Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

kukuleczka

#6630495 Napisano: 15.08.2019 17:11:56
Czy ktoś mi wytłumaczy 2 rzeczy, nad którymi zastanawiam sie od dłuższego czasu:
1) dlaczego pewnie konkursy organizowane są tylko i wyłącznie w pewnej sieci sklepow? Np. konkurs Persil w Carrefourze, albo Intermarche. Na chłopski rozum, większe dochody są z akcji ogólnopolskiej. Organizatorem jest agencja marketingowa, ale na zlecenie samego producenta, więc chyba bardziej opłaca się robić konkursy na większą skalę.

2) dlaczego niektóre agencje czekają na wydanie nagród do ostatniej chwili tj. ostatniego dnia regulaminowego? Kiedyś (chyba) nawet tutaj przeczytałam, że ktoś nalicza sobie odsetki? Nie sądzę, ze to ze względu na ilość loterii i konkursów, które są organizowane przez daną agencje, bo żeby to ogarnąć pracuje tam sztab ludzi. No chyba ze odpowiedź na to pytania "bo tak, nie spieszy im sie". Jeśli nie, to niech ktoś proszę mnie oświeci emotka
0 0

rare85

#6630498 Napisano: 15.08.2019 17:23:19
Do 2 dodałabym 
2a) Dlaczego w ramach tego samego konkursu niektórzy już otrzymali nagrody a inni muszą na swoje czekać, choć i te i te są zweryfikowane poprawnie, a lista laureatów ogłoszona? Przykład loterii Plusa - gdzie telefony laureaci już otrzymali a kasy jeszcze nie
0 0

pawelkoo

#6630499 Napisano: 15.08.2019 17:26:42
kukuleczka napisał(a):

Czy ktoś mi wytłumaczy 2 rzeczy, nad którymi zastanawiam sie od dłuższego czasu:
1) dlaczego pewnie konkursy organizowane są tylko i wyłącznie w pewnej sieci sklepow? Np. konkurs Persil w Carrefourze, albo Intermarche. Na chłopski rozum, większe dochody są z akcji ogólnopolskiej. Organizatorem jest agencja marketingowa, ale na zlecenie samego producenta, więc chyba bardziej opłaca się robić konkursy na większą skalę.

2) dlaczego niektóre agencje czekają na wydanie nagród do ostatniej chwili tj. ostatniego dnia regulaminowego? Kiedyś (chyba) nawet tutaj przeczytałam, że ktoś nalicza sobie odsetki? Nie sądzę, ze to ze względu na ilość loterii i konkursów, które są organizowane przez daną agencje, bo żeby to ogarnąć pracuje tam sztab ludzi. No chyba ze odpowiedź na to pytania "bo tak, nie spieszy im sie". Jeśli nie, to niech ktoś proszę mnie oświeci emotka

2) Czasami po prostu czekają aż spłyną do nich wszystkie paragony, oświadczenia i wysyłają wszystko jednocześnie, może tak im lepiej emotka Niektóre agencje też nie od razu mają zakupione wszystkie nagrody (bo np. dystrybutor nie wyrobił przy dużym zamówieniu), albo celowo agencje nie kupują całej puli nagród, bo ktoś nie dostarczy paragonu a akurat nie ma rezerwy. Takie nagrody pozostają do dyspozycji organizatorów, a dla nich na pewno lepsza jest gotówka. Taka jest moja teoria.

chaber20

#6630500 Napisano: 15.08.2019 17:30:25
Ad. 1 prawdopodobnie dany sklep i producent dzielą się kosztami organizacji konkursu po połowie. Wychodzi taniej.
0 0

kukuleczka

#6630512 Napisano: 15.08.2019 19:09:59
chaber20 napisał(a):

Ad. 1 prawdopodobnie dany sklep i producent dzielą się kosztami organizacji konkursu po połowie. Wychodzi taniej.

No okej, to troche logiczne. Ale z drugiej strony jakby patrzeć pod kątem marketów, które biorą udział to ciągle są te same. Statystycznie bardzo rzadko bierze udział Auchan, a jest to sieć dość duża i obrotowa, która może sobie pozwolić na takie akcje. Z drugiej strony, w regulaminie powinno być wyszczególnione, kto jest organizatorem i na zlecenie kogo dana agencja pracuje. Jakby było po połowie - powinno być napisane, że ten i ten podmiot.

Ale dziękuję za odpowiedz, jest to sensowna odpowiedź na moje pytanie emotka
0 0

chaber20

#6630520 Napisano: 15.08.2019 19:47:34
kukuleczka napisał(a):

chaber20 napisał(a):

No okej, to troche logiczne. Ale z drugiej strony jakby patrzeć pod kątem marketów, które biorą udział to ciągle są te same. Statystycznie bardzo rzadko bierze udział Auchan, a jest to sieć dość duża i obrotowa, która może sobie pozwolić na takie akcje. Z drugiej strony, w regulaminie powinno być wyszczególnione, kto jest organizatorem i na zlecenie kogo dana agencja pracuje. Jakby było po połowie - powinno być napisane, że ten i ten podmiot.

Ale dziękuję za odpowiedz, jest to sensowna odpowiedź na moje pytanie emotka

Wiesz, w biznesie jak w życiu z jednym się lepiej dogadujesz z innym gorzej albo wcale. Poza tym  musi być zaplecze finansowe i osobowe do kreowania tego typu akcji i co najważniejsze zadowalające wyniki dla zarzadu.
0 0

anialistopad

#6630576 Napisano: 16.08.2019 00:17:35
Na konkurs henkel w halach selgros można kupic w sklepie internetowym czy nie?
0 0

visserarthur

#6630581 Napisano: 16.08.2019 02:16:33
A, o co się sądziłaś? O termin, czy nagrodę?
0 0

visserarthur

#6630584 Napisano: 16.08.2019 02:29:37
koniczynka123 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

A, o co się sądziłaś? O termin, czy nagrodę?

O nagrodę bo była trochę warta, no i w sumie termin też, bo nigdy się z niego nie wywiązali. Ale to nie temat na forum, bo ...  emotka

No póki co nie miałem takiej sytuacji, ale jak nagroda warta więcej niż 100 zł, to też bym się sądził. Myślą, że człowiek nie pójdzie do sądu i się stawiają, a tu zonk... Po starej znajomości proszę o drobne info w pw emotka
0 0

visserarthur

#6630585 Napisano: 16.08.2019 02:38:08
kukuleczka napisał(a):

Ad 1. Musiałabyś poznać mechanizmy marketingowe branży FMCG, które są w każdym przypadku inne... Np. trade marketingowiec mający "pod sobą" sieć Carrefour/Inter, w celu podniesienia wyników postanawia zlecać agencjom konkursy, inny woli dać marketowi produkty do promocji 1+ drugi za grosz... W zasadzie możemy sobie tutaj tworzyć mnóstwo teorii, a konkretnej odpowiedzi i tak nie dostaniesz. 
0 0

kokoszka

#6630586 Napisano: 16.08.2019 06:41:43
Czy podając dane do odbioru(słuchawki ) nagrody z Bacardi - dołączacie kopie paragonu?
1 atyde25 0

mundek2004

#6630590 Napisano: 16.08.2019 07:32:20
marzanna napisał(a):

Czy otwiera Wam się formularz do odesłania danych w konkursie Nivea Hebe? 

tak ale musisz dokładnie przepisać link, uważaj na literówki ( tam jest rn a nie m, przynajmniej ja tu robiłem błąd)emotka
1 marzanna 0

roksana2802

#6630591 Napisano: 16.08.2019 07:33:37
A czy dostaliście jakąs wiadomosc zwrotna od nich, ze formularz dotarl, ze wszystko jest ok?
Bo ja nic i mnie to martwi
0 0

mundek2004

#6630593 Napisano: 16.08.2019 07:36:33
roksana2802 napisał(a):

A czy dostaliście jakąs wiadomosc zwrotna od nich, ze formularz dotarl, ze wszystko jest ok?
Bo ja nic i mnie to martwi

agencje rzadko potwierdzają poprawność odebranych danych, choć są wyjątki
0 0

luko922

#6630634 Napisano: 16.08.2019 10:40:22
[quote=

kukuleczka] Czy ktoś mi wytłumaczy 2 rzeczy, nad którymi zastanawiam sie od dłuższego czasu:

Pracowałem w agencki social media i mieliśmy w planach dla dwóch różnych klientów konkursy promocyjne (które w końcu nie przeszły) i w obu przypadkach rodzaj sklepu zależał od tego, z kim są w dobrych relacjach, gdzie mają dostęp do standów promocyjnych i ZA ILE, np. w Żabkach było tanio, a w C4 czy Auchan jakieś kosmiczne ceny za samą promocję konkursu na ternie sklepu. 
1 maryam 0

atyde25

#6630639 Napisano: 16.08.2019 10:51:23
kokoszka napisał(a):

Czy podając dane do odbioru(słuchawki ) nagrody z Bacardi - dołączacie kopie paragonu?

Nie bo o ile dobrze pamiętam kopię dawało się przy zgłoszeniu.
b.wysłać zgłoszenie za pośrednictwem formularza zgłoszeniowego dostępnego na stronie konkursowej pod adresem www.robcociekreci.pl poprzez wypełnienie wszystkich obowiązkowych pól formularza, załączenie zdjęcia lub skanu paragonu oraz wykonanie zadania konkursowego
1 kumulacja 0

bandit

#6630642 Napisano: 16.08.2019 10:56:53
Witam
Czy ktoś dostał esa z konkursu 501 ? - o tresci 
'przypominamy o wypełnieniu formularza ?' - nie miałem esa o nagrodzie 

- zaraz wypełnie emotka  ale coz  pierwotnym eskiem ? w agencji AFEKT nikt nie odbiera

pozdrawiam
Krzysiek
0 0

margo1

#6630661 Napisano: 16.08.2019 11:59:01
Kto się orientuje w Winston? Jesli mam kody to po prostu je wbijam i odbieram nagrodę czy coś więcej muszę zrobić?
0 0

agata6

#6630667 Napisano: 16.08.2019 12:22:54
Dostałam informację z Actimela dot.wysyłki aparatów
,,Wysyłka nagród potrwa do 7 pazdziernika. Nie możemy w tym momencie określić dokładniejszego terminu. emotka
1 pink086 0

targicola

#6630683 Napisano: 16.08.2019 13:30:25
agata6 napisał(a):

Dostałam informację z Actimela dot.wysyłki aparatów
,,Wysyłka nagród potrwa do 7 pazdziernika. Nie możemy w tym momencie określić dokładniejszego terminu. emotka

Czyli tak jak napisali w regulaminie.

Podchoinkę na prezent będą w sam raz.Albo do kupienia za "grosze" bo już co niektórzy sprzedawali je i oferowali do sprzedaży za 100zł......gdzie same wkłady to prawie 50......a weryfikacji jeszcze nie zakończyli......
0 0