Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
dzasmina
Postów 2370
Data rejestracji 10.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zdradliwa wena, raz jest raz jej nie ma...
Gość: aneti
okazało się, że to Puchatek - jest śliczny, sympatyczny i milusi; z pierwszą kartą przyjechał Osiołek ale nie widziałam go bo od razu trafił do adopcji
Gość: friq
Szkoda
mia
Postów 17551
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 26
Nigdy nie robiliście zakupów na kartę na podpis?
Krótko: ten musi nią płacić, kto się podpisze, ewentualnie potrafi się tak samo podpisać, dlatego trzeba uważać, żeby tej karty nie zgubić!
Równie dobrze właścicielem tej karty możesz być Ty.
Przy kasie podajesz kartę, kasjerka przeprowadza transakcję i na koniec podaje Ci kwitek do podpisu, który sobie zostawia. Drugi kwitek i paragon daje Tobie.
Mam nadzieję, że wszystko jest jasne
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
delfinka101
Postów 5749
Data rejestracji 08.06.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój 9 latek robił sobie zakupy i podpisywał się:)
Gość: brudny
No nie każdy dzieciak jest taki obcykany, niektórzy są w gimnazjum i tego nie wiedzą, nie friq ?
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
więc nadal czekam.. mam nadzieję, że w poniedziałek się doczekam
Gość: nocti
A teoretycznie nie powinni w sklepie przyjąć takiej płatności bo konta i karty dla dzieci są od 13 roku życia.
delfinka101
Postów 5749
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Natan już miał kiedys taką karte z BZWBK i to w banku mi zasugerowali,bo konto mozna miec od 13 roku ale taką karte może naet 7 letnie dziecko posiadac jak potrafi się podpisac:)
fryteczka
Postów 4230
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
u mnie zazwyczaj takie przesylki sa w poniedzialek...szkoda . jak dzis przyszla listka juz myslalam ,ze z karta ale to nie to..
czekamy razem
A to ciekawostka - nie wiedziałam. Ale chyba zakupy na małe kwoty bo niedawno było głośno o nieznanym przepisie, że dzieci do lat 13 nie mogą robić zakupów powyżej jakiejś niewielkiej kwoty. Była sprawa, że dziecko zabrało z domu pieniążek i przepuściło na jakieś naklejki czy słodycze, a pieniążek to było kilkaset złotych
Gość: skorpionka82
Dokładnie tak jest. Dziecko poniżej 13 roku życia nie ma jeszcze zdolności do czynności prawnych, toteż może dokonywać tylko drobnych czynności, dotyczących bieżących spraw życia codziennego.
Tzn. może kupić lizaka, czy zrobić drobne zakupy, ale nikt mu nie sprzeda TV czy czegoś poważniejszego
marta85
Postów 677
Data rejestracji 19.03.2011
Punkty karne 1
Konkursy dodane
delfinka101
Postów 5749
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My młodemu wpłącaliśmy tylko 30 zł na kartę,czasami babcia mu cos wpłacała.Wiec jego zakupy ohraniczały się do drobnych kwot.Jednak duma z posiadania własnej karty...OGROMNA:)
Gość: ewelcia
Gość: mariolakal
fryteczka
Postów 4230
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
Gość: 2904314
Do maja 2012
No baaa. Ja się nie dziwię. Gdzie w czasach naszego dzieciństwa takie gadżety? hehe
Ja dziś po dużych zakupach, ale wkurzyli mnie w Rossmannie. Chciałam wyzerować kartę podarunkową bo zostało 28 zł i dopłacić swoją kartą resztę. Na początku ok, a jak doszło do płacenia to się nie dało bo nie mogą teraz wpisywać kwot tylko automatycznie system chce całość z karty brać. Ech...
zaczytana-pola
Postów 11521
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czy kartą z RMF-u można płacić w Realu?
Czy kartę wygraną na siebie mogę oddać mężowi i czy on może się podpisać i korzystać z niej?