Pomocy!!!!

Gość: taleksander

#3623687 Napisano: 15.08.2010 11:11:41
wysłałam rzecz na allegro do kupującego poleconym zamiast poleconym za pobraniem. Jest szansa, aby zmusić go jeszcze do zapłacenia, czy zrobiłam mu prezent?
0 0

Gość: aneczka155

#3623692 Napisano: 15.08.2010 11:12:54
taleksander napisał(a):

wysłałam rzecz na allegro do kupującego poleconym zamiast poleconym za pobraniem. Jest szansa, aby zmusić go jeszcze do zapłacenia, czy zrobiłam mu prezent?

Raczej zrobiłaś mu prezent,no jedynie że kupujący jest uczciwy więc nie masz się co martwić.
0 0

Gość: taleksander

#3623693 Napisano: 15.08.2010 11:13:49
aneczka155 napisał(a):

taleksander napisał(a):

Raczej zrobiłaś mu prezent,no jedynie że kupujący jest uczciwy więc nie masz się co martwić.

a allegro nie pomoże? mam korespondencję z nim, dowód nadania przesyłki, a on nie ma dowodu, że mi zapłacił.
0 0

Gość: achemiczka

#3623772 Napisano: 15.08.2010 11:48:30
trojan napisał(a):

pola731 napisał(a):

achemiczka napisał(a):

Czy ktos sie orientuje czy mozna w Erze zamienic numer abonamentu na Tak Tak przy konczacej sie umowie abonamentowej? chodzi o to by numer nie wygasl po zakonczeniu umowy, a dziala nadal jako tak tak

można - tak robiłam - umowę musisz rozwiązać z DNIEM JEJ WYGAŚNIÊCIA (wypowiadałam 30 dni przed zakończeniem)

a nie lepiej przejsc do Nowy Tak Tak Fon jak i tak masz zamiar doładowywać a za to mozesz wziaść nowy telefon.

A tego to nie wiedzialam, musze zapytac w BOK emotka dzieki bardzo emotka
0 0

ziolko

#3623780 Napisano: 15.08.2010 11:49:58
taleksander napisał(a):

aneczka155 napisał(a):

taleksander napisał(a):

a allegro nie pomoże? mam korespondencję z nim, dowód nadania przesyłki, a on nie ma dowodu, że mi zapłacił.

będzie ciężko..
jeśli jest uczciwy to zapłaci, ale teraz różnie bywa emotka
0 0

Gość: mariolakal

#3624133 Napisano: 15.08.2010 02:40:44
ziolko napisał(a):

taleksander napisał(a):

aneczka155 napisał(a):

taleksander napisał(a):

będzie ciężko..

Allegro Ci nie pomoże... Odpiszą, że nie są w stanie Ci pomóc... Ja wysłałam w maju przesyłkę poleconą do pewnej Pani z Wałbrzycha, gdyż wierzyłam w jej uczciwość... Nie była pobraniowa i moją winą było to, że wysłałam Jej wcześniej niż zapłaciła... Do dzisiaj mi nie zapłaciła, nie odpowiada na e-maile... A allegro mi odpisało, że mam polubownie sprawę załatwić i odezwać się za 7 dni to może pomogą... Nie pomogli... Człowiek jest naiwny...
emotka
0 0

isiulka

#3624180 Napisano: 15.08.2010 03:08:35
mariolakal napisał(a):

ziolko napisał(a):

taleksander napisał(a):

aneczka155 napisał(a):

taleksander napisał(a):

będzie ciężko..

Allegro Ci nie pomoże... Odpiszą, że nie są w stanie Ci pomóc... Ja wysłałam w maju przesyłkę poleconą do pewnej Pani z Wałbrzycha, gdyż wierzyłam w jej uczciwość... Nie była pobraniowa i moją winą było to, że wysłałam Jej wcześniej niż zapłaciła... Do dzisiaj mi nie zapłaciła, nie odpowiada na e-maile... A allegro mi odpisało, że mam polubownie sprawę załatwić i odezwać się za 7 dni to może pomogą... Nie pomogli... Człowiek jest naiwny...
emotka

ja walnęłam podobnego byka, ale na szczęście trafiłam na uczciwa osobę. Możesz ewentualnie spróbować zadzwonić na pocztę i jakoś wstrzymać przesyłkę.
0 0

luckymen

#3624196 Napisano: 15.08.2010 03:14:43
isiulka napisał(a):

mariolakal napisał(a):

ziolko napisał(a):

taleksander napisał(a):

aneczka155 napisał(a):

taleksander napisał(a):

będzie ciężko..

emotka

ja walnęłam podobnego byka, ale na szczęście trafiłam na uczciwa osobę. Możesz ewentualnie spróbować zadzwonić na pocztę i jakoś wstrzymać przesyłkę.

w przypadku zapłaty za towar, a nie otrzymania przesyłki zgłasza się sprawę na policję i allegro wypłaca do 500 zł za przedmiot, może w przypadku sprzedaży można w ten sam sposób postąpić, w końcu nieźle golą nas na tych prowizjach to powinni mieć kasę na wypłatę odszkodowań !
0 0

Gość: grancias

#3624209 Napisano: 15.08.2010 03:22:31
Eeee jak mozna wyslac przesylke bez wczesniejszej zaplaty ? Sami sobie stwarzacie problemy ...
0 0

agicho

#3625195 Napisano: 16.08.2010 06:41:32
emanuela24 napisał(a):

Kulinarne Pogotowie Kucharka

jakie pytania zadają ??

Bardzo proste , metoda wyboru. Nawet dziecko odpowie.
0 0

Gość: natie

#3625443 Napisano: 16.08.2010 08:30:24
a ja mam pytanie - kupiłam 6-pak górska natura (nie moŻna było na sztuki), mam 1 paragon a 6 kodów. Czy ktoś się orientuje, czy każda woda musi być na osobnym paragonie? Bo ja w regulaminie nie znalazłam takiego zapisu, ale moze przeoczyłAM.. proszę na pw:)
0 0

enia2007

#3625520 Napisano: 16.08.2010 08:54:39
czy miał ktoś problem z realizacją bonów do bomi,że nie ma na nich pieczątki?
0 0

Gość: tsiknias

#3625524 Napisano: 16.08.2010 08:56:14
natie napisał(a):

a ja mam pytanie - kupiłam 6-pak górska natura (nie moŻna było na sztuki), mam 1 paragon a 6 kodów. Czy ktoś się orientuje, czy każda woda musi być na osobnym paragonie? Bo ja w regulaminie nie znalazłam takiego zapisu, ale moze przeoczyłAM.. proszę na pw:)

nie musi być nic takiego, a na bon to nawet paragonu się nie wysyła.
0 0

henryczka62

#3625534 Napisano: 16.08.2010 08:57:32
enia2007 napisał(a):

ja realizowałam w Warszawie i nie było problemu
0 0

izoldaaa6

#3625543 Napisano: 16.08.2010 09:00:05
henryczka62 napisał(a):

enia2007 napisał(a):

u mnie też żadnego problemu nie było, ale nie pamiętam czy były jakieś pieczątki czy nie bo już dawno po bonach.
0 0

enia2007

#3625551 Napisano: 16.08.2010 09:02:07
izoldaaa6 napisał(a):

henryczka62 napisał(a):

enia2007 napisał(a):

u mnie też żadnego problemu nie było, ale nie pamiętam czy były jakieś pieczątki czy nie bo już dawno po bonach.

dzięki,no chyba że w moim sklepie nie można ich zrealizować ale to przecież też bomi
emotka
0 0

Gość: schiraz

#3626605 Napisano: 16.08.2010 03:29:02
Szukam kogoś kto kupi mi kubusia Play zestaw na konkurs żeby grać o laptopa. Ja wyślę pieniądze na ten karton, soki i gra są dla tego kogoś kto kupi a ja poproszę tylko o kod i paragon:)
0 0

bethan

#3626733 Napisano: 16.08.2010 04:22:11
aneczka155 napisał(a):

taleksander napisał(a):

Niestety, w przypadku przesyłki pobraniowej Allegro nie będzie interweniowało, jeśli chodzi o odszkodowanie. Pozostaje liczyć na uczciwość kupującego.
0 0

Gość: magma6

#3626874 Napisano: 16.08.2010 05:24:03
szukam osoby która ma telefon NOKIA 2710 mam pytanko:)
0 0

kinga1

#3628456 Napisano: 17.08.2010 11:20:25
http://www.bebilon.com.pl/Quiz/Quiz
pomocy !!
ciagle sie zawiesza pokazujac przerwe na reklame co robic??
0 0