Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

mahuska

#6393628 Napisano: 23.08.2017 09:29:27
Czy jest ktoś kto nie odebrał telefonu od Cin Cin na lato?? Z jakich dni wgl dzwonili dwa dni temu?
0 0

agniehaha89

#6393630 Napisano: 23.08.2017 09:36:11
agakaz2 napisał(a):

dwa bony poszły w świat szkoda paragon wyblakł to fakt po takim czasie 

napisz do nich, że w razie wątpliwości mogli samodzielnie zweryfikować paragon u sprzedawcy albo poproś aby przedłużyli ci czas na przedstawienie czytelnej kopii. Tylko nie wiem czy warto o jaką kwotę się rozchodzi?
0 0

agakaz2

#6393635 Napisano: 23.08.2017 09:42:26
agniehaha89 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

dwa bony poszły w świat szkoda paragon wyblakł to fakt po takim czasie 

napisz do nich, że w razie wątpliwości mogli samodzielnie zweryfikować paragon u sprzedawcy albo poproś aby przedłużyli ci czas na przedstawienie czytelnej kopii. Tylko nie wiem czy warto o jaką kwotę się rozchodzi?

odpisałam na maila ze mogę wysłać im te paragony. 2x po 50zł
0 0

agakaz2

#6393668 Napisano: 23.08.2017 10:49:40
Pani odpisała że jeżeli dostarcze paragon z widocznym numerem - nie mogą go odczytać - ja widzę bez problemu. to nagrodę dostanę
0 0

cherry_coke

#6393670 Napisano: 23.08.2017 10:53:31
agakaz2 napisał(a):

Pani odpisała że jeżeli dostarcze paragon z widocznym numerem - nie mogą go odczytać - ja widzę bez problemu. to nagrodę dostanę

Jeśli nie będą chcieli dać Ci nagrody pisz reklamację. Niech oni weryfikują w sklepie czy paragon był prawdziwy. Chyba to nie jest jakiś wielki problem. Nie jest Twoją winą, że paragon blaknie, jest nieczytelny itp. 

Niebieska_Laguna

#6393675 Napisano: 23.08.2017 11:04:39
cherry_coke napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Jeśli nie będą chcieli dać Ci nagrody pisz reklamację. Niech oni weryfikują w sklepie czy paragon był prawdziwy. Chyba to nie jest jakiś wielki problem. Nie jest Twoją winą, że paragon blaknie, jest nieczytelny itp. 

Żabka to prawdziwa zmora w kwestii paragonów. U mnie w większości Żabek kasjerki wydają nieczytelne paragony, które nadają się do kosza. Zwracanie uwagi nic nie daje, bo one i tak nigdy nie wiedzą, co mają robić. Dla kierowników upominanie się o czytelny paragon to jest wydziwianie i robienie problemów. A to ich obowiązek wydać taki paragon. Centrala ma to gdzieś, że ich sklepy źle funkcjonują. Agencje mają to gdzieś, że miejsca, w których organizują konkursy się do tego nie nadają. Z tego, co się orientuję, to za wydawanie nieczytelnych paragonów chyba jest nawet jakaś kara. No, cóż nie pozostaje nic innego jak się zagłębić w tym temacie i kolejnym razem składać skargi gdzieś wyżej, skoro nie można po dobroci i żadna strona nie chce współpracowaćemotka

luko922

#6393721 Napisano: 23.08.2017 12:48:43
Czy to konkurs fotograficzny?emotka

delvitto

#6393735 Napisano: 23.08.2017 13:20:39
wysłałam na kaufland yasumi 2 wyblaknięte na amen paragony, bez nadziei, że coś z tego będzie. A tu miłe rozczarowanie - otrzymałam @, że jest wszystko dobrze, paragon uznano za właściwy emotka  
1 agakaz2 0

paula9891

#6393737 Napisano: 23.08.2017 13:22:32
Też kiedyś miałam problem z Żabką emotka  Tak mnie kasjerka wkurzyła, że szok, ale oczywiście wszyscy patrzeli na mnie jak na wariatkę,bo napis "lody" na paragonie nie był dla mnie wystarczający. Poprosiłam ją o pieczątkę i podpis, ale mnie wyśmiała i powiedziała, że jak mi nie pasuje, to mam iść do kierownika, a ona się pod niczym nie podpisze.
Na pewno na ten podpis chciałam wziąć na nią kredyt emotka
Czy oni nie mają obowiązku dokładniej opisywać paragonu? Nawet w małych sklepikach nie ma z tym takiego problemu...
0 0

renatak0

#6393738 Napisano: 23.08.2017 13:22:58
Niebieska_Laguna napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Żabka to prawdziwa zmora w kwestii paragonów. U mnie w większości Żabek kasjerki wydają nieczytelne paragony, które nadają się do kosza. Zwracanie uwagi nic nie daje, bo one i tak nigdy nie wiedzą, co mają robić. Dla kierowników upominanie się o czytelny paragon to jest wydziwianie i robienie problemów. A to ich obowiązek wydać taki paragon. Centrala ma to gdzieś, że ich sklepy źle funkcjonują. Agencje mają to gdzieś, że miejsca, w których organizują konkursy się do tego nie nadają. Z tego, co się orientuję, to za wydawanie nieczytelnych paragonów chyba jest nawet jakaś kara. No, cóż nie pozostaje nic innego jak się zagłębić w tym temacie i kolejnym razem składać skargi gdzieś wyżej, skoro nie można po dobroci i żadna strona nie chce współpracować emotka

0 0

renatak0

#6393740 Napisano: 23.08.2017 13:23:56
Mi tez nie uznali paragonu,chociaż dla mnie był słabo ale czytelny na skanie 
0 0

ziolko

#6393751 Napisano: 23.08.2017 13:31:25
renatak0 napisał(a):

zwiększyłaś kontrast w programie graficznym?
0 0

renatak0

#6393754 Napisano: 23.08.2017 13:34:45
ziolko napisał(a):

renatak0 napisał(a):

Nic nie zwiększyłam,normalny skan,nie mam siły sie z nimi wykłócać,od Pani usłyszałam ze "inni konkursowicze"potrafia zabezpieczać paragony" wiec ja tez powinnam 
0 0

ziolko

#6393758 Napisano: 23.08.2017 13:39:53
renatak0 napisał(a):

ziolko napisał(a):

renatak0 napisał(a):

Nic nie zwiększyłam,normalny skan,nie mam siły sie z nimi wykłócać,od Pani usłyszałam ze "inni konkursowicze"potrafia zabezpieczać paragony" wiec ja tez powinnam 

ja zawsze zwiększam, wtedy wszystko widać
0 0

agniehaha89

#6393759 Napisano: 23.08.2017 13:39:58
renatak0 napisał(a):

ziolko napisał(a):

renatak0 napisał(a):

legenda głosi, że niektórzy konkursowicze trzymają paragony w lodówce w alfabetycznie ustawionych segregatorach 

cherry_coke

#6393763 Napisano: 23.08.2017 13:45:14
agniehaha89 napisał(a):

renatak0 napisał(a):

ziolko napisał(a):

renatak0 napisał(a):

legenda głosi, że niektórzy konkursowicze trzymają paragony w lodówce w alfabetycznie ustawionych segregatorach 

Mojemu bratu za czasów studenckich złodzieje włamali się do mieszkania. Niestety nic cennego nie ukradli, bo wszystko miał schowane w zamrażalniku, a tam złodzieje nie zajrzeli. To tak apropo dziwnych rzeczy w lodówce.
0 0

Agnes

#6393766 Napisano: 23.08.2017 13:50:04
agniehaha89 napisał(a):

renatak0 napisał(a):

ziolko napisał(a):

renatak0 napisał(a):

normalnie padłam haha
nie znałam tej legendy a jest na forum od początku jego istnienia
0 0

venix

#6393767 Napisano: 23.08.2017 13:53:35
Żabkę postraszyć urzędem skarbowym.  
emotka

ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA GOSPODARKI z dnia 27 sierpnia 2013 r.w sprawie kryteriów i warunków technicznych, którym muszą odpowiadać kasy rejestrujące (DzU 2013 poz 1076) 

§ 10. 1. Kasa musi umożliwiać wydruk paragonu fiskalnego zawierającego:
(...)
6) nazwę towaru lub usługi pozwalającą na jednoznaczną ich identyfikację i ewentualnie opis towaru lub usługi stanowiący rozwinięcie tej nazwy;
(...)
6. Paragon fiskalny musi być czytelny i zawierać wszystkie dane, o których mowa w ust. 1, pozwalające nabywcy na sprawdzenie prawidłowości dokonanej transakcji.

jokan

#6393774 Napisano: 23.08.2017 14:03:18
Agnes napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

renatak0 napisał(a):

ziolko napisał(a):

renatak0 napisał(a):

normalnie padłam hahanie znałam tej legendy a jest na forum od początku jego istnienia

tak wlasnie kiedys czytalam tu na forum i teraz tez tak robię emotka
0 0

izkak

#6393796 Napisano: 23.08.2017 14:43:30
-Violka- napisał(a):

Żabkę postraszyć urzędem skarbowym.   emotka

ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA GOSPODARKI z dnia 27 sierpnia 2013 r.w sprawie kryteriów i warunków technicznych, którym muszą odpowiadać kasy rejestrujące (DzU 2013 poz 1076) 

§ 10. 1. Kasa musi umożliwiać wydruk paragonu fiskalnego zawierającego:
(...)
6) nazwę towaru lub usługi pozwalającą na jednoznaczną ich identyfikację i ewentualnie opis towaru lub usługi stanowiący rozwinięcie tej nazwy;
(...)
6. Paragon fiskalny musi być czytelny i zawierać wszystkie dane, o których mowa w ust. 1, pozwalające nabywcy na sprawdzenie prawidłowości dokonanej transakcji.

To ja w takim razie będę straszyć swojego Groszka  emotka   Kupiłam Blacka - na paragonie "TIGER", a czekolady Wedel = "WAWEL". Nie wspomnę już o ketchupie Pudliszki, który jest opisany jako "ARTYKUŁ SPOŻYWCZY POMIDOROWY" emotka
2 venix, agakaz2 0