Pomocy!!!!

netka2000

#6179413 Napisano: 03.04.2016 11:40:10
defed napisał(a):

Czy poniższe cyferki dadzą mi odpowiedź, dlaczego mój dziad-laptop nie daje rady z CD z grą dla dziecka z konka w Żabie? Czy chodzi o kartę graficzną, czymkolwiek ona jest: że jest za słaba, za wolna, za mała...?

Prawdopodobnie gra nie jest dostosowana do WIN 7
0 0

defed

#6179415 Napisano: 03.04.2016 11:44:15
netka2000 napisał(a):

defed napisał(a):

Czy poniższe cyferki dadzą mi odpowiedź, dlaczego mój dziad-laptop nie daje rady z CD z grą dla dziecka z konka w Żabie? Czy chodzi o kartę graficzną, czymkolwiek ona jest: że jest za słaba, za wolna, za mała...?

a czy ma znaczenie, że parę dni temu zrobiłam aktualizację na Windows 10?
0 0

netka2000

#6179416 Napisano: 03.04.2016 11:47:50
defed napisał(a):

netka2000 napisał(a):

defed napisał(a):

a czy ma znaczenie, że parę dni temu zrobiłam aktualizację na Windows 10?

Grę można uruchomić pod Windows 2000/XP/Vista
0 0

nanajka81

#6179453 Napisano: 03.04.2016 16:27:03
defed napisał(a):

a co za gierka?
0 0

defed

#6179470 Napisano: 03.04.2016 18:59:05
nanajka81 napisał(a):

defed napisał(a):

a co za gierka?

TAKA JAK TA 
0 0

nanajka81

#6179476 Napisano: 03.04.2016 19:36:27
tomniewkurza napisał(a):

defed napisał(a):

dlaczego mój dziad-laptop nie daje rady z CD z grą dla dziecka z konka w Żabie? czy ma znaczenie, że parę dni temu zrobiłam aktualizację na Windows 10?

Zdecydowanie to właśnie ma znaczenie. Przejście na dziesiątkę to najgorszy krok z historii życia tego laptopa. Coś, co jest darmowe, nie może być dobre emotka emotka emotka i masz tego najlepszy, bo namacalny dowód.
Gra jest prymitywna, ma małe wymagania, raczej starsze systemy. Nowszy sobie z nią nie poradzi. Kwestia sterowników gry i takie tam.

moj maz tez tak twierdzi wiec chyba nici z grania
0 0

defed

#6179488 Napisano: 03.04.2016 20:14:14
tomniewkurza napisał(a):

defed napisał(a):

dlaczego mój dziad-laptop nie daje rady z CD z grą dla dziecka z konka w Żabie? czy ma znaczenie, że parę dni temu zrobiłam aktualizację na Windows 10?

Zdecydowanie to właśnie ma znaczenie. Przejście na dziesiątkę to najgorszy krok z historii życia tego laptopa. Coś, co jest darmowe, nie może być dobre emotka emotka emotka i masz tego najlepszy, bo namacalny dowód.
Gra jest prymitywna, ma małe wymagania, raczej starsze systemy. Nowszy sobie z nią nie poradzi. Kwestia sterowników gry i takie tam.

Właśnie nie wiem jak - ale sztuczna inteligencja przejęła kontrolę (nade mną?) i niemal sama sobie to zrobiła.
Odważę się jednak przyznać, że laptop, którego używam w 99%-ach do celów przeglądania stron www i pisania w MSWord, zaczął pracować sprawniej, szybciej. Jeśli to wszystko kosztem niemożliwości uruchomienia ww gry - nie mam nic przeciewko.
Rodzi się jednak pytanie - jaki system wybrać przy kupnie nowego laptopa?
0 0

netka2000

#6179501 Napisano: 03.04.2016 20:39:24
tomniewkurza napisał(a):

defed napisał(a):

1. Właśnie nie wiem jak - ale sztuczna inteligencja przejęła kontrolę (nade mną?) i niemal sama sobie to zrobiła.
Odważę się jednak przyznać, że laptop, którego używam w 99%-ach do celów przeglądania stron www i pisania w MSWord, zaczął pracować sprawniej, szybciej. Jeśli to wszystko kosztem niemożliwości uruchomienia ww gry - nie mam nic przeciewko.
2. Rodzi się jednak pytanie - jaki system wybrać przy kupnie nowego laptopa?

1. To standardowe ustawienia, których nie zmieniłaś - aktualizacje automatyczne, aktualizacja w tle. Mnie to nie dziwi, tylko bawi. To żadna ujma dla użytkownika.
2. Jaki wybrać? Sprawny, działający, pewny, sprawdzony - i najważniejsze: adekwatny do potrzeb.

Na tym padole łez nie ma nic za darmo. W zamian za "darmowy" OS producent ma prawo grzebać na twoim dysku, co oglądasz, co piszesz w mailach, jakie zdjęcia masz, co piszesz w Wordzie itp. A potem dyskretnie podrzucić ci jakąś reklamę czy promocję. 
0 0

rettib

#6179605 Napisano: 04.04.2016 11:21:11
Kilka dni temu dodałam 3 konkursy, a na koncie wciąż mam zero. Ile czeka się na "doliczenie" konkursów do moich dodanych?
0 0

zdolnabestia

#6179612 Napisano: 04.04.2016 11:34:50
rettib napisał(a):

Kilka dni temu dodałam 3 konkursy, a na koncie wciąż mam zero. Ile czeka się na "doliczenie" konkursów do moich dodanych?

Wygląda na to, że Twoje konkursy nie zostały opublikowane:
https://www.e-kon...niki?nadeslal=rettib
0 0

banka-manka

#6179618 Napisano: 04.04.2016 11:46:07
rettib napisał(a):

Zauważyłam ostatnio, że jest jakiś problem z dodawaniem konkursów - sprawdzam po linku, czy jest konkurs - nie ma. Więc opisuję, dodaję, jest komunikat, że zgłoszenie przyjęte. Po kilku dniach okazuje się, że konkurs jest dodany - ale przez inną osobę emotka
Jeśli konkurs był dodany wcześniej - to czemu nie blokuje linku? A jeśli później - dlaczego ktoś mógł dodać i dlaczego jego zgłoszenie jest opublikowane, a nie moje?
Nie zależy mi na ilości dodanych konkursów, ale denerwuje mnie marnowanie czasu na dodawanie konkursów, które są już w bazie.
0 0

defed

#6179620 Napisano: 04.04.2016 11:51:01
@banka-manka napisał(a):

rettib napisał(a):

Zauważyłam ostatnio, że jest jakiś problem z dodawaniem konkursów - sprawdzam po linku, czy jest konkurs - nie ma. Więc opisuję, dodaję, jest komunikat, że zgłoszenie przyjęte. Po kilku dniach okazuje się, że konkurs jest dodany - ale przez inną osobę emotka
Jeśli konkurs był dodany wcześniej - to czemu nie blokuje linku? A jeśli później - dlaczego ktoś mógł dodać i dlaczego jego zgłoszenie jest opublikowane, a nie moje?
Nie zależy mi na ilości dodanych konkursów, ale denerwuje mnie marnowanie czasu na dodawanie konkursów, które są już w bazie.

Często ten sam konkurs jest wklepywany do bazy przez kilku uczestników w tym samym okresie czasu (np. kilku godzin).
Zanim trafi do bazy, czeka w poczekalni na moderatora - nie mamy dostępu do poczekalni.
Konkurs dodany jest na konto tego, kto uczynił to szybciej.
0 0

zdolnabestia

#6179621 Napisano: 04.04.2016 11:53:04
Zdarza się, że ten sam konkurs ma różne linki, które przechodzą przez formularz. Ostatnio było w bazie kilka zdublowanych konkursów, które przeszły drugi raz, ponieważ ktoś zgłosił tylko link do regulaminu. Bywa też, że w bazie jest link bezpośrednio do formularza z pytaniami, który jest jako podstrona na stronie konkursowej.
0 0

defed

#6179629 Napisano: 04.04.2016 12:04:25
stamp2 napisał(a):

defed napisał(a):

@banka-manka napisał(a):

rettib napisał(a):

Często ten sam konkurs jest wklepywany do bazy przez kilku uczestników w tym samym okresie czasu (np. kilku godzin).
Zanim trafi do bazy, czeka w poczekalni na moderatora - nie mamy dostępu do poczekalni.
Konkurs dodany jest na konto tego, kto uczynił to szybciej.

miałem podobny przypadek wpisałem link-konkursu nie ma w bazie,sprawdzam ponownie ktoś konkurs dodał ale 2 godziny pózniej niż ja,bo taka ukazała sie informacja.I konkurs został zaliczony komuś kto zgłosił go pózniej niż ja emotka emotka

A skąd wiesz o której godzinie ktoś zgłosił konkurs?
Myślę, że godzina dodania konkursu do bazy, to godzina wklepania go przez moderatora.
0 0

jomajd86

#6180060 Napisano: 05.04.2016 11:25:46
był jakiś błąd na forum? wyskoczyło mi, że mam bana na mój adres IP, dopiero po którejś próbie udało się otworzyć stronkę normalnie
0 0

Gość: orzelek

#6180273 Napisano: 05.04.2016 14:49:03
Aby móc odpowiedzieć w tym wątku musisz zarejestrować się. Co mam zrobić ?:( Jestem zarejestrowana 
0 0

yolka123

#6180290 Napisano: 05.04.2016 15:03:09
orzelek napisał(a):

Aby móc odpowiedzieć w tym wątku musisz zarejestrować się. Co mam zrobić ?:( Jestem zarejestrowana 

Niektóre wątki są przeznaczone dla osób aktywnych, które dodają konkursy do bazy.
I jest to słuszna idea  - dobro powraca.
0 0

aguska7

#6180729 Napisano: 06.04.2016 11:49:26
aguska7 napisał(a):

aguska7 napisał(a):

Cześć proszę o pomoc i podzielenie się swoimi spostrzeżeniami na temat usług kurierskich w ankiecie  (...)

Izak1000, Mika0103, Okrysia, Nelunia, Kurpianka, Madzia34 - Baaardzo dziękuję!emotka

Agicho, Bruce, Mama 2006, Ewikewik - dla Was również ogromne podziękowania!emotka emotka
0 0

nanajka81

#6181115 Napisano: 07.04.2016 08:39:29
aguska7 napisał(a):

aguska7 napisał(a):

aguska7 napisał(a):

Cześć proszę o pomoc i podzielenie się swoimi spostrzeżeniami na temat usług kurierskich w ankiecie  (...)

Izak1000, Mika0103, Okrysia, Nelunia, Kurpianka, Madzia34 - Baaardzo dziękuję!emotka

Agicho, Bruce, Mama 2006, Ewikewik - dla Was również ogromne podziękowania!emotka emotka

ja tez Ci ta ankiete wypelnilam ale nie pisalam bo nie zdazylam emotka w kazdym razie powodzenia emotka
0 0

aguska7

#6181468 Napisano: 07.04.2016 19:27:56
nanajka81 napisał(a):

aguska7 napisał(a):

aguska7 napisał(a):

aguska7 napisał(a):

ja tez Ci ta ankiete wypelnilam ale nie pisalam bo nie zdazylam emotka w kazdym razie powodzenia emotka

Nanajka81, dziękuję bardzo! emotka Jak również dzięki wszystkim anonimowym pomagającym Konkursowiczom. emotka
0 0