Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: puszka

#5600304 Napisano: 02.03.2013 20:50:40
gracet napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Czy wygrał ktoś coś w konku nesvita ? Zainwestowałam w głupie płatki całe 6 zł., a cheeeeba nikt się nie chwalił wygraną... Czy to kolejny konk widmo ? emotka

tez jestem ciekawa
moja inwestycja przekroczyła grubo ponad 30 zeta....

Hej : ) Mnie zastanawia czy byłaby możliwość aby wobec takiej loterii jak w Nesvita gdy nie ma na stronie organizatora żadnej listy laureatów( nazwisk, nickow, nr paragonów, czegokolwiek ) stworzyć na użytek forum sondy z pytaniem typu : " Czy gdy brałeś/ brałaś udział w loterii bla bla bla to wygrałeś jakąś nagrodę ? "

Taką sondą pojaśniałoby nam czy dana loteria nie była właśnie konkursem widmo , jak rozłożyły się wygrane w naszym gronie ( z taką ilością userow nawet biernych dałoby nam to jakiś obraz o prawdopodobieństwie wygranej wśród osób glosujących w sondzie ) pytania o czyjąś wygraną w takiej loterii nie umknęłyby innym przy takiej ankiecie
Hmm ???
0 0

Gość: anavaX

#5600310 Napisano: 02.03.2013 20:54:00
puszka napisał(a):

gracet napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Czy wygrał ktoś coś w konku nesvita ? Zainwestowałam w głupie płatki całe 6 zł., a cheeeeba nikt się nie chwalił wygraną... Czy to kolejny konk widmo ? emotka

tez jestem ciekawa
moja inwestycja przekroczyła grubo ponad 30 zeta....

Hej : ) Mnie zastanawia czy byłaby możliwość aby wobec takiej loterii jak w Nesvita gdy nie ma na stronie organizatora żadnej listy laureatów( nazwisk, nickow, nr paragonów, czegokolwiek ) stworzyć na użytek forum sondy z pytaniem typu : " Czy gdy brałeś/ brałaś udział w loterii bla bla bla to wygrałeś jakąś nagrodę ? "

Taką sondą pojaśniałoby nam czy dana loteria nie była właśnie konkursem widmo , jak rozłożyły się wygrane w naszym gronie ( z taką ilością userow nawet biernych dałoby nam to jakiś obraz o prawdopodobieństwie wygranej wśród osób glosujących w sondzie ) pytania o czyjąś wygraną w takiej loterii nie umknęłyby innym przy takiej ankiecie
Hmm ???

mi się wydaje, że jest sporo osób, które wygrały w tym konkursie, ale zainwestowały w niego dużooooo więcej
i może nie chcą się ujawniać, by nie posądzono ich zaraz za hurtowników etc.
0 0

Gość: ekuc2

#5600320 Napisano: 02.03.2013 21:11:28
iszhara napisał(a):

kamcia napisał(a):

słyszeliście może o jakimś konkursie, żeby założyć np jakąś lokatę w banku czy coś takiego za aparat, tablet czy coś w tym stylu? parę złotych chce gdzieś ulokować

W Bankach Spółdzielczych jest taka loteria:

http://lokatasgb.pl/

a w IdeaBanku jest jeszcze coś takiego:

http://www.ideaba...ni-lokata-z-tabletem

co do idea banku to do dziś mi się nóż w kieszeni otwiera jak słyszę o tej lokacie emotka emotka emotka baba czytaj konsultantka sama do mnie zadzwoniła zapewniała że tak że oczywiście że wszystko jest jasne Pojechałam 50 km do banku pociągiem bo facet miał czas tylko w jeden dzień w tygodniu, gnałam pieszo przez pół miasta było zimno i nie miło a tam miły pan zasugerował mi że to jest tylko marketing i zaczął mnie omamiać innymi ofertami z ich super banku emotka emotka czytając regulamin wynika że trzeba 5000,00 wsadzić na 120 miesięcy emotka lub 55000 na 24 miesiące ale gdy do mnie dzwoniła ta miła pani to powiedziała że spełniam warunki itd pytałam kilka razy za bilet i czas to już mi nie miał kto zwrócić byłam taka zła że od razu mi się cieplej zrobiło emotka emotka NIE POLECAM emotka emotka emotka

Ps. Gdybym miała wolnych 55 000 które mogę na 2 lata wsadzić w czarną dziurę to bym sobie sama ten tablet kupiła i to najlepszy na rynku emotka zresztą facet w banku też mi wyraźnie powiedział że lepiej sobie samemu kupić emotka
0 0

#5600330 Napisano: 02.03.2013 21:25:57
Mhm. Pomysł sondy ( bez nicków a jedynie na głosy i tylko wśród osób biorących udział w danej loterii ) służyłby przyjrzeniu się danym i danej loterii. Ot statystyka emotka

Brałam udział w loterii Nesvita - zapomniałam nawet o tym , ponieważ te produkty i tak kupuje wiec przy okazji zarejestrowałam paragon, zajrzałam na stronkę konku właśnie przez wpis wyżej : ) A tam brak info o wygranych emotka I ciekawi mnie również czy ktoś w niej wygrał. Bez oceniania i pytań o ilość paragonów : )

Jeśli o mnie chodzi nie mam tzw. szczęścia w loteriach i wygrywam konki gdy trzeba się wykazać dlatego tez nie biorę udziału w loterii proszku E gdyż marnie oceniam swoje szanse.A nie kupuję produktu , którego nie lubię/ nie używam tylko po to aby ewentualnie moc coś wygrać, tym bardziej , iż w niektórych wkład w zakup produktów równa się kwocie danej nagrody, z czego kasa wydana na produkt i paragony mogłaby zostać wydana na pewny zakup tejże "nagrody" : ) Mam dobre intencje. Jeśli ktokolwiek w Nesvicie wygrał - super emotka

Pozdrawiam.
0 0

ace

#5600394 Napisano: 02.03.2013 22:49:12
Ja w nesvicie wyslalam 2 zgloszenia - tez nic emotka
0 0

anet

#5600441 Napisano: 03.03.2013 00:17:27
ace napisał(a):

Ja 8 zgłoszeń i również nic. emotka
0 0

mia

#5600445 Napisano: 03.03.2013 00:26:38
Czy w Bielendzie te enigmatyczne 7 dni czasu wspomniane w smsie oznacza 7 dni na dotarcie do nich czy na wysłanie paragonu? emotka
0 0

margo466

#5600447 Napisano: 03.03.2013 00:34:11
ace napisał(a):

ja też tylko dwa i nic
0 0

#5600452 Napisano: 03.03.2013 01:27:12
Przepraszam nie zauważyłam, że wraz z nową szatą na portalu, nie mamy już dodatku typu sonda a poza tą domeną sprawa nie jest tak ważna aby taką anonimową sondę robić na innej stronce bo znów info byłoby w danym wątku a nie na głównej, nie będę tez specjalnie pisać do adminów w tej sprawie.
W każdym razie brak jakiegokolwiek id osób wygranych na stronie Nesvity ( np. nazwisko, nr paragonu,) wpływa moim zdaniem na wiarygodność tej loterii.
0 0

apoccalipsa

#5600469 Napisano: 03.03.2013 08:16:15
anet napisał(a):

ace napisał(a):

ja też ok. 10 i nic
0 0

Gość: moniab

#5600479 Napisano: 03.03.2013 09:04:24
w ostatnim tygodniu były przesyłane na maile informacje z jakiegoś testu NIVEA - sprawdź czy wygrałaś ....
czy ktoś ma link do tych wyników? usunęłam czyszcząc skrzynkę i dopiero potem skojarzyłam, że nie sprawdziłam
0 0

antylopia

#5600481 Napisano: 03.03.2013 09:09:49
moniab napisał(a):

w ostatnim tygodniu były przesyłane na maile informacje z jakiegoś testu NIVEA - sprawdź czy wygrałaś ....
czy ktoś ma link do tych wyników? usunęłam czyszcząc skrzynkę i dopiero potem skojarzyłam, że nie sprawdziłam

w mailu nie ma linku do wyników jest tylko informacja czy wygrałaś lub nie wygrałaś
0 0

Gość: mikki85

#5600486 Napisano: 03.03.2013 09:21:26
ekuc2 napisał(a):

iszhara napisał(a):

kamcia napisał(a):

słyszeliście może o jakimś konkursie, żeby założyć np jakąś lokatę w banku czy coś takiego za aparat, tablet czy coś w tym stylu? parę złotych chce gdzieś ulokować

co do idea banku to do dziś mi się nóż w kieszeni otwiera jak słyszę o tej lokacie emotka emotka emotka baba czytaj konsultantka sama do mnie zadzwoniła zapewniała że tak że oczywiście że wszystko jest jasne Pojechałam 50 km do banku pociągiem bo facet miał czas tylko w jeden dzień w tygodniu, gnałam pieszo przez pół miasta było zimno i nie miło a tam miły pan zasugerował mi że to jest tylko marketing i zaczął mnie omamiać innymi ofertami z ich super banku emotka emotka czytając regulamin wynika że trzeba 5000,00 wsadzić na 120 miesięcy emotka lub 55000 na 24 miesiące ale gdy do mnie dzwoniła ta miła pani to powiedziała że spełniam warunki itd pytałam kilka razy za bilet i czas to już mi nie miał kto zwrócić byłam taka zła że od razu mi się cieplej zrobiło emotka emotka NIE POLECAM emotka emotka emotka

Ps. Gdybym miała wolnych 55 000 które mogę na 2 lata wsadzić w czarną dziurę to bym sobie sama ten tablet kupiła i to najlepszy na rynku emotka zresztą facet w banku też mi wyraźnie powiedział że lepiej sobie samemu kupić emotka

dlatego jak mi takie super oferty proponują, zawsze proszę o przysłanie regulaminu na maila lub linka do niego eskiem na komórę

od razu kończy się bajerowanie i wciskanie ciemnoty emotka
0 0

marlena083

#5600544 Napisano: 03.03.2013 11:29:06
apoccalipsa napisał(a):

anet napisał(a):

ace napisał(a):

ja też ok. 10 i nic

ja też kilka i nic
0 0

Gość: adamadam

#5600554 Napisano: 03.03.2013 11:38:08
marlena083 napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

anet napisał(a):

ace napisał(a):

ja też ok. 10 i nic

ja też kilka i nic

wygrał tam ktoś??
0 0

Gość: ekuc2

#5600665 Napisano: 03.03.2013 13:56:55
mikki85 napisał(a):

ekuc2 napisał(a):

iszhara napisał(a):

kamcia napisał(a):

dlatego jak mi takie super oferty proponują, zawsze proszę o przysłanie regulaminu na maila lub linka do niego eskiem na komórę

od razu kończy się bajerowanie i wciskanie ciemnoty emotka

Tyle że ja czytałam regulamin i mówilam jej co tam pisze ale ona mnie zapewniała że i tak spełniał warunki jako klient banku emotka
0 0

iszhara

#5600674 Napisano: 03.03.2013 14:12:37
Czytam sobie regulamin „Jubileusz 40 lat marki E w Biedronce” i zwróciłam uwagę na taki punkt z regulaminu: Jeden uczestnik Loterii może wygrać tylko jedną nagrodę tj. nagrodę główną albo jedną nagrodę II stopnia - w związku z jednym poprawnym zgłoszeniem do Loterii udokumentowanym jednym poprawnym paragonem - czyli wygrywając rower pozbawiamy się szans na autko? emotka
Hmm, może źle myślę - a Wy co myślicie o tym zapisie?
0 0

iszhara

#5600679 Napisano: 03.03.2013 14:16:19
iszhara napisał(a):

Czytam sobie regulamin „Jubileusz 40 lat marki E w Biedronce” i zwróciłam uwagę na taki punkt z regulaminu: Jeden uczestnik Loterii może wygrać tylko jedną nagrodę tj. nagrodę główną albo jedną nagrodę II stopnia - w związku z jednym poprawnym zgłoszeniem do Loterii udokumentowanym jednym poprawnym paragonem - czyli wygrywając rower pozbawiamy się szans na autko? emotka
Hmm, może źle myślę - a Wy co myślicie o tym zapisie?

Dla porównania w loterii ogólnej jest już mowa o trzech nagrodach, o czym mów ten punkt regulaminu:

5.5. Jeden uczestnik Loterii może wygrać tylko jedną nagrodę główną i jedna nagrodę II stopnia oraz jedną nagrodę III stopnia w związku z jednym poprawnym zgłoszeniem do Loterii udokumentowanym jednym poprawnym paragonem.
0 0

Gość: rafi323raf

#5600682 Napisano: 03.03.2013 14:19:24
ale najpierw pewnie losują samochód, później rowery
0 0

iszhara

#5600686 Napisano: 03.03.2013 14:21:48
rafi323raf napisał(a):

ale najpierw pewnie losują samochód, później rowery

No tak masz racje - o tym nie pomyślałam. emotka
0 0