Smolar

mirai

#6290455 Napisano: 24.11.2016 23:35:36
barszcz napisał(a):

Ta akcja się nadaje na pozew zbiorowy!

Przyłączam się!
0 0

Gość: jackk76

#6290457 Napisano: 24.11.2016 23:36:32
mirai napisał(a):

barszcz napisał(a):

Ta akcja się nadaje na pozew zbiorowy!

Przyłączam się!

Zdecydowanie - TAK!

edzia21

#6290481 Napisano: 25.11.2016 01:41:36
Ciężka nocka w agencji emotka  właśnie zostało podmienione oświadczenie z Tetley emotka  pojawił się numer telefonu i zniknął dowód osobisty. Szacun! http://www.smolar...aureata_Tetley_0.pdf

Gość: rpk

#6290495 Napisano: 25.11.2016 07:07:17
donia7 napisał(a):

giulietta napisał(a):

mczarna napisał(a):

dzikiwiewiór napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

picola napisał(a):

giulietta napisał(a):

trochę dziwne te wszystkie negatywne komentarze i nie chodzi o to, że wygrywam w Smolarze, bo moją (naszą) statystykę najlepiej oddaje refren "Ty jedna na milion...." https://www.youtu.../watch?v=0OTIhqEUeGo  a wracając do sedna sprawy to przecież taki konkursowy numer nie należy do agencji tylko do firmy zewnętrznej i to raczej tu trzeba się dopatrywać "POMYŁEK"......... a nie macie tak, że wysyłacie smsa do agencji X na numer XXXX, którego wcześniej używała agencja Y i wraca wam treść tego smsa do agencji Y??, który w fonie już dawno jest historią.... ?

Nie, nie mam tak, a sprawa nieuprawnionego przechowywania i przetwarzania danych osobowych przez agencję jest naruszeniem prawa. Jeśli udostępniam dane osobowe (nr telefonu jest taką daną) na potrzeby konkursu XXX, to z chwilą zakończenia procedury reklamacyjnej w tym konkursie, dane powinny ulec zniszczeniu. Akurat trochę "siedzę" w ochronie i  przetwarzaniu danych osobowych i akurat tutaj Smolar zawinił na całej linii. Pytanie, czy będą odważni, aby zgłosić to do GIODO

Będą,  będą i nie tylko do GIODO, ale i do izby celnej.
Jakieś rady co do konstrukcji pisma ?

Proste zawiadomienie o naruszeniu ustawy o ochronie danych osobowych wystarczy przez firme Smolar wystarczy  emotka
Sami powinni wszcząć postępowanie wyjaśniające po takich zgłoszeniach.

Dziwi mnie trochę fakt,że osoba,która potrafi  trzaskać regulaminami, prawami,przepisami itd, w tej sytuacji działa odwrotnie, dziwi się negatywnymi komentarzami itp...Może mi ktoś podpowiedzieć dlaczego tak jest ?

już odpowiadam, a możesz posiadanie swoich danych bardziej rozwinąć? czy smsy dostali wszyscy, którzy wcześniej wygrali i odesłali te wrażliwe dane? czy też dostali wszyscy, którzy grali u Smolara?, czy też dostali wszyscy, którzy wysyłali zgłoszenie na nr x? proponuję opierać się na konkretnych faktach emotka  

to ciekawe spostrzeżenie, bo ja dostałam na numery telefonów, na które nie wygrałam i wygrałam coś kiedyś emotka

Dziwne jest to że dostałem sms na część nr które coś kiedyś wygrały i na część które nic nigdy nie wygrały. Co ciekawe kilka sms wpadło na numery które mam aktywne od 2-3 tygodni i były z nich wysyłane zgłoszenia na te konkursy z  colą które teraz idą.
0 0

aga17

#6290517 Napisano: 25.11.2016 08:54:54
A ja wczoraj dostałam smsa z gratulacjami wygranej ale z przeprosinami już nie.
Moja córka z kolei nie dostała smsa z gratulacjami wygranej ale z przeprosinami już tak.Obie nie brałyśmy udziału w konkursie
0 0

aga17

#6290522 Napisano: 25.11.2016 09:03:47
A tak w zasadzie to po co im te dane?Handlują nimi czy co?? Bo chyba jak się zbiera takie rzeczy to w jakimś celu.
0 0

harnas

#6290534 Napisano: 25.11.2016 09:19:58
aga17 napisał(a):

A tak w zasadzie to po co im te dane?Handlują nimi czy co?? Bo chyba jak się zbiera takie rzeczy to w jakimś celu.

po to, by jak zobaczą Twoje zgłoszenie w konkursie to system im podświetlił i powiedział - ej, Mirek, uważaj, nie nagradzaj go, on 2 lata temu wysyłał SMSy na konkurs w Tesco, to znaczy, że to konkursowicz z krwi i kości!

A tak na poważnie to coś czuję, że będzie spory dym, a logo Smolara w najbliższym czasie będzie się rzadziej pojawiało jako organizator konkursu.
Niby wszyscy wiedzieli, że gromadzą te dane, ale nie spodziewałem się, że na taką skalę - wysłali mi SMS na starter, który u nich użyłem uwaga ... w 2014 roku! Niezłą mają tę bazę, a najlepsze jest to, że w przypadku loterii sprawą powinna zająć się Izba Celna, a to by skutkowało tym, że Smolarowi mogą cofnąć licencję na prowadzenie loterii ... W sumie nikt by nie płakał emotka
1 canti0 0

asiatko

#6290553 Napisano: 25.11.2016 09:36:27
skad mozna wziac oswiadczenie na nieszczesna filizanke Tetley?
0 0

edzia21

#6290554 Napisano: 25.11.2016 09:37:08
asiatko napisał(a):

5 postów wyżej maszemotka
0 0

marzenier

#6290555 Napisano: 25.11.2016 09:37:49
asiatko napisał(a):

Powinnaś mieć linka w smsie o wygranej.
A jak nie to pięć psów wyżej Edzia wrzuciła.
0 0

asiatko

#6290556 Napisano: 25.11.2016 09:39:52
marzenier napisał(a):

asiatko napisał(a):

to co wrzuciła Edzia nie otwiera się, moze cos tam jescze poprawiaja, poczekamy
a, wzielam linka z esa i juz wszystko mi gra emotka
0 0

edzia21

#6290557 Napisano: 25.11.2016 09:42:49
asiatko napisał(a):

marzenier napisał(a):

asiatko napisał(a):

to co wrzuciła Edzia nie otwiera się, moze cos tam jescze poprawiaja, poczekamy
a, wzielam linka z esa i juz wszystko mi gra emotka

Widocznie wprowadzali kolejne poprawki miedzy 2 w nocy a chwilą obecną emotka
Tutaj dobry link: http://www.smolar..._laureata_Tetley.pdf emotka
0 0

luko922

#6290585 Napisano: 25.11.2016 10:09:10
Tak mi się wydaje, że wszyscy tu między sobą narzekamy, gadania mnóstwo, a nikt i tak nic nie napisze do żadnego GIODO. I dalej będzie tak jak było, jedyne wyjście to zmieniać starter na każdy konkurs Smolara... 
0 0

mirai

#6290586 Napisano: 25.11.2016 10:10:47
andii napisał(a):

aendrius1 napisał(a):

canti0 napisał(a):

Ciekawe czy Smolar ma konto na Facebooku ;D

https://www.faceb...olaragencja/?fref=ts

ktoś już ich obsmarował emotka

Tak, dobrze ich obsmarowali - ciekawe, czy Smolar te posty usunie...emotka .
1 andii 0

mia

#6290588 Napisano: 25.11.2016 10:14:09
luko922 napisał(a):

Tak mi się wydaje, że wszyscy tu między sobą narzekamy, gadania mnóstwo, a nikt i tak nic nie napisze do żadnego GIODO. I dalej będzie tak jak było, jedyne wyjście to zmieniać starter na każdy konkurs Smolara... 

Przestań już z tymi zmianami starterów... Jakoś na swój osobisty numer wygrywam od nich od sześciu lat, i to nie misie za kilkanaście złotych.
Fakt, był u nich czas czystki i polowania na czarownice, ale już dawno im przeszło. Prawdopodobnie: a) znudziło im się, b) konkursowicze obficie zaopatrzyli się w nowe numery, c) nabrali tyle konkursów i loterii, że przestali ogarniać... emotka

Co do tego, że zawsze jest dużo ględzenia, a potem nikt nic z tym nie robi to inna sprawa. emotka Choć tu akurat sądzę, że znajdą się osoby, które faktycznie napiszą, nie tylko naplotą.

ciasssteczko

#6290589 Napisano: 25.11.2016 10:14:39
Smolar właśnie odpisał na mojego soczystego maila, że oni oczywiście współpracują z GIODO, wszystko zgodne z prawem, bla bla... a a jeśli jestem "laureatkom" jak to pisze pan Robert, to moje dane przechowują przez 5 lat zgodnie z przepisami. Podobno też wczorajsze smsy wyszły omyłkowo tylko do laureatów ich konkursów i to najdalej od lutego tego roku emotka
1 andii 0

donia7

#6290593 Napisano: 25.11.2016 10:18:10
ciasssteczko napisał(a):

Smolar właśnie odpisał na mojego soczystego maila, że oni oczywiście współpracują z GIODO, wszystko zgodne z prawem, bla bla... a a jeśli jestem "laureatkom" jak to pisze pan Robert, to moje dane przechowują przez 5 lat zgodnie z przepisami. Podobno też wczorajsze smsy wyszły omyłkowo tylko do laureatów ich konkursów i to najdalej od lutego tego roku emotka

na bank nie i niech nie kłamie emotka
Moja mama była ostatni raz laureatkoM chyba z 2 lata temu, a eska dostała wczoraj i szczęśliwa przybiegła na stypie (!!!) mi o tym opowiedzieć emotka  

falus

#6290597 Napisano: 25.11.2016 10:24:07

donia7 napisał(a):

ciasssteczko napisał(a):

Moja mama była ostatni raz laureatkoM chyba z 2 lata temu, a eska dostała wczoraj i szczęśliwa przybiegła na stypie (!!!) mi o tym opowiedzieć emotka  

A może to prawda, bo ja u nich nigdy nie wygrałem i nie dostałem żadnego smsa. Nawet na numery na które ostatnio grałem.
0 0

Gość: jackk76

#6290606 Napisano: 25.11.2016 10:29:53
Przeprowadziłem swoją analizę wysłanych smsów przez SMOLAR

Smsy przyszły na numery, które wygrały nagrody w konkursach:

- Loteria Coca Cola w Biedronce (ostatnia akcja) trwał 15.09.2016 - 15.10.2016
- Graj o emocje WARKA (gdzie do wygrania były czteropaki Warki, drukowało się kupony) trwał 27.05.2016 - 23.06.2016
- Loteria Coca-Cola na stacjach Orlen 01.05.2016 - 30.06.2016
- Carlsberg Kaufland 28.04.2016 - 11.05.2016

Wygląda na to, że "kwarantanna" trwa pół roku, bo na wygrane numery z zeszłego roku nic nie przyszło, ale tak zwany "okres ochronny" może trwać od pierwszego "zainfekowania" smolarowej" bazy danych wygraną.
0 0

delvitto

#6290610 Napisano: 25.11.2016 10:33:28
donia7 napisał(a):

ciasssteczko napisał(a):

to akurat prawdą nie jest;( mam telefon który wygrał u nich dużą nagrodę trochę ponad 1,5 roku temu. Czytałam na forum, jak smolar traktuje konkursowiczów, nie wiem, czy można to było między bajki włożyć, ale na wszelki wypadek starałam się nie korzystać z niego przy kolejnych konkursach (w smolarze). Chyba tylko ze 2 razy się wyłamałam, i puściłam coś by odczarować numer, jednak nic więcej się nie trafiło. Wczoraj był sms z wygraną, i potem przeprosiny. Tak więc ściemniają, wcale nie od lutego.
0 0