Konkursowiczki w ciąży

dolly

#5538304 Napisano: 03.01.2013 05:23:15
właśnie dorzucili, ale to już ściema jest jak dla mnie, bo nawet 10sek nie było na stronie jak wszystko wykupione
0 0

Gość: dianek

#5538577 Napisano: 03.01.2013 08:27:23
no to młody nam się rozchorował
tydzień walczył - my polegliśmy już dawno, jego dzisiaj dopiero porządnie ścięło

no i diagnoza konkretna - nie dość że grypa, to jeszcze zapalenie gardła emotka pół apteki wykupiliśmy, gorączka spadać nie chce, eh się noc szykuje...
0 0

Gość: rachel

#5538583 Napisano: 03.01.2013 08:30:06
dianek napisał(a):

tydzień walczył - my polegliśmy już dawno, jego dzisiaj dopiero porządnie ścięło

no i diagnoza konkretna - nie dość że grypa, to jeszcze zapalenie gardła emotka pół apteki wykupiliśmy, gorączka spadać nie chce, eh się noc szykuje...

ojjj biedaczek....mam nadzieje ze szybko wróci do zdrowia emotka
0 0

Gość: katrin22

#5538591 Napisano: 03.01.2013 08:36:15
dianek napisał(a):

Biedny Benio i biedni Wy emotka
U nas też nieciekawie, aczkolwiek nie grypa. Mój mąż przywlekł coś po świętach (smarkał, kichał, kasłał) I mi Kubusia zaraził. Mały od wczoraj ma katar i wszyscy mamy dość. A ja głupia myślałam, że skoro przed świętami miał już katar to już nie będzie miał emotka
U nas też 3 trójki na raz wyszły i też nie wiem czy ten katar nie od tego, ale obstawiam męża- roznosiciela.
0 0

leoniu

#5538608 Napisano: 03.01.2013 08:45:28
Bo ja wiem Katrin... Moja smarkała przez 3 tygodnie, bałam się, że alergia czy coś, a potem okazało się, że to zęby... Tak, to nie jest najlepszy wynalazek, te zęby... Pomijam fakt, że idę do dentysty w poniedziałek, bo mam wrażenie, że po ciąży coś mi się posypało i plomby wypadają... Wrrrr!
0 0

picola

#5538609 Napisano: 03.01.2013 08:47:34
dziewczyny, właśnie natknęłam się na konkurs, czasówka do jutra, trzeba coż zrobić o pełnej godzinie, ale szczegółów nie znam
http://hipp.pl/ma...konkurs-znajdz-znak/
może skorzystacie
0 0

#5538619 Napisano: 03.01.2013 08:52:57
leoniu napisał(a):

Bo ja wiem Katrin... Moja smarkała przez 3 tygodnie, bałam się, że alergia czy coś, a potem okazało się, że to zęby... Tak, to nie jest najlepszy wynalazek, te zęby... Pomijam fakt, że idę do dentysty w poniedziałek, bo mam wrażenie, że po ciąży coś mi się posypało i plomby wypadają... Wrrrr!

A wiesz zgadzałoby się, bo przed świętami wyszła jedna trójka i katar, a teraz aż trzy i znów katar. A ja mam dość, bo Mały źle śpi, płacze, bo MU nosek zatyka, w dzień też apetytu nie ma takiego jak wcześniej i muszę Mu wszystko mielić, bo inaczej nie zje. Już nawet ograniczam wyciąganie wydzieliny aspiratorem, bo tak mi walczy, że musiałby Go ze 3 osoby trzymać. Tyle dobrego, że kicha i co wypłynie to wycieram emotka
0 0

#5538622 Napisano: 03.01.2013 08:53:39
picola napisał(a):

dziewczyny, właśnie natknęłam się na konkurs, czasówka do jutra, trzeba coż zrobić o pełnej godzinie, ale szczegółów nie znam
http://hipp.pl/ma...konkurs-znajdz-znak/
może skorzystacie

O ja w czasówkach jestem do bani, nawet nie próbuję emotka ale dzięki za info emotka
0 0

agusia147

#5538634 Napisano: 03.01.2013 08:59:20
A ja odebrałam badania i pierwszy raz w życiu wyszły mi idealnie emotka Nawet morfo, z którą zawsze były problemy.
0 0

#5538638 Napisano: 03.01.2013 09:00:16
agusia147 napisał(a):

A ja odebrałam badania i pierwszy raz w życiu wyszły mi idealnie emotka Nawet morfo, z którą zawsze były problemy.

To super emotka Agusia który to już tydzień??
0 0

leoniu

#5538640 Napisano: 03.01.2013 09:01:22
Katrin, jeśli chodzi o brak apetytu, to niestety nie mogłam za bardzo stwierdzić różnicy, bo moja mała i tak nie je. Tzn., je tyle, żeby przeżyć. I ani grama więcej.
0 0

#5538650 Napisano: 03.01.2013 09:05:42
leoniu napisał(a):

Katrin, jeśli chodzi o brak apetytu, to niestety nie mogłam za bardzo stwierdzić różnicy, bo moja mała i tak nie je. Tzn., je tyle, żeby przeżyć. I ani grama więcej.

leoniu najwidoczniej tyle Jej wystarcza emotka Pewnie ciężko masz, ale pocieszę Cię, że ja kiedyś też byłam niejadkiem, za to teraz...nadrabiam.
Mój ma dobry apetyt tzn. tak mi się wydaje, ale dzisiaj się naprodukowałam nieźle by coś w ogóle mi zjadł i to było ciężko, pił mleko jedynie i soczek, a zjadł 3 łyżeczki jajecznicy i 2 biszkopty.
0 0

Gość: quaqua

#5538876 Napisano: 04.01.2013 07:24:14
Dianek trzymajcie się! My przechodziliśmy to samo 2 tygodnie temu. Najpierw córa po nocy obudziła się z kaszlem, po 2h temperatura 38 i rośnie. Przez pierwszy dzień drossetoux, ibum i paracetamol na zmianę na temperaturę, bo dochodziła do 39,5! Kolejny dzień tragedia, do lekarza - ostre zapalenie gardła i antybiotyk od razu. Twój Benio mały na szczęście to może się nie zbuntuje, u nas po każdym syropie zwrot, po czopkach kibelek. Horror. Chłodniejsze okłady powodowały straszliwy płacz. No rozłożyło ją totalnie, któregoś dnia z łóżka nawet nie wychodziła - 2 letnie dziecko! Schudła nam przez ponad tydzień 1,5kg. Na szczęście piła.
Oczywiście po dwóch dniach padło na mnie - od razu zapalenie oskrzeli, po kolejnych dwóch mąż. Córa już zdrowa, mąż dawno, a ja na tych malinkach i czosnkach cały czas chrycham i kicham emotka
Trzymajcie się, stosujcie okłady i dużo pić dawajcie!
0 0

#5538907 Napisano: 04.01.2013 08:20:03
quaqua, my z mężem jesteśmy chorzy od świąt, młody się trzymał (tylko katar miał), ale też poległ emotka
to gardło paskudne - dokładnie wiem co czuje, bo ja jeszcze na antybiotyku po swoim zapaleniu emotka koniec świata normalnie - wszyscy wymrzemy... emotka

ogólnie jest nieźle, w nocy nie było gorączki, teraz rano skoczyła 39,5 - już zbijam

ale młody je, pije dużo (zwłaszcza, że po antybiotyku co chwilę pielucha ufafluniona porządnie emotka )

no nic, walczymy dzielnie emotka
0 0

beniaminowa

#5538942 Napisano: 04.01.2013 08:56:03
dianek napisał(a):

quaqua, my z mężem jesteśmy chorzy od świąt, młody się trzymał (tylko katar miał), ale też poległ emotka
to gardło paskudne - dokładnie wiem co czuje, bo ja jeszcze na antybiotyku po swoim zapaleniu emotka koniec świata normalnie - wszyscy wymrzemy... emotka

ogólnie jest nieźle, w nocy nie było gorączki, teraz rano skoczyła 39,5 - już zbijam

ale młody je, pije dużo (zwłaszcza, że po antybiotyku co chwilę pielucha ufafluniona porządnie emotka )

no nic, walczymy dzielnie emotka

emotka Mój jak miał zapalenie gardła nie miał kataru, nie kaszlał - tylko gorączka, ale niestety bardzo wysoka. Na noc dostawał syrop i do rana był spokój, z jedzeniem też nie było większych problemów.

A tak w ogóle to młody jest dla mnie strasznym żarłokiem-chudziną emotka Jego menu wygląda tak: rano zaraz po przebudzeniu pierś, później kaszka, przed wyjściem na spacer jogurt, jak wrócimy to zupka z mięskiem i idzie spać, jak wstanie prawie cała gałka ziemniaków z połową mięska (kupuję to w słoiczku), jak jest jeszcze głodny to deserek i na noc kaszka - i to wszystko oczywiście popija wodą i soczkiem... A skubany schudł ostatnio emotka Ma troszkę ponad 11 miesięcy i waży niecałe 9 kg emotka I gdzie mu to żarcie idzie?!
0 0

#5538978 Napisano: 04.01.2013 09:25:14
beniaminowa - bo u nas 2w1, grypa + zapalenie gardła emotka młody chyba nadrabia chorowanie za te 9,5mies,w których nie chorował wcale

temp spadła, nawet się kazał wyjąć z łóżeczka i się teraz spokojnie bawi emotka

co do jedzenia - nasza sąsiadka ma prawie 13 miesięcy i waży 8,5kg
je dużo - nawet bardzo dużo
tylko że ona nie jest w stanie wysiedzieć 2min na tyłku - cały czas biega emotka

więc chyba nie macie się co martwić emotka
0 0

Gość: quaqua

#5538991 Napisano: 04.01.2013 09:30:46
beniaminowa napisał(a):

emotka Mój jak miał zapalenie gardła nie miał kataru, nie kaszlał - tylko gorączka, ale niestety bardzo wysoka. Na noc dostawał syrop i do rana był spokój, z jedzeniem też nie było większych problemów.

A tak w ogóle to młody jest dla mnie strasznym żarłokiem-chudziną emotka Jego menu wygląda tak: rano zaraz po przebudzeniu pierś, później kaszka, przed wyjściem na spacer jogurt, jak wrócimy to zupka z mięskiem i idzie spać, jak wstanie prawie cała gałka ziemniaków z połową mięska (kupuję to w słoiczku), jak jest jeszcze głodny to deserek i na noc kaszka - i to wszystko oczywiście popija wodą i soczkiem... A skubany schudł ostatnio emotka Ma troszkę ponad 11 miesięcy i waży niecałe 9 kg emotka I gdzie mu to żarcie idzie?!

No to faktycznie je ładnie. Moją córę dopiero nauczyli jeść w przedszkolu emotka Chodzi od grudnia (teraz ma 2 lata, 3 miesiące i 10,5 kg waży), ale odrabia. W końcu zaczęła mi jeść coś innego niż kaszki, mleko, zupa pomidorowa i łaskawie 1x - 2x w tygodniu kawałek pulpeta, albo kotleta indyczego. Dodam, że nieważne kto potrawę przygotował. Toto po prostu nie chciało nic jeść. A teraz wczoraj wciągnęła na obiad 1 ziemniaka, pół ogórka kiszonego i duży filet morszczuka! No szok po prostu. Chyba wybiorę się do kucharek w przedszkolu z jakimś podziękowaniem, bo zmiana jest niesamowita!

dianek to jak je i pije to jakoś to będzie. Musi przecież mieć siły, żeby wyzdrowieć emotka
0 0

beniaminowa

#5539052 Napisano: 04.01.2013 10:07:08
dianek napisał(a):

beniaminowa - bo u nas 2w1, grypa + zapalenie gardła emotka młody chyba nadrabia chorowanie za te 9,5mies,w których nie chorował wcale

temp spadła, nawet się kazał wyjąć z łóżeczka i się teraz spokojnie bawi emotka

co do jedzenia - nasza sąsiadka ma prawie 13 miesięcy i waży 8,5kg
je dużo - nawet bardzo dużo
tylko że ona nie jest w stanie wysiedzieć 2min na tyłku - cały czas biega emotka

więc chyba nie macie się co martwić emotka

Mój też nadrobił emotka Wcześniej nie chorował a ten wirus go porządnie wymęczył, nawet teraz mam wrażenie że nie do końca doszedł do siebie (smurczy mu w nosku a kataru nie ma emotka )
A co do jedzenia to on też chyba wszystko spala, teraz już nawet nie chodzi tylko biega emotka
Trochu się martwię jego wagą, robiłam już drugie badanie krwi i moczu w ciągu 1,5 miesiąca a w poniedziałek jadę do lekarza (z wynikami i do kontroli)... Jak już pisałam matka polka panikująca emotka

quaqua często to właśnie słyszę że w przedszkolu dzieci łapią jakiś mega apetyt emotka może w grupie siła emotka
0 0

Gość: rachel

#5539060 Napisano: 04.01.2013 10:10:51
dziewczyny tak was czytam i się przerażam. U nas po świętach cała rodzina chora my z mężem i małą sie niby trzymamy ale dzisiaj tez czuję że coś lokuje mi sie w płucach i bolą mnie plecy....qrde mam nadzieję że damy radę! Dominiśka jeszcze nam (odpukać ) nie chorowała i wolłabym żeby tak zostało
0 0

#5539102 Napisano: 04.01.2013 10:36:00
a ja się właśnie dowiedziałam, że ta grypa co ją wszyscy mieliśmy to podobno świńska grypa jest emotka

0 0