Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

darog

#6565369 Napisano: 21.01.2019 12:17:13
koniczynka123 napisał(a):

soulfly napisał(a):

slomkab napisał(a): Piłka Real Madry z Nivea Men

Też, piłki(ciężko było nie wygrać) 

no bez przesady emotka u mnie, męża, syna i znajomej nawet piłki nie ma emotka

12 osob z pracy grało-nikt nie wygrał nic-nawet piłki
aa i niektórzy na 2 szanse-2 paragony grali
0 0

nswe69

#6565371 Napisano: 21.01.2019 12:19:30
anialistopad napisał(a):

Bony z develey wszystkie dzis dostaliscie,bo ja tylko 1 ,a wygralam  2 sztuki w 1 dniu?

u mnie oba, z dwóch różnych "części" konkursowych bo jeden auchan a drugi polomarket
0 0

keraz123

#6565373 Napisano: 21.01.2019 12:26:29
W konkursie Benchmarka Produkt roku 2018... Jest ankieta a gdzie na stronie jest pytanie /pytania konkursowe bo wypełniłem ankietę i nie mam żadnego przejścia do konkursu ani nawet jego regulaminu
0 0

Mila26

#6565410 Napisano: 21.01.2019 13:12:09
Z Tauron podobno laureaci zostali powiadomieni telefonicznie.
1 slomkab 0

katake

#6565411 Napisano: 21.01.2019 13:14:22
Miła26 napisał(a):

Heeh...czyli nadal nie otwarłam tego roku.
0 0

slomkab

#6565412 Napisano: 21.01.2019 13:17:13
katake napisał(a):

Miła26 napisał(a):

I nikt z forum nie wygral dziwne
0 0

Mila26

#6565414 Napisano: 21.01.2019 13:22:10
slomkab napisał(a):

katake napisał(a):

Miła26 napisał(a):

Bardzo dziwne, bo dzisiaj zapewniali na fb,że ogłoszą listę zwycięzców a tu nagle informacja,że zwycięzcy zostali poinformowani telefonicznie.
0 0

keraz123

#6565416 Napisano: 21.01.2019 13:27:27
Może dopiero wybrali i dzwonią... Bo jak nikt jeszcze nie pisze to faktycznie dziwne
0 0

keraz123

#6565418 Napisano: 21.01.2019 13:28:39
Miła26 napisał(a):

slomkab napisał(a):

katake napisał(a):

Miła26 napisał(a):

Bardzo dziwne, bo dzisiaj zapewniali na fb,że ogłoszą listę zwycięzców a tu nagle informacja,że zwycięzcy zostali poinformowani telefonicznie.

W regulaminie było że mają dzwonić...,więc to raczej nie jest dziwne, dziwne będzie jak nikt się nie pochwali
0 0

Mila26

#6565420 Napisano: 21.01.2019 13:30:37
keraz123 napisał(a):

Miła26 napisał(a):

slomkab napisał(a):

katake napisał(a):

Miła26 napisał(a):

W regulaminie było że mają dzwonić...,więc to raczej nie jest dziwne, dziwne będzie jak nikt się nie pochwali

Jak narazie nikt się nie pochwalił nawet na fb.
0 0

bzowapani

#6565422 Napisano: 21.01.2019 13:37:38
Miła26 napisał(a):

keraz123 napisał(a):

Miła26 napisał(a):

slomkab napisał(a):

katake napisał(a):

Miła26 napisał(a):

Jak narazie nikt się nie pochwalił nawet na fb

51 nagród ... sądzę , że dopiero będą się zabierać za dzwonienie emotka
0 0

Mila26

#6565427 Napisano: 21.01.2019 13:41:55
bzowapani napisał(a):

Miła26 napisał(a):

keraz123 napisał(a):

Miła26 napisał(a):

slomkab napisał(a):

katake napisał(a):

Miła26 napisał(a):

Jak narazie nikt się nie pochwalił nawet na fb

51 nagród ... sądzę , że dopiero będą się zabierać za dzwonienie emotka

na fb napisali,że laureaci zostali już poinformowani.
0 0

kreatia

#6565439 Napisano: 21.01.2019 13:56:49
prosiaczek napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

A ja dalej mam wiele pytań o AVON. Pytanie jak zapis z regulaminu "W Konkursie nie mogą brać udziału pracownicy Organizatora oraz pracownicy: Avon
Operations Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Garwolinie, Avon Distribution Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Garwolinie, AVON EMEA Finance Service Center Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie oraz podmioty i pracownicy podmiotów świadczących usługi na rzecz Organizatora przy organizowaniu Konkursu na podstawie umów cywilno-prawnych, a także najbliżsi członkowie rodziny ww. osób, w tym w szczególności małżonkowie, wstępni, zstępni, rodzeństwo, przysposobieni i przysposabiający" ma się do ich informacji w komentarzu, że liderzy i konsultantki mogą brać udział w konkursie. Ktoś wie, czy konsultantki są pracownikami Avon czy nie?

o tym samym myślałam

jeśli konsultantka jest zatrudniona na umowie cywilno-prawnej wtedy nie może wciąć udziału, jeśli nie jest - może. Zwykłe umowy zawierane z konsultantkami nie są umowami cywilno-prawnymi.
0 0

roksana2802

#6565446 Napisano: 21.01.2019 14:14:39
Odnośnie Taurona - mi na fb odpisali, że oni nie mają informacji na temat tego konkursu i nie wiedzą czy laureaci są juz powiadomieni, ale pewnie wszystko idzie zgodnie z regulaminem.  Wiec tak sobie myślę,że może jednak jeszcze nie informowali..

zielonaszpilka

#6565452 Napisano: 21.01.2019 14:21:54
kreatia napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

A ja dalej mam wiele pytań o AVON. Pytanie jak zapis z regulaminu "W Konkursie nie mogą brać udziału pracownicy Organizatora oraz pracownicy: Avon
Operations Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Garwolinie, Avon Distribution Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Garwolinie, AVON EMEA Finance Service Center Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie oraz podmioty i pracownicy podmiotów świadczących usługi na rzecz Organizatora przy organizowaniu Konkursu na podstawie umów cywilno-prawnych, a także najbliżsi członkowie rodziny ww. osób, w tym w szczególności małżonkowie, wstępni, zstępni, rodzeństwo, przysposobieni i przysposabiający" ma się do ich informacji w komentarzu, że liderzy i konsultantki mogą brać udział w konkursie. Ktoś wie, czy konsultantki są pracownikami Avon czy nie?

o tym samym myślałam

jeśli konsultantka jest zatrudniona na umowie cywilno-prawnej wtedy nie może wciąć udziału, jeśli nie jest - może. Zwykłe umowy zawierane z konsultantkami nie są umowami cywilno-prawnymi.

Jak dla mnie nie mogą w ogóle. Jeśli są zatrudnione na umowę o pracę w Avon, Avon Distribution, Avon EMEA to są pracownikami, więc nie mogą brać udziału. natomiast jeśli mają z AVONEM umowę cywilno prawną tzn. np. umowę zlecenie czy umowę o dzieło czy to z Avonem czy jakąś spółką, która jest odpowiedzialna za konsultantki, a zakładam, że właśnie takie umowy są podpisywane z konsultantkami, to według mnie zgodnie z zapisem regulaminu "podmioty i pracownicy podmiotów świadczących usługi na rzecz Organizatora przy organizowaniu Konkursu na podstawie
umów cywilno-prawnych" też nie mogą. Uważam, że przyjmowanie zamówień na kosmetyki za min. 50 zł i potem rozdawanie kuponów konkursowych to rzecz związana z konkursem.
0 0

kreatia

#6565455 Napisano: 21.01.2019 14:26:51

kreatia napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

o tym samym myślałam

Jak dla mnie nie mogą w ogóle. Jeśli są zatrudnione na umowę o pracę w Avon, Avon Distribution, Avon EMEA to są pracownikami, więc nie mogą brać udziału. natomiast jeśli mają z AVONEM umowę cywilno prawną tzn. np. umowę zlecenie czy umowę o dzieło czy to z Avonem czy jakąś spółką, która jest odpowiedzialna za konsultantki, a zakładam, że właśnie takie umowy są podpisywane z konsultantkami, to według mnie zgodnie z zapisem regulaminu "podmioty i pracownicy podmiotów świadczących usługi na rzecz Organizatora przy organizowaniu Konkursu na podstawie
umów cywilno-prawnych" też nie mogą. Uważam, że przyjmowanie zamówień na kosmetyki za min. 50 zł i potem rozdawanie kuponów konkursowych to rzecz związana z konkursem.

zwykłe konsultantki-szaraczki nie dostają umów cywilno-prawnych! (wiem z doświadczenia).
wydaje mi się, że jesteś zdeterminowana by znaleźć haka na to, że konkurs został źle przeprowadzony (został, ale w innych wymiarach).
0 0

zielonaszpilka

#6565458 Napisano: 21.01.2019 14:34:34
kreatia napisał(a):

kreatia napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

o tym samym myślałam

zwykłe konsultantki-szaraczki nie dostają umów cywilno-prawnych! (wiem z doświadczenia).
wydaje mi się, że jesteś zdeterminowana by znaleźć haka na to, że konkurs został źle przeprowadzony (został, ale w innych wymiarach).

To jakie umowy mają konsultantki w takim razie? Żadne?
Oczywiście, że konkurs został źle przeprowadzony i mam zamiar wypunktować im wszystkie zaniedbania. To jest kolejne z nich. Szczerze mówiąc nie liczyłam na nagrodę, bo nie czułam tego konkursu a zgłoszenie pisałam na ostatnią chwilę na zasadzie, a co tam, skoro mam już kupon. Nie mam problemu z przegrywaniem. Mam problem z konkursami, co do przebiegu których można mieć duże wątpliwości, żeby nie użyć mocniejszych słów. To nie są bandamki, apaszki czy łyżeczki. To są 3 wycieczki o wartości 10 tys plus 100 zestawów kosmetyków. Ileś osób zrobiło zakupy na 50 zł, poświęciło czas na napisanie zgłoszenia i są robione w bambuko. I dlatego jestem zdeterminowana, żeby wyjaśnić, co się stało z nagrodami.
1 tadziuuu 0

kreatia

#6565464 Napisano: 21.01.2019 14:38:45

Oczywiście, że konkurs został źle przeprowadzony i mam zamiar wypunktować im wszystkie zaniedbania. To jest kolejne z nich. Szczerze mówiąc nie liczyłam na nagrodę, bo nie czułam tego konkursu a zgłoszenie pisałam na ostatnią chwilę na zasadzie, a co tam, skoro mam już kupon. Nie mam problemu z przegrywaniem. Mam problem z konkursami, co do przebiegu których można mieć duże wątpliwości, żeby nie użyć mocniejszych słów. To nie są bandamki, apaszki czy łyżeczki. To są 3 wycieczki o wartości 10 tys plus 100 zestawów kosmetyków. Ileś osób zrobiło zakupy na 50 zł, poświęciło czas na napisanie zgłoszenia i są robione w bambuko. I dlatego jestem zdeterminowana, żeby wyjaśnić, co się stało z nagrodami.

wystarczy trochę chęci, żeby się dowiedzieć:
"Umowa ta nie jest żadną formą zatrudnienia (ani umową a pracę, ani o dzieło, ani zleceniem). W związku z tym absolutnie nie wymaga tego typu rozliczeń z US lub ZUS."
rozumiem rozgoryczenie, też jestem zniesmaczona organizacją, ale czekam cierpliwie, bo wydaje mi się, że oni po prostu nie ogarniają. Tak było w konkursie z 5 x 10000 zł na wycieczki. Informacje o wygranej było długo długo po tym jak twierdzili, że już pozamiatane.
0 0

zielonaszpilka

#6565465 Napisano: 21.01.2019 14:44:47
kreatia napisał(a):

wystarczy trochę chęci, żeby się dowiedzieć:
"Umowa ta nie jest żadną formą zatrudnienia (ani umową a pracę, ani o dzieło, ani zleceniem). W związku z tym absolutnie nie wymaga tego typu rozliczeń z US lub ZUS."
rozumiem rozgoryczenie, też jestem zniesmaczona organizacją, ale czekam cierpliwie, bo wydaje mi się, że oni po prostu nie ogarniają. Tak było w konkursie z 5 x 10000 zł na wycieczki. Informacje o wygranej było długo długo po tym jak twierdzili, że już pozamiatane.

A to sprytnie to sobie wymyślili emotka Podkreślam, nie jestem rozgoryczona, bo ze swoim zgłoszeniem nie liczyłam na nagrodę:) Jestem właśnie bardziej zniesmaczona, poza tym ja lubię takie aferki emotka Ten konkurs 5x10000 to też Avon? Wróciłam do grania po dłuższej przerwie, więc nie kojarzę. Jeśli tak to liczę, że jest tak jak piszesz i jeszcze ktoś się pochwali

nique

#6565522 Napisano: 21.01.2019 18:13:50
Mała uwaga odnośnie maila z Avon. Na telefonie nie widziałam wiadomości o wygranych kosmetykach, dopiero na komputerze. Szukam w poczcie na telefonie, wpisując AVON w wyszukiwarce... okazało się, że data maila (ustawiona chyba na serwerze ichniejszej poczty) to 1 stycznia 1970 roku... Taka sytuacja...
1 tadziuuu 0