Pomocy!!!!

Gość: polec

#3381889 Napisano: 15.05.2010 11:01:40
andzia2005 napisał(a):

snupy3 napisał(a):

Może mi ktoś wyjaśnić zasady działania konkursu na ketchupach? Chodzi o to,żeby stworzyć teledysk ALE z tego napisano w regulaminie ma to być własny,autorski film do którego należy mieć prawa autorskie,za to z tego co widzę w galerii to czysta teoria bo przecież większość tych filmów jest żywcem zerżnięta z youtube a skoro różne osoby potrafią robić użytek z jednego i tego samego,oklepanego dawno w sieci filmiku to raczej wątplwie żeby miały do niego prawa...może mnie ktoś oświecić bo jakoś nie mogę uwierzyć że tak jawnie kradnie się czyjś film,czyjś wizerunek itd. Coś przeoczyłam??? emotka emotka emotka

jeśli ukradnie się czyjś film i ma się pecha, że cię złapie autor, to grozi ci prokurator. poza tym nikt nie powiedział, że po ogłoszeniu zwycięstwa nie każą pokazać kopii roboczych filmu emotka nie wiem, co mogę dodać. najprościej jednak nagrać coś swojego, bo organizator też ma net i może (daj nam panie B...) będzie usuwał piraty

ale to jest właśnie chore. Ja też mam filmik z sieci, bo jak spojrzałam na wygrane fimy to wszytsko jest z Youtube.
emotka emotka emotka
0 0

ela

#3381898 Napisano: 15.05.2010 11:04:17
czy ktoś może mi pomóc
chcę mieć bezpośredni link do mojego konkursu i nie wiem jak to zrobić teraz trzeba mnie szukać po nazwisku żeby polubić mój wpis a wiem że niektórzy mają od razu link do swojego wpisu
jeśli ktoś może to bardzo proszę na pw Bedę wdzięczna
0 0

Gość: kaoa

#3381900 Napisano: 15.05.2010 11:05:42
polec napisał(a):

andzia2005 napisał(a):

snupy3 napisał(a):

Może mi ktoś wyjaśnić zasady działania konkursu na ketchupach? Chodzi o to,żeby stworzyć teledysk ALE z tego napisano w regulaminie ma to być własny,autorski film do którego należy mieć prawa autorskie,za to z tego co widzę w galerii to czysta teoria bo przecież większość tych filmów jest żywcem zerżnięta z youtube a skoro różne osoby potrafią robić użytek z jednego i tego samego,oklepanego dawno w sieci filmiku to raczej wątplwie żeby miały do niego prawa...może mnie ktoś oświecić bo jakoś nie mogę uwierzyć że tak jawnie kradnie się czyjś film,czyjś wizerunek itd. Coś przeoczyłam??? emotka emotka emotka

jeśli ukradnie się czyjś film i ma się pecha, że cię złapie autor, to grozi ci prokurator. poza tym nikt nie powiedział, że po ogłoszeniu zwycięstwa nie każą pokazać kopii roboczych filmu emotka nie wiem, co mogę dodać. najprościej jednak nagrać coś swojego, bo organizator też ma net i może (daj nam panie B...) będzie usuwał piraty

ale to jest właśnie chore. Ja też mam filmik z sieci, bo jak spojrzałam na wygrane fimy to wszytsko jest z Youtube.
emotka emotka emotka

to jest dopiero chore, że jak zobaczyłaś, że inni jak wzięli z sieci (czyli niejako ukradli czyjś filmik) i wygrali to sama tak zrobiłaś...
0 0

Gość: andzia2005

#3381906 Napisano: 15.05.2010 11:07:42
osobiście mogę wam powiedzieć, że sama miałam ochotę iść na policję, jak ktoś mi ukradł prawa autorskie do zdjęć. ale interwencja u organizatorów starczyła
0 0

Gość: snupy3

#3381933 Napisano: 15.05.2010 11:19:45
No właśnie ma to być z youtube,ale miał to być WŁASNY zamieszczony przez siebie na youtube film,
a nie zerżnięta reklama przykładowo z własnym podkładem muzycznym.Jak dla mnie kosmos.
Ciekawe jak się poczuje osoba,której gęba zostanie wykorzystana żeby ktoś całkiem obcy mógł sobie zgarnąć iphona w konkursie.
Jakoś nie przyszło by mi do głowy,żeby się tak wysilić,przypisując sobie cudzą pracę.
Bez sensu taki konkurs,w zeszłym roku były komiksy i chyba to było lepsze,bo przynajmniej mobilizowało do jakiegoś wysiłku.
0 0

Gość: polec

#3381935 Napisano: 15.05.2010 11:20:34
kaoa napisał(a):

polec napisał(a):

andzia2005 napisał(a):

snupy3 napisał(a):

emotka emotka emotka

to jest dopiero chore, że jak zobaczyłaś, że inni jak wzięli z sieci (czyli niejako ukradli czyjś filmik) i wygrali to sama tak zrobiłaś...

tylko, że ten film w swoim profilu zamieścił mój mąż na youtube też i do tego administrator przed dodaniem filmu go niby sprawdza !
0 0

ela

#3381939 Napisano: 15.05.2010 11:24:19
czy ktoś może mi pomóc
chcę mieć bezpośredni link do mojego konkursu i nie wiem jak to zrobić teraz trzeba mnie szukać po nazwisku żeby polubić mój wpis a wiem że niektórzy mają od razu link do swojego wpisu
jeśli ktoś może to bardzo proszę na pw Bedę wdzięczna
emotka emotka emotka
0 0

Gość: andzia2005

#3381977 Napisano: 15.05.2010 11:38:24
posiadanie filmu na swoim profilu nie oznacza nabycia praw autorskich do wizerunku i treści. na to najlepiej mieć pisemną zgodę i osób, które w filmie grają i kamerzysty oraz osoby, która film montowała. bezprawne wykorzystanie wizerunku bądź czyjejś pracy to przestępstwo.
0 0

yuliya25

#3382328 Napisano: 15.05.2010 02:38:17
Czy ktoś mi może pomóc? Mam telefon - starą Nokię 1209, używam jej na codzień i zawsze wszyskto było ok, ale od 2 dni nie chce mi wysyłać smsów emotka zaznaczam że mam kasę na koncie, i karta ważna do 2011 roku, więc co się dzieje.... emotka
0 0

yuliya25

#3382336 Napisano: 15.05.2010 02:41:38
A żeby było śmieszniej, to smsy na zwykłe nr dochodzą, a na konkursowe nie emotka
0 0

izoldaaa6

#3382364 Napisano: 15.05.2010 02:57:20
szukam pomocy osób które znają się trochę na prawie bądź będą wiedziały coś związanego z moim problemem :
mam zamiar kupić sklep z alkoholami i aby mieć koncesję na alkohol muszę wykupić tą firmę bo inaczej jako nowa firma nie dostane koncesji bo w moim mieście się skończyły i chciałabym wiedzieć czego muszę się wystrzegać itp.. czy ktoś może zna się na takich przypadkach i pomógł by mi słowem albo linkiem do jakiś stron z tym związanym. i czy może jest jeszcze tu jakaś osoba która zna się co nieco na dotacjach unijnych bądź innych na otwarcie firmy??

bardzo prosze o pomoc mam tydzień na rozeznanie się we wszystkim a nie bardzo wiem jak za to się zabrać emotka
0 0

radosna

#3382370 Napisano: 15.05.2010 03:00:04
yuliya25 napisał(a):

Czy ktoś mi może pomóc? Mam telefon - starą Nokię 1209, używam jej na codzień i zawsze wszyskto było ok, ale od 2 dni nie chce mi wysyłać smsów emotka zaznaczam że mam kasę na koncie, i karta ważna do 2011 roku, więc co się dzieje.... emotka

Moja Mama też tak miała w tym roku. Telefon na kartę - na karcie kasa. Nie mogła wysyłać sms-ów ani dzwonić. Natomiast do niej można było i sms-y dochodziły. Poszła do punktu Plusa, poklikali w telefonie i telefon działa. Natomiast uprzedzili ją, że kasują się przy tym wszystkie sms-y przychodzące i wychodzące. Ale Mamie one były niepotrzebne. Trzeba zmienić ustawienia początkowe czy jakoś tam. Nie byłam w punkcie Plusa, to nie wiem. Ale tutaj na forum są znawcy od takich rzeczy, to na pewno pomogą.
0 0

yuliya25

#3382375 Napisano: 15.05.2010 03:02:54
radosna napisał(a):

yuliya25 napisał(a):

Moja Mama też tak miała w tym roku. Telefon na kartę - na karcie kasa. Nie mogła wysyłać sms-ów ani dzwonić. Natomiast do niej można było i sms-y dochodziły. Poszła do punktu Plusa, poklikali w telefonie i telefon działa. Natomiast uprzedzili ją, że kasują się przy tym wszystkie sms-y przychodzące i wychodzące. Ale Mamie one były niepotrzebne. Trzeba zmienić ustawienia początkowe czy jakoś tam. Nie byłam w punkcie Plusa, to nie wiem. Ale tutaj na forum są znawcy od takich rzeczy, to na pewno pomogą.

Dzięki wielkie emotka tylko że ja mam Heyah Mix, i w telefonie nie grzebałam emotka
0 0

luckymen

#3382407 Napisano: 15.05.2010 03:17:14
jeśli nie zależy Ci na sms-ach i innych ustawieniach, to przywróć ustawienia fabryczne w menu ustawienia, prawdopodobnie trzeba będzie podać kod, domyślnie 12345
0 0

Gość: krynia

#3382417 Napisano: 15.05.2010 03:20:47
To jakaś zaraza, czy co ?

Idzie z jednej sieci na druga i po kolei wszyscy się uskarżają na wysyłanie SMS premium...
0 0

izoldaaa6

#3382706 Napisano: 15.05.2010 05:44:37
izoldaaa6 napisał(a):

szukam pomocy osób które znają się trochę na prawie bądź będą wiedziały coś związanego z moim problemem :
mam zamiar kupić sklep z alkoholami i aby mieć koncesję na alkohol muszę wykupić tą firmę bo inaczej jako nowa firma nie dostane koncesji bo w moim mieście się skończyły i chciałabym wiedzieć czego muszę się wystrzegać itp.. czy ktoś może zna się na takich przypadkach i pomógł by mi słowem albo linkiem do jakiś stron z tym związanym. i czy może jest jeszcze tu jakaś osoba która zna się co nieco na dotacjach unijnych bądź innych na otwarcie firmy??

bardzo prosze o pomoc mam tydzień na rozeznanie się we wszystkim a nie bardzo wiem jak za to się zabrać emotka

0 0

enia2007

#3384927 Napisano: 16.05.2010 02:52:11
szukam informacji czy nokia 6021 posiada raporty,proszę o pomoc emotka
0 0

Gość: laura13

#3385104 Napisano: 16.05.2010 04:12:13
proszę o klik nic więcej z góry dzięki http://www.swiat-...tp.php?refid=laura13
0 0

enia2007

#3385143 Napisano: 16.05.2010 04:31:55
enia2007 napisał(a):