Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

aurorcia

#6513033 Napisano: 25.07.2018 17:45:01
adrian napisał(a):

darog napisał(a):

a gdzie są wyniki na bilety Red Bull? Ja widze tylko laureatów rowerowych

Przewijasz je tak samo jak galerię haseł.

U mnie tego nie ma, nie da się przewinąć, ale weszłam przez smartfona i tam faktycznie jest jak mówisz emotka
0 0

Gość: defed

#6513034 Napisano: 25.07.2018 17:47:45
Żadne zgłoszenie z 16 i 17 nie wygrało w RedBullu emotka
0 0

mixik

#6513052 Napisano: 25.07.2018 18:21:43
Cóż, skoro ten żałośnie śmieszny konkurs to jednak loteria, to odpadam. Powodzenia!
0 0

kreatia

#6513054 Napisano: 25.07.2018 18:31:04
Jestem dumna, że nie wygrałam emotka emotka emotka

paula9891

#6513056 Napisano: 25.07.2018 18:33:59
kreatia napisał(a):

Jestem dumna, że nie wygrałam  emotka emotka emotka

Ja jestem dumna ze swojego hasla... Ktore nie wygralo emotka
I co mi po tej dumie...

Mila26

#6513057 Napisano: 25.07.2018 18:40:36
Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jakie jest prawidłowe pytanie konkursowe w konkursie tesco fa z hamakami?
0 0

ninakow7712

#6513061 Napisano: 25.07.2018 18:50:13
czy ktoś mial sytuację, że nie dostał potiwerdzenia zgłoszenia z cheetos? co w takim wypadku?
0 0

Mila26

#6513064 Napisano: 25.07.2018 18:52:08
bruce napisał(a):

Miła26 napisał(a):

Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jakie jest prawidłowe pytanie konkursowe w konkursie tesco fa z hamakami?

Gdzie spędziłbyś wymarzone wakacje i dlaczego?

dzięki bo tam jest jeszcze w regulaminie pytanie w jaki sposób spędzasz wakacje dlatego nie wiedziałam.
0 0

olunka

#6513068 Napisano: 25.07.2018 18:54:12
ninakow7712 napisał(a):

czy ktoś mial sytuację, że nie dostał potiwerdzenia zgłoszenia z cheetos? co w takim wypadku?

ja raz nie dostałam i nie wygrałam i nie wiem czy doszło czy nie
0 0

margobb

#6513074 Napisano: 25.07.2018 18:58:29
Czy bony E Kaufland trzeba jakoś aktywować? emotka  z góry dziękuję za odpowiedź.
0 0

Mila26

#6513075 Napisano: 25.07.2018 19:00:25
bruce napisał(a):

Miła26 napisał(a):

bruce napisał(a):

Miła26 napisał(a):

Gdzie spędziłbyś wymarzone wakacje i dlaczego?

dzięki bo tam jest jeszcze w regulaminie pytanie w jaki sposób spędzasz wakacje dlatego nie wiedziałam.

Nie biorę udziału, nie znam zasad, teraz zajrzałam do regulaminu po Twoim pytaniu i powołuję się na zapis z niego:
"2.2 Konkurs polega na nagrodzeniu Uczestników, którzy w czasie trwania Konkursu wymyślą i prześlą Organizatorowi najciekawsze pod względem oryginalności, unikatowości i ciekawej treści zgłoszenia do Konkursu zgodnie z pkt 2.3.2 stanowiące odpowiedź na pytanie „Gdzie spędziłbyś wymarzone wakacje i dlaczego?" (dalej: pytanie konkursowe)."
Jeśli jest jeszcze inna wersja pytania konkursowego, to najlepiej albo zapytać organizatora, albo - jeżeli tamto wyda Ci się łatwiejsze - odpowiedzieć na to drugie pytanie i powołać się na stosowny zapis regulaminu (skopiuj go sobie! - zmiany regulaminów to obecnie plaga) w razie ewentualnych przyszłych problemów z wydaniem nagrody (ja bym tak przynajmniej zrobiła). emotka

problem w tym,że w tym samym regulaminie raz jest napisane "W jaki sposób spędzasz wakacje" a później „Gdzie spędziłbyś wymarzone wakacje i dlaczego?"
0 0

Mila26

#6513078 Napisano: 25.07.2018 19:02:44
bruce napisał(a):

Miła26 napisał(a):

problem w tym,że w tym samym regulaminie raz jest napisane "W jaki sposób spędzasz wakacje" a później „Gdzie spędziłbyś wymarzone wakacje i dlaczego?"

No tak, rozumiem. W takim razie może lepiej zapytać organizatora?  emotka

masz racje,myślałam ,ze już może ktoś pytał emotka
0 0

adrian

#6513079 Napisano: 25.07.2018 19:08:46
mixik napisał(a):

Cóż, skoro ten żałośnie śmieszny konkurs to jednak loteria, to odpadam. Powodzenia!

Wg mnie tego typu konkursy to nie tyle loteria, co półloteria.

Najpierw musisz mieć szczęście, żeby Twoje hasło zostało w ogóle przeczytane w natłoku innych, bo ktoś jedynie skanuje wzrokiem te zgłoszenia podczas przewijania, czyta po łebkach albo wybiera z określonych partii (tak jak zauważył defed - w tym konkursie nie ma ani jednego wygranego z 2 pierwszych dni).

Jak już Ci się poszczęści i ktoś zatrzyma wzrok na Twoim zgłoszeniu, to wtedy dobrze żeby to hasło coś sobą reprezentowało, bo jeśli będzie wyjątkowo słabe, to skanowanie trwa dalej. Dlatego hasła, które wygrały nie są ani najlepsze, ale przecież też nie jakieś najgorsze.
0 0

adrian

#6513093 Napisano: 25.07.2018 19:37:22
Generalnie problem loterii jest taki, że muszą być zgłaszane do urzędu celnego. Musisz więc wiedzieć jak sporządzić wniosek, zgłosić go co najmniej 30 dni przed startem, wpłacić podatek i odczekać swoje, aż dostaniesz odpowiedź. Niedoświadczone agencje, które nie wiedzą jak się do tego zabrać albo takie, którym się śpieszy lub zwyczajnie nie chce się przechodzić przez te wszystkie formalności, ogłaszają więc konkurs kreatywny. W rzeczywistości jednak traktują go jak loterię i zupełnie nie ma dla nich znaczenia kto otrzyma nagrody. Ważne tylko, żeby wykazać klientowi wzrost sprzedaży produktu.

Jako ciekawostkę mogę powiedzieć jak rozwiązywanie konkursu wyglądało w jednej z agencji, w której pracowała znajoma (na szczęście teraz organizują coś od wielkiego dzwonu). Za wybór zwycięskich haseł była odpowiedzialna jej koleżanka, która skrupulatnie czytała zgłoszenie po zgłoszeniu. Do pokoju wpadł szef, zobaczył co robi i powiedział, że chyba zwariowała. Kazał jej przeczytać trochę zgłoszeń z początku pliku, trochę zgłoszeń z końca, na tej podstawie wybrać zwycięzców i jak najszybciej zabrać się za poważniejsze obowiązki. emotka

babska

#6513094 Napisano: 25.07.2018 20:05:50
Sama nie wiem, co myśleć o Red Bullu. Niektóre hasła fajne, a niektóre hmm... ale przecież de gustibus. Chcę wierzyć, że przekombinowałam ze swoimi, a nie że były takie słabe emotka
0 0

stamp2

#6513096 Napisano: 25.07.2018 20:16:58
babska napisał(a):

Sama nie wiem, co myśleć o Red Bullu. Niektóre hasła fajne, a niektóre hmm... ale przecież de gustibus. Chcę wierzyć, że przekombinowałam ze swoimi, a nie że były takie słabe  emotka

Nie wiem  które hasła są Twojeemotka ale patrząc na te"zwycięskie"emotka jestem pewien, że przekombinowalas-albo poprostu nie masz szczęścia w loteriach- tak jak jaemotka emotka
0 0

babska

#6513097 Napisano: 25.07.2018 20:20:07
stamp2 napisał(a):

babska napisał(a):

Sama nie wiem, co myśleć o Red Bullu. Niektóre hasła fajne, a niektóre hmm... ale przecież de gustibus. Chcę wierzyć, że przekombinowałam ze swoimi, a nie że były takie słabe  emotka

Nie wiem  które hasła są Twoje emotka ale patrząc na te"zwycięskie" emotka jestem pewien, że przekombinowalas-albo poprostu nie masz szczęścia w loteriach- tak jak ja emotka emotka

Nie ośmielę się ich przytoczyć. Ale dziękuję za kredyt uznania. Jako świeżak jeszcze nie mam konkursowego wyczucia. Czasem wydaje mi się, że wysyłam coś wspaniałego iiii d....., a czasem jak wyślę gniota to nagle nagroda. Nie pojmuję. 
0 0

maria1980

#6513112 Napisano: 25.07.2018 21:30:50
emotka Kto red bull spożywa ,ten na megawatt przyfruwa ...

madzia1-s

#6513116 Napisano: 25.07.2018 21:51:04
Miła26 napisał(a):

bruce napisał(a):

Miła26 napisał(a):

No tak, rozumiem. W takim razie może lepiej zapytać organizatora?  emotka

masz racje,myślałam ,ze już może ktoś pytał emotka

wg mnie to dotyczące jak spędzasz wakacje bo przykładowy SMS z regulaminu właśnie odpowiada na to pytanie.
1 Mila26 0

konkurs14

#6513118 Napisano: 25.07.2018 21:55:57
babska napisał(a):

stamp2 napisał(a):

babska napisał(a):

Nie wiem  które hasła są Twoje emotka ale patrząc na te"zwycięskie" emotka jestem pewien, że przekombinowalas-albo poprostu nie masz szczęścia w loteriach- tak jak ja emotka emotka

Nie ośmielę się ich przytoczyć. Ale dziękuję za kredyt uznania. Jako świeżak jeszcze nie mam konkursowego wyczucia. Czasem wydaje mi się, że wysyłam coś wspaniałego iiii d....., a czasem jak wyślę gniota to nagle nagroda. Nie pojmuję. 

No cóż ... emotka ja również należę do "przekombinanowców". Nie da się wygrać z Regulaminem konkursu, który m.in. głosi w §11. pkt 1. c) zadanie polega na "(...)wymyśleniu oryginalnego i kreatywnego hasła reklamującego imprezę Red Bull 111Megawatt", po czym dalej pod §14. ppkt 4. c) jawi się informacja, że "Jury dokona wyboru Zwycięzców biorąc pod uwagę takie kryteria jak: pomysłowość, oryginalność, chwytliwość, dopasowanie do tematyki i inne walory artystyczne, przy czym ocena Jury w powyższym zakresie będzie swobodna." , czyli wszystkie przyzwoite hasła de facto mogą być nagrodzone. Nie chcę nikogo krytykować, ale czy hasło (być może będące własnością któregoś z forumowiczów) "RED BULL 111 MEGAWATT BĄDŹ ZOBACZ I POCZUJ TO !" naprawdę jest obiektywnie oryginalne i kreatywne? - w moim odczuciu nie, ale od czegóż jest swobodna ocena Jury. Niektóre z haseł, moim zdaniem, spełniają wymogi i zasługują na rowerową nagrodę. Gratuluję zwycięzcom emotka i pogrążam się w smutku emotka ze zwyciężonymi.
1 mixik 0