Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

misiamisiam

#6059632 Napisano: 21.08.2015 15:18:22
ivanotta napisał(a):

misiamisiam napisał(a):

w konkursie Dayli na FB było do wygrania 30 bonów - czy tylko ja tam widzę 29 laureatow?

brałam udział i nie wygrałam emotka

a ilu widzisz zwycięzców? moze zapomnieli kogoś dopisac 
0 0

staszek

#6059636 Napisano: 21.08.2015 15:27:11
O ja pier...niczę. Ktoś dodał zdjęcie swojego dziecka w inkubatorze, które jest popodłączane rurkami do jakichś urządzeń zapewne emotka emotka http://tatapotraf...l/4,0,zwyciezcy.html

oburzamy się na Fakt (słusznie zresztą), że dał na czołówkę przyżyciówkę dziewczynki zabitej siekierą. A tu rodzice z własnej woli wrzucają taką fotę, i to na konkurs.
0 0

bianco

#6059688 Napisano: 21.08.2015 17:07:55
szukam osób które były w sierpniu w żegiestowie z cechini (TESCO)?
jak wyglada pobyt czy trzeba cos zabrac itd emotka

bo nie odbieraja telefonu a mama jedzie w niedziele ...
0 0

Gość: Ella_111

#6059729 Napisano: 21.08.2015 18:02:43
staszek napisał(a):

O ja pier...niczę. Ktoś dodał zdjęcie swojego dziecka w inkubatorze, które jest popodłączane rurkami do jakichś urządzeń zapewne emotka emotka http://tatapotraf...l/4,0,zwyciezcy.html

oburzamy się na Fakt (słusznie zresztą), że dał na czołówkę przyżyciówkę dziewczynki zabitej siekierą. A tu rodzice z własnej woli wrzucają taką fotę, i to na konkurs.

ludzie wrzucaja zdjęcie dzieci w basenie ,z gołym tyłkiem, a do wygrania np. maskotka to co tu się dziwić....
0 0

-Triss-

#6059755 Napisano: 21.08.2015 18:37:02
marzanna napisał(a):

nique napisał(a):

marzanna napisał(a):

Ktoś pamięta, jakie bony były do wygrania w konkursie Espumisan na polki.pl? Regulamin mi się nie otwiera... emotka

Chodzi o ten konkurs: http://www.mozesz...olki.pl/konkurs.html

200 zł h&m emotka

Dziękuję emotka

A informowali juz?:P Nie wiem czy się jeszcze łudzić..
0 0

nataszka

#6059781 Napisano: 21.08.2015 19:56:02
Czy jest jakaś karencja na wygrywanie w Kiora???
0 0

Gość: defed

#6059784 Napisano: 21.08.2015 20:24:11
Konkurs/zwrot kasy za zakup margaryny Optima DHA http://optima-dha.pl/promocja/ - już dodałam do bazy.
Promocja trwa od dnia 20 sierpnia 2015 roku do 4 grudnia 2015 roku - jest to okres nadsyłania zgłoszeń.
Natomiast Zakup Produktów Promocyjnych uprawniający do udziału w Promocji możliwy jest od 20 sierpnia 2015 do 20 listopada 2015 roku.
Jakby komuś przyda się informacja, to znalazłam tą margarynę w ITM za 6,49zł      emotka

I o dziwo na paragonie widnieje pełna nazwa produktu (w Intermarche!!!)
0 0

staszek

#6059788 Napisano: 21.08.2015 20:49:37
Ella_111 napisał(a):

staszek napisał(a):

ludzie wrzucaja zdjęcie dzieci w basenie ,z gołym tyłkiem, a do wygrania np. maskotka to co tu się dziwić....

Też prawda, ale dziecko gołe to inny kaliber trochę niż mega wcześniak, z którym tak naprawdę nie wiadomo jeszcze czy będzie wszystko ok itp. Przynajmniej dla mnie jest spora różnica. Kolejna jakaś granica została przekroczona. Ciekawe kiedy ludzie zaczną wrzucać na konkursy zdjęcia zwłok swoich bliskich, bo że tak będzie jestem niemal pewna...
0 0

youstyna33

#6059809 Napisano: 21.08.2015 21:51:45
CZy koral w tesco wysyłał już nagrody?-Ręczniki konkretnie.
A do biedronki : "mój rówieśnik na drugim końcu świata" nie życzą sobie prac przestrzennych czyli odpadają "wydzieranki, wyklejanki, itp?
0 0

bethan

#6059820 Napisano: 21.08.2015 22:14:03
youstyna33 napisał(a):

Tak, 2 tygodnie temu, InPostem.
0 0

sylzab2294

#6059831 Napisano: 21.08.2015 22:45:17
youstyna33 napisał(a):

A do biedronki : "mój rówieśnik na drugim końcu świata" nie życzą sobie prac przestrzennych czyli odpadają "wydzieranki, wyklejanki, itp?

jak nie dostałaś to pisz do nich.
Ja już od tygodnia z Panem Łukaszem korespondencję prowadzę i niby już został wysłany emotka
0 0

taalvikki

#6059833 Napisano: 21.08.2015 22:50:33
staszek napisał(a):

Ella_111 napisał(a):

staszek napisał(a):

Też prawda, ale dziecko gołe to inny kaliber trochę niż mega wcześniak, z którym tak naprawdę nie wiadomo jeszcze czy będzie wszystko ok itp. Przynajmniej dla mnie jest spora różnica. Kolejna jakaś granica została przekroczona. Ciekawe kiedy ludzie zaczną wrzucać na konkursy zdjęcia zwłok swoich bliskich, bo że tak będzie jestem niemal pewna...

według mnie wszelkie zdjęcia z półnagimi dziećmi to przegięcie, głównie dlatego, że dziecko nie miało zapewne okazji wyrazić zgody na swój udział w konkursie. jednak, nie wiedzieć czemu, ciągle takie konkursy powstają i ciągle takie rzeczy wygrywają, bo jak jest dziecko, to znaczy, że ma wygrać emotka    ale cóż... "wszechświat się rozpada. na naszych oczach rozpada się".  
0 0

Gość: delvitto

#6059841 Napisano: 21.08.2015 23:02:45
czy mógłby ktoś przypomnieć, czy na konkurs ogólnopolski Palmolive wystarczy tylko odesłac smsa z danymi, czy coś jeszcze trzeba wysłać, jakiś skan?
0 0

edzia21

#6059842 Napisano: 21.08.2015 23:07:44
delvitto napisał(a):

czy mógłby ktoś przypomnieć, czy na konkurs ogólnopolski Palmolive wystarczy tylko odesłac smsa z danymi, czy coś jeszcze trzeba wysłać, jakiś skan?

Przeczytaj sobie jeszcze raz, na spokojnie, SMS-a od nich i postępuj z instrukcjami tam zawartymi. Chcą same dane? Wyślij same dane. Chcą dane +paragon na maila? ZRÓB TAK! emotka
0 0

rencia163

#6059847 Napisano: 21.08.2015 23:15:35
youstyna33 napisał(a):

Z tych prac które wygrają ma powstać,  jak dobrze pamiętam, kalendarz.  Więc jak prace przestrzenne mają wydrukować?
0 0

Gość: delvitto

#6059848 Napisano: 21.08.2015 23:39:20
edzia21 napisał(a):

delvitto napisał(a):

Przeczytaj sobie jeszcze raz, na spokojnie, SMS-a od nich i postępuj z instrukcjami tam zawartymi. Chcą same dane? Wyślij same dane. Chcą dane +paragon na maila? ZRÓB TAK! emotka

no tak, tylko spokój może nas uratować emotka
0 0

kammaro

#6059853 Napisano: 21.08.2015 23:56:28
staszek napisał(a):

a jaka to fota??? 
Przeczytałam: "Uchwyć magiczną chwilę pomiędzy Twoim maluszkiem a jego Tatą i podziel się tym doświadczeniem"
W moim odczuciu  zdjęcie przedstawia MEGA magiczną chwilę! 
12 lat temu moja córka była takim wcześniakiem. Tak samo, jak rodzice dzieci urodzonych w terminie (gdy stan się ustabilizował) chcieliśmy dzielić się z innymi naszym szczęściem. Do głowy mi nie przyszło, że widok takiego maleństwa może kogoś oburzyć (aż zrobiło mi się przykro).

staszek napisał:
"... ale dziecko gołe to inny kaliber trochę niż mega wcześniak, z którym tak naprawdę nie wiadomo jeszcze czy będzie wszystko ok itp. Przynajmniej dla mnie jest spora różnica. Kolejna jakaś granica została przekroczona. Ciekawe kiedy ludzie zaczną wrzucać na konkursy zdjęcia zwłok swoich bliskich, bo że tak będzie jestem niemal pewna..."

Myślę, że skoro rodzice wrzucili zdjęcie dzieciątka na konkurs, to już jest wszystko dobrze. 
Jaka granica została przekroczona? A tekst o zdjęciu zwłok swoich bliskich... brak mi słów 
0 0

edzia21

#6059854 Napisano: 21.08.2015 23:57:58
delvitto napisał(a):

edzia21 napisał(a):

delvitto napisał(a):

no tak, tylko spokój może nas uratować emotka

true emotka  mam nadzieję, że udało się wszytko ogarnąć emotka
0 0

Gość: defed

#6059900 Napisano: 22.08.2015 09:45:28
rencia163 napisał(a):

youstyna33 napisał(a):

Z tych prac które wygrają ma powstać,  jak dobrze pamiętam, kalendarz.  Więc jak prace przestrzenne mają wydrukować?

Te wydzieranki czy wyklejanki, o ile na płasko, moim skromnym zdaniem-powinny przejść. Chodzi chyba o to, by mozna było te prace zeskanować i umieścić na okładce zeszytu czy tez w kalendarzu.   emotka
0 0

staszek

#6059942 Napisano: 22.08.2015 13:51:37
kammaro napisał(a):

staszek napisał(a):

a jaka to fota??? 
Przeczytałam: "Uchwyć magiczną chwilę pomiędzy Twoim maluszkiem a jego Tatą i podziel się tym doświadczeniem"
W moim odczuciu  zdjęcie przedstawia MEGA magiczną chwilę! 
12 lat temu moja córka była takim wcześniakiem. Tak samo, jak rodzice dzieci urodzonych w terminie (gdy stan się ustabilizował) chcieliśmy dzielić się z innymi naszym szczęściem. Do głowy mi nie przyszło, że widok takiego maleństwa może kogoś oburzyć (aż zrobiło mi się przykro).

staszek napisał:
"... ale dziecko gołe to inny kaliber trochę niż mega wcześniak, z którym tak naprawdę nie wiadomo jeszcze czy będzie wszystko ok itp. Przynajmniej dla mnie jest spora różnica. Kolejna jakaś granica została przekroczona. Ciekawe kiedy ludzie zaczną wrzucać na konkursy zdjęcia zwłok swoich bliskich, bo że tak będzie jestem niemal pewna..."

Myślę, że skoro rodzice wrzucili zdjęcie dzieciątka na konkurs, to już jest wszystko dobrze. 
Jaka granica została przekroczona? A tekst o zdjęciu zwłok swoich bliskich... brak mi słów 

Mnie nie oburzył widok dziecka, tylko postawa rodziców, którzy wrzucają takie zdjęcie na konkurs. Nie wysyłają znajomym, rodzinie, żeby się podzielić radością, ale wystawiają na widok publiczny za paczkę pieluch. Nie sądzę, że to dziecko kiedyś, jak dorośnie będzie z tego zadowolone . To, że jesteśmy rodzicami nie upoważnia nas do pokazywania dzieci w różnych sytuacjach, tylko dlatego, że są nasze. One są nieświadome tego i może kiedyś będą miały za złe to, że ich wizerunki walają się po internetach. I to nie na prywatnych profilach rodziców, tylko gdzie był jakiś konkurs i pasowało zdjęcie dziecka. W sieci nic nie ginie.

Ale to moje zdanie, ktoś może mieć inne i chcieć wrzucać tak intymne zdjęcia na konkurs.

A ze zwłokami to wcale nie taka przesada, jeszcze trochę i będą. Lans i słitfocie na nagrobkach już są w sieci, więc to kwestia czasu. Niestety.
0 0