Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

denira

#5159813 Napisano: 25.04.2012 06:32:55
kotek11 napisał(a):

denira napisał(a):

co do palette osoby które wygrały laptop powinny pisać reklamacje, ze nie trzymali się regulaminu i wygrało hasło, które ma więcej niż 160 znaków

a laptopa wygalo teżchyba hasło dluższe niz 160 znaków ... przynajmniej jedno długie w oczy mi sie rzuciło...

to powinny pisać te osoby, które przestrzegały regulaminu
0 0

aurorcia

#5159815 Napisano: 25.04.2012 06:36:42
cb656 napisał(a):

kotek11 napisał(a):

denira napisał(a):

co do palette osoby które wygrały laptop powinny pisać reklamacje, ze nie trzymali się regulaminu i wygrało hasło, które ma więcej niż 160 znaków

a laptopa wygalo teżchyba hasło dluższe niz 160 znaków ... przynajmniej jedno długie w oczy mi sie rzuciło...

Organizatorem jest Albedo Marketing http://albedomarketing.pl/kontakt/ na zlecenie Henkel - właściciela marki też należy uświadomić, jakich buraków zatrudniają:
http://www.henkel...xsl/172_PLP_HTML.htm

Piszcie tłumnie, ja już wylałem się ze swoim żalem
emotka

Kur....co to w ogóle jest emotka emotka A gdzie pisałeś?Do Albedo?Ja im zaraz też coś miłego napiszę
0 0

mia

#5159817 Napisano: 25.04.2012 06:38:44
nocti napisał(a):

Wszystkich haseł nie czytałam. Głównie te na laptopy i jest sporo fajnych, ok, przyjemnych dla oka i ucha. Niestety jest też cała masa zgłoszeń na jedno kopyto, dennych, nudnych i niczym nie wyróżniających się z tłumu. Komisja miała więc specyficzny gust.
Większość stwierdza, że tajemnica blasku to po prostu Palette emotka nie pozostawiając fantazji miejsca na rozwinięcie skrzydeł i szersze ogarnięcie tematu.
Niestety długość tekstów to jest rażące w oczy złamanie regulaminu i podstawa do pisania reklamacji.
Osoby z biżuterią powinny pisać ponieważ minimum 1 laptop jest przyznany niezgodnie z regulaminem.
I oczywiście wszyscy z laptopami również powinni napisać... w końcu tu chodzi o samochód.

Ja maila napiszę, ale chyba forma pisemna też by się przydała.

Nocti, ale czego oczekujesz?
Że tej osobie odbiorą laptopa, którego już dawno ma w chacie? emotka
Albo pani, która wygrała samochód?
Zwracam uwagę na to, że gdyby w wynikach zamieszczono same nazwiska, to byłoby zero tematu.
Tak, jak jest w większości konkursów, gdzie nawet nie wiemy, jakie gnioty wygrywają, i czy zgodne z regulaminem.
Dla mnie rażąca jest przede wszystkim nie długość, ale styl niektórych haseł ( w tym głównego), a to nie jest podstawą reklamacji...

cb656 napisał(a):

Piszcie tłumnie, ja już wylałem się ze swoim żalem emotka

Gdzie Twój stoicki spokój się podział? emotka
0 0

Gość: cb656Old

#5159820 Napisano: 25.04.2012 06:39:18
denira napisał(a):

reklamacje powinny pisać te osoby, które przestrzegały regulaminu

Moim zdaniem trzeba ich zarzucić masowymi reklamacjami od wszystkich UCZCIWYCH - bez względu na to, czy brali udział, czy nie. Akcja masowego rażenia i nagłaśniania. I jeszcze jak ktoś ma znajomości w mediach, powinien to upublicznić - by popsuć opinię Organizatorowi. Jak straci twarz w branży, odczuje to najdotkliwiej, mniej będzie zleceń
emotka
0 0

Gość: kotmarian

#5159825 Napisano: 25.04.2012 06:42:08
ja uważam , że powinni z własnej kieszeni dokupić tożsame laptopy i przyznac dodatkowe tam gdzie się pojawił niezgodny tekst i nie w losowaniu ale wybierając z felernego tygodni drugie najlepsze.

0 0

Gość: cb656Old

#5159828 Napisano: 25.04.2012 06:44:29
mia napisał(a):

cb656 napisał(a):

Piszcie tłumnie, ja już wylałem się ze swoim żalem emotka

Gdzie Twój stoicki spokój się podział? emotka

Jeśli w tym wpisie ukrywasz pytanie, czy brałem udział, odpowiadam: NIE BRAŁEM UDZIAŁU w tym konkursie. Pienię się dla zasady. Zawsze irytowała mnie nieuczciwość i cwaniactwo.
P.S. Kwestię stylu (czyli de facto gustu komisji) całkowicie sobie odpuszczam, jako nieznaczącą i trudną do obiektywnego zweryfikowania. Skupiam się na aspektach jednoznacznie dających się potwierdzić - ilość znaków niezgodna z Regulaminem.
0 0

Gość: nocti

#5159829 Napisano: 25.04.2012 06:45:48
mia pewnie w przyszłości nie będą już publikować wyników, ale kiedy wyniki są podane czarno na białym to jest to jawne robienie ludzi w konia. I to w biały dzień.
Nie dość, że nie postępują zgodnie z własnym regulaminem to jeszcze się tym chwalą.

Tak na oko to 5 laptopów oddano za zbyt długie hasła. Nie oczekuję, że odbiorą ludziom nagrody. To jest teraz ich problem jak wybrną z tej sytuacji. Mogą ufundować 5 dodatkowych laptopów. Ich błąd - ich koszt.

Tylko jeśli chodzi o reklamacje to Ci którym zależy powinni je jednak wysłać listem poleconym. Coś mi się wydaje, że na reklamacje mailowe będzie odpowiedź że były niezgodne z regulaminem emotka

Zgłoszenie reklamacyjne należy wysłać listem poleconym za potwierdzeniem odbioru na adres Organizatora z dopiskiem Reklamacja ZAWSZE OLŚNIEWAJ¡CA Z PALETTE”. Reklamacja powinna zawierać: imię, nazwisko, dokładny adres uczestnika, jak również wskazanie przyczyny reklamacji i określonego zachowania się przez Organizatora. Do reklamacji Uczestnik powinien dołączyć własnoręcznie podpisane oświadczenie o następującej treści: „Wyrażam zgodę na wykorzystanie przez Albedo Marketing sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Tatrzańska 8, 60-413 Poznań moich danych osobowych wyłącznie w celu przeprowadzenia postępowania reklamacyjnego związanego z Konkursem pod nazwą ZAWSZE OLŚNIEWAJ¡CA Z PALETTE. Zapoznałem się z regulaminem Konkursu i wyrażam zgodę na jego treść zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U.2002.101.926 (z późn. zmianami)
0 0

tadziowa

#5159831 Napisano: 25.04.2012 06:46:01
Wysyłając swoje zgłoszenie przez przypadek przekroczyłam długość o jeden znak (kropkę). Dostałam dwie zwrotki, jedną że ok, a drugą że błędny sms bo nie zaczynał się od Palette.. Nie znam się na nowinkach technicznych, ale dziwne te dłuuugie smsy, a jest ich na moje oko więcej niż tylko zwycięski.
0 0

Gość: maliszka

#5159832 Napisano: 25.04.2012 06:46:54
cb656 napisał(a):

denira napisał(a):

reklamacje powinny pisać te osoby, które przestrzegały regulaminu

Moim zdaniem trzeba ich zarzucić masowymi reklamacjami od wszystkich UCZCIWYCH - bez względu na to, czy brali udział, czy nie. Akcja masowego rażenia i nagłaśniania. I jeszcze jak ktoś ma znajomości w mediach, powinien to upublicznić - by popsuć opinię Organizatorowi. Jak straci twarz w branży, odczuje to najdotkliwiej, mniej będzie zleceń
emotka

afera za aferą a potem się dziwicie, że nie ma konkursów jak sponsorzy mają dość tego co się dzieje po każdym rozwiązanym konkursie i sobie odpuszczają następne bo po co sobie psuć nerwy jak ludzie ciągle niezadowoleni.
0 0

Gość: vilemo

#5159834 Napisano: 25.04.2012 06:48:28
maliszka ale wczoraj chyba chwaliliśmy konkurs Pewne Zagranie - fajne hasła, dobrze przeprowadzony - czyli można... emotka
0 0

#5159835 Napisano: 25.04.2012 06:49:06
maliszka napisał(a):

afera za aferą a potem się dziwicie, że nie ma konkursów jak sponsorzy mają dość tego co się dzieje po każdym rozwiązanym konkursie i sobie odpuszczają następne bo po co sobie psuć nerwy jak ludzie ciągle niezadowoleni.

Konkursy są sposobem na promocję i na tyle skutecznym narzędziem, że zawsze będą organizowane. Po prostu sponsorzy znajdą sobie lepszych i bardziej sumiennych organizatorów tych konkursów.
0 0

#5159837 Napisano: 25.04.2012 06:53:22
vilemo napisał(a):

maliszka ale wczoraj chyba chwaliliśmy konkurs Pewne Zagranie - fajne hasła, dobrze przeprowadzony - czyli można... emotka

Dokładnie tak. O ile gust komisji to sprawa bardzo subiektywna, to przeprowadzenie konkursu i przejrzystość zasad zasługują na uznanie. emotka

PS... w życiu bym Palette nie kupowała gdyby nie konkurs emotka więc to kolejny dowód na to, że konkurs napędza sprzedaż emotka
0 0

mia

#5159842 Napisano: 25.04.2012 06:56:52
Nocti, trochę mnie przekonałaś emotka
Aczkolwiek biorąc pod uwagę specyficzny gust komisji, jestem na 99% pewna, że ten dodatkowy laptop i tak do mnie nie trafi. emotka

Nie wiem, może i napiszę reklamację, ale na razie mam już dwie do napisania jutro: do Orsaya (bynajmniej nie w sprawie konkursu) i do firmy kurierskiej, i na razie mam już dość. emotka

A jeśli mowa o reklamacji, to nie wiem, czy nie byłby lepszym wyjściem jeden list do Henkela (i kopia do agencji) z podpisami wszystkich zainteresowanych...
0 0

Gość: ola2493

#5159843 Napisano: 25.04.2012 06:58:21
Jak zwykle afera po konkursie ,gdzie nagrodą było auto emotka
0 0

mia

#5159846 Napisano: 25.04.2012 07:00:56
ola2493 napisał(a):

Jak zwykle afera po konkursie ,gdzie nagrodą było auto emotka

Nie sposób się z Tobą nie zgodzić emotka
0 0

#5159859 Napisano: 25.04.2012 07:08:37
ja napisałam tak:
Albedo Marketing Sp. z o.o.
ul. Tatrzańska 8
60-413 Poznań

Dotyczy: REKLAMACJA - Konkurs Zawsze Olśniewająca z Palette.

Niniejszym składam oficjalną reklamację co do wyników w/w konkursu.
W regulaminie bowiem było zastrzeżenie, że odpowiedzi powinny się mieścić w 160 znakach ( ze spacjami ), natomiast niektóre hasła nagrodzone biżuterią, laptopami oraz to nagrodzone samochodem mają wiele więcej znaków. W załączeniu lista opublikowanych zwycięskich haseł.
Wnioskuję o wyłonienie dodatkowych zwycięzców i wydanie dodatkowych nagród w trybie zgodnym z założeniami regulaminu. ( Nie przez losowanie) .

Agencja i komisja konkursowa popełniająca tak kardynalne błędy , które są wręcz rażącym niedbalstwem powinna ponieść konsekwencje swoich działań . Takie niedbalstwo jest karygodne i dyskredytuje Państwa firmę.

Z poważaniem:

Do wiadomości:
Henkel Polska Sp. z o.o., Warszawa
ul. Domaniewska 41
02-672 Warszawa

plus „Wyrażam zgodę na wykorzystanie przez Albedo Marketing sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Tatrzańska 8, 60-413 Poznań moich danych osobowych wyłącznie w celu przeprowadzenia postępowania reklamacyjnego związanego z Konkursem pod nazwą ZAWSZE OLŚNIEWAJ¡CA Z PALETTE. Zapoznałem się z regulaminem Konkursu i wyrażam zgodę na jego treść zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U.2002.101.926 (z późn. zmianami)
0 0

joan

#5159883 Napisano: 25.04.2012 07:25:39
nocti napisał(a):

vilemo napisał(a):

Dokładnie tak. O ile gust komisji to sprawa bardzo subiektywna, to przeprowadzenie konkursu i przejrzystość zasad zasługują na uznanie. emotka

PS... w życiu bym Palette nie kupowała gdyby nie konkurs emotka więc to kolejny dowód na to, że konkurs napędza sprzedaż emotka

Właśnie, pozdrówka dla firmy UNLIMITED, nie daliście mi iPADa, ale przynajmniej - w odróżnieniu od innych organizatorów, nie daliście d* emotka Może niektórzy nie zdają sobie sprawy, ale oprócz Pewnego zagrania agencja Unlimited przygotowała też wcześniej min. promocję Coty Wygraj 2012. I biorąc pod uwagę te 2 akcje, jestem pod wrażeniem zaangażowania pracowników tej agencji (mam porównanie z innymi). Jeśli brakowało czegoś w oświadczeniu - informowali SMSem. Jeśli ktoś chciał się dowiedzieć, czy wygrał - mógł uzyskać info telefoniczne. Jeśli po tygodniu nie dotarł do nich list z danymi - dzwonili spytać, czy wszystko w porządku, czy nie trzeba pomóc itp., a ja zwyczajnie nie miałam czasu na PP pójść, bo po co się spieszyć, skoro 14 dni miałam. Dla mnie coś wspaniałego! emotka

PS: W sprawie Palette napisałam bezpośrednio do firmy Henkel.

PS2: Zróbcie PrintScreeny, bo znając życie, za chwilę wszystko zniknie...
0 0

#5159892 Napisano: 25.04.2012 07:30:17
PS2: Zróbcie PrintScreeny, bo znając życie, za chwilę wszystko zniknie...

ja wydrukowałam i zapisałam w pdf, na sztywno:)
0 0

normafia

#5159895 Napisano: 25.04.2012 07:32:18

Stoję o zakład, że odpowiedź na reklamację będzie brzmiała: W odniesieniu do Pani wątpliwości co do prawidłowości nagrodzonych odpowiedzi informuję, iż zgodnie z regulaminem przy rozdzielaniu nagród Komisja uwzględniła kreatywność, pomysłowość i oryginalność odpowiedzi konkursowych. Kierując się więc tymi przesłankami Komisja dokonała najlepszych w swej ocenie wyborów. Wyjaśniam, ze wymogi kreatywności i oryginalności uzasadniają takie podejście do zadania postawionego przed uczestnikami. itd.
Wiem z doświadczenia, jakie odpowiedzi przysyłają organizatorzy, którzy łamią regulamin.
Osobiście nie brałam udziału w Palette, bo pisałam do BLACKA napalona na Porsche, ale widzę, że tu nic nie straciłam. Też mnie oburza takie podejście agencji do wyboru zwycięzcy.

0 0

joan

#5159899 Napisano: 25.04.2012 07:34:01
A tak w ogóle, co sądzicie o tym zapisie kodeksu Cywilnego:

Art. 919. § 1. Kto przez ogłoszenie publiczne przyrzekł nagrodę za wykonanie oznaczonej czynności, obowiązany jest przyrzeczenia dotrzymać.

Czy należy przez to rozumieć, że oznaczona czynność to przesłanie SMSa o długości maksymalnie 160 znaków?
0 0