Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: kermit

#6351764 Napisano: 30.04.2017 19:00:40
mattadore napisał(a):

Macie znajomych roszczeniowców co do nagród itp.???  Jeszcze za czasów Lays "Uśmiech" od kumpla brałem jeden kod z chipsów (on nie gra w takie coś), teraz gdy trafiłem TV, jego żona twierdzi , że to na ich kodzie trafiła się wygrana... emotka emotka Co tam , że inne opakowanie nawet było laysów. Jej mózg nie przyjmuję nic innego do wiadomości, robi awanture, że teraz mam coś dla nich wygrać jak nie zamierzam dać połowy za TV??????????????????/ emotka   
Co tam, że w każdy konkurs trzeba zainwestować czas, trafić z dobrym pomysłem. Czy na serio wszyscy co nie grają, sądzą, że to taka łatwizna wziąć udział w konkursie i wygrać? emotka

Może trzeba jej  wytłumaczyć na spokojnie (o ile ogarnie) że to nie kod wygrał TV a hasło, które wysłałeś? Próbowałeś? Może ona myśli, że to jakaś loteria dajmy na to jak Rafaello? "Kod był wygrywający i tyle"-  myśli sobie taki jędzowaty beton. Jak niekonkursowa ta awanturnica to wszystko możliwe.. Już zupełnie pomijam fakt, że kod był z zupełnie innego konkursu, gdzie Tv nie było do wygrania. Ręce opadająemotka
1 mysia 0

mysia

#6351766 Napisano: 30.04.2017 19:02:42
mattadore napisał(a):

Macie znajomych roszczeniowców co do nagród itp.???  Jeszcze za czasów Lays "Uśmiech" od kumpla brałem jeden kod z chipsów (on nie gra w takie coś), teraz gdy trafiłem TV, jego żona twierdzi , że to na ich kodzie trafiła się wygrana... emotka emotka Co tam , że inne opakowanie nawet było laysów. Jej mózg nie przyjmuję nic innego do wiadomości, robi awanture, że teraz mam coś dla nich wygrać jak nie zamierzam dać połowy za TV??????????????????/ emotka   
Co tam, że w każdy konkurs trzeba zainwestować czas, trafić z dobrym pomysłem. Czy na serio wszyscy co nie grają, sądzą, że to taka łatwizna wziąć udział w konkursie i wygrać? emotka

współczuję emotka brak mi słów.. a komin trafiłeś tym kodem? jak tak to może jej go daj, w sam raz na lato będzie miała emotka

#6351767 Napisano: 30.04.2017 19:07:16
Mysia napisał(a):

mattadore napisał(a):

współczuję emotka brak mi słów.. a komin trafiłeś tym kodem? jak tak to może jej go daj, w sam raz na lato będzie miała emotka

A to jest akurat naprawdę dobry pomysł. Powiedz jędzy, że skontaktowałeś się z agencją, żeby wyjaśnić który kod co wygrał i okazało się, że na ten od nich wygrałeś ten oto musztardowy (lepiej brzmi niż ... ) komin i trudno proszę oddaję Ci krzykaczko ten oto szal i owiń go sobie wokół szyi, byle ciasno.

Gość: ir

#6351768 Napisano: 30.04.2017 19:07:52
kermit napisał(a):

mattadore napisał(a):

Może trzeba jej  wytłumaczyć na spokojnie (o ile ogarnie) że to nie kod wygrał TV a hasło, które wysłałeś? Próbowałeś? Może ona myśli, że to jakaś loteria dajmy na to jak Rafaello? "Kod był wygrywający i tyle"-  myśli sobie taki jędzowaty beton. Jak niekonkursowa ta awanturnica to wszystko możliwe.. Już zupełnie pomijam fakt, że kod był z zupełnie innego konkursu, gdzie Tv nie było do wygrania. Ręce opadają emotka

Współczuję. Tak, dla nie-konkursowych 99% rzeczy "konkursowych" jest nie do pojęcia.
0 0

tosca

#6351769 Napisano: 30.04.2017 19:16:43
mattadore napisał(a):

Twój wpis utwierdził mnie tylko w przekonaniu, że moja decyzja o tym, by nie chwalić się żadnymi nagrodami, nawet tymi o bardzo małej wartości, jest jak najbardziej słuszna. I wszystkim na przyszłość radzę to samo. Niezmierzony jest bowiem zakres ludzkiej zazdrości, która potrafi unicestwić radość, wynikającą z sukcesu tak skutecznie, że nawet wymarzona wygrana przestaje człowieka cieszyć. Znalazłam się kiedyś w takiej sytuacji, wygrywając wiele lat temu rower w lokalnej gazecie ( trzeba było wówczas opisać w ciekawy sposób trasę rowerową, w którą chciałoby się wybrać). Ogłaszając wyniki, podano imię i nazwisko. No i oczywiście nie obyło się bez zaczepek zawistników, którzy zadawali pytania, jakim cudem mi się udało, dociekając przy okazji, czy aby na pewno w komisji konkursowej nie znalazł się jakiś mój znajomy itd., itd.Nie było to miłe, zwłaszcza, że przygotowując pracę konkursową naprawdę się napracowałam...  

Biorąc pod uwagę tamto wydarzenie, uważam że chyba lepiej dla nas, kiedy inni będą żyli nieświadomi naszej konkursowej pasji. 

Tak na marginesie, to bardzo współczuję Ci takich znajomych. Gdybym była na Twoim miejscu, po takim incydencie przestaliby być nimi natychmiast, bez wdawania się w jakiekolwiek dyskusje. Mam nadzieję, że w tej kwestii podejmiesz słuszną decyzję.
Zanim jednak to zrobisz, żonie kumpla podeślij link do forum. Może zrozumie, że, aby wygrać, trzeba nie tylko grać, ale też poświęcić sporo czasu i pracy, główkując nad odpowiedziami konkursowymi. 

Gość: poprostuanette

#6351770 Napisano: 30.04.2017 19:19:37
kermit napisał(a):

Mysia napisał(a):

mattadore napisał(a):

A to jest akurat naprawdę dobry pomysł. Powiedz jędzy, że skontaktowałeś się z agencją, żeby wyjaśnić który kod co wygrał i okazało się, że na ten od nich wygrałeś ten oto musztardowy (lepiej brzmi niż ... ) komin i trudno proszę oddaję Ci krzykaczko ten oto szal i owiń go sobie wokół szyi, byle ciasno.

Ja tam bym oddałam im nowy kod żeby sobie wygrali ten TV emotka

#6351775 Napisano: 30.04.2017 19:59:44
Tak czy siak musisz powstrzymać to szaleństwo póki czas, zanim się zdziwisz jak zobaczysz kto siedzi obok Ciebie w samolocie do Cardiffemotka
1 scrabble 0

bibeck

#6351777 Napisano: 30.04.2017 20:03:48
mattadore napisał(a):

Macie znajomych roszczeniowców co do nagród itp.???  Jeszcze za czasów Lays "Uśmiech" od kumpla brałem jeden kod z chipsów (on nie gra w takie coś), teraz gdy trafiłem TV, jego żona twierdzi , że to na ich kodzie trafiła się wygrana... emotka emotka Co tam , że inne opakowanie nawet było laysów. Jej mózg nie przyjmuję nic innego do wiadomości, robi awanture, że teraz mam coś dla nich 

Prawdopodobnie kobieta myśli, że wygrał KOD, czyli był przypisany do nagrody. Ludzie nie biorący udziału w tego typu konkursach mają blade pojęcie o tym jak to się odbywa.
Ja z kolei, jak już się komuś pochwalę wygraną (robię to jednak coraz rzadziej), najczęściej słyszę, "chyba łatwo było wygrać", albo "ale masz szczęście". Pomysł, strategia, poświęcony czas, tylko ja wiem ile mnie to kosztuje. Dlatego postanowiłem już sam nikomu się nie chwalić wygranymi w konkursach i Wam polecam to samo.

klamkorozec

#6351784 Napisano: 30.04.2017 21:20:59
Czy ktoś może mi napisać, czy w indykpol - aktywna rodzina, przysyłają jakieś potwierdzenie na e-maila?? Bardzo mi zależy na odpowiedzi bo nie wiem czy moje zgłoszenie poszło, bo po wysłaniu, na stronie nie było żadnej informacji 
0 0

mia

#6351789 Napisano: 30.04.2017 21:35:11
kermit napisał(a):

Tak czy siak musisz powstrzymać to szaleństwo póki czas, zanim się zdziwisz jak zobaczysz kto siedzi obok Ciebie w samolocie do Cardiff emotka

emotka emotka
0 0

ladyinred

#6351815 Napisano: 30.04.2017 22:45:17
mariolakal napisał(a):

Czy ktoś zgłaszał wczoraj kod na loterię heinekena ? Wysłałam około 22-ej i do tej pory nie mam potwierdzenia.... Zawsze przychodziło od razu na e-maila, że kod został zarejestrowany poprawnie/lub nie... emotka

Dziś tez nie mam potwierdzenia
0 0

norweska20

#6351816 Napisano: 30.04.2017 22:47:26
klamkorozec napisał(a):

Czy ktoś może mi napisać, czy w indykpol - aktywna rodzina, przysyłają jakieś potwierdzenie na e-maila?? Bardzo mi zależy na odpowiedzi bo nie wiem czy moje zgłoszenie poszło, bo po wysłaniu, na stronie nie było żadnej informacji 

jak wysyłałam to na stronce był komunikat 
0 0

#6351820 Napisano: 30.04.2017 23:00:34
bibeck napisał(a):

mattadore napisał(a):

Macie znajomych roszczeniowców co do nagród itp.???  Jeszcze za czasów Lays "Uśmiech" od kumpla brałem jeden kod z chipsów (on nie gra w takie coś), teraz gdy trafiłem TV, jego żona twierdzi , że to na ich kodzie trafiła się wygrana... emotka emotka Co tam , że inne opakowanie nawet było laysów. Jej mózg nie przyjmuję nic innego do wiadomości, robi awanture, że teraz mam coś dla nich 

Prawdopodobnie kobieta myśli, że wygrał KOD, czyli był przypisany do nagrody. Ludzie nie biorący udziału w tego typu konkursach mają blade pojęcie o tym jak to się odbywa.
Ja z kolei, jak już się komuś pochwalę wygraną (robię to jednak coraz rzadziej), najczęściej słyszę, "chyba łatwo było wygrać", albo "ale masz szczęście". Pomysł, strategia, poświęcony czas, tylko ja wiem ile mnie to kosztuje. Dlatego postanowiłem już sam nikomu się nie chwalić wygranymi w konkursach i Wam polecam to samo.

Skąd ja to znam "e to pewnie nikt tam za bardzo nie brał udziału" albo właśnie "masz szczęście i tyle". Ja to nawet dość długo byłam przekonana, że taka moja jedna "przyjaciółka" naprawdę się cieszy z moich wygranych dopóki nie zauważyłam, że zawsze gdy mówię o nagrodzie jej zaczyna tak dziwnie drgać lewa powieka no po prostu "oko jej skoko"). A robi jej się tak jak się zdenerwuje. No i już się nie chwalę a ona oko ma spokojne. emotka

lusienka

#6351858 Napisano: 01.05.2017 09:50:32
Dostalam już 3 raz maila z informacją,że wygrałam zestaw sztućców gerlach z zottarelli.Czy ktoś ma podobnie?Zaznaczę że wysłałam tylko jedno zgloszenie. I jeszcze jedno pytanie:tam już nie trzeba im nic odsyłać?Bo w mailu nie ma o tym mowy.
0 0

madzia1-s

#6351862 Napisano: 01.05.2017 10:27:23
ladyinred napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Czy ktoś zgłaszał wczoraj kod na loterię heinekena ? Wysłałam około 22-ej i do tej pory nie mam potwierdzenia.... Zawsze przychodziło od razu na e-maila, że kod został zarejestrowany poprawnie/lub nie... emotka

Dziś tez nie mam potwierdzenia

Dzisiaj juz potwoerdzenia przychodza emotka
0 0

scrabble

#6351863 Napisano: 01.05.2017 10:30:42
lusienka napisał(a):

Dostalam już 3 raz maila z informacją,że wygrałam zestaw sztućców gerlach z zottarelli.Czy ktoś ma podobnie?Zaznaczę że wysłałam tylko jedno zgloszenie. I jeszcze jedno pytanie:tam już nie trzeba im nic odsyłać?Bo w mailu nie ma o tym mowy.

Jest emotka  W mailu masz link do uzupełnienia danych i wgrania paragonu.
1 lusienka 0

bibeck

#6351866 Napisano: 01.05.2017 10:52:31
lusienka napisał(a):

a którego dnia słałaś zgłoszenie?
0 0

bandit

#6351868 Napisano: 01.05.2017 11:01:14
witam 
dostałem od kolegi kody z carlsberg ale nie powiedział mi jaki to konkurs on nie wie emotka
ktoś mnie naprowadzi ?
0 0

Gość: gosia16

#6351872 Napisano: 01.05.2017 11:33:38
bandit napisał(a):

witam 
dostałem od kolegi kody z carlsberg ale nie powiedział mi jaki to konkurs on nie wie emotka
ktoś mnie naprowadzi ?

PW
0 0

iszhara

#6351882 Napisano: 01.05.2017 12:03:09
bandit napisał(a):

witam 
ktoś mnie naprowadzi ?

http://www.prostozdanii.pl
1 andii 0