Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

joan

#5793512 Napisano: 16.12.2013 23:00:35
Warto byłoby wrzucić to na Wiochę albo Demotywatory, żeby ci gów* już nikogo nie naciągli emotka
0 0

monikar

#5793513 Napisano: 16.12.2013 23:01:40
mnie natomiast wkurza że w tym kraju można za przeproszeniem zrobić kogoś w c.... i jest to całkowicie bezkarne emotka
0 0

Gość: bruce

#5793515 Napisano: 16.12.2013 23:02:11
joan napisał(a):

Warto byłoby wrzucić to na Wiochę albo Demotywatory, żeby ci gów* już nikogo nie naciągli emotka

Święte słowa, Droga Joan! emotka Szarlatani! emotka emotka
0 0

Gość: loczeq

#5793516 Napisano: 16.12.2013 23:02:37
monikar napisał(a):

mnie natomiast wkurza że w tym kraju można za przeproszeniem zrobić kogoś w c.... i jest to całkowicie bezkarne emotka

dlaczego uważasz że ktoś tu kogoś zrobil w ch?
0 0

mama2006

#5793520 Napisano: 16.12.2013 23:04:51
ale przecież porozsyłali umowy imienne na @
0 0

#5793521 Napisano: 16.12.2013 23:05:03
loczeq napisał(a):

monikar napisał(a):

Ha-ha-ha! Dobre! Bo mieli profil na FB i naciągali na te kosze, a jak poprosiłyśmy grzecznie o usunięcie naszych kont, bo na privy nie odpowiadają, to nas zablokowali i wpisy usunęli, a teraz sami się zmyli. emotka
0 0

sanitas

#5793523 Napisano: 16.12.2013 23:08:26
Warto również poinformować firmy, których logo zostały bezprawnie użyte na stronie do procederu wyłudzenia danych.
0 0

#5793525 Napisano: 16.12.2013 23:10:33
magnus napisał(a):

Niestety naciągnieta, można teraz spodziewać się trochę spamu.
Koszy raczej nikt nie przyśle.
Póki można zmieńcie dane w profilu na ich stronie na jakieś fikcyjne, może nie maja jeszcze bazy

http://3czekolady.pl/

Magnus, dokładnie to samo zrobiłam wcześniej, jak widzę, bardzo podobnie myślimy emotka sądzę, że sporo osób rzuciło się od razu, bo potem na FB widziałam, że ktoś pisał, czy zdąży, a oni go pocieszali, że jasne, na pewno, zatem czekali na nowych ludzi i ich dane i mieli nadmiar tychże. Jednak obawy Mamy2006 i mnie się udzielają. W końcu nie są idiotami, skoro zrobili taką mistrzowską akcję... emotka
0 0

#5793528 Napisano: 16.12.2013 23:11:14
bruce napisał(a):

loczeq napisał(a):

monikar napisał(a):

Ha-ha-ha! Dobre! Bo mieli profil na FB i naciągali na te kosze, a jak poprosiłyśmy grzecznie o usunięcie naszych kont, bo na privy nie odpowiadają, to nas zablokowali i wpisy usunęli, a teraz sami się zmyli. emotka

yyy ja to widze troszke inaczej (nie broni ich wcale zeby byla jasnosc)

1. zakladacie konta onamieni gratisem
2. nie czytacie regulaminu w ktorym jest napisane ze czlonkostwo jest platne
3. czytacie regulamin i chcecie aby natychmiast ktos od nich zareagowal (to ze ktos na fb usuwa lub dodaje wpisy nie swiadczy ze ma dostep i mozliwosci usuniecia waszych danych)

co mowi regulamin o mozliwoci wypisania sie? mnie akurat az tak temat na razie nie interesuje by go przerabiac a zabralem glos na podstawie tego co wyczytalem z postow emotka
0 0

#5793529 Napisano: 16.12.2013 23:12:48
agniecha napisał(a):

... to jest ogólnie dostępny wzór odstąpienia, tylko dziewczyna podłożyła tam jakieś dane na wzór, żeby każdy wiedział, jak to ma wyglądać.

Aha, rozumiem! emotka
sanitas napisał(a):

Warto również poinformować firmy, których logo zostały bezprawnie użyte na stronie do procederu wyłudzenia danych.

emotka O, to mi nie przyszło do głowy!
0 0

#5793530 Napisano: 16.12.2013 23:13:03
sanitas napisał(a):

o to jest bardzo dobry pomysl, bo zeby poslugiwac sie logiem (nawet towaru ktory sie sprzedaje) nalezy miec zgode osoby ktora ma prawa do danego logotypu
0 0

monikar

#5793531 Napisano: 16.12.2013 23:13:21
loczeq napisał(a):

monikar napisał(a):

bo przy rejestracji nigdzie nie jest podane że to wiąże się z jakąkolwiek opłatą, tak samo było przy pobieraczku i kilku innych portalach które znam. Uważam że takie działania to celowe naciąganie ludzi na koszta.Większość z nas nie zamówiłaby tego kosza widząc wielkość opłat za abonament. Dodatkowo oszustwem jest podawanie adresu firmy na który można przesłać rezygnację pod którym owa firma prawdopodobnie się nie znajduje.
0 0

#5793533 Napisano: 16.12.2013 23:18:11
monikar napisał(a):

loczeq napisał(a):

monikar napisał(a):

bo przy rejestracji nigdzie nie jest podane że to wiąże się z jakąkolwiek opłatą, tak samo było przy pobieraczku i kilku innych portalach które znam. Uważam że takie działania to celowe naciąganie ludzi na koszta.Większość z nas nie zamówiłaby tego kosza widząc wielkość opłat za abonament. Dodatkowo oszustwem jest podawanie adresu firmy na który można przesłać rezygnację pod którym owa firma prawdopodobnie się nie znajduje.

dane zapewne sa podane na jakies wirtualne biuro na cyprze (spolka zarejestrowana na cyprze, posiada biuro wirtualne na cyprze) taki standardowy sposob na legalne naciaganie ludzi

swoja droga radze "olac", przyjdzie wezwanie do zaplaty od nich to odpisac im ze sie nigdzie nie rejestrowalo i jesli beda nadal przysylac takie pisma to zglosicie sprawe do prokuratury o probe wyludzenia, mysle ze ze wzgledu na profil prowdzanego "biznesu" nie beda Was ciagac po sadach aby udowodnic ze to jednak Wy zakladaliscie tam konta emotka
0 0

monikar

#5793535 Napisano: 16.12.2013 23:21:58
loczeq napisał(a):

monikar napisał(a):

loczeq napisał(a):

monikar napisał(a):

dane zapewne sa podane na jakies wirtualne biuro na cyprze (spolka zarejestrowana na cyprze, posiada biuro wirtualne na cyprze) taki standardowy sposob na legalne naciaganie ludzi

swoja droga radze "olac", przyjdzie wezwanie do zaplaty od nich to odpisac im ze sie nigdzie nie rejestrowalo i jesli beda nadal przysylac takie pisma to zglosicie sprawe do prokuratury o probe wyludzenia, mysle ze ze wzgledu na profil prowdzanego "biznesu" nie beda Was ciagac po sadach aby udowodnic ze to jednak Wy zakladaliscie tam konta emotka

myśle że oni działają na tej zasadzie: będą nas nękać wezwaniem do zapłaty, pewna grupa się przestraszy i uiści opłatę a oni będą mieli czysty zarobek
0 0

#5793536 Napisano: 16.12.2013 23:23:08
loczeq napisał(a):

yyy ja to widze troszke inaczej (nie broni ich wcale zeby byla jasnosc)

1. zakladacie konta onamieni gratisem
2. nie czytacie regulaminu w ktorym jest napisane ze czlonkostwo jest platne
3. czytacie regulamin i chcecie aby natychmiast ktos od nich zareagowal (to ze ktos na fb usuwa lub dodaje wpisy nie swiadczy ze ma dostep i mozliwosci usuniecia waszych danych)

co mowi regulamin o mozliwoci wypisania sie? mnie akurat az tak temat na razie nie interesuje by go przerabiac a zabralem glos na podstawie tego co wyczytalem z postow emotka

Z ich regulaminu:
"Ze spółką Pride można się skontaktować pod adresem wskazanym w ust. 1 oraz pod adresem e-mail - sklep@3czekolady.pl.
Użytkownik może odstąpić od umowy w terminie 10 dni od dnia otrzymania produktu. Użytkownik nie musi podawać przyczyn odstąpienia".

Skoro wsio jest w porzo, to czemu nas zablokowali i sami zwiali? emotka
0 0

#5793537 Napisano: 16.12.2013 23:23:41
magnus napisał(a):

bruce napisał(a):

magnus napisał(a):

Niestety naciągnieta, można teraz spodziewać się trochę spamu.
Koszy raczej nikt nie przyśle.
Póki można zmieńcie dane w profilu na ich stronie na jakieś fikcyjne, może nie maja jeszcze bazy

http://3czekolady.pl/

Magnus, dokładnie to samo zrobiłam wcześniej, jak widzę, bardzo podobnie myślimy emotka sądzę, że sporo osób rzuciło się od razu, bo potem na FB widziałam, że ktoś pisał, czy zdąży, a oni go pocieszali, że jasne, na pewno, zatem czekali na nowych ludzi i ich dane i mieli nadmiar tychże. Jednak obawy Mamy2006 i mnie się udzielają. W końcu nie są idiotami, skoro zrobili taką mistrzowską akcję... emotka

Proponuję zgłosić na FB jako oszustów, odczekać i zobaczyć co będzie, jak odżyją zgłosić do Magazynu Ekspres Reporterów i UWAGA w TVN, ku przestrodze

no jesli chcesz dac porcje dobrego humoru osobom czytajacym te maile to tak (bez obrazy) ale tego typu biznesow jest mnustwo i nikt tym sie z w/w nie zainteresuje

monikar dokladnie tak emotka
0 0

#5793541 Napisano: 16.12.2013 23:26:10
Ruby napisał(a):

To nic nie da, na moje oko ta firma nie ma z tymi czekoladami nic wspólnego, no poza adresem... Wszystko wskazuje na to, że założyciel strony podał nieprawdziwe dane. W regulaminie jest podany numer identyfikacji firmy, ciekawe czy prawdziwy, trochę dziwi mnie ten przedrostek HE przed numerem...

Ja się tego domyślam od początku, ale skoro podali dane i adres z zagranicy, zadarli też z tamtą firmą, podałam im namiary na ich stronę i regulamin cały. emotka
0 0

#5793542 Napisano: 16.12.2013 23:27:20
Ruby napisał(a):

bruce napisał(a):

Ruby napisał(a):

Pod tym cypryjskim adresem jest kilka firm, ale żadna z nich nie nazywa się PRIDE EUROPE...

Dokładnie! Wśród nich znalazłam jeszcze jeden adres mail, napisałam teraz tam i na razie nie mam zwrotu, może zatem ten jest poprawny:
reception@frangoslaw.com

To nic nie da, na moje oko ta firma nie ma z tymi czekoladami nic wspólnego, no poza adresem... Wszystko wskazuje na to, że założyciel strony podał nieprawdziwe dane. W regulaminie jest podany numer identyfikacji firmy, ciekawe czy prawdziwy, trochę dziwi mnie ten przedrostek HE przed numerem...

firma jest jak najbardzie prawdziwa, z jednego podstawowego wzgledu: by legalnie wyciagac od ludzi kase emotka
0 0

#5793543 Napisano: 16.12.2013 23:27:22
monikar napisał(a):

myśle że oni działają na tej zasadzie: będą nas nękać wezwaniem do zapłaty, pewna grupa się przestraszy i uiści opłatę a oni będą mieli czysty zarobek

Kochana, nie strasz, bo ja już ledwo żyję... emotka emotka
0 0

olabas

#5793547 Napisano: 16.12.2013 23:30:21
judytkak napisał(a):

olabas napisał(a):

muszę się upewnić czy dobrze rozumiem regulamin Somersby w Żabce: jeśli wygram polar to mogę nadal grać o kartę na ten sam adres?

Tak, możesz emotka

dzięki za odpowiedź, a teraz jeszcze jedna kwestia: czy jeśli mam 4 Somersby na jednym paragonie to mogę brać udział 4 razy?
0 0