Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

titinunu

#6178149 Napisano: 30.03.2016 22:05:51
brudny napisał(a):

defed napisał(a):

grzybekmalutki napisał(a):

Jak to jest w tym konkursie Loteria "Zostań VIPem na UEFA EURO 2016TM" w biedronce, wystarczy kupić puszkę 0,25l czy puszkę z czymś jeszcze??

Trzeba kupic tylko 1 produkt z listy, wiec wystarczy 1puszka coli 0,25l  emotka

nie wystarczy.

dokonać zakupu co najmniej 1 Produktu Promocyjnego (zwanego danej Zakupem
Promocyjnym”),
0 0

ola26

#6178156 Napisano: 30.03.2016 22:19:07
mczarna napisał(a):

sylwek2015 napisał(a):

mczarna napisał(a):

A słyszeliście o wynikach pewnego konkursu (na Fcb, na projekt kubka), którego w bazie nie widzę i nawet nie brałam udziału,więc wolę nie pisać dokładnie , bo jeszcze karniaka dostanę? Iphone wygrał słaby projekt i okazało się,że to znajomy członka zarządu tej firmy. To już wstyd robić coś takiego!W tych czasach, gdzie tak łatwo to odkryć...

https://www.faceb.../?type=3&theater
na to wygląda, że nagrodzili swojego, a chciałem wziąć udział w tym konkursie ale widząc to co wyprawiają z firmy szkla.com to się cieszę, że nie wziąłem.

A to aż tak bylo widać wcześniej? O co chodzi? Ja tam się nie interesowałam ale zobaczyłam wyniki, potem wpisy na wykopie, potem na fejsie...

Szkla? Jest konkurs w bazie, ja dodałam, rzucił mi się w oczy jak zamawiałam soczewki. A myślałam,że to rzetelna firma, co za....emotka emotka  Sama nie brałam udziału,mam wypalenie konkursowe chyba,nie chce mi się emotka
https://www.e-kon...na.html#.Vvw04SKzCzo - Oczywiście z literówką, standard w moim wykonaniu emotka  
0 0

Gość: defed

#6178160 Napisano: 30.03.2016 22:37:56
brudny napisał(a):

defed napisał(a):

Jak to jest w tym konkursie Loteria "Zostań VIPem na UEFA EURO 2016TM" w biedronce, wystarczy kupić puszkę 0,25l czy puszkę z czymś jeszcze??

nie wystarczy.

Uzasadnij swoja wypowiedz emotka  Albo czytalismy inne regulaminy, albo chcesz zmniejszyc/przestraszyc konkurencje? emotka
0 0

estrelitta

#6178163 Napisano: 30.03.2016 22:40:29
Macie zwrotki z Le Petit SPH?
0 0

asiunia260

#6178164 Napisano: 30.03.2016 22:41:31
ola26 napisał(a):

mczarna napisał(a):

sylwek2015 napisał(a):

mczarna napisał(a):

A słyszeliście o wynikach pewnego konkursu (na Fcb, na projekt kubka), którego w bazie nie widzę i nawet nie brałam udziału,więc wolę nie pisać dokładnie , bo jeszcze karniaka dostanę? Iphone wygrał słaby projekt i okazało się,że to znajomy członka zarządu tej firmy. To już wstyd robić coś takiego!W tych czasach, gdzie tak łatwo to odkryć...

na to wygląda, że nagrodzili swojego, a chciałem wziąć udział w tym konkursie ale widząc to co wyprawiają z firmy szkla.com to się cieszę, że nie wziąłem.

A to aż tak bylo widać wcześniej? O co chodzi? Ja tam się nie interesowałam ale zobaczyłam wyniki, potem wpisy na wykopie, potem na fejsie...

Szkla? Jest konkurs w bazie, ja dodałam, rzucił mi się w oczy jak zamawiałam soczewki. A myślałam,że to rzetelna firma, co za....emotka emotka  Sama nie brałam udziału,mam wypalenie konkursowe chyba,nie chce mi się emotka
http://www.e-konk...na.html#.Vvw04SKzCzo - Oczywiście z literówką, standard w moim wykonaniu emotka  

Ja też brałam udział w tym konkursie i co najlepsze moje maile z projektem nie zostały nawet odczytane 
0 0

#6178165 Napisano: 30.03.2016 22:42:27
ankasss napisał(a):

defed napisał(a):

brudny napisał(a):

defed napisał(a):

nie wystarczy.

Uzasadnij swoja wypowiedz emotka  Albo czytalismy inne regulaminy, albo chcesz zmniejszyc/przestraszyc konkurencje? emotka

przecież to jest loteria

Nie rozumiem sensu wypowiedzi. Chodzi o to, ze to jest loteria i nie wystarczy kupic, ale trzeba tez wyslac zgloszenie? emotka
0 0

kursykon

#6178166 Napisano: 30.03.2016 22:42:57
giulietta napisał(a):

kursykon napisał(a):

giulietta napisał(a):

kursykon napisał(a):

barcza napisał(a):

mia napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

A co myślicie o czymś takim?
Czy to już plagiat, czy tylko inspiracja?

https://ciachnijs...1147d5c01fb1b980.jpg

http://poranakora...3245ef88f1ae31a8.jpg

Zdecydowanie (tylko?) inspiracja. Nie plagiat.
Średnio udana zresztą.

jak dla mnie przewaga plagiatu ale ja się nie znam emotka

tez mi się od razu skojarzyło, ewidentnie zerżnięty pomysł, ale plagiatem w żadnym razie nie jest

zdjęcie w Milce było pierwsze, dlatego jest to plagiat 

Plagiatem byłoby gdyby wykorzystywało elementy oryginalnego zdjęcia albo próbowało je udawać poprzez dokładne odwzorowanie, czyli gdyby próbowało być identyczne, w tej formie nie jest

daj spokój... plagiat to nawet kradzież pomysłu, nie ma co wprowadzać innych w błąd.... przykładowo "zdjęcie plagiat inspiracja" ponad 20 tysięcy wyników w google w tym ustawa, przykłady fotek, wyroki sądu i nie tylko

Więc i plagiatem będzie zerżnięcie pomysłu z wycinaniem numerów nożyczkami, pojawiła się taka praca gdzieś na początku a potem niejaka Agnieszka B. zerżnęła pomysł i zrobiła zdjęcie zasadzone na tym oryginalnym pomyśle.
0 0

ola26

#6178168 Napisano: 30.03.2016 22:47:02
asiunia260 napisał(a):

ola26 napisał(a):

mczarna napisał(a):

sylwek2015 napisał(a):

mczarna napisał(a):

http://www.e-konk...na.html#.Vvw04SKzCzo - Oczywiście z literówką, standard w moim wykonaniu emotka  

Ja też brałam udział w tym konkursie i co najlepsze moje maile z projektem nie zostały nawet odczytane 

Żenada... Co za debile.emotka
0 0

Gość: brudny

#6178169 Napisano: 30.03.2016 22:51:36
defed napisał(a):

brudny napisał(a):

defed napisał(a):

nie wystarczy.

Napisałaś, że wystarczy kupić 1 puszkę coli 0,25 - otóż nie wystarczy, w regulaminie masz wyszczególnione 3 kombinacje dopuszczalne do zgłoszenia, a jeśli regulamin Cię nie przekonuje to na plakatach promocyjnych masz napisane, że musisz zakupić dwa produkty coli LUB POWERADE LUB SPRITE. 

PS: Jakbym chciał odstraszyć konkurencje to bym tego nie pisał i miałabyś złe zakupy emotka
0 0

Gość: giuliettaX

#6178170 Napisano: 30.03.2016 22:52:43
defed napisał(a):

ankasss napisał(a):

defed napisał(a):

brudny napisał(a):

defed napisał(a):

nie wystarczy.

przecież to jest loteria

Nie rozumiem sensu wypowiedzi. Chodzi o to, ze to jest loteria i nie wystarczy kupic, ale trzeba tez wyslac zgloszenie? emotka

na stronie loterii było "i" ale już jest poprawione na "lub" czyli 1 sztuka 
0 0

slonecznik1309

#6178171 Napisano: 30.03.2016 22:54:44
W Koralu ulubione zdjęcie pana R.U. wałkowane wiele razy ;(
http://poranakoral.pl/
0 0

#6178173 Napisano: 30.03.2016 22:58:54
brudny napisał(a):

defed napisał(a):

brudny napisał(a):

defed napisał(a):

nie wystarczy.

Napisałaś, że wystarczy kupić 1 puszkę coli 0,25 - otóż nie wystarczy, w regulaminie masz wyszczególnione 3 kombinacje dopuszczalne do zgłoszenia, a jeśli regulamin Cię nie przekonuje to na plakatach promocyjnych masz napisane, że musisz zakupić dwa produkty coli LUB POWERADE LUB SPRITE. 

PS: Jakbym chciał odstraszyć konkurencje to bym tego nie pisał i miałabyś złe zakupy emotka

A coz to za nadinterpretacje, masakrable... Nie ma zadnych kombinacji. W regulaminie jest zapis, ze trzeba kupic 1 produkt. A we wczesniejszym punkcie jest lista tych produktow. Coca cola jest akurat o 2 roznych pojemnosciach - do wyboru. 
0 0

slonecznik1309

#6178174 Napisano: 30.03.2016 22:59:15
w konkursie Koral znane, wykorzystywane w wielu konkursach,  zdjęcie Pana R. U.
0 0

#6178176 Napisano: 30.03.2016 23:03:57

Lub masz napisane pomiędzy SPRITE LUB POWERADE, a jeśli chcesz kupić coca-cole to musisz wziąć dwie. W wątku biedronki było już to wałkowane.
0 0

#6178177 Napisano: 30.03.2016 23:05:37
Zakup promocyjny wg. regulaminu to:

a. napój Coca-Cola puszka 0,25 l oraz butelka 0,5 l,
b. Powerade butelka 0,7 l,
c. Sprite butelka 0,5 l

ten spójnik "oraz" nie oznacza, że możesz sobie wybrać raczej ^^
0 0

kursykon

#6178179 Napisano: 30.03.2016 23:07:04
slonecznik1309 napisał(a):

W Koralu ulubione zdjęcie pana R.U. wałkowane wiele razy ;(

jeżeli mu się podoba niech wysyła i na wszystkie
0 0

mczarna

#6178183 Napisano: 30.03.2016 23:14:39
asiunia260 napisał(a):

ola26 napisał(a):

mczarna napisał(a):

sylwek2015 napisał(a):

mczarna napisał(a):

No i jak tam kłótnie z organizatorem Wam idą? Ich wpis na fcb nie daje wiele, a wręcz gó... daje ale jestem ciekawa czy ktoś coś wywalczy, bo dla mnie to po prostu oszustwo i tyle...
0 0

#6178185 Napisano: 30.03.2016 23:17:41
brudny napisał(a):

Lub masz napisane pomiędzy SPRITE LUB POWERADE, a jeśli chcesz kupić coca-cole to musisz wziąć dwie. W wątku biedronki było już to wałkowane.

Nie ma w regulaminie tej loterii ani jednego zapisu, ktory nakazywalby mi zakup 2 opakowan coli. Natomiast moge wybrac sprite lub powerade lub cole, w tym cole sposrod 2 roznych pojemnosci.
Nie sledzilam zmian na plakacie. Sama nie widzialam tam litery i, a jedynie ; (znak interpunkcyjny: srednik). Ta dyskusja wprowadza niepotrzebny zamet. A osoba, ktora dodala omawiana loterie do bazy wzmocnila niepokoje poprzez chaotyczny opis...
0 0

Gość: giuliettaX

#6178186 Napisano: 30.03.2016 23:20:22
brudny napisał(a):

c. Sprite butelka 0,5 l

ale ten cytat dotyczy sprzedaży wybranego asortymentu, a następny punkt mówi o zakupie "7. Zakup napo j u Coca-Cola objętego Loterią przed lub po terminie określonym w pkt 6 powyżej nieuprawnia do wzięcia udziału w Loterii." dziś nawet na stronie zmienili i na lub
0 0

malutka456

#6178188 Napisano: 30.03.2016 23:26:24
brudny napisał(a):

c. Sprite butelka 0,5 l

Sprzedażą Promocyjną objęte są napoje marki Coca-Cola,Powerade oraz Sprite w następujących opakowaniach:

c. Sprite butelka 0,5 l .
Dalej czytamy: Aby zostać Uczestnikiem Loterii (zwanym dalej „Uczestnikiem“) należy w okresie SprzedażyPromocyjnej (tj. w dniach od 29.03.2016 roku do 24.04.2016 roku) spełnić łącznie następujące
warunki:
a. dokonać zakupu co najmniej 1 Produktu Promocyjnego (zwanego danej Zakupem
Promocyjnym”),

Jak dla mnie, to trzeba kupić 1 produkt  emotka  
0 0