Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

rutka

#6131984 Napisano: 15.12.2015 11:45:31
defed napisał(a):

Moja teoria odnośnie loterii Winiary (i innych podobnych):

Hurtownicy lub właściciele sklepów mogą "produkować" prawdziwe paragony w liczbie bardzo mnogiej, by zgłaszać je do loterii, a gdy ogłaszane są wyniki (np. w loterii Winiary idzie im to bardzo sprawnie), robią zwroty niezwycięskich paragonów, nie narażając się na koszty...

Więc nie ma sensu grać, szanse malutkie  emotka

np w loterii Lotos gdzie paragonu wydrukowac się nie da a do tego są kody wygrywają ludzie z całej Polski a nie z jednego miasta
0 0

Gość: fiona123

#6132019 Napisano: 15.12.2015 12:15:06
rutka napisał(a):

defed napisał(a):

Hurtownicy lub właściciele sklepów mogą "produkować" prawdziwe paragony w liczbie bardzo mnogiej, by zgłaszać je do loterii, a gdy ogłaszane są wyniki (np. w loterii Winiary idzie im to bardzo sprawnie), robią zwroty niezwycięskich paragonów, nie narażając się na koszty...

np w loterii Lotos gdzie paragonu wydrukowac się nie da a do tego są kody wygrywają ludzie z całej Polski a nie z jednego miasta

Czasem jest tez tak,ze właściciel ma sklep i kasę fiskalna,która drukuje paragony ogólne np. cukierki 1.99zł (przypuśćmy Halls),czy proszek 16.99zł(np.E,Persli),konserwa rybna 3zł  np(Graal) rejestruje paragon a z tyłu stawia pieczątkę sklepu i opisuje paragon stricte pod  konkurs.
Ale chyba Ameryki nie odkryłam.
0 0

Gość: boom30

#6132022 Napisano: 15.12.2015 12:18:46
stefania7 napisał(a):

1Mamcia napisał(a):

Finezyjna napisał(a):

Hej,
na jakim etapie są nagrody z konkursu Winiary?

Podobno grill elektryczny.
Coś nie podoba mi się ten konkurs...
Pojedyncze przypadki nagród na forum...

To loteria o ogólnopolskim zasięgu, dość mocno rozreklamowana - może stąd tak mało nagród na forum?

I nie wszyscy się chwalą emotka
0 0

shell

#6132030 Napisano: 15.12.2015 12:26:49
calle napisał(a):

z regulaminu #dajcosodsiebie

W przypadku prac nadesłanych pomiędzy 2 a 7 grudnia 2015 r. Komisja Konkursowa będzie kontaktować się
niezwłocznie z ich autorami. Jeżeli nie będzie możliwości skontaktowania się z autorami tychże
prac w terminie 24 godzin od dnia wyboru, tj. do końca dnia 9 grudnia 2015 r., Komisja ma
prawo wyboru pracy z listy rezerwowej, marzenie z której zrealizuje, lub odstąpić od wydania nagrody

czy to znaczy, że Kapsel już powinien wybrać 3 nagrodzonych, którym spełni marzenia? 

Tak

I Lubella tez !

emotka
0 0

mdepfs

#6132046 Napisano: 15.12.2015 12:53:50
defed napisał(a):

A czemuż to nie opłaca się?  Ja np. w loterii graala kupiłam jeden paprykarz  za całe 2,15zł i wylosowali mi walizkę emotka  Nie twierdzę oczywiście, że ludzie nie kombinują, ale zawsze jest szansa. Myślę, że teorie spiskowe nie zawsze mają sens, bo nie wiem czy komuś by się chciało produkować setki paragonów a potem zwracać. Chociaż nigdy nie wiadomo....Widać było po forum. że ludziska wygrywają w Winiary, więc jest szansa. że i nas wylosują emotka
0 0

magdalena-1989

#6132048 Napisano: 15.12.2015 12:55:33
Pytanie odnośnie Lays : 
Jedna osoba może wygrać jedną nagrodę.
Jeśli już wygrałam koszulkę i wyślę zgłoszenie na kogoś z rodziny i wygra bilet to mogę dane do wygranego biletu podać swoje i mojej osoby towarzyszącej, czy tylko może lecieć osoba która wygrała (ktoś z rodziny) wraz z osobą towarzyszącą. ??
0 0

Gość: defed

#6132066 Napisano: 15.12.2015 13:20:55
mdepfs napisał(a):

defed napisał(a):

A czemuż to nie opłaca się?  Ja np. w loterii graala kupiłam jeden paprykarz  za całe 2,15zł i wylosowali mi walizkę emotka  Nie twierdzę oczywiście, że ludzie nie kombinują, ale zawsze jest szansa. Myślę, że teorie spiskowe nie zawsze mają sens, bo nie wiem czy komuś by się chciało produkować setki paragonów a potem zwracać. Chociaż nigdy nie wiadomo....Widać było po forum. że ludziska wygrywają w Winiary, więc jest szansa. że i nas wylosują emotka

Ja nie twierdzę, że nie opłaca się wysłać paragonu na LOTERIĘ - paragonu który i tak posiadamy, bo kupiliśmy produkt użyteczny czy też zjadliwy.
Nie opłaca mi się inwestować w taką loterię - czyli grać na większą skalę. Rachunek prawdopodobieństwa, wyliczony na podstawie wyników innych podobnych loterii, mówi mi że łatwiej i taniej jest wygrać w KONKURSIE.
0 0

mysia

#6132236 Napisano: 15.12.2015 15:10:04
defed napisał(a):

Ja im życzę powodzenia, bo z tego co się orientuję nie jest to takie proste. Szczególnie kiedy będą mieli kontrolę urzędu skarbowego i będą się musieli tłumaczyć na jakiej podstawie przyjęli tyle zwrotów. Paragon musi być zakończony, czyli zostaje po nim ślad w systemie, zwrot też musi być udokumentowany.. emotka
0 0

Gość: defed

#6132260 Napisano: 15.12.2015 16:00:49
Mysia napisał(a):

defed napisał(a):

Ja im życzę powodzenia, bo z tego co się orientuję nie jest to takie proste. Szczególnie kiedy będą mieli kontrolę urzędu skarbowego i będą się musieli tłumaczyć na jakiej podstawie przyjęli tyle zwrotów. Paragon musi być zakończony, czyli zostaje po nim ślad w systemie, zwrot też musi być udokumentowany.. emotka

Piszesz, że to skomplikowane, więc jednak nie zwroty. Ale działając na dużą skalę, jak Aleksandrów Łódzki, trzeba mieć niezły plan/układy - aby to się opłacało: umowę ze stołówkami, firmami kateringowymi, restauracjami. No bo głupotą byłoby kupować tysiące produktów spożywczych ze średnio-długim terminem ważności przez 1 gospodarstwo domowe, żadna(nawet wielodzietna rodzina) nie przeje tego emotka
0 0

mysia

#6132287 Napisano: 15.12.2015 16:46:56
defed napisał(a):

Mysia napisał(a):

defed napisał(a):

Piszesz, że to skomplikowane, więc jednak nie zwroty. Ale działając na dużą skalę, jak Aleksandrów Łódzki, trzeba mieć niezły plan/układy - aby to się opłacało: umowę ze stołówkami, firmami kateringowymi, restauracjami. No bo głupotą byłoby kupować tysiące produktów spożywczych ze średnio-długim terminem ważności przez 1 gospodarstwo domowe, żadna(nawet wielodzietna rodzina) nie przeje tego emotka

chyba wystarczy kasjerka, która zbiera wszystkie paragony, pozostawione przez klientów emotka a jeżeli na większą skale to nie wiem, ktoś nieźle kombinuje, ale kiedyś może tego pożałować emotka
0 0

slonecznik1309

#6132290 Napisano: 15.12.2015 16:52:23
Czy odzywał się do kogoś Atlas Leroy Merlin odnośnie wygranego tv?
0 0

Gość: krseta

#6132343 Napisano: 15.12.2015 18:10:44
asiabuczkowska napisał(a):

Czy odzywał się do kogoś Atlas Leroy Merlin odnośnie wygranego tv?

3os się już chwaliły, ja z początku listy a telefonu brak
0 0

Gość: mariolakal

#6132346 Napisano: 15.12.2015 18:13:46
Czy orientuje się ktoś co może jutro wozić DHL ? Dostałam S-ka o przesyłce, a nie będzie mnie w domu...  emotka
0 0

foton

#6132353 Napisano: 15.12.2015 18:17:45
Co to był za konkurs Blue Horizons z ITM, bo dzisiaj dostałem bon 100 zł i nie pamiętam za co ? emotka
0 0

Gość: cc_investigator

#6132358 Napisano: 15.12.2015 18:20:26
foton napisał(a):

Co to był za konkurs Blue Horizons z ITM, bo dzisiaj dostałem bon 100 zł i nie pamiętam za co ? emotka

Bon 100zł co 15minut w itm
0 0

tadziowa

#6132359 Napisano: 15.12.2015 18:20:32
foton napisał(a):

P&G - ten co 15 minut.
0 0

foton

#6132361 Napisano: 15.12.2015 18:24:08
Aaaaa no tak, było coś takiego, dzięki za podpowiedź emotka
0 0

zaczytana-pola

#6132365 Napisano: 15.12.2015 18:25:56
Mysia napisał(a):

defed napisał(a):

Mysia napisał(a):

defed napisał(a):

chyba wystarczy kasjerka, która zbiera wszystkie paragony, pozostawione przez klientów emotka a jeżeli na większą skale to nie wiem, ktoś nieźle kombinuje, ale kiedyś może tego pożałować emotka

Dzisiaj w Tesco stałam w kolejce. Przede mną był dziadek około 80 lat, który kupował m. in. walizkę, majonez Winiary i 3 barszcze czerwone Winiary. Poprosił kasjerkę, żeby te barszcze i majonez oddzielnie mu policzyła, bo chce mieć paragon na ten konkurs z ulotek co tam są gdzieś, a ten drugi chce mieć jakby mu się walizka szybko zepsuła emotka
0 0

Gość: asiek07095

#6132394 Napisano: 15.12.2015 18:54:25
Czy jest jeszcze osoba która nie wygrała paczki sprzątaczki?
0 0

magy2020

#6132395 Napisano: 15.12.2015 18:55:14
asiek07095 napisał(a):

Czy jest jeszcze osoba która nie wygrała paczki sprzątaczki?

jest
0 0