Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

simsonowa

#6700913 Napisano: 04.05.2020 20:52:28
cudaczek121 napisał(a):

noska81 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Orientuje sie ktos po jakim czasie od momentu emaila o poprawnej weryfikacji przychodzi z Valbon 100 zl na konto?

ja miałam na drugi dzień

Ooo, to super, dzieki!

0 0

simsonowa

#6700915 Napisano: 04.05.2020 21:00:10
Ja też wygrałam ale jestem zbulwersowana formularzem zwycięzcy. Czy agencje mają prawo żądać podania tak szczegółowych danych?
Przecież na nr dowodu i Pesel można dostać kredyt  w banku na odległość. Tym bardziej że za nagrody dzienne nie odprowadzają podatku. Gdzie tu Rodo? 
0 0

ilona162

#6700916 Napisano: 04.05.2020 21:17:27
simsonowa napisał(a):

Ja też wygrałam ale jestem zbulwersowana formularzem zwycięzcy. Czy agencje mają prawo żądać podania tak szczegółowych danych?
Przecież na nr dowodu i Pesel można dostać kredyt  w banku na odległość. Tym bardziej że za nagrody dzienne nie odprowadzają podatku. Gdzie tu Rodo? 

w którym konkursie wymagają nawet numeru dowodu?
0 0

simsonowa

#6700918 Napisano: 04.05.2020 21:19:15
ilona162 napisał(a):

simsonowa napisał(a):

w którym konkursie wymagają nawet numeru dowodu?

0 0

simsonowa

#6700923 Napisano: 04.05.2020 21:29:57
Mało nr dowodu, oni chcą totalnie wszystkie dane: Pesel, imię ojca, miejsce urodzenia, adres, nr konta (no to może być) Coś tam jeszcze było może z forum ktoś podpowie. Bo ja się zdenerwowałam, w danych wrażliwych postawiłam xxx. A chodzi oczywiście o Valbon
0 0

nikos

#6700925 Napisano: 04.05.2020 21:46:54
kreatia napisał(a):

onlyrybka napisał(a):

kreatia napisał(a):

Czy spotkal się ktoś z sytuacją wyczyszczenia karty przedpłaconej? Aktywowanej i z nadanym pinem, nigdy nie używanej?

Jak upłynął termin to może być pusta. Jeśli jest ważna sprawdź historię karty online, będzie widać gdzie 'poszły' pieniądze.

Znam zasady. Termin jest jeszcze dłuuuugi, transakcje na infolinii są tak ogólnie przedstawione, że nic nie wiadomo poza kwotami. Pytam, czy ktoś mial taką sytuację, bo zastanawiam się, czy może te karty są ciagle w użytku? Ciężko mi uwierzyć, że to kradzież... 

Tak, 3k poszły sruuuu.
0 0

noemi

#6700928 Napisano: 04.05.2020 21:49:15
simsonowa napisał(a):

Też mnie to bulwersuje. 
Niektóre agencje nie chcą PESELU czy numeru dowodu nawet przy nagrodach za kilka tysięcy - jakoś wystarcza im imię, nazwisko i adres do wysyłki.  Teraz też wygrałam coś za kilka tysięcy i nikt nie chce ode mnie nawet PESELU, ale podatek zostanie zapłacony.
Ja się czasami buntuje i wypełniam formularz i zaznaczam, że nie podaję takich danych. I na razie mi wszystko dochodzi, nawet jak w regulaminie jest jasno napisane, że brak podania PESELU/nr dowodu oznacza brak wysyłki nagrody.
Czasami rezygnuje też z nagrody i nawet nie odsyłam, nie warto za kilkadziesiąt złotych. 

Jutro gram w Valbon, jak wygram to się będę wykłócać. Co jeszcze by chcieli - może numer buta, karty płatniczej i CVV? 
1 ZetZ 0

simsonowa

#6700930 Napisano: 04.05.2020 21:54:42
noemi napisał(a):

simsonowa napisał(a):

Też mnie to bulwersuje. 
Niektóre agencje nie chcą PESELU czy numeru dowodu nawet przy nagrodach za kilka tysięcy - jakoś wystarcza im imię, nazwisko i adres do wysyłki.  Teraz też wygrałam coś za kilka tysięcy i nikt nie chce ode mnie nawet PESELU, ale podatek zostanie zapłacony.
Ja się czasami buntuje i wypełniam formularz i zaznaczam, że nie podaję takich danych. I na razie mi wszystko dochodzi, nawet jak w regulaminie jest jasno napisane, że brak podania PESELU/nr dowodu oznacza brak wysyłki nagrody.
Czasami rezygnuje też z nagrody i nawet nie odsyłam, nie warto za kilkadziesiąt złotych. 

Jutro gram w Valbon, jak wygram to się będę wykłócać. Co jeszcze by chcieli - może numer buta, karty płatniczej i CVV? 

0 0

simsonowa

#6700932 Napisano: 04.05.2020 22:09:46
To życzę Ci powodzenia i walki o honor konkursowiczów. Ja to mam pecha mało gram mało wygrywam a jak się już coś trafi to zamiast radości nerwy.
Uważam to za złamanie RODO, tylko gdzie to zgłosić. Odpuściłam z tym konkursem wolę spać spokojnie a nie czekać aż mi do drzwi zapuka komornik.
0 0

visserarthur

#6700941 Napisano: 04.05.2020 22:52:21
Karlsgood...!??? Po co ludziom mieszasz w głowach, skoro chcesz się czegoś dowiedzieć. emotka
0 0

kreatia

#6700945 Napisano: 04.05.2020 23:03:09
visserarthur napisał(a):

Karlsgood...!??? Po co ludziom mieszasz w głowach, skoro chcesz się czegoś dowiedzieć.  emotka

Kto miał, zrozumiał emotka  i sprawa sie wyjaśnia, więc jednak było skutecznie. Trochę dystansu plis... 
3 nkba, lager, mia 0

helcia85

#6700954 Napisano: 05.05.2020 06:09:31
Konkurs Avon -"wykonanie Zadania Konkursowego polegającego na stworzeniu zdjęcia „Produktu Promocyjnego” i kreatywnego wpisu opisującego, które Produkty Promocyjne zabraliby na wakacje wraz z uzasadnieniem wyboru" - jak rozumiecie ten zapis, czy należy zrobić po prostu zdjęcie zakupionego produktu i go wgrać, czy zdjęcie ma być na temat dlaczego zabieram go na wakacje?  
0 0

agusiac87

#6700957 Napisano: 05.05.2020 07:44:32
mk cafe/fort    carrefour konkurs Aromat wiosny - jeśli dokonałam zakupu 2 maja to mogę zgłosić paragon w II etapie konkursu? Nie znajduję żadnej informacji negatywnej w regulaminie ale wolałabym się upewnić emotka
0 0

jokan

#6700962 Napisano: 05.05.2020 08:27:25
agusiac87 napisał(a):

mk cafe/fort    carrefour konkurs Aromat wiosny - jeśli dokonałam zakupu 2 maja to mogę zgłosić paragon w II etapie konkursu? Nie znajduję żadnej informacji negatywnej w regulaminie ale wolałabym się upewnić emotka

konkurs tylko jest podzielony na dwa etapy, ale zakup obowiazuje w calym konkursie, takze mozesz emotka
1 agusiac87 0

rafalpyzdra

#6700976 Napisano: 05.05.2020 10:22:39
Ile czeka się na przelew od nadzianej loterii Wawel? Czekam już koło miesiąca 
0 0

anialistopad

#6700978 Napisano: 05.05.2020 10:24:56
Staropolanka wysyla na email wyniki losowania. Oczywiscie nie wygralam . Nie wiem po kiego groma oni wysylaja takie info. ? Do tych co wylosowali powinni wysylac,a nie do wszystkich
0 0

sylzab2294

#6700981 Napisano: 05.05.2020 10:28:58
anialistopad napisał(a):

Staropolanka wysyla na email wyniki losowania. Oczywiscie nie wygralam . Nie wiem po kiego groma oni wysylaja takie info. ? Do tych co wylosowali powinni wysylac,a nie do wszystkich

ale to z pierwszego etapu... wysłali dla zachęty emotka
0 0

olunka

#6700982 Napisano: 05.05.2020 10:30:25
sylzab2294 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

ale to z pierwszego etapu... wysłali dla zachęty emotka

z drugiego tez:)

hakowal

#6700983 Napisano: 05.05.2020 10:31:06
anialistopad napisał(a):

Pewnie po to, aby nie otrzymywać tysięcy pytań, czy już wszyscy wygrani zostali powiadomieni. Teraz wysłali z automatu do wszystkich, a na pytania musieliby odpowiadać indywidualnie 
0 0

asantesana

#6701000 Napisano: 05.05.2020 11:26:09
Czy ktoś może zasięgał języka u Smolara w sprawie bonów do Auchan z Somatu? Są po terminie wysyłki, a nie ma nawet weryfikacji paragonu, może oni zapomnieli o tym konkursie? emotka
0 0