie jest ok. To jest wybór każdego z nas czym żyje. Ale to chyba nic dziwnego, że chce być traktowany zgodnie z regulaminem.
Niezależnie od tego wyboru - Smolar powinien rozwiązać konkurs uczciwie o czasie. Bo taka była umowa.
Straciłam tam ze dwie nagrody bo wygrał mąż i ja w loterii. Mini sorry, ograniczenie na gospodarstwo. Nikt elastyczny nie był, a ja z pokorą przyjelam- bo przecież taki był zapis w regulaminie. Oczekuję że w drugą stronę będzie tak samo. Tylko tyle. To jest zwykłe wywiązanie się z umowy a nie rozpasanie konkursowiczki. 

FBmarta22

#6724107 Napisano: 24.08.2020 11:08:01
assal napisał(a):

Rozwiązali w trakcie trwania etapu? Czy już po zamknięciu, ale wcześniej jak podali w regulaminie? 
Bo się pogubiłam  emotka  

Jeżeli rzeczywiście wtedy (tego 13.08) rozwiązali, to po  tym (drugim) etapie, ale przed datą posiedzenia komisji (wg regulaminu 17.08).
0 0

atyde25

#6724110 Napisano: 24.08.2020 11:14:38
Mnie osobiście bardziej zabolało określenie nie lubią konkursowiczów bo są roszczeniowi to chyba powinno być zamiast słowa na p źle użytego.A kto utrzymuje Smolara? Przypadkiem nie my kupujący coraz droższe wymagane produkty kup za 20,30,40 zł.To już nie jest kupno batonu za złotówkę.To my kupując napędzamy ten interes.Zwykły Kowalski nie wyda 40 zł na promocję czy loterię.A i tak nie weźmie paragonu albo nie wyśle zgłoszenia.I nic nie kupi specjalnie pod promocję.

picola

#6724125 Napisano: 24.08.2020 11:50:47
FBmarta22 napisał(a):

assal napisał(a):

Bo się pogubiłam  emotka  

Jeżeli rzeczywiście wtedy (tego 13.08) rozwiązali, to po  tym (drugim) etapie, ale przed datą posiedzenia komisji (wg regulaminu 17.08).

13.08. były wyniki z "Okocimskich wariantów" z I etapu.
Losowanie było 06.08.2020 i zgodnie z regulaminem wyniki były podane 13.08 (7 dni od losowania nagród z I etapu).
Nie było wyników z II etapu i dzisiaj mija termin, kiedy powinny być podane.
Może poczekajmy do popołudnia i dopiero potem ciskajmy gromy. emotka
1 anaesth 0

donia7

#6724126 Napisano: 24.08.2020 11:53:12
picola napisał(a):

FBmarta22 napisał(a):

assal napisał(a):

Bo się pogubiłam  emotka  

Losowanie było 06.08.2020 i zgodnie z regulaminem wyniki były podane 13.08 (7 dni od losowania nagród z I etapu).

Tylko właśnie sęk w tym, że już chyba ze trzy osoby potwierdziły, że dostały eski z 2 etapu, bo w pierwszym nawet nie grali emotka  Więc pierwszy etap poszedł od razu z drugim.
0 0

picola

#6724129 Napisano: 24.08.2020 11:59:04
donia7 napisał(a):

picola napisał(a):

FBmarta22 napisał(a):

assal napisał(a):

Bo się pogubiłam  emotka  

Tylko właśnie sęk w tym, że już chyba ze trzy osoby potwierdziły, że dostały eski z 2 etapu, bo w pierwszym nawet nie grali emotka  Więc pierwszy etap poszedł od razu z drugim.

Ok, poczekamy, zobaczymy. Ja i znajomi dostaliśmy 13.08 eski tylko za I etap. Wtedy też były pretensje, że nie ma info o wygranych, a potem okazało się, że wszystko było w terminie.
1 donia7 0

jokan

#6724133 Napisano: 24.08.2020 12:04:46
picola napisał(a):

donia7 napisał(a):

picola napisał(a):

FBmarta22 napisał(a):

assal napisał(a):

Bo się pogubiłam  emotka  

Ok, poczekamy, zobaczymy. Ja i znajomi dostaliśmy 13.08 eski tylko za I etap. Wtedy też były pretensje, że nie ma info o wygranych, a potem okazało się, że wszystko było w terminie.

czyli za III etap powinny byc w ten czwartek?
0 0

darog

#6724135 Napisano: 24.08.2020 12:07:43
superloser napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Mnie osobiście bardziej zabolało określenie nie lubią konkursowiczów bo są roszczeniowi to chyba powinno być zamiast słowa na p źle użytego.A kto utrzymuje Smolara? Przypadkiem nie my kupujący coraz droższe wymagane produkty kup za 20,30,40 zł.To już nie jest kupno batonu za złotówkę.To my kupując napędzamy ten interes.Zwykły Kowalski nie wyda 40 zł na promocję czy loterię.A i tak nie weźmie paragonu albo nie wyśle zgłoszenia.I nic nie kupi specjalnie pod promocję.

Skoro jest zawsze zapis ograniczajacy do adresu zamieszkania, zameldowania lub korespondencji - to wiesz, ze nie lubia grajacych na wiecej niz jeden  paragon.
Jak kupisz 10 zdrapek to masz 10 szans.
Jak zagrasz 10 zakladow Lotto to masz 10 szans.
Jak zarejestrujesz 10 paragonow u Smolara to masz 1 albo 3 szanse na nagrode, jesli sa roznego stopnia. I jak Ty wygrasz to juz ktos z kim dzielisz adres, nie ma prawa wygrac. I to w loteriach!!! - gdzie wyznacznikiem jest podobno przypadek a nie znajomosci i ustawki.

11.5 Jedna osoba oraz osoby z jednego gospodarstwa domowego (przez termin„gospodarstwo domowe” organizator rozumie ten sam adres zamieszkania,
korespondencyjny lub zameldowania uczestników loterii) może w ramach całej loterii
otrzymać maksymalnie ...

Cały czas podtrzymuję że te regulaminy są niezgodne z prawem polskim. Np loteria. Jak to można wygrać JEDEN raz i to TYLKO JEDEN człowiek z danego adresu...
Są domy typu willa gdzie są 3 piętra i 3 różne rodziny  mieszkają!
I jak to? Dlaczego mam kupować 30 batonów, skoro nie wiem: czy przypadkiem ten zgłoszony 2-go dnia loterii nie wygral?> A regulamin zabrania mi wygrać więcej? 

Oni kiedyś zweryfikowali te sklepiki i prywatne kasy / gdzie loteria jest ogólnopolska?

Smolar kiedyś chciał prawidłowe dane z paragonu: data, nr paragonu (nie wydruku) NIP, NR KASY? Nie przypominam sobie..

Ale za to w jednych ,loteriach robi zabezpieczenie captcha a w innych  nie...
I jakoś nie za bardzo lista rezerwowa....Nie ma warunków spełnionych laureat= nagroda na rzecz organizatora.

Chyba NAV stara się rzeczywiście nagrody wydać i szuka rezerwowych..
0 0

FBmarta22

#6724136 Napisano: 24.08.2020 12:09:48
jokan napisał(a):

picola napisał(a):

donia7 napisał(a):

picola napisał(a):

FBmarta22 napisał(a):

assal napisał(a):

Bo się pogubiłam  emotka  

Wg regulaminu: wybór 28.08 + 7 dni na informację czyli do 4.09.... 

A jak będzie, zobaczymy emotka
1 jokan 0

darog

#6724142 Napisano: 24.08.2020 12:21:37
FBmarta22 napisał(a):

jokan napisał(a):

picola napisał(a):

donia7 napisał(a):

picola napisał(a):

FBmarta22 napisał(a):

assal napisał(a):

Bo się pogubiłam  emotka  

0 0

slomkab

#6724177 Napisano: 24.08.2020 13:45:05
Z nutelli wszystko poszlo?
0 0

babariba

#6724181 Napisano: 24.08.2020 13:51:00
z nutelli zgodnie z regulaminem losowali dziś nagrody 1 i 2, jutro patelnie
1 mama2006 0

FBmarta22

#6724231 Napisano: 24.08.2020 17:01:37
darog napisał(a):

FBmarta22 napisał(a):

jokan napisał(a):

picola napisał(a):

donia7 napisał(a):

picola napisał(a):

FBmarta22 napisał(a):

assal napisał(a):

Bo się pogubiłam  emotka  

No i teraz powiedzcie co to za cuda  emotka  Rozwiązali dwa razy, czy ktoś (a nawet dwa ktosie) ma nieprecyzyjne notatki? emotka