Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

darog

#6224923 Napisano: 05.07.2016 09:16:51
cherry_coke napisał(a):

kadett33 napisał(a):

...

jeśli chodzi o Rame to na paragonie musi się znaleźć min słowo Szefa itp, bez tego słowa Szefa są uznawane za nieprawidłowe i aby uznali trzeba mieć pieczątkę sklepu że to jest ten produkt.

Ja mam na paragonie 'Rama Smaż Jak'. Ciekawe czy przejdzie. Jeśli nie to tak dla zasady wysmaruje im pismo, bo denerwuje mnie takie coś strasznie. Robią akcję, ludzie uczciwie kupują, a tu takie kwiatki wychodzą. Zapewne to przykaz z góry, bo jaki miałby w tym interes szeregowy pracownik... emotka  

dokładnie.
to oni biorą kasę za prowadzenie konkursu, to oni jeśli chcą to moga paragon sprawdzić u źródła, co więcej nie mają prawa wymagać aby poszczególne sklepy w Polsce wpisywały w swoich systemach takie nazwy jak oni sobie życzą. chcą weryfikowac paragon- prosze bardzo, ale nie mają prawa odrzucac- bo im się zapis 'nie podoba" najlepiej do sponsora uderzac z czymś takim, czas ukrucic te praktyki...załuje, że o ta koszylkę z Bayern Monachium nie zawalczyłem..To oni muszą udowodnić że paragon jest sfałszowany, zakupiony niewłaściwy produkt, etc.. a nie konkursowicz że paragon OK..
A jeśłi pisza maila, że został zweryfikowany negatywnie to : dlaczego i co w tym paragonie nie tak?
Dla mnie to już pod paragrafy podchodzi, bezprawny zabór mienia i doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem.. Bo po co mi towar- na który specjalnie wydaje kase którą mógłbym przeznaczyć na co innego?? A w dodatku zabierana jest nagroda-mimo jak najbardziej właściwego paragonu?? Niecierpie ich.

Kiedyś użerałem się z nimi, żeby odesłali mi oryginał paragonu, miałem tam inny zakup konkursowy, korespondencja trwała 1,5 mies..odesłali po wielkiej wojnie,. bo to nie był zwykły bój... ale za późno- krowa Milka z Karlsbad przepadła.
0 0

darog

#6224925 Napisano: 05.07.2016 09:21:38
cherry_coke napisał(a):

kadett33 napisał(a):

...

jeśli chodzi o Rame to na paragonie musi się znaleźć min słowo Szefa itp, bez tego słowa Szefa są uznawane za nieprawidłowe i aby uznali trzeba mieć pieczątkę sklepu że to jest ten produkt.

Ja mam na paragonie 'Rama Smaż Jak'. Ciekawe czy przejdzie. Jeśli nie to tak dla zasady wysmaruje im pismo, bo denerwuje mnie takie coś strasznie. Robią akcję, ludzie uczciwie kupują, a tu takie kwiatki wychodzą. Zapewne to przykaz z góry, bo jaki miałby w tym interes szeregowy pracownik... emotka  

z tego co i wiadomo.. najczęsciej w takich reklamowych agencjach z nagrodami rodzina bliższa i dalsza- myslę, że tam jakiś podział jest w "udziałach"
0 0

Gość: cherry_coke

#6224926 Napisano: 05.07.2016 09:22:49
mama2006 napisał(a):

...

może o to chodzić, na na paragonie mam napis Rama mix oleju maślany. Czyli nic nie wskóram, paragon odesłany, pieczątki juz nie przystawię, nie pomyślałam żeby tak dokładnie opisywać paragon. A swoją drogą , to mogliby w regulaminie robić takie zapisy, bo w następnym konkursie wymyślą, że na paragonie musi być zapisana np. waga 

Im więcej osób będzie dochodziło swoich praw tym większa szansa, że kiedyś coś się zmieni. 
Czasami wystarczy dodać adnotację, że reklamacja została wysłana "do wiadomości" UOKiK, a sprawa zostaje momentalnie rozwiązana  emotka
0 0

Gość: ewikewik

#6224928 Napisano: 05.07.2016 09:24:32
To IQMarketing? Oni specjalnie komplikują zapisy w regulaminach bo wszystkie nagrody, których nie przyznaają wygranym to zostają dla nich emotka Słyną z odrzucania przy weryfikacjach...
0 0

Gość: belca

#6224931 Napisano: 05.07.2016 09:26:20
belca napisał(a):

1Hiacynta1 napisał(a):

Czy dostaliście jakieś info  z konkursu KETER Magiczny tata z prośbą o odesłanie paragonu?

Nie:)

Jest i mail:)
0 0

mama2006

#6224934 Napisano: 05.07.2016 09:34:22
cherry_coke napisał(a):

mama2006 napisał(a):

...

może o to chodzić, na na paragonie mam napis Rama mix oleju maślany. Czyli nic nie wskóram, paragon odesłany, pieczątki juz nie przystawię, nie pomyślałam żeby tak dokładnie opisywać paragon. A swoją drogą , to mogliby w regulaminie robić takie zapisy, bo w następnym konkursie wymyślą, że na paragonie musi być zapisana np. waga 

Im więcej osób będzie dochodziło swoich praw tym większa szansa, że kiedyś coś się zmieni. 
Czasami wystarczy dodać adnotację, że reklamacja została wysłana "do wiadomości" UOKiK, a sprawa zostaje momentalnie rozwiązana  emotka

już naskrobałam reklamację i dodałam adnotację że wiadomość poszła do UOKiK, heheh, a co, niech się trochę ogarną. Zobaczymy co odpiszą i czy w ogóle odpiszą
0 0

koper

#6224937 Napisano: 05.07.2016 09:35:51
cherry_coke napisał(a):

mama2006 napisał(a):

...

Ja od siebie dodam, że na tego typu ogólnopolskie konkursy (do agencji robiących problemy) lubię robić zakupy w Kauflandzie. Nienawidzę prosić o pieczątki w sklepach, a w Kauflandzie idzie się do BOK-u, podaje pani paragon, prosi się o wydrukowanie paragonu zastępczego (pani nigdy nie zadaje pytań) i za kilka sekund, oprócz paragonu fiskalnego mam w ręku kartkę A4 (firmowy papier Kauflandu) z przedrukowanym paragonem. Zgadzają się wszystkie daty, kwoty, numery paragonu, tylko produkty są znacznie dokładniej opisane niż na paragonie fiskalnym. 
Oczywiście do agencji wysyłam oba paragony- fiskalny i zastępczy. 
0 0

ladyinred

#6224938 Napisano: 05.07.2016 09:38:00
Rama to IQ Marketing? Oni chyba często w kulki lecą. Pamiętam jakąś loterię sprzed paru lat z cifem. Wtedy tez jakos dziwnie weryfikowali paragony. 
0 0

Gość: logos89

#6224940 Napisano: 05.07.2016 09:40:09
koper napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

mama2006 napisał(a):

...

Ja od siebie dodam, że na tego typu ogólnopolskie konkursy (do agencji robiących problemy) lubię robić zakupy w Kauflandzie. Nienawidzę prosić o pieczątki w sklepach, a w Kauflandzie idzie się do BOK-u, podaje pani paragon, prosi się o wydrukowanie paragonu zastępczego (pani nigdy nie zadaje pytań) i za kilka sekund, oprócz paragonu fiskalnego mam w ręku kartkę A4 (firmowy papier Kauflandu) z przedrukowanym paragonem. Zgadzają się wszystkie daty, kwoty, numery paragonu, tylko produkty są znacznie dokładniej opisane niż na paragonie fiskalnym. 

Ja raz poprosiłam w sklepie o pieczątke zrobiłam sobie skan i wykorzystywałam tą pieczątkę do wszystkich akcji zwrot -  sama opisywałam sobie produkty - wszystko ładnie pięknie mi zwracali. Tyle że ramę kupiłam w innym sklepie, było tam "Rama do smaż." myślałam, że to wystarczy, ale czytając wasze komentarze pewnie mi odrzucą emotka  Eh...mogłam zostać przy starej metodzie emotka  
0 0

milkaaa13

#6224942 Napisano: 05.07.2016 09:44:35
logos89 napisał(a):

koper napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

mama2006 napisał(a):

...

Ja raz poprosiłam w sklepie o pieczątke zrobiłam sobie skan i wykorzystywałam tą pieczątkę do wszystkich akcji zwrot -  sama opisywałam sobie produkty - wszystko ładnie pięknie mi zwracali. Tyle że ramę kupiłam w innym sklepie, było tam "Rama do smaż." myślałam, że to wystarczy, ale czytając wasze komentarze pewnie mi odrzucą emotka  Eh...mogłam zostać przy starej metodzie emotka  

akurat taki opis u mnie uznali,za to Rama jak maslana,już nie przeszła ,a tak poza tym na weryfikację czekam już miesiąć ,dobry opis u mnie jest w Biedrze
0 0

Gość: cherry_coke

#6224944 Napisano: 05.07.2016 09:47:20
milkaaa13 napisał(a):

akurat taki opis u mnie uznali,za to Rama jak maslana,już nie przeszła ,a tak poza tym na weryfikację czekam już miesiąć ,dobry opis u mnie jest w Biedrze

U mnie w biedrze właśnie opis"Rama Smaż jak Maś" mimo, że kupowałam zwykłą, a nie maślaną, ale może mają wszystkie ramy opisane tak samo. 
0 0

Monika11

#6224946 Napisano: 05.07.2016 09:48:31
U mnie maślana przeszła ,paragon biedronkowy -wczoraj dostałam @ że dostanę zwrot
0 0

Gość: calliope

#6224952 Napisano: 05.07.2016 10:06:38
Ja kupiłam w Stokrotce Ramę i wcześniej też keczup Tortex. Paragony ładnie są opisane i bez problemu je przyjęli:
D Rama Smaż jak szef 1x6,99 zł, B Ketchup Tortex 980G 1x6,79 zł.
0 0

lager

#6224956 Napisano: 05.07.2016 10:17:42
Macie już maile z dni 68-70 w Lay's?
0 0

toudikot

#6224958 Napisano: 05.07.2016 10:19:48
lager napisał(a):

nie mam
0 0

lager

#6224965 Napisano: 05.07.2016 10:31:54
toudikot napisał(a):

lager napisał(a):

nie mam

już jest, dzięki
0 0

pakowa

#6224992 Napisano: 05.07.2016 11:20:16
Podzieli się ktoś wygranym hasłem z Lays..nie potrafie wstrzelić się w gusta jury .. a tyle zgłoszeń poszło.. emotka  może być priv może być publicznie. emotka
0 0

Gość: logos89

#6224995 Napisano: 05.07.2016 11:22:58
pakowa napisał(a):

Podzieli się ktoś wygranym hasłem z Lays..nie potrafie wstrzelić się w gusta jury .. a tyle zgłoszeń poszło.. emotka  może być priv może być publicznie. emotka

Ja już się dzieliłam 
- Faul zostałem ugryziony 
- Jesteś rozchrupywany 
0 0

dotusia

#6225014 Napisano: 05.07.2016 11:48:14
logos89 napisał(a):

pakowa napisał(a):

Ja już się dzieliłam 
- Faul zostałem ugryziony 
- Jesteś rozchrupywany 

"Faul, zostałem ugryziony!"
"Podaj rysochips sprawcy"
0 0

joan

#6225019 Napisano: 05.07.2016 11:50:03
dotusia napisał(a):

"Faul, zostałem ugryziony!"
"Podaj rysochips sprawcy"

Fajne emotka