Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

taalvikki

#6029296 Napisano: 09.06.2015 13:35:21
dobrzy ludzie, którzy czepiacie się podpowiedzi Podlaskiego i głosicie, że sprzedaż nie może być w Białymstoku duża, bo wspomniany już sklep samoobsługowy już nie istnieje!

otóż w podpowiedzi powiedziane było zdaje się, że "tam tradycje są słynne" (czy jakoś tak) i w sumie może tak być, że lud tamtejszy się szczyci tym pierwszym sklepem (oczywiście ja też szukałam po oczywistych tradycjach handlowych, ale okazało się, że było to zbyt proste myślenie - muszę się więc następnym razem poprawić). druga sprawa: podpowiedź składa się z dwóch części. 1: szukaj w mieście, gdzie tradycje są znane i 2: tam, w tym mieście/rejonie, Podlaskiego chętnie się kupuje. i nie znaczy to wcale, że "tam" mówi o tym konkretnym sklepie, który już nie istnieje. (i po tej drugiej podpowiedzi już w sumie łatwo było kierować myśli swe na północno - wschodnią Polskę, bo w końcu tutaj Podlaski jest jakimś produktem "miejscowym", więc może się lepiej sprzedawać niż np w Wałbrzychu czy Toruniu)

więc nie narzekajmy, tylko kombinujmy i szukajmy ciekawostek. z resztą trudniejsze podpowiedzi są, wg mnie, ciekawsze, bo gdyby wszyscy od razu wiedzieli, że jedyną opcją jest np szczecin, to nie byłoby zabawy (i wtedy zamiast na trudność podpowiedzi ludzie narzekaliby, że to konkurs na czas). a ta także się liczy, przynajmniej dla mnie. emotka
0 0

viviean

#6029312 Napisano: 09.06.2015 13:47:33
Czy ktoś podpowie format sms z loterii Coca-Coli na Orlen? Czy wpisuje się też literę sprzed cyferek z nr paragonu? z góry wielkie dzięki za pomoc
0 0

kreatia

#6029315 Napisano: 09.06.2015 13:52:32
viviean napisał(a):

Czy ktoś podpowie format sms z loterii Coca-Coli na Orlen? Czy wpisuje się też literę sprzed cyferek z nr paragonu? z góry wielkie dzięki za pomoc

tak, literkę też wpisz emotka
0 0

viviean

#6029317 Napisano: 09.06.2015 13:54:50
kreatia napisał(a):

viviean napisał(a):

dzięki za szybki odzew emotka
0 0

Gość: ilus

#6029339 Napisano: 09.06.2015 14:25:46
Czy wygrał ktoś też w ogólnopolskim upiększaniu Garniera? Czy pamiętacie jakie były zasady? Wydawało mi się, że w nagrodę mieliśmy otrzymać ten kosmetyk, który wybieraliśmy? Ja wybrałam żel do twarzy, a kurier właśnie przywiózł mi odżywkę do włosów... Ale może się mylę?
0 0

mundek2004

#6029341 Napisano: 09.06.2015 14:28:39
taalvikki napisał(a):

dobrzy ludzie, którzy czepiacie się podpowiedzi Podlaskiego i głosicie, że sprzedaż nie może być w Białymstoku duża, bo wspomniany już sklep samoobsługowy już nie istnieje!

otóż w podpowiedzi powiedziane było zdaje się, że "tam tradycje są słynne" (czy jakoś tak) i w sumie może tak być, że lud tamtejszy się szczyci tym pierwszym sklepem (oczywiście ja też szukałam po oczywistych tradycjach handlowych, ale okazało się, że było to zbyt proste myślenie - muszę się więc następnym razem poprawić). druga sprawa: podpowiedź składa się z dwóch części. 1: szukaj w mieście, gdzie tradycje są znane i 2: tam, w tym mieście/rejonie, Podlaskiego chętnie się kupuje. i nie znaczy to wcale, że "tam" mówi o tym konkretnym sklepie, który już nie istnieje. (i po tej drugiej podpowiedzi już w sumie łatwo było kierować myśli swe na północno - wschodnią Polskę, bo w końcu tutaj Podlaski jest jakimś produktem "miejscowym", więc może się lepiej sprzedawać niż np w Wałbrzychu czy Toruniu)

więc nie narzekajmy, tylko kombinujmy i szukajmy ciekawostek. z resztą trudniejsze podpowiedzi są, wg mnie, ciekawsze, bo gdyby wszyscy od razu wiedzieli, że jedyną opcją jest np szczecin, to nie byłoby zabawy (i wtedy zamiast na trudność podpowiedzi ludzie narzekaliby, że to konkurs na czas). a ta także się liczy, przynajmniej dla mnie. emotka

zupełnie nie rozumiem co chciałeś przekazać swoją wypowiedzią, chciałeś nas uspokoić czy przekonać żebyśmy grali dalej. Wiadomo że organizatorom zależy aby sprzedaż pasztetu wzrosła, dlatego podpowiedź ma sugerować że nasza odpowiedź jest słuszna i na sto procent trafimy. Pewni swego kupujemy więcej pasztetów i strzelamy 100m dalej bo a nóż organizatorom coś się przesunęło. Na tym to polega i brawo im za to. A grać będziemy, chociaż często co innego mówimy, piszemy bo to jest nałóg, i wszystko w temacie
0 0

bezaczek7

#6029343 Napisano: 09.06.2015 14:29:42
katrin1 napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

katrin1 napisał(a):

Te wczorajsze wygrane stówki z megaturnieju to za zgłoszenia z poprzedniego tygodnia są czy jakieś wcześniejsze? Bo nie wiem jaki paragon wysłać.

tak, za okres 21 V - 03 VI 2015

dzięi, mam wysłać im wszystkie paragony które zgłaszałam od początku loterii czy tylko te z tego etapu? Cholera, nie zapisałam czy 3 czy 4 zgłaszałam w tym etapie.

ja zadzwoniłam z jeszcze poprzedniego etapu i zapytałam o numer, pani mi powiedziała, że ich interesuje tylko 1, wygrany paragon. 
0 0

ilonaxx5

#6029345 Napisano: 09.06.2015 14:33:25
viviean napisał(a):

kreatia napisał(a):

viviean napisał(a):

to trzeb kupić 2razy 1 litr?
0 0

Gość: entka

#6029346 Napisano: 09.06.2015 14:36:57
ilonaxx5 napisał(a):

viviean napisał(a):

kreatia napisał(a):

viviean napisał(a):

Tak, jest promocja i 2 szt kosztują 7 zł
0 0

ilonaxx5

#6029347 Napisano: 09.06.2015 14:38:09
entka napisał(a):

ilonaxx5 napisał(a):

viviean napisał(a):

kreatia napisał(a):

viviean napisał(a):

Tak, jest promocja i 2 szt kosztują 7 zł

dziekuję emotka
0 0

Gość: alamak

#6029357 Napisano: 09.06.2015 14:58:38
Co dzisiaj wozi LOXXESS POL?
0 0

Gość: ewikewik

#6029373 Napisano: 09.06.2015 15:32:38
Kadjas dzięki.
Mam jeszcze pytanko bo przegapiam 1 etap podlaskiego. Może ktoś pamięta pytanie i objaśni mi dlaczego taka odpowiedź była?
0 0

Gość: cleandm

#6029377 Napisano: 09.06.2015 15:35:15
bzowapani napisał(a):

ilus napisał(a):

Czy wygrał ktoś też w ogólnopolskim upiększaniu Garniera? Czy pamiętacie jakie były zasady? Wydawało mi się, że w nagrodę mieliśmy otrzymać ten kosmetyk, który wybieraliśmy? Ja wybrałam żel do twarzy, a kurier właśnie przywiózł mi odżywkę do włosów... Ale może się mylę?

Wygrałaś odżywkę, ponieważ w danym tygodniu, kiedy pisałaś o swoim ulubionym kosmetyku nagrodą odgórną - tygodniową była np. odżywka,  kiedy indziej krem bb, krem przeciwzmarszczkowy. 
0 0

Gość: ilus

#6029378 Napisano: 09.06.2015 15:36:58
cleandm napisał(a):

bzowapani napisał(a):

ilus napisał(a):

Wygrałaś odżywkę, ponieważ w danym tygodniu, kiedy pisałaś o swoim ulubionym kosmetyku nagrodą odgórną - tygodniową była np. odżywka,  kiedy indziej krem bb, krem przeciwzmarszczkowy. 

a to nie wiedziałam, dzięki za wyjaśnienie emotka
0 0

Gość: defed

#6029379 Napisano: 09.06.2015 15:38:29
ewikewik napisał(a):

Kadjas dzięki.
Mam jeszcze pytanko bo przegapiam 1 etap podlaskiego. Może ktoś pamięta pytanie i objaśni mi dlaczego taka odpowiedź była?

coś w stylu: nie kieruj się logiką, nie kieruj się modą, kieruj się na miejscowość położoną nad wodą; letnicy przybywają tam z wielką ochotą i własnie tam jest ukryte złoto - odp. MIELNO
0 0

joan

#6029386 Napisano: 09.06.2015 15:48:11
Po jakim czasie informuje Oreo?
Na forum pojawiło się już kilku laureatów; konkurs ukazał się na e-konkursach dzisiaj, 09.06.02015 o 06:30 emotka
0 0

Gość: elmo

#6029387 Napisano: 09.06.2015 15:50:20
joan napisał(a):

Po jakim czasie informuje Oreo?
Na forum pojawiło się już kilku laureatów; konkurs ukazał się na e-konkursach dzisiaj, 09.06.02015 o 06:30 emotka

Ja miałam informację po 2 dniach, ale wcześniej nie było konkursu w bazie, więc wygraną się nie chwaliłam... 
0 0

zezowaty_kot

#6029394 Napisano: 09.06.2015 16:12:34
Jak w podlaskim wygląda weryfikacja? Czekać na jakiegoś maila, czy samodzielne coś wypisać i im odesłać? I czy wszystkie zgłoszone paragony, czy jedynie te wygrane?
0 0

aniolka2310

#6029397 Napisano: 09.06.2015 16:19:38
zezowaty_kot napisał(a):

Jak w podlaskim wygląda weryfikacja? Czekać na jakiegoś maila, czy samodzielne coś wypisać i im odesłać? I czy wszystkie zgłoszone paragony, czy jedynie te wygrane?

Ja wysłałam dzisiaj rano to wszystko o co prosili, czyli moje dane, krótkie oświadczenie i paragon z numerem, który wygrał, chociaż u mnie nie było problemu, bo zgłosiłam tylko jeden paragon emotka
0 0

zezowaty_kot

#6029400 Napisano: 09.06.2015 16:32:35
aniolka2310 napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Ja wysłałam dzisiaj rano to wszystko o co prosili, czyli moje dane, krótkie oświadczenie i paragon z numerem, który wygrał, chociaż u mnie nie było problemu, bo zgłosiłam tylko jeden paragon emotka

A jak prosili? Kontaktują się, czy sama wzięłaś informacje z regulaminu i wysłałaś?
0 0