Smolar

ziolko

#6290409 Napisano: 24.11.2016 22:10:46
barcza napisał(a):

ultrixx napisał(a):

Smolarze, a teraz w ramach pokuty chociaż raz usiądźcie sobie jak komisja z prawdziwego zdarzenia, uczciwie przeczytajcie wszystkie zgłoszenia i sprawiedliwie wybierzcie laureatów - bez tych Waszych excelków. Od Knorra w DC możecie zacząć  emotka

Białe Święta w Groszku
Gwarantujemy bezpieczeństwo Twoich danych osobowych.
Agencja Smolar posiada wdrożoną politykę ochrony danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
Twoje dane są nam potrzebne jedynie do realizacji promocji - po jej zakończeniu zostaną niezwłocznie usunięte.

to tak dla poprawy humoru

słowo "niezwłocznie" tylko dla laika oznacza "tak szybko, jak się da". 

Dla urzędnika, lub pracownika agencji oznacza, że "co najmniej miesiąc, albo kiedy nam się zachce" emotka  
Jakiś czas temu w geodezji zmienili jakieś zasady wydawania map, czy czegoś tam i jest właśnie "niezwłocznie". Geodeta mówił, że zamiast 7 dni, teraz trzeba czekać miesiąc emotka  
1 slonko365 0

ziolko

#6290412 Napisano: 24.11.2016 22:12:02
Ja też dostałam smsa z prośbą o zignorowanie wcześniejszego emotka  chociaż dostałam tylko jednego... na numer, na który najczęściej u nich grałam, a ostatnio wygrałam 6,5 roku temu tv w intermarche.
0 0

Gość: giuliettaX

#6290413 Napisano: 24.11.2016 22:16:14
mczarna napisał(a):

dzikiwiewiór napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

picola napisał(a):

giulietta napisał(a):

trochę dziwne te wszystkie negatywne komentarze i nie chodzi o to, że wygrywam w Smolarze, bo moją (naszą) statystykę najlepiej oddaje refren "Ty jedna na milion...." https://www.youtu.../watch?v=0OTIhqEUeGo  a wracając do sedna sprawy to przecież taki konkursowy numer nie należy do agencji tylko do firmy zewnętrznej i to raczej tu trzeba się dopatrywać "POMYŁEK"......... a nie macie tak, że wysyłacie smsa do agencji X na numer XXXX, którego wcześniej używała agencja Y i wraca wam treść tego smsa do agencji Y??, który w fonie już dawno jest historią.... ?

Nie, nie mam tak, a sprawa nieuprawnionego przechowywania i przetwarzania danych osobowych przez agencję jest naruszeniem prawa. Jeśli udostępniam dane osobowe (nr telefonu jest taką daną) na potrzeby konkursu XXX, to z chwilą zakończenia procedury reklamacyjnej w tym konkursie, dane powinny ulec zniszczeniu. Akurat trochę "siedzę" w ochronie i  przetwarzaniu danych osobowych i akurat tutaj Smolar zawinił na całej linii. Pytanie, czy będą odważni, aby zgłosić to do GIODO

Będą,  będą i nie tylko do GIODO, ale i do izby celnej.
Jakieś rady co do konstrukcji pisma ?

Proste zawiadomienie o naruszeniu ustawy o ochronie danych osobowych wystarczy przez firme Smolar wystarczy  emotka
Sami powinni wszcząć postępowanie wyjaśniające po takich zgłoszeniach.

Dziwi mnie trochę fakt,że osoba,która potrafi  trzaskać regulaminami, prawami,przepisami itd, w tej sytuacji działa odwrotnie, dziwi się negatywnymi komentarzami itp...Może mi ktoś podpowiedzieć dlaczego tak jest ?

już odpowiadam, a możesz posiadanie swoich danych bardziej rozwinąć? czy smsy dostali wszyscy, którzy wcześniej wygrali i odesłali te wrażliwe dane? czy też dostali wszyscy, którzy grali u Smolara?, czy też dostali wszyscy, którzy wysyłali zgłoszenie na nr x? proponuję opierać się na konkretnych faktach emotka  

donia7

#6290415 Napisano: 24.11.2016 22:20:52
giulietta napisał(a):

mczarna napisał(a):

dzikiwiewiór napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

picola napisał(a):

giulietta napisał(a):

trochę dziwne te wszystkie negatywne komentarze i nie chodzi o to, że wygrywam w Smolarze, bo moją (naszą) statystykę najlepiej oddaje refren "Ty jedna na milion...." https://www.youtu.../watch?v=0OTIhqEUeGo  a wracając do sedna sprawy to przecież taki konkursowy numer nie należy do agencji tylko do firmy zewnętrznej i to raczej tu trzeba się dopatrywać "POMYŁEK"......... a nie macie tak, że wysyłacie smsa do agencji X na numer XXXX, którego wcześniej używała agencja Y i wraca wam treść tego smsa do agencji Y??, który w fonie już dawno jest historią.... ?

Nie, nie mam tak, a sprawa nieuprawnionego przechowywania i przetwarzania danych osobowych przez agencję jest naruszeniem prawa. Jeśli udostępniam dane osobowe (nr telefonu jest taką daną) na potrzeby konkursu XXX, to z chwilą zakończenia procedury reklamacyjnej w tym konkursie, dane powinny ulec zniszczeniu. Akurat trochę "siedzę" w ochronie i  przetwarzaniu danych osobowych i akurat tutaj Smolar zawinił na całej linii. Pytanie, czy będą odważni, aby zgłosić to do GIODO

Będą,  będą i nie tylko do GIODO, ale i do izby celnej.
Jakieś rady co do konstrukcji pisma ?

Proste zawiadomienie o naruszeniu ustawy o ochronie danych osobowych wystarczy przez firme Smolar wystarczy  emotka
Sami powinni wszcząć postępowanie wyjaśniające po takich zgłoszeniach.

Dziwi mnie trochę fakt,że osoba,która potrafi  trzaskać regulaminami, prawami,przepisami itd, w tej sytuacji działa odwrotnie, dziwi się negatywnymi komentarzami itp...Może mi ktoś podpowiedzieć dlaczego tak jest ?

już odpowiadam, a możesz posiadanie swoich danych bardziej rozwinąć? czy smsy dostali wszyscy, którzy wcześniej wygrali i odesłali te wrażliwe dane? czy też dostali wszyscy, którzy grali u Smolara?, czy też dostali wszyscy, którzy wysyłali zgłoszenie na nr x? proponuję opierać się na konkretnych faktach emotka  

to ciekawe spostrzeżenie, bo ja dostałam na numery telefonów, na które nie wygrałam i wygrałam coś kiedyś emotka
0 0

bethan

#6290417 Napisano: 24.11.2016 22:21:12
giulietta napisał(a):

uż odpowiadam, a możesz posiadanie swoich danych bardziej rozwinąć? czy smsy dostali wszyscy, którzy wcześniej wygrali i odesłali te wrażliwe dane? czy też dostali wszyscy, którzy grali u Smolara?

No ale mi się wydaje, że to bez znaczenia. Niech to będzie nawet tylko jedna osoba, powiedzmy ja - trzepią moimi danymi od lat, a nie powinni. Dodam, że taka wygrana bez grania już kiedyś u nich była. Zdarzyła się też w Grafie.
0 0

joan

#6290418 Napisano: 24.11.2016 22:21:45
giulietta napisał(a):

Fakt jest taki, że skoro NIE wzięłam udziału w promocji Tetley, nie powinni mieć możliwości wysłania do mnie esemesa z przeprosinami.

Gdyby to był rzeczywiście błąd systemu, sytuacja wyglądałaby tak:
1) wszystkie numery zgłoszone do promocji Tetley tkwią w jednym zbiorze,
2) Pan Tadzio błędnie wciska opcję "wyślij do wszystkich" i każdy uczestnik konkursu Tetley otrzymuje eska z gratulacjami,
3) Smolar się orientuje w sytuacji i każdy uczestnik konkursu Tetley otrzymuje eska z przeprosinami,
4) Pan Tadzio wysyła eska z gratulacjami do faktycznych laureatów konkursu Tetley.

Chyba każdy dostrzega różnicę w kontekście tego, z czym mamy do czynienia...

zaczytana-pola

#6290420 Napisano: 24.11.2016 22:23:53
Nie zmienia to faktu, że wyraża się zgodę na wykorzystanie i przetwarzanie danych w związku z przeprowadzeniem danego konkursu XXX. Więc dane te( w tym nr telefonu) nie powinny być wykorzystywane w żaden inny sposób. Czyli jeśli brałam udział w konkursie piwa, czy kawy, nie powinnam dostawać teraz żadnych pomyłkowych SMS-ów dotyczących herbaty, bo mój numer nie powinien być wykorzystany w konkursie, w którym nie brałam udziału.

bethan

#6290423 Napisano: 24.11.2016 22:33:00
Nie powinien dostać sms'a nikt, kto nie brał udziału w tej promocji, jest to bezdyskusyjne. W to, że zmienią swoje praktyki nie wierzę, bo przyświeca im jeden cel - tępić konkursowicza, co swego czasu nawet werbalizowali.

edzia21

#6290424 Napisano: 24.11.2016 22:34:32
bethan napisał(a):

Nie powinien dostać sms'a nikt, kto nie brał udziału w tej promocji, jest to bezdyskusyjne. W to, że zmienią swoje praktyki nie wierzę, bo przyświeca im jeden cel - tępić konkursowicza, co swego czasu nawet werbalizowali.

A najbardziej przykre w tym jest to...że to właśnie MY dajemy im możliwość robienia $$$.
Smolar powinien opanować podstawowe zasady symbiozy emotka
Zastanawia mnie jedno, po co im numer i seria dowodu osobistego? http://www.smolar..._laureata_Tetley.pdf Dorobili nową kolumnę w excelu? emotka

kalisto1986

#6290431 Napisano: 24.11.2016 23:00:56
edzia21 napisał(a):

bethan napisał(a):

A najbardziej przykre w tym jest to...że to właśnie MY dajemy im możliwość robienia $$$.
Smolar powinien opanować podstawowe zasady symbiozy  emotka
Zastanawia mnie jedno, po co im numer i seria dowodu osobistego? http://www.smolar..._laureata_Tetley.pdf Dorobili nową kolumnę w excelu?  emotka

Kiedyś też brali to.
I właśnie trzeba to zaznaczyć w piśmie do GIODO.
Na nagrody, ktire nie podlegają opodatkowaniu, nie potrzebne są takie dane. Jeśli oprowadzany jest podatek to wystarczy pesel. A oni (i w tym przypadku nie tylko oni), naduzywają tych danych.
1 ziolko 0

edzia21

#6290433 Napisano: 24.11.2016 23:02:26
kalisto1986 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

bethan napisał(a):

Zastanawia mnie jedno, po co im numer i seria dowodu osobistego? http://www.smolar..._laureata_Tetley.pdf Dorobili nową kolumnę w excelu?  emotka

Kiedyś też brali to.
Na nagrody, ktire nie podlegają opodatkowaniu, nie potrzebne są takie dane. Jeśli oprowadzany jest podatek to wystarczy pesel. A oni (i w tym przypadku nie tylko oni), naduzywają tych danych.

Tak się rozpędzili z chęcią posiadania naszych numerów dowodów, że zapomnieli w formularzu dodać miejsca na numer telefonu emotka  kosmos.

marzenier

#6290434 Napisano: 24.11.2016 23:05:02
edzia21 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

bethan napisał(a):

Kiedyś też brali to.

Tak się rozpędzili z chęcią posiadania naszych numerów dowodów, że zapomnieli w formularzu dodać miejsca na numer telefonu emotka  kosmos.

Włącza lokalizator,wbija współrzędne i juz widzą kto wysyłał emotka
A jakby tak Smolara skumac z Lidką
Rany Boskie armagiedon

jokan

#6290435 Napisano: 24.11.2016 23:06:58
giulietta napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

Ja to mam chyba zablokowane sms smolarowe premium. Żadenego smsa do mnie nie wyslali.

to kto dziś dostał te dziwne smsy? "my" mamy, ale w tetley nawet nie graliśmy, mamy i z wygranymi i z przeprosinami

ja dopiero dokopalam si do telefonu, dostalam tylko smsa z przeprosinami, zandego wczesniejszego z wygrana - oczywiscie w ostatnich konkursach smolarowych nie bralam udzialu, wiec niezle im sie tam wszystko popierniczylo....emotka
0 0

barszcz

#6290442 Napisano: 24.11.2016 23:20:15
emotka Ale mnie wkurzyli,bezprawnie przechowuja nasze dane.Nie braam udziału,a sms mam!!!
0 0

masza

#6290443 Napisano: 24.11.2016 23:22:44
To co robimy, piszemy coś wspólnie czy każdy  osobno?
0 0

petunija1

#6290444 Napisano: 24.11.2016 23:23:27
Bo Oni nie potrzebują tej informacji -już doskonale wiedzą kto wygrał.
Dopasują sobie numer po nazwisku.emotka

Gość: jackk76

#6290446 Napisano: 24.11.2016 23:24:56
Pamiętacie te ich losowania nagród głównych przed kamerą?
Wszystko ładnie pięknie - tylko czy w puli losów znalazły się wszystkie?
Z pewnością- NIE!
0 0

bethan

#6290450 Napisano: 24.11.2016 23:33:02
A tak w ogóle można się jeszcze obrazić na to, jak ich magiczne algorytmy wybrały do kogo wysłać główne, a do kogo pozostałe nagrody. To jest mocno nie fear*.

*Proszę nie poprawiać emotka
2 donia7, andii 0

barszcz

#6290451 Napisano: 24.11.2016 23:33:18
Ta akcja się nadaje na pozew zbiorowy!
0 0

mirai

#6290452 Napisano: 24.11.2016 23:33:22
A oto lista "prawdziwych" wygranych, w tym tzw. "konkursie":

http://www.smolar...3%93W%20TETLEY_0.pdf

0 0