Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Niebieska_Laguna

#6476274 Napisano: 23.03.2018 11:43:11
joan napisał(a):

lager napisał(a):

Nie wiem co głupsze. Zmarnowanie niespełna 200tys zł przez Kinder na poradniki czy przez Cheetos i ich nową loterię z pulą nagród prawie 500 tys zł na naklejki emotka

Będziemy się wspólnie zastanawiać emotka

Przy czym Kinder już to sobie dobrze obmyślił - wbrew regulaminowi przyznał jednej osobie po kilkanaście książek, każdy może jednak otrzymać max 1 szt. Zatem własnymi działaniami Kinder sprawił, że jego wydatki się zmniejszają, bo oto w/w kilkunastu książek nie będą musieli wydać, a co za tym idzie: zaoszczędzą sporo na kosztach wysyłki, W dodatku książeczka jest tak tandetna, że większość laureatów nie odeśle paragonów... tadam! kolejna oszczędność. Następnym razem Kinder ogłosi światu, że przeznacza milion złotych na nagrody, przy czym będzie to 500.000 książeczek po 2 zł. I tych książeczek oczywiście też nie będą wysyłali. Miszcze zua emotka

Wszystkie ich nagrody są mocno naciągane. Zwłaszcza te marzenia z kreatywnego. Pewnie nawet 1/3 budżetu nie zjedzą. Najważniejsze, że plakaty ładnie wyglądają i jest duża liczba nagród. A sponsor i tak ma zawsze w nosie, co się dzieje z nagrodami i z konkursem. I potem wyrastają takie kwiatki, że milion nagród po 10 zł, jedna nagroda na osobę, brak rezerwy, nieodebrana nagroda jest do dyspozycji organizatora i większość kasy zostaje w ich kieszeni. Rzucą jakąś jedną lepszą nagrodę, żeby ludzie dla nie rezygnowali z dyszek i kupowali produkty promocyjne. Wtedy wszystko się zgadza. Sprzedaż rośnie, a nagród nikt nie chce.
1 ZetZ 0

asantesana

#6476276 Napisano: 23.03.2018 11:49:34
joan napisał(a):

lager napisał(a):

Nie wiem co głupsze. Zmarnowanie niespełna 200tys zł przez Kinder na poradniki czy przez Cheetos i ich nową loterię z pulą nagród prawie 500 tys zł na naklejki emotka

Przy czym Kinder już to sobie dobrze obmyślił - wbrew regulaminowi przyznał jednej osobie po kilkanaście książek, każdy może jednak otrzymać max 1 szt. Zatem własnymi działaniami Kinder sprawił, że jego wydatki się zmniejszają, bo oto w/w kilkunastu książek nie będą musieli wydać, a co za tym idzie: zaoszczędzą sporo na kosztach wysyłki, W dodatku książeczka jest tak tandetna, że większość laureatów nie odeśle paragonów... tadam! kolejna oszczędność. Następnym razem Kinder ogłosi światu, że przeznacza milion złotych na nagrody, przy czym będzie to 500.000 książeczek po 2 zł. I tych książeczek oczywiście też nie będą wysyłali. Miszcze zua emotka

Myślę, ze mylicie się w kwestii tego, ze oni utoną w tych książeczkach i zaoszczędzą tylko na wysyłce, moim zdaniem oni tych tysięcy książeczek nie wydrukowali, bo i po co? emotka  Wydrukowali trochę i najwyżej będą dodrukowywać wedle zapotrzebowania (którego przy wysyłce paragonu pocztą zakładam, że nie będzie), a reszta kasy za druk zostaje w kieszeni. 

jorunn2010

#6476277 Napisano: 23.03.2018 11:54:25
agakaz2 napisał(a):

Teściowa kupiła papier velvet na konkurs paragon wzięła ale stwierdziła że jakiś taki pognieciony jest i zaczęła go prasować  emotka  no i po paragonie zrobił się cały czarny świetnie

Przez chwilę myślałam, że teściowa prasowała papier toaletowy emotka
1 agakaz2 0

joan

#6476278 Napisano: 23.03.2018 11:54:40
Niebieska_Laguna napisał(a):

Wszystkie ich nagrody są mocno naciągane. Zwłaszcza te marzenia z kreatywnego. Pewnie nawet 1/3 budżetu nie zjedzą. Najważniejsze, że plakaty ładnie wyglądają i jest duża liczba nagród. A sponsor i tak ma zawsze w nosie, co się dzieje z nagrodami i z konkursem. I potem wyrastają takie kwiatki, że milion nagród po 10 zł, jedna nagroda na osobę, brak rezerwy, nieodebrana nagroda jest do dyspozycji organizatora i większość kasy zostaje w ich kieszeni. Rzucą jakąś jedną lepszą nagrodę, żeby ludzie dla nie rezygnowali z dyszek i kupowali produkty promocyjne. Wtedy wszystko się zgadza. Sprzedaż rośnie, a nagród nikt nie chce.

KONKURS -> No ba! Tak drogiego wynajęcia kampera, to chyba jeszcze nikt nie wymyślił emotka

LOTERIA -> Podejrzewam, że te książeczki Kinder nie zostały jeszcze nawet wydrukowane, więc koszt dla sponsora = zero emotka Fakt, że przyznają po kilkanaście nagród na ten sam numer, a potem nie chcą wydać wszystkich... dla mnie to jawne oszustwo. Bo inna sprawa, gdyby ktoś słał zgłoszenia z kilku starterów, lecz skoro organizator przyznaje nagrody tylko po to, żeby nie musieć ich wydać = chamstwo.

petunija1

#6476282 Napisano: 23.03.2018 12:00:15
jorunn2010 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Teściowa kupiła papier velvet na konkurs paragon wzięła ale stwierdziła że jakiś taki pognieciony jest i zaczęła go prasować  emotka  no i po paragonie zrobił się cały czarny świetnie

ja tysz  emotka
1 budryska 0

calliope

#6476283 Napisano: 23.03.2018 12:05:53
agakaz2 napisał(a):

Moja mama jakiś czas temu wyprasowała tak kupon totolotka z wygraną trójką emotka .

jokan

#6476286 Napisano: 23.03.2018 12:14:37
joan napisał(a):

KONKURS -> No ba! Tak drogiego wynajęcia kampera, to chyba jeszcze nikt nie wymyślił emotka

LOTERIA -> Podejrzewam, że te książeczki Kinder nie zostały jeszcze nawet wydrukowane, więc koszt dla sponsora = zero emotka Fakt, że przyznają po kilkanaście nagród na ten sam numer, a potem nie chcą wydać wszystkich... dla mnie to jawne oszustwo. Bo inna sprawa, gdyby ktoś słał zgłoszenia z kilku starterów, lecz skoro organizator przyznaje nagrody tylko po to, żeby nie musieć ich wydać = chamstwo.

rozkminialam Kindera wczoraj wlasnie, z tymi ksiazeczkami to pewnie jest tak, ze jak dostana komplet zwrotow paragonow z I etapu to tyle ksiazeczek wydrukuja, moze to byc jakas 1/10 calej puli, bo kto by chcial doplacac do nagrody - a ciekawe ile ich kosztuje cala obsluga konkursu lacznie z wyslaniem x 1000 smsa na ten sam numer.....
1 budryska 0

jokan

#6476288 Napisano: 23.03.2018 12:16:05
petunija1 napisał(a):

jorunn2010 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

ja tysz  emotka

ja tez ha ha, to teraz musi Ci odkupić:)
1 agakaz2 0

grandprix

#6476289 Napisano: 23.03.2018 12:17:32
joan napisał(a):

Warto dyskutować o tym, podając za każdym razem nazwę firmy i organizatora, zeby przy wyszukiwaniu w internecie pojawiały się te opinie. Może wtedy się zreflektują, i nie będą swoich ulotek reklamowych wciskać jako nagród. Kinder żenada.
2 joan, mczarna 0

delvitto

#6476296 Napisano: 23.03.2018 12:25:10
pytanie do osób, które już wygrały coś w Hochland. Trzeba zbierać im całe opakowania, czy wystarczy tylko np. gorne wieczko od serka?  I skoro właśnie wygrałam 50 zł, to mogę grać dalej, czy są jakieś limity?
0 0

aga17

#6476299 Napisano: 23.03.2018 12:28:31
asantesana napisał(a):

joan napisał(a):

lager napisał(a):

Myślę, ze mylicie się w kwestii tego, ze oni utoną w tych książeczkach i zaoszczędzą tylko na wysyłce, moim zdaniem oni tych tysięcy książeczek nie wydrukowali, bo i po co? emotka  Wydrukowali trochę i najwyżej będą dodrukowywać wedle zapotrzebowania (którego przy wysyłce paragonu pocztą zakładam, że nie będzie), a reszta kasy za druk zostaje w kieszeni. 

Dokładnie,doskonale wiedzą że ludzie nie wyślą poleconego za 6zł aby dostać książeczkę za 3,69zł.Gdyby chcieli rozdać te książki to mogli kazać w formularzu podać adres i już,zdjęcia paragonów  przecież mają.Diabelski plan...400 000zł zostaje u nich w kieszeni.Naciągane to wszystko, życie konkursowicza jednak jest ciężkie....Te ich nagrody z pierwszego etapu też mi się wydaje że wycenili  za wysoko.

aleksiak

#6476300 Napisano: 23.03.2018 12:29:04
delvitto napisał(a):

pytanie do osób, które już wygrały coś w Hochland. Trzeba zbierać im całe opakowania, czy wystarczy tylko np. gorne wieczko od serka?  I skoro właśnie wygrałam 50 zł, to mogę grać dalej, czy są jakieś limity?

Wystarczy wieczko, tam gdzie jest kod. Tak, możesz wygrać jeszcze, 5 nagród na osobę emotka

katarynka-199

#6476368 Napisano: 23.03.2018 14:24:23
Czy jest więcej osób z wygranym SOS Ma Głos? emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6476370 Napisano: 23.03.2018 14:25:37
katarynka-199 napisał(a):

Czy jest więcej osób z wygranym SOS Ma Głos?  emotka

Tak  emotka

helcia85

#6476372 Napisano: 23.03.2018 14:31:57

katarynka-199 napisał(a): Czy jest więcej osób z wygranym SOS Ma Głos?  Tak 

Ja czekam jeszcze emotka

katarynka-199

#6476373 Napisano: 23.03.2018 14:33:26
helcia85 napisał(a):

katarynka-199 napisał(a): Czy jest więcej osób z wygranym SOS Ma Głos?  Tak 

Ja czekam jeszcze emotka

Myślisz, że nadal dzwonią? emotka
0 0

anialistopad

#6476397 Napisano: 23.03.2018 15:06:53
Łowicz sos ma głos dzwonią dalej czy koniec? 
0 0

petunija1

#6476421 Napisano: 23.03.2018 15:46:47
anialistopad napisał(a):

wiem,że coraz mniej osób sie chwali,ale faktycznie jakoś mało tych wygranych
0 0

agakaz2

#6476423 Napisano: 23.03.2018 15:50:12
petunija1 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

wiem,że coraz mniej osób sie chwali,ale faktycznie jakoś mało tych wygranych

Tylko 51 nagród było
0 0

tuw3105

#6476458 Napisano: 23.03.2018 16:26:15
https://princepolo.pl/wkrotce
- ktos wie na czym bedzie polegac ten konkurs?
0 0