Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

trampek,

#6237167 Napisano: 04.08.2016 09:18:28
nkba napisał(a):

trampek, napisał(a):

czy w nowym konkursie kaufland są nagrody na sklep? czy wybieraja ze wszystkich zgłoszeń? przepraszam, ze tu pisze ale mam zablokowany temat kaufland dodalam konkurs moze mi poniej odblokuja

wg regulaminu (na dzień dzisiejszy emotka )wybierają ze wszystkich zgłoszeń emotka

właśnie czytałam regulamin bo zawsze bylo na sklep i się zdziwiłam emotka dzięki za odp
0 0

nkba

#6237172 Napisano: 04.08.2016 09:24:34
trampek, napisał(a):

nkba napisał(a):

trampek, napisał(a):

czy w nowym konkursie kaufland są nagrody na sklep? czy wybieraja ze wszystkich zgłoszeń? przepraszam, ze tu pisze ale mam zablokowany temat kaufland dodalam konkurs moze mi poniej odblokuja

wg regulaminu (na dzień dzisiejszy emotka )wybierają ze wszystkich zgłoszeń emotka

właśnie czytałam regulamin bo zawsze bylo na sklep i się zdziwiłam emotka dzięki za odp

:)
0 0

kadett33

#6237177 Napisano: 04.08.2016 09:41:50
joan napisał(a):

Jeśli list wchodzi w system DPD i system prawidłowo go wyszukuje, podając wszelkie informacje, ja bym go uznała za list DPD.
Można wtedy domniemywać że:
Nadawca A zlecił dostarczenie przesyłki Siódemce.
Siódemka podzleciła dostarczenie przesyłki DPD.
DPD dostarczyło przesyłkę do odbiorcy, a tym samym może on wziąć udział w loterii.
Taka moja logika.

Siódemka została wykupiona przez DPD, dlatego DPD dostarcza paczki siódemki.
0 0

joan

#6237201 Napisano: 04.08.2016 10:33:08
kadett33 napisał(a):

joan napisał(a):

Jeśli list wchodzi w system DPD i system prawidłowo go wyszukuje, podając wszelkie informacje, ja bym go uznała za list DPD.
DPD dostarczyło przesyłkę do odbiorcy, a tym samym może on wziąć udział w loterii.
Taka moja logika.

Siódemka została wykupiona przez DPD, dlatego DPD dostarcza paczki siódemki.

Aha. Tak czy siak: obojętnie, jaki jest powód przejęcia przesyłek, dostawcą jest DPD i wydaje mi się, że powinna być możliwość zgłoszenia do loterii każdego listu przewozowego, który można prawidłowo wyszukać na stronie DPD.
0 0

darog

#6237205 Napisano: 04.08.2016 10:38:36
mia napisał(a):

Ileż te noże od Kamisa są warte, że im trzeba ksero dowodu odsyłać? emotka
Ja numer dowodu i tak zamażę, najwyżej nóż u nich zostanie. I po grzyb w ogóle dzwonią, skoro i tak maile rozsyłają? Nie mają co robić? emotka

Nawet gdyby nóż był ze szczerego złota-to nie widzę przesłanek, by oprócz imienia, nazwiska oraz adresu do doręczenia jeszcze było cokolwiek potrzebne.. 
Dzisiaj kurier nie wydal nagrody - Duka, bo stwierdził, że osobisty podpis na odbiorze musi być...
Serio te działania Agencji reklamowych trzeba gdzieś zgłosić.. oraz to, że kurier "dokumenty zwrotne" ma sobie "luzem" zabiera dokument ze wszystkimi danymi, peselem etc.. i zmyka..Chyba w obecności osoby podpisującej dokument zwrotny powinien zapakowac do koperty i tyle..

Dane krążą nie wiadomo gdzie co i jak. Agencje przechowują dane , numery telefonów a niby do konkretnego konkursu była zgoda na "przetwarzanie etc" to jakiego groma latami trzymają listy laureatów?

Reszta agencyjnego wątku będzie w temacie 'wkurza mnie"
0 0

Gość: gosia16

#6237207 Napisano: 04.08.2016 10:43:42
darog napisał(a):

mia napisał(a):

Ja numer dowodu i tak zamażę, najwyżej nóż u nich zostanie. I po grzyb w ogóle dzwonią, skoro i tak maile rozsyłają? Nie mają co robić? emotka

Nawet gdyby nóż był ze szczerego złota-to nie widzę przesłanek, by oprócz imienia, nazwiska oraz adresu do doręczenia jeszcze było cokolwiek potrzebne.. 
Dzisiaj kurier nie wydal nagrody - Duka, bo stwierdził, że osobisty podpis na odbiorze musi być...
Serio te działania Agencji reklamowych trzeba gdzieś zgłosić.. oraz to, że kurier "dokumenty zwrotne" ma sobie "luzem" zabiera dokument ze wszystkimi danymi, peselem etc.. i zmyka..Chyba w obecności osoby podpisującej dokument zwrotny powinien zapakowac do koperty i tyle..

Dane krążą nie wiadomo gdzie co i jak. Agencje przechowują dane , numery telefonów a niby do konkretnego konkursu była zgoda na "przetwarzanie etc" to jakiego groma latami trzymają listy laureatów?

ja zamażę wszystko oprócz imienia ,nazwiska i daty,absolutnie nie podam rodowego oraz imion rodziców i numeru dowodu
0 0

scrabble

#6237222 Napisano: 04.08.2016 10:51:50
joan napisał(a):

Taka moja logika.

O czym mówicie? Przecież Siódemka połączyła się z DPD już w zeszłym roku, tzn DPD wchłonęło Siódemkę. Pamiętam jak kurierzy rządzili wtedy do rana na naszej starówce (z żalu, bo warunki pracy ponoć gorsze).
 Teraz to jedna spółka więc listy przewozowe wspólne. Nie wiem, może zużywają stare listy, które im zalegają w magazynach?  emotka  

O mam https://www.siode...pd-polska-sp-z-o-o-1
0 0

joan

#6237232 Napisano: 04.08.2016 10:57:22
darog napisał(a):

sporo było rezerwy..a nawet bardzo dużo, może laureat główny w I terminie nie spełnił warunków a teraz powiadomiony nowy z   rezerwy..?

Organizatorzy w regulaminie zastrzegli, żeby laureaci odesłali tyle paragonów, ile puścili zgłoszeń - myślę, że niektórzy laureaci jakoś nie doczytali tego zapisu w regulaminie i słali zgłoszenia metodą tradycyjną czyli: jak potłuczeni.

mia napisał(a):

Najwyraźniej im się nudzi emotka Uważam, że EWENTUALNIE mogą poprosić o zdjęcie fragmentu dowodu osobistego osobę, która wygrała kartę prepaid, żeby potwierdzić, że taki ktoś w ogóle istnieje. Gdyż albowiem fantazja konkursowiczów jest doprawdy ułańska. Ale powtarzam: ewentualnie.
Co do noży, są fajne; mam taki nóż w zestawie, ucieszyłabym się z wygranej. Ale prośby o skan dowodu działają na mnie, jak płachta na byka. Przynajmniej jestem przygotowana na przeprowadzenie "miłej" rozmowy emotka

PS: Wiecie co, a może byśmy zaczęli wpisywać wszędzie nr paszportu? Kto ma, oczywiście. Bo to też jest numer dowodu tożsamości, a jakoś bezpieczniej bym się czuła. Co myślicie?
0 0

mia

#6237234 Napisano: 04.08.2016 11:00:25
gosia16 napisał(a):

darog napisał(a):

mia napisał(a):

ja zamażę wszystko oprócz imienia ,nazwiska i daty,absolutnie nie podam rodowego oraz imion rodziców i numeru dowodu

To robimy mniej więcej tak samo, ja nawet zdjęcie na ksero pokreśliłam, tak żeby tylko było widać, że "jakieś" jest. emotka
0 0

#6237237 Napisano: 04.08.2016 11:00:42
joan napisał(a):

darog napisał(a):

sporo było rezerwy..a nawet bardzo dużo, może laureat główny w I terminie nie spełnił warunków a teraz powiadomiony nowy z   rezerwy..?

Organizatorzy w regulaminie zastrzegli, żeby laureaci odesłali tyle paragonów, ile puścili zgłoszeń - myślę, że niektórzy laureaci jakoś nie doczytali tego zapisu w regulaminie i słali zgłoszenia metodą tradycyjną czyli: jak potłuczeni.

mia napisał(a):

Najwyraźniej im się nudzi emotka Uważam, że EWENTUALNIE mogą poprosić o zdjęcie fragmentu dowodu osobistego osobę, która wygrała kartę prepaid, żeby potwierdzić, że taki ktoś w ogóle istnieje. Gdyż albowiem fantazja konkursowiczów jest doprawdy ułańska. Ale powtarzam: ewentualnie.
Co do noży, są fajne; mam taki nóż w zestawie, ucieszyłabym się z wygranej. Ale prośby o skan dowodu działają na mnie, jak płachta na byka. Przynajmniej jestem przygotowana na przeprowadzenie "miłej" rozmowy emotka

PS: Wiecie co, a może byśmy zaczęli wpisywać wszędzie nr paszportu? Kto ma, oczywiście. Bo to też jest numer dowodu tożsamości, a jakoś bezpieczniej bym się czuła. Co myślicie?

niestety ,w regulaminie loterii jest zapis co trzeba odesłać w razie wygranej  -  kserokopię pierwszej strony dokumentu tożsamości w celu udokumentowaniaposiadanego wieku,każdy ten regulamin akceptował,ale ja wysyłam imię nazwisko i datę urodzenia ,resztę zakryję,bo chodzi podobno tylko o wiek
0 0

joan

#6237238 Napisano: 04.08.2016 11:00:56
gosia16 napisał(a):

Albedo Marketing żąda od laureatów loterii "Kamis smaki 25-lecia" kserokopii dowodu osobistego, nazwiska rodowego oraz imion rodziców???
0 0

#6237239 Napisano: 04.08.2016 11:01:54
mia napisał(a):

gosia16 napisał(a):

darog napisał(a):

mia napisał(a):

To robimy mniej więcej tak samo, ja nawet zdjęcie na ksero pokreśliłam, tak żeby tylko było widać, że "jakieś" jest. emotka

no ja tam na miss nie startuję emotka
0 0

mia

#6237240 Napisano: 04.08.2016 11:02:28
joan napisał(a):

gosia16 napisał(a):

Albedo Marketing żąda od laureatów loterii "Kamis smaki 25-lecia" kserokopii dowodu osobistego, nazwiska rodowego oraz imion rodziców???

Nie do końca, zaraz Ci zacytuję z maila dokładnie, co chcą.
Uprzejmie informujemy, że w celu dopełnienia formalności (zgodnie z pkt. 4.10 Regulaminu loterii), aby otrzymać nagrodę, należy w terminie 7 dni kalendarzowych od momentu powiadomienia o wygranej, wysłać do Organizatora loterii – Albedo Marketing sp. z o. o. – następujące dokumenty:
- Uzupełnione „Oświadczenie laureata” (dokument znajduje się w załączniku);
- Kserokopię pierwszej strony dokumentu tożsamości w celu udokumentowania wieku;
- Oryginał paragonu fiskalnego zgłoszonego w loterii, potwierdzającego zakup Produktów Promocyjnych;
0 0

#6237241 Napisano: 04.08.2016 11:03:00
joan napisał(a):

gosia16 napisał(a):

ksera pierwszej strony dowodu
0 0

joan

#6237246 Napisano: 04.08.2016 11:06:45
Dziękuję, dziewczyny.

Dla mnie dokument tożsamości to również: paszport, prawo jazdy. I chyba prawo jazdy jest nawet sensowniejsze, bo na jednej stronie zawiera i moją datę urodzenia i adres. W sumie mogę zaryzykować emotka
0 0

Gość: defed

#6237250 Napisano: 04.08.2016 11:10:19
joan napisał(a):

W sumie mogę zaryzykować

a nóż Ci się uda  emotka

joan

#6237252 Napisano: 04.08.2016 11:13:20
Widzicie laureatów z Helleny / Oranżada na Kubie?
Pojawił się wpis w wątku "Wyniki", a wyników nie ma, jeno info DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKIE ZGŁOSZENIA. JESTEŚMY DUMNI I TRZYMAMY ZA WAS KCIUKI! ROZSTRZYGNIĘCIE KONKURSU NIEBAWEM.
Toć wiem, że "niebawem", skoro termin mija dziś emotka
0 0

paula9891

#6237259 Napisano: 04.08.2016 11:21:30
joan napisał(a):

Dziękuję, dziewczyny.

Dla mnie dokument tożsamości to również: paszport, prawo jazdy. I chyba prawo jazdy jest nawet sensowniejsze, bo na jednej stronie zawiera i moją datę urodzenia i adres. W sumie mogę zaryzykować emotka

Prawo jazdy nie jest dokumentem tożsamości emotka  A na paszport też można wziąć kredyt. Najlepsze wyjście z tej sytuacji, to moim zdaniem jednak zasłonięcie niepożądanych treści emotka
0 0

apoccalipsa

#6237262 Napisano: 04.08.2016 11:23:47
joan napisał(a):

Pojawił się wpis w wątku "Wyniki", a wyników nie ma, jeno info DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKIE ZGŁOSZENIA. JESTEŚMY DUMNI I TRZYMAMY ZA WAS KCIUKI! ROZSTRZYGNIĘCIE KONKURSU NIEBAWEM.

ja nie widzę
0 0

marilla

#6237265 Napisano: 04.08.2016 11:26:37
apoccalipsa napisał(a):

joan napisał(a):

ja nie widzę

były wyniki- widziałam osobiscie a teraz znikneły!!
0 0