Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

luko922

#6278150 Napisano: 02.11.2016 09:01:02
Ja szukałem o tych szklankach dobre pół godziny i to dwukrotnie i w końcu porównując wszelkie dostępne w internecie odpowiedzi stawiam na odpowiedź C, z tą tulipanowo zwężającą się ku górze. Co prawda na stronie kompanii piwowarskiej (Tyskie) napisane jest, że nie musi zwężać się tulipanowo ku górze, ale według mnie i tak to będzie odpowiedź C. Oby! emotka
1 defed 0

bibeck

#6278154 Napisano: 02.11.2016 09:06:57
luko922 napisał(a):

Ja szukałem o tych szklankach dobre pół godziny i to dwukrotnie i w końcu porównując wszelkie dostępne w internecie odpowiedzi stawiam na odpowiedź C, z tą tulipanowo zwężającą się ku górze. Co prawda na stronie kompanii piwowarskiej (Tyskie) napisane jest, że nie musi zwężać się tulipanowo ku górze, ale według mnie i tak to będzie odpowiedź C. Oby! emotka

A możecie przypomnieć dwie pozostałe odpowiedzi? Wiem że też szukałem (nie sugerowałem się wpisami z forum) i te dwie pozostałe absolutnie nie pasowały.
0 0

Gość: poprostuanette

#6278157 Napisano: 02.11.2016 09:09:54
luko922 napisał(a):

Ja licze ze nie C bo wlasnie na ich stronie takie info jest. mogli dac inne odpowiedzi zeby bylo jasne wszystko
0 0

luko922

#6278160 Napisano: 02.11.2016 09:15:15
bibeck napisał(a):

luko922 napisał(a):

A możecie przypomnieć dwie pozostałe odpowiedzi? Wiem że też szukałem (nie sugerowałem się wpisami z forum) i te dwie pozostałe absolutnie nie pasowały.

Jedna to była odpowiedź, że ze stopką, więc na pewno odpada, a druga nie pamiętam emotka  
0 0

Gość:

#6278161 Napisano: 02.11.2016 09:16:39
http://blog.posbi...k-piwa-zalezy-szkla/
Smak piwa zależy od szkła 
0 0

Niebieska_Laguna

#6278163 Napisano: 02.11.2016 09:22:47
W konkursie Palmy w Eko trzeba ze zgłoszeniem wysłać skan załącznika nr 1? Tylko, że go nie ma na stronie emotka
0 0

scrabble

#6278165 Napisano: 02.11.2016 09:26:00
luko922 napisał(a):

bibeck napisał(a):

luko922 napisał(a):

Jedna to była odpowiedź, że ze stopką, więc na pewno odpada, a druga nie pamiętam emotka  

jedna ze stopką, druga, że szklanka prosta albo się rozszerza ku górze, trzecie rozszerza się tulipanowo (taką fotkę wstawiłeś) i tam był klops, bo na stronie "ekspertów" było napisane, że Lagera nie trzeba podawać w tej tulipanowej  a szklanki Tyskiego tak właśnie wyglądają. Czyli każdy sobie...
0 0

scrabble

#6278167 Napisano: 02.11.2016 09:30:01
Victoria33 napisał(a):

Lagera podajemy w prostych lub lekko rozszerzanych szklankach z cienkiego szkła. Szklanka powinna się zwężać tulipanowo ku górze, aby kumulować ulotne aromaty. Cienkie szkło powoduje, że podczas picia, napój przelewa się przez rant szklanki, dzięki czemu delikatnie musuje język i podniebienie, podkreślając cechy orzeźwiające piwa.

A tu dokładnie odwrotnie emotka

http://www.kp.pl/...kiej-po-piwnym-szkle

1. Klasyczny LagerGatunek ten serwujemy w prostych lub rozszerzonych lekko szklankach z cienkiego szkła. Lager pachnie jednoznacznie chmielem i słodem, dlatego szklanka nie musi zwężać się tulipanowo ku górze, by kumulować ulotne aromaty. Cienkie szkło sprawia, że podczas picia piwo przelewając się przez rant szklanki musuje delikatnie podniebienie i język, podkreślając cechy orzeźwiające, bardzo istotne dla tego gatunku.W takim szkle można podać takie piwa jak np.: Tyskie, Lech czy Żubr
0 0

Gość: ksantypa

#6278171 Napisano: 02.11.2016 09:34:30
scrabble napisał(a):

Victoria33 napisał(a):

Lagera podajemy w prostych lub lekko rozszerzanych szklankach z cienkiego szkła. Szklanka powinna się zwężać tulipanowo ku górze, aby kumulować ulotne aromaty. Cienkie szkło powoduje, że podczas picia, napój przelewa się przez rant szklanki, dzięki czemu delikatnie musuje język i podniebienie, podkreślając cechy orzeźwiające piwa.

A tu dokładnie odwrotnie emotka

http://www.kp.pl/...kiej-po-piwnym-szkle

1. Klasyczny LagerGatunek ten serwujemy w prostych lub rozszerzonych lekko szklankach z cienkiego szkła. Lager pachnie jednoznacznie chmielem i słodem, dlatego szklanka nie musi zwężać się tulipanowo ku górze, by kumulować ulotne aromaty. Cienkie szkło sprawia, że podczas picia piwo przelewając się przez rant szklanki musuje delikatnie podniebienie i język, podkreślając cechy orzeźwiające, bardzo istotne dla tego gatunku.W takim szkle można podać takie piwa jak np.: Tyskie, Lech czy Żubr

...Szklanka powinna się zwężać tulipanowo ku górze,  ...
dlatego szklanka nie musi zwężać się tulipanowo ku górze,

reasumjąc szklanka powinna ale nie musi -nie musi ale może emotka --ciekawe jak do tego podejdą
0 0

#6278179 Napisano: 02.11.2016 09:41:03
a pytania byly
a) wąskiej-delikatnie zwęzanej ku górze
b)szklanki w kształcie kielicha
c)prostej lub lekko rozszerzającej sie z zawęzona góra która kumuluje aromaty
i moim zdaniej to "c" przyslowiowo "kropka w kropkę " odpowiada na ich pytanie
0 0

scrabble

#6278185 Napisano: 02.11.2016 09:45:20
ksantypa napisał(a):

a pytania byly

O właśnie. Ja zaznaczyłam c ale już sama nie wiem czy nie miało być a?
0 0

bibeck

#6278186 Napisano: 02.11.2016 09:46:20
ksantypa napisał(a):

a pytania byly
i moim zdaniej to "c" przyslowiowo "kropka w kropkę " odpowiada na ich pytanie

w takim razie, opierając się na opisie z ich strony - odpowiedź A to szkło do Pilznera
"6. Pilzner BohemskiPilzner to jedno z niewielu piw, które w zależności od okazji wymagają różnych naczyń. Jeżeli chcemy delektować się bogatym aromatem pilznera i docenić jego bursztynowy kolor, wybieramy wąskie delikatnie zwężane ku górze szklanki"
0 0

#6278187 Napisano: 02.11.2016 09:47:29
w żadnej odpowiedzi znalezionej w internecie nie ma słowa o kształcie kielicha tylko tulipanowo a z tego co zawazylam odpwiedzi na ich pytania sa dokladnym odwzorowaniem -słowo w slowo odpowiedzi z internetu
0 0

#6278188 Napisano: 02.11.2016 09:50:04
reasumując wiem , że nic nie wiem-czekamy na rozwiązanie i wtedy , ewentulanie można monitować , że każda z odpowiedzi mogłaby być ta prawidłową emotka
0 0

luko922

#6278189 Napisano: 02.11.2016 09:52:56
Mnie się wydaje, że to jednak będzie C. emotka  
0 0

#6278190 Napisano: 02.11.2016 09:55:16
luko922 napisał(a):

Mnie się wydaje, że to jednak będzie C. emotka  

tez tak uważam -  a reszta w rękach organizatora emotka
1 monisss 0

mkatarzyna90

#6278210 Napisano: 02.11.2016 10:15:32
Znalazł ktoś w regulaminie Wypasionego czy na jednym paragonie może być kilka sztuk czy jeden paragon jedno zgłoszenie?
0 0

jokan

#6278222 Napisano: 02.11.2016 10:29:45
Czy w tym konkursie na koce Milki, to czekolady mozna kupic w kazdym sklepie (bo wczesniej cos czytalam na forum, ze ABC i jakies tam inne), moglby mi to ktos potwierdzic?
0 0

defed

#6278225 Napisano: 02.11.2016 10:32:26
jokan napisał(a):

Czy w tym konkursie na koce Milki, to czekolady mozna kupic w kazdym sklepie (bo wczesniej cos czytalam na forum, ze ABC i jakies tam inne), moglby mi to ktos potwierdzic?

na stronie jest, w regulaminie jest...

1 andii 0

monisss

#6278228 Napisano: 02.11.2016 10:33:55
alea napisał(a):

mkatarzyna90 napisał(a):

Znalazł ktoś w regulaminie Wypasionego czy na jednym paragonie może być kilka sztuk czy jeden paragon jedno zgłoszenie?

1) Dokona jednorazowego zakupu Produktu Promocyjnego potwierdzonego jednym paragonem fiskalnym;

eee bez sensu.. skoro każde opakowanie ma swój unikalny kod.. swoją droga gdzie widzieliście promocyjne opakowania?
0 0