Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: giuliettaX

#6086102 Napisano: 02.10.2015 21:04:36
boom30 napisał(a):

giulietta napisał(a):

boom30 napisał(a):

olunka napisał(a):

polarniczka napisał(a):

buka napisał(a):

Mi się oba zdjęcia podobają. Złośliwi jesteście, z zazdrości . Z zazdrości że na ten pomysł sami nie wpadliście. 
Ja gratuluję kreatywności. Mam nadzieję że Monika tego nie czyta, szkoda jej nerwów.
Tak wiem, podpadnę , trudno, wyznaję zasadę że zazdrość i negatywne emocje sprawiają że los się odwraca (negatywnie)

może z zazdrości, może fakt że jesteśmy złośliwi...jedno jest pewne są pewne normy, nawet w konkursach, których po prostu się nie przekracza...amen

dla mnie - jako matki trójki dzieci - tez to nie jest normalneemotka

Zrozumcie, ze dzieci to aktorzy - a całość to scena.

Ale w was jest jadu, zastanawiam sie w czym tkwi fenomen tego forum. Że jednych gnoicie a innym gratulujecie. Jak zobaczycie Poznań, Aleksandrów, Przemyśl czy Wejherowo to od razu agresja. A czy oni już nie mogą grać ? Czy wy macie monopol, jesteście lepsi, bo solidarni w grupie? Czy ktoś mi to wyjaśni ?

jak najbardziej wyjaśnię odpowiadając tylko za siebie  emotka   na razie nie odpowiem szczegółowo... na razie... jednak uważam, że jeżeli ktoś nie posiada wiedzy "na czym to polega"  oraz znajomości przepisów to nie powinien się wypowiadać obrażając przy tym innych..... 

No właśnie, teraz już normalnie to nie można brać udziału w żadnym konkursie. Najlepiej od razu mieć prawników  emotka  Wygrasz kilka razy - źle, wstawisz swoje zdjęcie - źle, najlepiej chyba grać na słupy - na to wychodzi.

dlaczego nie można? grasz uczciwie, zgodnie z przepisami prawa i ogólnie przyjętymi normami wartości, kultury, etyki itd. to graj w każdym emotka  i spoko wygrywaj emotka  większość forumowiczów Ci pogratuluje emotka  gdy zwyciężysz oryginalną fotką/ tekstem emotka   
0 0

Gość: polarniczka

#6086105 Napisano: 02.10.2015 21:09:50
boom30 napisał(a):

olunka napisał(a):

polarniczka napisał(a):

buka napisał(a):

Mi się oba zdjęcia podobają. Złośliwi jesteście, z zazdrości . Z zazdrości że na ten pomysł sami nie wpadliście. 
Ja gratuluję kreatywności. Mam nadzieję że Monika tego nie czyta, szkoda jej nerwów.
Tak wiem, podpadnę , trudno, wyznaję zasadę że zazdrość i negatywne emocje sprawiają że los się odwraca (negatywnie)

może z zazdrości, może fakt że jesteśmy złośliwi...jedno jest pewne są pewne normy, nawet w konkursach, których po prostu się nie przekracza...amen

Ale w was jest jadu, zastanawiam sie w czym tkwi fenomen tego forum. Że jednych gnoicie a innym gratulujecie. Jak zobaczycie Poznań, Aleksandrów, Przemyśl czy Wejherowo to od razu agresja. A czy oni już nie mogą grać ? Czy wy macie monopol, jesteście lepsi, bo solidarni w grupie? Czy ktoś mi to wyjaśni ?

w czym tkwi fenomen tego forum? jesteśmy chyba trochę jak przyjaciele, dobrzy znajomi, może nie zawsze zgadzamy się ze swoimi wypowiedziami, opiniami, odczuciami, ale spotykamy tu praktycznie codziennie by podzielić się radością z wygranych, konkursami, swoimi troskami i problemami, czasami się pokłócimy, pośmiejemy, wywęszymy konkursowy spisek...zwróć uwagę, że są tutaj tzw. wyjadacze konkursowi, którzy z nie jednego konkursowego pieca jedli chleb, mają pewną wiedzę, dobrą pamięć i widzą, że coś nie jest w porządku, że organizatorzy konkursów kombinują, że kombinują sami gracze i wytykają to (słusznie) palcami, bo czasami możesz czegoś nie zaważyć a takie osoby to wychwycą...i dlaczego agresja? ktoś kombinuje, oszukuje i człowiekowi odechciewa się grać jak widzi pewną niesprawiedliwość a organizatorzy mają na oczach klapki więc chyba można wygadać się chociaż na forum...nikt  nikogo nie wyzywa, nie prześladuje, nie stoi pod domem z lornetkami...nie mamy monopolu, nie jesteśmy lepsi, jesteśmy tacy jak wszyscy, mamy prawo walczyć o swoje, mamy prawo komentować, bo od tego do jasnej ciasnej jest  forum....

co to jest forum tak dla przypomnienia:  przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej....
0 0

memos

#6086106 Napisano: 02.10.2015 21:12:56
Tutaj większy "ruch" więc i tu zapytam - w loterii Wedla w tesco, który numer paragonu wpisujecie? W Biedronce chcieli systemowy, a w tesco w regulaminie nic na ten temat nie znalazłam.
0 0

olunka

#6086109 Napisano: 02.10.2015 21:14:21
boom30 napisał(a):

olunka napisał(a):

polarniczka napisał(a):

buka napisał(a):

emotka
0 0

stokrotka238

#6086110 Napisano: 02.10.2015 21:15:16
mama2006 napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

Jak tam gracie w loterii paragonowej? 

a propos, co znaczy zapis ze strony loterii , że  Premiowana branża zmienia się co 3 miesiące?
nie mam siły czytać tego tasiemcowatego regulaminu

To, że potem mają być premiowane zdaje mi się usługi medyczne, poźniej jakieś naprawy samochodów a na końcu usługi restauracyjne...
0 0

Gość: pamal73

#6086134 Napisano: 02.10.2015 22:07:50
Jak pisałam na wino w środę to kiedy powinno być powiadomienie o ewentualnej wygranej? 
0 0

darog

#6086136 Napisano: 02.10.2015 22:12:22
boom30 napisał(a):

giulietta napisał(a):

boom30 napisał(a):

olunka napisał(a):

polarniczka napisał(a):

buka napisał(a):

jak najbardziej wyjaśnię odpowiadając tylko za siebie  emotka   na razie nie odpowiem szczegółowo... na razie... jednak uważam, że jeżeli ktoś nie posiada wiedzy "na czym to polega"  oraz znajomości przepisów to nie powinien się wypowiadać obrażając przy tym innych..... 

No właśnie, teraz już normalnie to nie można brać udziału w żadnym konkursie. Najlepiej od razu mieć prawników  emotka  Wygrasz kilka razy - źle, wstawisz swoje zdjęcie - źle, najlepiej chyba grać na słupy - na to wychodzi.

Noo.! Słupy były...W Koninie emotka Poza tym był Max, Maxio, Maksymilian o tym samym nazwisku.. i imieniu w różnym odmianach w jednym konkursie. Pozdrawaim i zajmij sie swoimi sprawami, zamiast zajmować się adwokaturą państwa U. A jeśłi oczekujesz wyjąsnienia- to najlepiej u psychologa.
0 0

Kiciunia21

#6086142 Napisano: 02.10.2015 22:22:59
pamal73 napisał(a):

Jak pisałam na wino w środę to kiedy powinno być powiadomienie o ewentualnej wygranej? 

Dzisiaj dostałam maila ze środy.
0 0

witegz

#6086152 Napisano: 02.10.2015 22:29:35
Te warsztaty kulinarne z Ksiazecego trwają tylko kilka godzin, a wartość to 12 tys. ? Jest tam nocleg chociaż? 
0 0

Pitach

#6086153 Napisano: 02.10.2015 22:31:16
Pytanie do bardziej doświadczonych emotka

W nowej loterii L'Oreal "Podróż do świata gwiazd" w przypadku wygranej należy odesłać pesel i numer dowodu.Tak się dziwnie złożyło,że udało mi się w niej wygrać emotka  ale mam wątpliwości dotyczące tych właśnie danych...
Zdarzało mi się podawać pesel w przypadku wygranej,ale nie ukrywam,że połączenie peselu z serią dowodu mocno mnie niepokoi.
Mam mętlik w głowie - odsyłać dane czy nie ? Mogą mi zaszkodzić ? Ktoś miał jakieś doświadczenia z tą agencją ?
Będę wdzięczna za każdą uwagę emotka
0 0

Pitach

#6086156 Napisano: 02.10.2015 22:32:52
Pytanie do bardziej doświadczonych emotka

W nowej loterii L'Oreal "Podróż do świata gwiazd" w przypadku wygranej należy odesłać pesel i numer dowodu.Tak się dziwnie złożyło,że udało mi się w niej wygrać emotka  ale mam wątpliwości dotyczące tych właśnie danych...
Zdarzało mi się podawać pesel w przypadku wygranej,ale nie ukrywam,że połączenie peselu z serią dowodu mocno mnie niepokoi.
Mam mętlik w głowie - odsyłać dane czy nie ? Mogą mi zaszkodzić ? Ktoś miał jakieś doświadczenia z tą agencją ?
Będę wdzięczna za każdą uwagę emotka
0 0

slonecznik1309

#6086161 Napisano: 02.10.2015 22:41:44
dotusia napisał(a):

raikonen napisał(a):

agicho napisał(a):

http://www.poranalodykoral.pl/

zdjęcie nr 3 już gdzieś widziałam w innym konkursie,nie mogę sobie przypomnieć / będzie powtórka z rozrywki ,tylko zmiana rekwizytów(?)

jak gdzieś ? w Biedronce, to Radek U., jest bardzo fotogeniczny.

Zdjęcia OK - to w deszczu świetne... 

jedynie nie pasuje mi tutaj ten motyw z zakneblowanymi dziećmi... wiem, że to dla śmiechu, ale...

patrzę i nie wierzę...to zdjęcie w deszczu to moja kuzynka emotka co jakiś czas namawiam ją do konkursów, bo z podziwem słucha o moich wygranych... ja nie grałam akurat tutaj emotka   przejrzałam wyniki i zastanawiałam się czy to ona czy nie, bo taka podobna...rozmawiałam przed chwilą z nią i pytałam czy brała czasami udział w takim konkursie z lodami Koral i parasolem? dopiero ode mnie dowiedziała się, że wygrała emotka   to jej pierwsza wygrana i od razu pokonała pana R. U. emotka cieszy się bardzo emotka fajny początek emotka
0 0

Gość: barszcz

#6086165 Napisano: 02.10.2015 22:47:38
witegz napisał(a):

Te warsztaty kulinarne z Ksiazecego trwają tylko kilka godzin, a wartość to 12 tys. ? Jest tam nocleg chociaż? 

Nie ma:-(
0 0

gryszelm

#6086166 Napisano: 02.10.2015 22:57:08
Hej, mam pytanie o ten konkurs w Piotrze i Pawle
https://www.e-kon...el.html#.Vg7tN31wGt8
czy w sklepach są te Wargorry z którymi trzeba zrobić to szalone zdjęcie i czy to ma być zdjęcie dziecka czy osoby dorosłej, bo ni jak nie mogę doczytać w regulaminie...może ktoś robił zakupy w PiP i napisze czy są plakaty czy postacie i jakiej wielkości czy to raczej samemu w domu trzeba zrobic zdjęcie...
0 0

jozekb

#6086168 Napisano: 02.10.2015 23:15:11
barszcz napisał(a):

witegz napisał(a):

to 12 tys. zł za 4 godzinne warsztaty to chyba lekka przesada? Jeszcze zrozumiałbym żeby to był cały weekend + wyżywienia w jakimś dobrym hotelu w Warszawie.
Pisał ktoś do nich co jest grane? ? Wartość za 4 godz. to dla mnie 2 tys. zł max. (wliczam w to produkty jakich będą używać do gotowania) emotka
0 0

Gość: Zozza

#6086171 Napisano: 02.10.2015 23:32:44
Hej! Chcę poruszyć temat konkursów Wedla.
Czy nie dziwi Was, że w ich konkursie, który ciągle ogłaszali na fb, który był calkowicie "jawny" , można było ogladać zdjęcia w galerii zgłoszeń, można było wygrać 3 telefony, jakieś głośniczki i kubki, konkurs ten trwał 3 tygodnie... a tu nagle BUM konkurs Wedla, który trwa tydzień, a do wygrania 10 samochodów, 100 ipadów, 100 xboxów itd. można wręcz pomyśleć, że nagród jest wiecej niż osób startujacych... czy nie wydaje się wam to podejrzane? być może nikt nic nie wygra...
0 0

Gość: rogalino

#6086172 Napisano: 02.10.2015 23:36:22
jozekb napisał(a):

barszcz napisał(a):

witegz napisał(a):

to 12 tys. zł za 4 godzinne warsztaty to chyba lekka przesada? Jeszcze zrozumiałbym żeby to był cały weekend + wyżywienia w jakimś dobrym hotelu w Warszawie.
Pisał ktoś do nich co jest grane? ? Wartość za 4 godz. to dla mnie 2 tys. zł max. (wliczam w to produkty jakich będą używać do gotowania) emotka

Gdy byłem na innych warsztatach to ich regulaminowa cena wynosiła 3 tysiące złotych, trwały też 4 h, jednak z tych 3 tysięcy każdy z nas dostał do ręki po 400 zł aby opłacić sobie nocleg plus dojazd, a tutaj 12 tys i nic...
0 0

mahuska

#6086173 Napisano: 02.10.2015 23:40:24
gryszelm napisał(a):

Hej, mam pytanie o ten konkurs w Piotrze i Pawle
http://www.e-konk...el.html#.Vg7tN31wGt8
czy w sklepach są te Wargorry z którymi trzeba zrobić to szalone zdjęcie i czy to ma być zdjęcie dziecka czy osoby dorosłej, bo ni jak nie mogę doczytać w regulaminie...może ktoś robił zakupy w PiP i napisze czy są plakaty czy postacie i jakiej wielkości czy to raczej samemu w domu trzeba zrobic zdjęcie...

Też jestem ciekawa czy ten "kolega" stoi w sklepie i czeka na nasze wygłupy ?
0 0

mahuska

#6086174 Napisano: 02.10.2015 23:41:53
Zozza napisał(a):

Czy nie dziwi Was, że w ich konkursie, który ciągle ogłaszali na fb, który był calkowicie "jawny" , można było ogladać zdjęcia w galerii zgłoszeń, można było wygrać 3 telefony, jakieś głośniczki i kubki, konkurs ten trwał 3 tygodnie... a tu nagle BUM konkurs Wedla, który trwa tydzień, a do wygrania 10 samochodów, 100 ipadów, 100 xboxów itd. można wręcz pomyśleć, że nagród jest wiecej niż osób startujacych... czy nie wydaje się wam to podejrzane? być może nikt nic nie wygra...

hej
Trzeba było nicka zmieniać??
żenada
0 0

edzia21

#6086178 Napisano: 02.10.2015 23:46:18
Zozza napisał(a):

Nie dziwi, nie wydaje. Pozdrawiam! emotka
0 0