Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

kasiap987

#6612797 Napisano: 24.06.2019 15:02:30
prosiaczek napisał(a):

kasiap987 napisał(a):

Ja mam również maila, że muszą odebrać moją nagrodę. Mail zaczyna się od "dostaliśmy doniesienie...". Przykro, bo to moje początki i pierwsza większa wygrana.

ale to już po doniesieniu odbierają? a jakas możliwość odniesienia się oskarżonego jest? co to za agencja?

Konkurs Robico, agencja CzART
0 0

magie1982

#6612798 Napisano: 24.06.2019 15:03:35
wrrrryyy napisał(a):

magie1982 napisał(a):

wrrrryyy napisał(a):

magie1982 napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

kasiap987 napisał(a):

Ja mam również maila, że muszą odebrać moją nagrodę. Mail zaczyna się od "dostaliśmy doniesienie...". Przykro, bo to moje początki i pierwsza większa wygrana.

ale to już po doniesieniu odbierają? a jakas możliwość odniesienia się oskarżonego jest? co to za agencja?

Też mam taką treść. I nie zamierzam tego tak zostawić. Ten Czart, jest czorta wart. Chyba po tym konkursie przestaną istnieć...

Ale faktycznie zdjęcia są kompletnie inne?

Moim zdaniem są

To musiałaś komuś podpaść, bo w galerii Robico nadal wiszą nagrodzone zgłoszenia, które są kopiami innych zgłoszeń, często jedynie z podmianą produktu a nawet z perfidną wklejką. Z 25% nagrodzonych można tak wyrzucić.  Ale na te prace nikomu nie chciało się donosić.
A jeśli Twoje zdjęcia łączy jedynie to samo dziecko, to coś tu nie gra…

Pokażę Ci na priv oba zdjęcia
0 0

wilhelmzdobywca

#6612809 Napisano: 24.06.2019 15:27:46
pioge7 napisał(a):

opakowania po górlakach można wyrzucić emotka  

Właśnie sprzątałam i postanowiłam dla pewności sprawdzić na forum emotka Zawsze można na Was liczyć emotka
1 pioge7 0

pioge7

#6612811 Napisano: 24.06.2019 15:29:02
wilhelmzdobywca napisał(a):

pioge7 napisał(a):

opakowania po górlakach można wyrzucić emotka  

Właśnie sprzątałam i postanowiłam dla pewności sprawdzić na forum emotka Zawsze można na Was liczyć emotka

Ja się wczoraj zastanawiałem i  na forum. Ale mam czarno na białym emotka  bo od samych góralkow odpowiedz emotka  

ciotkaklotka

#6612816 Napisano: 24.06.2019 15:45:47
[quote=I u mnie ta sama sytuacja, choć nie powiem faktycznie zdjęcia te same tylko produkt inny
magie1982]
wrrrryyy napisał(a):

magie1982 napisał(a):

wrrrryyy napisał(a):

magie1982 napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

kasiap987 napisał(a):

Też mam taką treść. I nie zamierzam tego tak zostawić. Ten Czart, jest czorta wart. Chyba po tym konkursie przestaną istnieć...

Ale faktycznie zdjęcia są kompletnie inne?

Moim zdaniem są

To musiałaś komuś podpaść, bo w galerii Robico nadal wiszą nagrodzone zgłoszenia, które są kopiami innych zgłoszeń, często jedynie z podmianą produktu a nawet z perfidną wklejką. Z 25% nagrodzonych można tak wyrzucić.  Ale na te prace nikomu nie chciało się donosić.
A jeśli Twoje zdjęcia łączy jedynie to samo dziecko, to coś tu nie gra…

Pokażę Ci na priv oba zdjęcia
0 0

nswe69

#6612850 Napisano: 24.06.2019 16:59:54
Wyborowa przekroczyła 1500 zgłoszeń ?? Tzn. czy dają jeszcze vod do zgłoszeń ?
0 0

Gość: mariolakal

#6612855 Napisano: 24.06.2019 17:15:11
nswe69 napisał(a):

Wyborowa przekroczyła 1500 zgłoszeń ?? Tzn. czy dają jeszcze vod do zgłoszeń ?

Dają... Jeszcze sporo pozostało...  emotka
1 nswe69 0

anialistopad

#6612866 Napisano: 24.06.2019 17:50:16
Przypomnijcie mi w nutelli na stronie pojawiają się zwycięzcy jak odeślą dane czy wrzucają normalnie?
0 0

ania1111

#6612882 Napisano: 24.06.2019 18:03:10
anialistopad napisał(a):

Przypomnijcie mi w nutelli na stronie pojawiają się zwycięzcy jak odeślą dane czy wrzucają normalnie?

Po tym jak odeślą dane. Przy samym zgłoszeniu nie podawało się ani imienia ani miejscowości 
0 0

agata6

#6612911 Napisano: 24.06.2019 18:58:47
aniachudoba napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Po tym jak odeślą dane. Przy samym zgłoszeniu nie podawało się ani imienia ani miejscowości 

Oj chyba się mylisz, dane podajemy przy zgłoszeniu
0 0

kasiap987

#6612918 Napisano: 24.06.2019 19:21:34
izkak napisał(a):

magie1982 napisał(a):

Stwierdzam, ze na tym forum jest jakaś osoba, która upodobała sobie, żeby na mnie donosić. Nie będę się wypowiadać na temat konkursu Robico, bo agencja, która gonprowadzi nie ma pojęcia o marketingu. Ale to co się stało teraz to szczyt szczytów. Ktoś stwierdził ze moje zdjęci w Wasa i zdjęcie męża w Robico to plagiat. Na zdjęciu jest jedna rzecz/osoba, która je łączy- mój syn. Poza tym każdy rysunek wykonaliśmy osobno, własnoręcznie. Wyobraźcie sobie, ze agencja Robico zdyskwalifikowała męża. Co powinnam zrobić?

Miałam podobną sytuację w innym konkursie foto. Jeden z uczestników zgłosił organizatorowi, że moja (nagrodzona) praca to plagiat. Oczywiście bezpodstawnie. Sprawę wyjaśniałam już z samym organizatorem - napisałam oświadczenie o posiadaniu praw autorskich do pracy oraz przesłałam kilka niewykorzystanych kadrów w konkursie. Możesz wysłać do organizatora zapytanie o podstawę usunięcia Waszego zgłoszenia. Powodzenia  emotka

Napisałam do nich. Odpisali, że nic z tego, na moje miejsce jest wybrana już praca... 
Jak dla mnie bez sensu, ich racja i koniec kropka
0 0

mama-l-k-m

#6612923 Napisano: 24.06.2019 19:35:37
kasiap987 napisał(a):

izkak napisał(a):

magie1982 napisał(a):

Stwierdzam, ze na tym forum jest jakaś osoba, która upodobała sobie, żeby na mnie donosić. Nie będę się wypowiadać na temat konkursu Robico, bo agencja, która gonprowadzi nie ma pojęcia o marketingu. Ale to co się stało teraz to szczyt szczytów. Ktoś stwierdził ze moje zdjęci w Wasa i zdjęcie męża w Robico to plagiat. Na zdjęciu jest jedna rzecz/osoba, która je łączy- mój syn. Poza tym każdy rysunek wykonaliśmy osobno, własnoręcznie. Wyobraźcie sobie, ze agencja Robico zdyskwalifikowała męża. Co powinnam zrobić?

Miałam podobną sytuację w innym konkursie foto. Jeden z uczestników zgłosił organizatorowi, że moja (nagrodzona) praca to plagiat. Oczywiście bezpodstawnie. Sprawę wyjaśniałam już z samym organizatorem - napisałam oświadczenie o posiadaniu praw autorskich do pracy oraz przesłałam kilka niewykorzystanych kadrów w konkursie. Możesz wysłać do organizatora zapytanie o podstawę usunięcia Waszego zgłoszenia. Powodzenia  emotka

Napisałam do nich. Odpisali, że nic z tego, na moje miejsce jest wybrana już praca... 

jeżeli nagroda dla Ciebie warta zachodu to napisz lub zadzwoń bezpośrednio do działu marketingu w Robico emotka

Zmotywołałyście mnie aby zagrać w ostatnim etapie bo już chciałam czas przeznaczyć na Coccolino - szkoda aby nagrody trafiły do donosicieli emotka

kreatia

#6612928 Napisano: 24.06.2019 19:44:00
Ja rozumiem, że agencja nie będzie sprawdzać calego internetu w poszukiwaniu podobnego zdjęcia. Jestem nawet w stanie zrozumieć odrzucanie fotek, gdzie tylko produkt jest zmieniony. Ale przynajmniej w przypadku magie1982 prace są zupełnie inne, element który je łączy to dziecko tak naprawdę. I odrzucanie zgłoszenia tylko dlatego, że wg kogoś ewidentnie zawistnego i nie znającego definicji plagiatu to takie samo zdjęcie, jest zwykłym tchorzóstwem ze strony agencji. I pokazuje, że pracują tam amatorzy nie mający o konkursach pojęcia. 

androm

#6612929 Napisano: 24.06.2019 19:48:12
kreatia napisał(a):

Ja rozumiem, że agencja nie będzie sprawdzać calego internetu w poszukiwaniu podobnego zdjęcia. Jestem nawet w stanie zrozumieć odrzucanie fotek, gdzie tylko produkt jest zmieniony. Ale przynajmniej w przypadku magie1982 prace są zupełnie inne, element który je łączy to dziecko tak naprawdę. I odrzucanie zgłoszenia tylko dlatego, że wg kogoś ewidentnie zawistnego i nie znającego definicji plagiatu to takie samo zdjęcie, jest zwykłym tchorzóstwem ze strony agencji. I pokazuje, że pracują tam amatorzy nie mający o konkursach pojęcia. 

to moim zdaniem reklamację powinnaś magie napisać powołując się na definicję plagiatu skoro Twoja praca nie nosi jego znamion, chamówka, to jedna osoba może raz życiu zapozować tylko? jakaś bzdura

kasiap987

#6612933 Napisano: 24.06.2019 19:56:24
mama-l-k-m napisał(a):

kasiap987 napisał(a):

izkak napisał(a):

magie1982 napisał(a):

jeżeli nagroda dla Ciebie warta zachodu to napisz lub zadzwoń bezpośrednio do działu marketingu w Robico emotka

Zmotywołałyście mnie aby zagrać w ostatnim etapie bo już chciałam czas przeznaczyć na Coccolino - szkoda aby nagrody trafiły do donosicieli emotka

W obydwóch konkursach grałam na siebie. Pozatym według mnie w regulaminie nie ma mowy o tym, że praca nie może być użyta w innym kinkursie. Powołują się na ten pkt regulaminu "g) są kopią w całości lub części treści Zgłoszenia Konkursowego innych Uczestników Konkursu, zawierają fragmenty treści z różnych źródeł, a także są kopią własnego Zgłoszenia Konkursowego." 
Co to jest " kopia własnego zgłoszenia konkursowego"? Gdyby było, "kopia własnego zgłoszenia w innym konkursie" to ok.
Czy dobrze rozumię regulamin.? 
0 0

mahuska

#6612934 Napisano: 24.06.2019 19:57:28
agata6 napisał(a):

aniachudoba napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Oj chyba się mylisz, dane podajemy przy zgłoszeniu

czyli z dzisiejszego dnia wszyscy poinformowani?
0 0

kate86

#6612935 Napisano: 24.06.2019 20:11:38
Czy komuś dzisiaj się udało w Hortexie? Same wpisy o niepowodzeniach więc ciekawe czy ktoś tam już coś wygrał...
0 0

agakaz2

#6612937 Napisano: 24.06.2019 20:14:52
za każdym razem obrazek był taki sam
0 0

asther

#6612938 Napisano: 24.06.2019 20:23:04
kate86 napisał(a):

Czy komuś dzisiaj się udało w Hortexie? Same wpisy o niepowodzeniach więc ciekawe czy ktoś tam już coś wygrał...

15 kodów nieudane ;v 
0 0

e-e

#6612941 Napisano: 24.06.2019 20:25:34
dorothy napisał(a):

czy w loterii Koral mogę zgłosić dziecko 4-letnie?

Niestety nie, od 7 lat emotka