Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Monika11

#6095265 Napisano: 16.10.2015 18:06:52
Czy z Łaciatego informowali tych co wysyłali przez stronkę , czy tylko sms-kiem ?
0 0

lola.lola

#6095267 Napisano: 16.10.2015 18:08:35
zuczek napisał(a):

Szczerze mówiąc to regulamin czytałem, ale po pierwsze jest napisane, że uczestnik POWINIEN (nie musi)  kupić produkt Wawel, po drugie nie bardzo wierzyłem że wygram:) A ich odp. właśnie nie jest jednoznaczna bo napisali tylko, że paragon nie może być wcześniejszy niż 6.10 a nie że powinien być z dnia wcześniejszego niż udział w konkursie o co pytałem. Poza tym nie dostałem jeszcze oficjalnego potwierdzenia o wygranej więc teoretycznie mogę nie wiedzieć:)

To jakie jest to nieoficjalne?
0 0

Gość: zuczek

#6095279 Napisano: 16.10.2015 18:16:27
Nieoficjalne czyli publikacja na ich stronie wśród 10 wygranych dnia.
0 0

migi

#6095281 Napisano: 16.10.2015 18:19:58
defed napisał(a):

zuczek napisał(a):

Szczerze mówiąc to regulamin czytałem, ale po pierwsze jest napisane, że uczestnik POWINIEN (nie musi)  kupić produkt Wawel, po drugie nie bardzo wierzyłem że wygram:) A ich odp. właśnie nie jest jednoznaczna bo napisali tylko, że paragon nie może być wcześniejszy niż 6.10 a nie że powinien być z dnia wcześniejszego niż udział w konkursie o co pytałem. Poza tym nie dostałem jeszcze oficjalnego potwierdzenia o wygranej więc teoretycznie mogę nie wiedzieć:)

dla mnie powinien kupić = musi kupić, a ewentualnie określenie może = nie musi

emotka  http://synonim.net/synonim/powinien emotka

emotka
Mnie tam zawsze prawnicy z pracy powtarzają, że powinien to musi! I że każdy sąd interpretuje to jako obowiązek! 
0 0

lola.lola

#6095284 Napisano: 16.10.2015 18:22:38
Aaaa okej, myślałam że najpierw są maile a potem publikacja, coś pomieszałam...
0 0

#6095285 Napisano: 16.10.2015 18:22:44
Dobra, czyli rozumiem, że wg Was sprawa jest przegrana. Naprawdę są tacy restrykcyjni w takich sprawach? Przecież przypuszczam, że przynajmniej połowa laureatów nie przeczytała regulaminu i nie dostanie nagrody?
0 0

Gość: enfamka

#6095291 Napisano: 16.10.2015 18:28:00
zuczek napisał(a):

Dobra, czyli rozumiem, że wg Was sprawa jest przegrana. Naprawdę są tacy restrykcyjni w takich sprawach? Przecież przypuszczam, że przynajmniej połowa laureatów nie przeczytała regulaminu i nie dostanie nagrody?

Tu pewnie ludzie mają paragon - ja nie grałam, nie mam, ale może ktoś ma i się jakoś dogadacie.
0 0

#6095292 Napisano: 16.10.2015 18:31:23
@Enfamka, tylko w moim przypadku to by musiało dotyczyć okresu tylko 3 dni od 6-9 X. Chore to wszystko. Owszem ktoś mi oferował paragon, ale za taką cenę, że ledwo by mi się te cukierki zwróciły:)
0 0

Gość: defed

#6095293 Napisano: 16.10.2015 18:32:39
zuczek napisał(a):

Tak jak napisałam wyżej, wyślij im paragon z data np. Dzisiejsza i moze dostaniesz 5kg, jak nie wyślesz to sie nie przekonasz
0 0

lola.lola

#6095295 Napisano: 16.10.2015 18:33:02
Dopiero była większa rozmowa na ten temat, że niektórzy grają a nie mają paragonu bo odbierają szanse wygrania osobom, które przeczytały regulamin i się do niego zastosowały
0 0

#6095297 Napisano: 16.10.2015 18:38:31
lola.lola napisał(a):

Dopiero była większa rozmowa na ten temat, że niektórzy grają a nie mają paragonu bo odbierają szanse wygrania osobom, które przeczytały regulamin i się do niego zastosowały

To dotyczy nie tylko konkursu Wawela ale wszystkich innych konkursow paragonowych gdzie w zgłoszeniach nie trzeba podawać numeru paragonu.

Ps.Nie gram w Wawelu.
0 0

moniazr

#6095302 Napisano: 16.10.2015 18:47:09
olunka napisał(a):

xxmarzaxx napisał(a):

olunka napisał(a):

ladyinred napisał(a):

Czy info o wygranej Soraya poszlo od razu? Nawet kosmetyku nie mam? No w mordę grac sie odechciewa emotka

ja tez nie mam, ponoć na raty ślą, ale już dość długo nikt się nie chwalił, a słałaś może 12.10?

ja wysyłałam na mamę  12.10. i też nic nie trafione

może ślą wg zgłoszeń i do nas jeszcze się nie doczłapały maile, a tak w ogóle to portfelami ktoś się pochwalił? ja widziałam tylko torby i kosmetyki

Ja wysyłałam w różne dni, 6 paragonów i nic nie wygrałam. Na tak dużą liczbę nagród nic nie trafić to prawdziwy pech!
0 0

#6095305 Napisano: 16.10.2015 18:48:17
@defed, ale nie mieszaj konkursu paragonowego, w którym pewnie jasno i otwarcie w zasadach jest napisane, że trzeba mieć paragon, z tym konkursem gdzie jak wejdziesz na stronę główną to nie ma żadnej mowy o tym, że trzeba kupić produkt i dopiero brać udział. A umówmy się, 90% zwykłych użytkowników internetu nie czyta regulaminów tylko widząc konkurs bierze w nim udział, klika w to co trzeba i liczy na wygraną. To, że Wy wszyscy na tym forum doskonale orientujecie się w zasadach, nie znaczy że większość przypadkowych osób ma tak samo.
0 0

joan

#6095313 Napisano: 16.10.2015 19:02:34
zuczek napisał(a):

(...) 90% zwykłych użytkowników internetu nie czyta regulaminów tylko widząc konkurs bierze w nim udział, klika w to co trzeba i liczy na wygraną. (...)

Poczułam się wielce niezwykła emotka
0 0

#6095322 Napisano: 16.10.2015 19:14:58
zuczek napisał(a):

@defed, ale nie mieszaj konkursu paragonowego, w którym pewnie jasno i otwarcie w zasadach jest napisane, że trzeba mieć paragon, z tym konkursem gdzie jak wejdziesz na stronę główną to nie ma żadnej mowy o tym, że trzeba kupić produkt i dopiero brać udział. A umówmy się, 90% zwykłych użytkowników internetu nie czyta regulaminów tylko widząc konkurs bierze w nim udział, klika w to co trzeba i liczy na wygraną. To, że Wy wszyscy na tym forum doskonale orientujecie się w zasadach, nie znaczy że większość przypadkowych osób ma tak samo.

w konkursach jak i w życiu - nieznajomość prawa (regulaminów) nie zwalnia z przestrzegania reguł emotka
0 0

Gość: HOLLY

#6095323 Napisano: 16.10.2015 19:21:40
2000  kubków z Łaciatego już rozdane?
0 0

Gość: tusienka

#6095325 Napisano: 16.10.2015 19:28:53
defed napisał(a):

zuczek napisał(a):

w konkursach jak i w życiu - nieznajomość prawa (regulaminów) nie zwalnia z przestrzegania reguł emotka

ale ten regulamin też jest tak głupio napisany. Bo w postanowieniach ogólnych kwestia zakupu? ja czytam z rozpędu kto organizuje i do kiedy, potem przechodzę do warunków. a TU ANI SŁOWA że jest to konkurs promocyjny i dalej w warunkach przyznania nagród też nie ma słowa o paragonie. Pierwszy raz się z takim typem spotkałam
0 0

Gość: anula81

#6095329 Napisano: 16.10.2015 19:36:48
HOLLY napisał(a):

2000  kubków z Łaciatego już rozdane?

nie wiem dziwne to jakieś, że tylko 1 osoba się wpisała ? albo nie ma wyników w ogóle ?
0 0

#6095332 Napisano: 16.10.2015 19:39:40
tusienka napisał(a):

ale ten regulamin też jest tak głupio napisany. Bo w postanowieniach ogólnych kwestia zakupu? ja czytam z rozpędu kto organizuje i do kiedy, potem przechodzę do warunków. a TU ANI SŁOWA że jest to konkurs promocyjny i dalej w warunkach przyznania nagród też nie ma słowa o paragonie. Pierwszy raz się z takim typem spotkałam

Kiedyś był konkurs - też od Wawela, ale fotograficzny, regulamin był podobnie skonstruowany,

a co do Łaciatego - wysłałam poprzez stronę 8 życzeń i żadnego SMSa o wygranej...? nie podoba mi się to...
0 0

#6095333 Napisano: 16.10.2015 19:42:26
defed napisał(a):

zuczek napisał(a):

Oczywiście że nie zwalnia. Nic nie mówię. Mogli drobniutkim druczkiem na końcu napisać, że trzeba mieć skończone 50 lat i też by było ok. Kiedyś się przejedziesz na jakimś konkursie to zrozumiesz. @tusienka ma rację. Takie coś jak obowiązek zakupu produktu i zachowanie paragonu powinien być na pierwszym miejscu na stronie głównej a nie ukryty gdzieś w regulaminie, którego połowa i tak nie czyta, albo czyta po fakcie.
0 0