Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

kammaro

#6059955 Napisano: 22.08.2015 14:33:49
@staszek

Dla tych rodziców to zdjęcie niczym się nie różni od zdjęcia noworodka. W moim odczuciu, fotka nie jest intymna. Dziecko nie jest podłączone do respiratora, nie ma powbijanych igieł w głowę,  nie jest sine i przeroczyste (a tak jest na początku),... Jak to dziecko będzie starsze, to będzie ciężko mu uwierzyć, że było takie malutkie. Moja córka nie może się nadziwić, że mieściła  się w mojej dłoni i właśnie ją zapytałam, czy miałaby żal do mnie, gdybym takie zdjęcie posłała na konkurs. Powiedziała, że nie.  
Opieka nad wcześniakiem (szczególnie w pierwszym roku życia jest bardzo kosztowna, bo wymaga rehabilitacji i wielu wizyt u róźnych specjalistów) i nawet paczka pieluch potrafi być na wagę złota.

Jak sama napisałaś, każdy może mieć swoje zdanie. emotka
0 0

Gość: Ella_111

#6059956 Napisano: 22.08.2015 14:35:09
staszek napisał(a):

Ella_111 napisał(a):

staszek napisał(a):

O ja pier...niczę. Ktoś dodał zdjęcie swojego dziecka w inkubatorze, które jest popodłączane rurkami do jakichś urządzeń zapewne emotka emotka http://tatapotraf...l/4,0,zwyciezcy.html

oburzamy się na Fakt (słusznie zresztą), że dał na czołówkę przyżyciówkę dziewczynki zabitej siekierą. A tu rodzice z własnej woli wrzucają taką fotę, i to na konkurs.

ludzie wrzucaja zdjęcie dzieci w basenie ,z gołym tyłkiem, a do wygrania np. maskotka to co tu się dziwić....

Też prawda, ale dziecko gołe to inny kaliber trochę niż mega wcześniak, z którym tak naprawdę nie wiadomo jeszcze czy będzie wszystko ok itp. Przynajmniej dla mnie jest spora różnica. Kolejna jakaś granica została przekroczona. Ciekawe kiedy ludzie zaczną wrzucać na konkursy zdjęcia zwłok swoich bliskich, bo że tak będzie jestem niemal pewna...

No na pewno to nie to samo,ale jedno i drugie brak szacunku dla małego człowieka,niech te mamusie wrzucają swoje zdjęcia nago albo w pampersach lub w szpitalnym łózku
0 0

Finezyjna

#6059960 Napisano: 22.08.2015 15:03:38
W kwestii wcześniactwa zgodzę się z kammaro, gdyż wychodzę z podobnego założenia, że dla tych rodziców paczka pampersów może sprawić, że pieniądze przeznaczą na coś innego już nie wspominając o rocznym zapasie, który ułatwiłby im naprawdę wiele. Sama jestem mamą skrajnego wcześniaka mieszczącego się w dłoni.
0 0

staszek

#6059973 Napisano: 22.08.2015 15:44:43
bzowapani napisał(a):

Jak sama napisałaś, każdy może mieć swoje zdanie. emotka

i tego się trzymajmy emotka
0 0

taalvikki

#6060052 Napisano: 22.08.2015 21:25:48
Ella_111 napisał(a):

staszek napisał(a):

Ella_111 napisał(a):

staszek napisał(a):

O ja pier...niczę. Ktoś dodał zdjęcie swojego dziecka w inkubatorze, które jest popodłączane rurkami do jakichś urządzeń zapewne emotka emotka http://tatapotraf...l/4,0,zwyciezcy.html

oburzamy się na Fakt (słusznie zresztą), że dał na czołówkę przyżyciówkę dziewczynki zabitej siekierą. A tu rodzice z własnej woli wrzucają taką fotę, i to na konkurs.

ludzie wrzucaja zdjęcie dzieci w basenie ,z gołym tyłkiem, a do wygrania np. maskotka to co tu się dziwić....

Też prawda, ale dziecko gołe to inny kaliber trochę niż mega wcześniak, z którym tak naprawdę nie wiadomo jeszcze czy będzie wszystko ok itp. Przynajmniej dla mnie jest spora różnica. Kolejna jakaś granica została przekroczona. Ciekawe kiedy ludzie zaczną wrzucać na konkursy zdjęcia zwłok swoich bliskich, bo że tak będzie jestem niemal pewna...

No na pewno to nie to samo,ale jedno i drugie brak szacunku dla małego człowieka,niech te mamusie wrzucają swoje zdjęcia nago albo w pampersach lub w szpitalnym łózku

otóż to. rozmaite mamusie nie wstydzą się pokazać swojego dziecka nago/półnago, ale jakoś siebie tak ochoczo nie fotografują i nie wygrywają swoimi podobiznami w takich, jak to mówią, "nieintymnych" sytuacjach. dziwne. aczkolwiek wiadomo, o co chodzi - wszyscy wiemy, jakie rzeczy są wybierane w konkursach (wystarczy wspomnieć nieszczęsną visę), więc, wykorzystujemy co się da, nawet wizerunek dzieci. oczywiście rozumiem, że rodzice takie foty robią i że później ich dzieci je oglądają i się dziwią, że takie były, ale, na boga, czy naprawdę trzeba to wszystko puszczać w świat?  ale cóż - może niektóre dzieci kiedyś też zaczną wygrywać, na przykład zdjęciem swojej starej matki leżącej w szpitalu. takie jest moje zdanie, a jak ktoś chce, niech ma inne. emotka
0 0

jarko44

#6060114 Napisano: 23.08.2015 08:19:49
ktoskcies napisał(a):

Czy ktoś może zostawia sobie rower z Sadówki dla siebie i mógłby udostępnić zdjęcie jak to wygląda po jego złożeniu? Czy tam gdzieś jest jakaś gwarancja na niego w jednym z kartonów? I czy też mieliście słabo zabezpieczone rączki te białe od kierownicy i delikatnie się uszkodziły? Czy tylko ja mam takie szczęście... emotka

Podbijam prośbę o zdjęcie
0 0

kammaro

#6060134 Napisano: 23.08.2015 11:00:42
taalvikki napisał(a):

otóż to. rozmaite mamusie nie wstydzą się pokazać swojego dziecka nago/półnago, ale jakoś siebie tak ochoczo nie fotografują i nie wygrywają swoimi podobiznami w takich, jak to mówią, "nieintymnych" sytuacjach. dziwne. aczkolwiek wiadomo, o co chodzi - wszyscy wiemy, jakie rzeczy są wybierane w konkursach (wystarczy wspomnieć nieszczęsną visę), więc, wykorzystujemy co się da, nawet wizerunek dzieci. oczywiście rozumiem, że rodzice takie foty robią i że później ich dzieci je oglądają i się dziwią, że takie były, ale, na boga, czy naprawdę trzeba to wszystko puszczać w świat?  ale cóż - może niektóre dzieci kiedyś też zaczną wygrywać, na przykład zdjęciem swojej starej matki leżącej w szpitalu. takie jest moje zdanie, a jak ktoś chce, niech ma inne. emotka

@ taalvikki
chyba coś ci sie po....myliło!
Widzę, że opierasz się na mojej wypowiedzi, więc przypomnij mi, gdzie wysłałam zdjęcie swojej półnagiej córki? Nie przypomnisz, bo takich zdjęć nie ma! Nie życzę sobie, abyś wypisywała takie bzdury, tylko dlatego, że Tobie się coś wydaje emotka
0 0

rkvi

#6060200 Napisano: 23.08.2015 18:10:40
Czy jakaś dobra dusza podpowie jak wygrać krowę z mlekiem?
0 0

taalvikki

#6060203 Napisano: 23.08.2015 18:25:34
kammaro napisał(a):

taalvikki napisał(a):

@ taalvikki
Widzę, że opierasz się na mojej wypowiedzi, więc przypomnij mi, gdzie wysłałam zdjęcie swojej półnagiej córki? Nie przypomnisz, bo takich zdjęć nie ma! Nie życzę sobie, abyś wypisywała takie bzdury, tylko dlatego, że Tobie się coś wydaje emotka

a przypomnij mi, gdzie wspominałam o Tobie personalnie. podobne poglądy (że takie zdjęcia nie są intymne)  ma wiele osób (od wielu osób je słyszałam) i dlatego takie zdjęcia wstawiają. jeżeli się poczułaś urażona, to przepraszam, choć uważam, że nie mam za co.
0 0

zabcia0410

#6060205 Napisano: 23.08.2015 18:27:51
jarko44 napisał(a):

ktoskcies napisał(a):

Czy ktoś może zostawia sobie rower z Sadówki dla siebie i mógłby udostępnić zdjęcie jak to wygląda po jego złożeniu? Czy tam gdzieś jest jakaś gwarancja na niego w jednym z kartonów? I czy też mieliście słabo zabezpieczone rączki te białe od kierownicy i delikatnie się uszkodziły? Czy tylko ja mam takie szczęście... emotka

Podbijam prośbę o zdjęcie

podajcie maila to Wam prześlę
0 0

kammaro

#6060214 Napisano: 23.08.2015 19:27:32
taalvikki napisał(a):

kammaro napisał(a):

taalvikki napisał(a):

@ taalvikki

a przypomnij mi, gdzie wspominałam o Tobie personalnie. podobne poglądy (że takie zdjęcia nie są intymne)  ma wiele osób (od wielu osób je słyszałam) i dlatego takie zdjęcia wstawiają. jeżeli się poczułaś urażona, to przepraszam, choć uważam, że nie mam za co.

emotka
czasem nie trzeba pisać personalnie. Po prostu źle odebrałam Twoją odpowiedź. 
0 0

asantesana

#6060243 Napisano: 23.08.2015 21:18:48
Jakie macie doświadczenia z Albedo w kwestii weryfikacji paragonów? Nie mam u siebie Polo, poprosiłam kuzynkę o zakupy (mieszka 250 km ode mnie), wszystko wytłumaczyłam co i jak ma być. Kupiła na dwa paragony, powiedziała mi, że są pełne nazwy na paragonach. Miała kupić Pury i sprawdzić na czytniku, czy jest cala nazwa. Dzisiaj dostałam paragony, a tam nie dość ,że nie kupiła Purów (za które zapłaciłam), tylko Silan i Clin, to jeszcze na paragonie jest oznaczenie coś tam Silx i coś tam Clx. Prosiłam tez, żeby podbiła paragon, nie zrobiła tego, bo jest pełna nazwa. Jestem strasznie zła, bo zgłoszenia już wysłałam. Czy taki paragon przejdzie weryfikację? Nie pojadę 250 km, żeby podbić paragon emotka  
0 0

sylzab2294

#6060244 Napisano: 23.08.2015 21:24:15
asante napisał(a):

Jakie macie doświadczenia z Albedo w kwestii weryfikacji paragonów? Nie mam u siebie Polo, poprosiłam kuzynkę o zakupy (mieszka 250 km ode mnie), wszystko wytłumaczyłam co i jak ma być. Kupiła na dwa paragony, powiedziała mi, że są pełne nazwy na paragonach. Miała kupić Pury i sprawdzić na czytniku, czy jest cala nazwa. Dzisiaj dostałam paragony, a tam nie dość ,że nie kupiła Purów (za które zapłaciłam), tylko Silan i Clin, to jeszcze na paragonie jest oznaczenie coś tam Silx i coś tam Clx. Prosiłam tez, żeby podbiła paragon, nie zrobiła tego, bo jest pełna nazwa. Jestem strasznie zła, bo zgłoszenia już wysłałam. Czy taki paragon przejdzie weryfikację? Nie pojadę 250 km, żeby podbić paragon emotka  

nie ma problemu z tak opisanym paragonem. Jak robią konkurs, wiedzą dokładnie jakie oznaczenia mają produkty.
0 0

anialistopad

#6060245 Napisano: 23.08.2015 21:24:58
Asante spokojnie albedo samo sprawdzi w sklepie . nie robią problemów. Przynajmniej ją nigdy nie miałam z nimi żadnych problemów
0 0

asantesana

#6060248 Napisano: 23.08.2015 21:27:42
Dzięki dziewczyny, trochę mi lżej, ale i tak jestem na nią zła, następnym razem poproszę kogoś na forum - bez łaski i zaskoczeń.  
0 0

Gość: awi

#6060255 Napisano: 23.08.2015 21:42:41
asante napisał(a):

Dzięki dziewczyny, trochę mi lżej, ale i tak jestem na nią zła, następnym razem poproszę kogoś na forum - bez łaski i zaskoczeń.  

Mugolom trudno zrozumieć konkursowicza i o współpracy nie ma co marzyć. Wszystko poplączą emotka
0 0

rkvi

#6060257 Napisano: 23.08.2015 21:47:45
Albedo jest bardzo wyrozumiałe, aż za bardzo jak dla mnie emotka
0 0

asantesana

#6060259 Napisano: 23.08.2015 21:50:29
awi, poplątanie poplątaniem a samowolka i olewactwo to już inna kategoria dla mnie.
rkvi - może oni sobie sami w sklepie sprawdzają.
0 0

rkvi

#6060261 Napisano: 23.08.2015 21:52:51
Nie chodziło mi nawet o opisy, ale o to, że Albedo nie prosi z reguły o nr paragonu i daje dwa tygodnie na odeslanie itp.
0 0

Gość: SaMaE

#6060430 Napisano: 24.08.2015 12:35:48
Jaki jest najtańszy produkt loreal men expert?
0 0