Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Ronja
Postów 240
Data rejestracji 19.07.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Litości to ustawa bodaj z 1991 roku... internet
Tylko kwitując odbiór rzeczy powyżej 4000zł użyłam kiedykolwek numeru dowodu osobistego.
assal
Postów 3036
Data rejestracji 24.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak mi nie pasuje podawanie danych, nie podaję.
Ale i nie kłócę się, że nagroda mi się należy, bo biorąc udział w konkursie, warunki akceptowałam
Czekając na...
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja generalnie myślę podobnie jak Ty, ale niestety ustawa która aktualnie obowiązuje jasno precyzuje środki masowego przekazu jako prasę, radio i telewizję. Żeby tam w nawiasie było napisane "np. prasa, radio i telewizja", albo "prasa, radio, telewizja, itd." to można by podciągnąć pod to internet, ulotki w skrzynce, gazetkę promocyjną, plakat w sklepie, czy uliczny bilbord.
Zobacz z którego roku jest ta ustawa, może doczekamy się nowelizacji przed naszą konkursową emeryturą
Ronja
Postów 240
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak właśne robę
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Ronja
Postów 240
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://orzeczenia...ov.pl/doc/54CFF3BFC8
"W dzisiejszych czasach nie sposób kwestionować znaczenia Internetu jako środka masowego porozumiewania się i zdobywania różnego rodzaju informacji. Zdaniem Sądu dostępność, którą można uznać za powszechną pozwala zaliczyć Internet do środków masowego przekazu.
Natomiast kwestia, czy Internet wbrew literalnemu brzmieniu art. 21 ust. 1 pkt 68 u.p.d.o.f jest środkiem masowego przekazu umożliwiającym skorzystanie
z określonego w tym przepisie zwolnienia, jest kwestią odrębną.
Wskazać, należy iż powyższe zwolnienie dotyczy tylko konkursów nie tylko emitowanych (ogłaszanych) przez środki masowego przekazu, ale też organizowanych przez te środki. Oba te elementy, tj. organizacja i emisja przez środki masowego przekazu musza wystąpić łącznie, aby możliwe było zastosowanie w/w przepisu (por. wyrok WSA w Warszawie z dnia 15 stycznia 2010r., sygn. akt"
isiulka
Postów 3605
Data rejestracji 28.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Ronja
Postów 240
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W tym jest logika. Po co mam udostępniac dane za kilkadziesiąt złotych w sytuacji, gdy istnieje uzasadniona obawa, że ktoś moje dane wykorzysta np. do pokwtowania odbioru nagrody wyższej wartości teraz albo w przyszłości? Inna sprawa, że skan dowodu chceć to jest jakiś SKANDAL - ngdy bym nie wysłała.
assal
Postów 3036
Punkty karne 0
Konkursy dodane
isiulka
Postów 3605
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
A za tysiąc złoty już Ci się opłaca? Też ktoś może wykorzystać te dane do pokwitowania odbioru nagrody wyższej wartości.
assal
Postów 3036
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam na myśli banki, urzędy itp.
Ronja
Postów 240
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Skanu dowodu nie wysłałabym za żadną cenę. Natomiast we wspomnianym wyżej przypadku zastanawałam się nad ewentualnym podaniem numeru dowodu w sytuacji właśnie nagrody za 4000 zł - ostatecznie okazało się to nie być konieczne
Gość: Anonima
Ronja
Postów 240
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Właśnie po co zostawiamy? Okazuje się, że prawo bardzo ogranicza te zapędy np. pracodawców. Gdyby ktoś zbierał ot tak sobie bez zachowania wymaganych prawem procedur to grozi mandacik.
isiulka
Postów 3605
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Dokładnie, tak. Można zmniejszyć ryzyko i nie wysyłać danych do agencji, których nie znamy albo są podejrzane, ale ryzyko jest zawsze i trzeba się z nim liczyć.
Chociaż osobiście jestem wielką przeciwniczką wysyłania dowodu osobistego i nie wysyłam go nawet na nagrody o wysokiej wartości. Jeżeli jest taki wymóg to walczę z agencją i jestem skuteczna. Bo dotąd żadna nagroda mi nie przepadła.
[2,Inf] Wypowiedź była edytowana 2 razy.
Gość: boom30
assal
Postów 3036
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ronja
Postów 240
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No i po co numer dowodu ja się pytam? Do celów podatkowych wystarczy PESEL. Będą zbierać podopisy komuś do wyborów czy jak?
Gość: Anonima
mia
Postów 17784
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 1
Konkursy dodane 23
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
petunija1
Postów 2507
Data rejestracji 24.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane