Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#5571664 Napisano: 01.02.2013 09:45:22
kalist,
1. tylko u dokebu takie kolejki po te paputki, że szkoda gadać - wszyscy je od niej chcą emotka

2. kali, sprawdźcie koniecznie dobrze zwrotnice czy nie popękały i czy nie odbiło na kierownicę i tam na łączeniu drążka czy wszystko ok
koło nas jest wybitnie dziurawa ulica - już dobrze wiemy co sprawdzać po wpadce w dziurę...

w zeszłym roku w ciągu 30 min 5 aut straciło koła
któryś z kierowców zadzwonił po policję wkurzony, żeby przyjechali zobaczyć co się dzieje
no i policja stanęła na poboczu razem z nimi - również bez koła
w tym roku przed zimą już profilaktyczniepostawili ograniczenie do 40 i ostrzeżenie przed dziurami... ale jakoś dziury sobie z tego nic nie robią i wyłażą dalej emotka
0 0

kalisto1986

#5571670 Napisano: 01.02.2013 09:50:54
Wiem, będziemy sprawdzać.
Ja też dzwoniłam na policję, przysłali zarząd dróg, bo nie wyrabiali ze zgłoszeniami, zaraz po nas 4 auta też uszkodzone ...
Całe szczęście nie zdążyliśmy rozpędzić się, bo jakby nas odbiło na przeciwległy pas, to nie byłoby ciekawie.
Jutro chyba podjedziemy do warsztatu, bo był taki huk, że to raczej nie tylko alufelga uszkodzona ... ehh szkoda gadać
0 0

Gość: size

#5571711 Napisano: 01.02.2013 10:33:10
kalisto1986 napisał(a):

Size jak będziesz prała kombinezon to uważaj, nam kurtka ze smyka po pierwszym praniu zafarbowała tj zielone elementy puściły na białe - tragedia

Dzięki emotka Spodnie mamy fioletowe, kurtkę z białymi elementami - wypiorę osobno w 30 stopniach. Mam nadzieję, że wystarczy i nic się nie stanie.

benasia napisał(a):

A z tescowego F&F też ubranka są świetne emotka

Akurat z F$F parę bluzeczek straciło fason u nas - bawełna porozciągała się - dla mnie reserved ma to samo - mówię o cienkich bluzeczkach bawełnianych. Zajefajne były legginsy jeansowe - ludzie pytali nas co to za cudo emotka Teraz nie widziałam, ale w cubusiu były fajne, z kieszonkami, ok. 24 za sztukę - ale w dwupakach.

Ja nie miałam darowanej wyprawki - siostrzeńcy są za starzy i większość nie nadawała się. Wszystko mieliśmy nowe - i z ewa klucze i jeszcze jedna firma, droższa, ale nie pamiętam nazwy - w sklepach chicco sprzedawana. Musiałabym się dobrać do worków, w notatkach mam same numery aukcji emotka Obydwie super. Plus te parę - 4 sztuki może
z C&A. Ale od takiej małpy, ze nie chcieliśmy używać emotka

Nie mam od kogo brać ciuchów i dopiero teraz widzę jaka to kupa. Tyle jest potrzebnych, tutaj mam zero znajomych, z all boję... A kasa na spodnie dla 3 i pół latki to 70-90 zł w średnim sklepie w galerii - szlag mnie trafia jak o centrum handlowym mówi się galeria .

Teraz widzę ile dziecko ma możliwości, co znaczy kałuża, błoto itp. I dla takich paskud nie mam nic na podwórko.

Kalisto

Strasznie współczuję autka.

Mój z kolei juto jedzie zobaczyć dla mnie polo, aż się boję. Pewnie już długo z Wami nie porozmawiam.
0 0

kalisto1986

#5571723 Napisano: 01.02.2013 10:46:34
size teoretycznie muszą wypłacić odszkodowanie, ale i tak jestem wściekła, zwłaszcza,że my nie mamy zwykłych opon i felg, więc nie wiem czy nie będzie wojna,żeby za 2 płacili.

Ja nigdy nie zawiodłam się na ciuszkach next, cheeroke i h&m, reszte też kupujemy typu reserved, f&f itp dobra jakość, ale zdarzają się wyjątki.
Z bodziaków dla synka kochałam coccodrillo
0 0

benasia

#5571731 Napisano: 01.02.2013 11:05:16
tzn może źle mnie zrozumiałaś size bo ja też nie miałam darowanej wyprawki - właściwie wszystko musieliśmy sami kupić (dobrze że teście na wózek dali pieniązki a jako że potrafiliśmy dobrze zagospodarować to i na łózeczko starczyło). Reszte sami kupowalismy - wszystkie ubranka kupowałam albo nowe albo od kogos z pierwszej ręki bo tak było taniej i zawsze byly idealne, kilka ciuszków zdarzylo się ze z lumpa ale naprawde fajne (i to nie bielizna bo body zawsze nowe).
A mówiłam że w sensie wytrzymały te ubranka dla maleństwa bo co nakupowałam nowe - bardzo dużo ubranek dla maleństwa - to były dobre gatunkowo i gdy dałam je dla siostry synka to jak wróciły teraz to napewno bedą jeszcze dla mojego kiedys drugiego dziecka emotka
0 0

#5571742 Napisano: 01.02.2013 11:26:57
benasia napisał(a):

tzn może źle mnie zrozumiałaś size bo ja też nie miałam darowanej wyprawki - właściwie wszystko musieliśmy sami kupić (dobrze że teście na wózek dali pieniązki a jako że potrafiliśmy dobrze zagospodarować to i na łózeczko starczyło). Reszte sami kupowalismy - wszystkie ubranka kupowałam albo nowe albo od kogos z pierwszej ręki bo tak było taniej i zawsze byly idealne, kilka ciuszków zdarzylo się ze z lumpa ale naprawde fajne (i to nie bielizna bo body zawsze nowe).
A mówiłam że w sensie wytrzymały te ubranka dla maleństwa bo co nakupowałam nowe - bardzo dużo ubranek dla maleństwa - to były dobre gatunkowo i gdy dałam je dla siostry synka to jak wróciły teraz to napewno bedą jeszcze dla mojego kiedys drugiego dziecka emotka

Kochana, nie wiem co napisałam, ze tak mnie zrozumiałaś. Akurat wydaje mi się, że robimy podobnie emotka
Ja pisałam benasiu kochana tylko swoje żale, ze nie mam ciuchów po dzieciach siostry emotka
Bo cholerka, urosły emotka

Nic więcej emotka
Żadnej, absolutnie żadnej żaluzji emotka
W życiu emotka
0 0

#5571745 Napisano: 01.02.2013 11:33:57
kalisto1986 napisał(a):

size teoretycznie muszą wypłacić odszkodowanie, ale i tak jestem wściekła, zwłaszcza,że my nie mamy zwykłych opon i felg, więc nie wiem czy nie będzie wojna,żeby za 2 płacili.

Ale macie ac? My też mamy dokupione alu do auta, większe niż te dedykowane, ale ubezpieczalnia nie robiła problemu --> dziura w jezdni + autobus wtedy z boku szturchnął... U nas to robione jest na koszt zajezdni. Dziurę kiedyś przerabialiśmy, na nowych alufelgach, poszło bez problemu, ale z ac.
0 0

#5571749 Napisano: 01.02.2013 11:47:30
I tak a'propos ciuszków dla starszych - 92,98 itd. Jest sklep Takko Fashion, nie wiem czy znacie, ale w tfu... w galeriach są. Mamy parę rzeczy z serii odzieży dla dzieci Dopodopo. Kurtkę, dżinsy, bluzki, bluzy, bliźniaki - super jakość, fajne wzory i fajna cena. Spodnie są ekstra - wszystko w pasie regulowane na gumce i guzikach, z możliwością przedłużenia, spódniczki tak samo emotka , bluzki nie tracą fasonu, swetry nie mechacą się, nadruk z legginsów nie znika - jak w 5-10-15.

Bardzo polecam, można trafić na super okazje, a firma daje radę.
0 0

Gość: katrin22

#5571751 Napisano: 01.02.2013 11:52:57
Ja Wam powiem, że też zerkałam na te paputki z gumeczką (na fb jakiś sklep miał wyprzedaż), ale wahałam się, bo mój Kubuś w skarpetkach ze skórzaną podeszwą nie chodzi ładnie, bo stópka Mu się wygina i częściej zakładam buciki z twardą podeszwą, bo wtedy ładnie i stabilnie cśmiga, a skarpetki z ABSem to już porażka. Tylko problem w tym, że w butkach z twardą podeszwą nóżki Mu się pocą czasami.
0 0

#5571753 Napisano: 02.02.2013 12:03:54
katrin22 napisał(a):

Ja Wam powiem, że też zerkałam na te paputki z gumeczką (na fb jakiś sklep miał wyprzedaż), ale wahałam się, bo mój Kubuś w skarpetkach ze skórzaną podeszwą nie chodzi ładnie, bo stópka Mu się wygina i częściej zakładam buciki z twardą podeszwą, bo wtedy ładnie i stabilnie cśmiga, a skarpetki z ABSem to już porażka. Tylko problem w tym, że w butkach z twardą podeszwą nóżki Mu się pocą czasami.

Masz jak my. Weź kup wygodne i stabilne, potliwość ograniczaj ściąganiem, zmienianiem obuwia, skarpetek.

Stopka maluszka musi być stabilna,trzymać się pięty, olej skarpetko-buty (lub olej kujawski emotka ). Twój za niedługo będzie rozpędzony emotka I nie nadążysz emotka :):)
0 0

kalisto1986

#5571755 Napisano: 02.02.2013 12:15:14
size napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Ale macie ac? My też mamy dokupione alu do auta, większe niż te dedykowane, ale ubezpieczalnia nie robiła problemu --> dziura w jezdni + autobus wtedy z boku szturchnął... U nas to robione jest na koszt zajezdni. Dziurę kiedyś przerabialiśmy, na nowych alufelgach, poszło bez problemu, ale z ac.

Nie mamy ac, ale ubezpieczenie wypłaca zarządca drogi. Jest powiadomienie na policji, jako,że oni mieli mase zgłoszeń, to wysłali zarząd dróg - jest spisany protokół, plus zdjęcia i pomiary ( zdjęcia robiliśmy i my i zarząd dróg).
Ja tak łatwo bym im nie odpuściła emotka A,że ja zrobiłam dym, to skorzystały na tym kolejne osoby, które po nas rozwaliły auta, więc zarząd dróg miał co robić dzisiaj emotka
W poniedziałek mamy zgłosić się do zarządu po dokumenty, a później do ich ubezpieczalni.
My mamy dość,że alu, to jeszcze jakies sportowe. Dopiero skończyła się gwarancja na opony, więc mamy całą dokumentację i ceny. Z tego co się zdążyliśmy zorientować będą chyba musieli wymieniać nam na pewno 2 opony, nie wiem jak z alu . Jeszcze musimy sprawdzić jak z amortyzatorami, bo jak uszkodziło je, to na bank będzie wojna, bo na pewno nie zgodzimy się na wymiane na standardowe, tylko takie jakie są w tej chwili.

Tak jak pisałam, całe szczęście,że nie zdążyliśmy się rozpędzić, bo to jest akurat droga gdzie jedzie się szybciej.
0 0

Gość: katrin22

#5571757 Napisano: 02.02.2013 12:26:41
size napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Masz jak my. Weź kup wygodne i stabilne, potliwość ograniczaj ściąganiem, zmienianiem obuwia, skarpetek.

Stopka maluszka musi być stabilna,trzymać się pięty, olej skarpetko-buty (lub olej kujawski emotka ). Twój za niedługo będzie rozpędzony emotka I nie nadążysz emotka :):)

Właśnie wietrzę jak np. jak śpi w dzień,na noc stopy zasypuję zasypką do pupy emotka bo zauważyłam jedno pęknięcie skórki między paluszkami, zapewne z potu i się wystraszyłam, że to z mojej winy, bo zakładam Mu pełne buciki i zaczęłam zakładać sandałki i fajnie się stopy wietrzyły, ale co z tego, jak Mały odkrył, że fajnie się rzepy odpina emotka i teraz tak na przemian zakładam papcie z twardą podeszwą i sandałki.

A rozpędza się już jak szalony emotka próbując podskakiwać, a kończy się to zazwyczaj upadkiem. W ogóle jak ktoś przyjdzie w gości, to Kuba się tak popisuje, biega, kręci się, nie można Go zatrzymać, a jak jest ze mną czy z mężem, to spokojny jest gagatek jeden.
0 0

bridget

#5571829 Napisano: 02.02.2013 10:09:52
odnosnie kombinezonow lubie z Coccodrillo, stamtaz tez boddziaki i rajstopki, najgorsze rajstopy to z re kidsa, w odpowiednim rozmiarze zawsze za małe i spadajace z pupy- kiepskie gumki, wczoraj kupiłam 2 bluzy w smyku z wyprzedazy całkiem oki, choc roznie z nimi bywa, no i miewaja ceny z kosmosu poza wyprzedaza, lubie kappahal i dresy na gumce stamtad:)oraz ichnia bielizne w H&M najczesciej czapki kupuje bo maja ładny wybor:)
0 0

agusia147

#5571830 Napisano: 02.02.2013 10:16:22
benasia napisał(a):

A takie typowo bielizna i dla maluszka od urodzenia ciuszki kupuje/kupowałam często w miejscowym sklepie dzieciecym zazwyczaj firmy Graaf lub Ewa Klucze i jeszcze jednej firmy ale nie pamietam nazwy - i chwalę sobie bo teraz po Mikołajku siostrzeniec nosił i jak wróciły to jeszcze bedzie na kiedyś dla brata lub siostry Mikcia bo są w bardzo dobrym stanie i nic sie z nimi nie dzieje. emotka

O tak, Ewa Klucze są świetne, jakość super, bawełna konkretna taka grubsza, nadruki się trzymają. Tak samo ciuszki F&F czy Cherokee. Reszta firm już ma z tym różnie.
0 0

bridget

#5571924 Napisano: 02.02.2013 12:21:47
aha własnei robie porzadki w szafie Wikiego, sporo ubran z metkami pizamek TCM, cherokee i rekids:) jezeli ktos zainteresowany mam sporo bodziakow spiochow z metkami i bez kurtek nowych wiosennych , ogolnie za duzo tego mamy , ale to moje zboczenie sobie nie kupie, a szafy małego tona w ciuchach, jak ktos chce sie powymieniac bardzo chetnie:)
0 0

Gość: dianek

#5572153 Napisano: 02.02.2013 04:18:05
kasiu, przejdź się z kubą z tymi nóżkami się wyginającymi do lekarza, niech sprawdzi
bo tak się zaczynają wady, teraz jakby co to będzie łatwo korygować odpowiednim obuwiem, później będzie gorzej

btw
poszliśmy do ikei na obiad
wróciliśmy z 3-osobową sofą skórzaną emotka niecierpię sprzedaży okazyjnej... moja wymarzona sofa za 1/3 normalnej ceny...

teraz mnie czeka 3 dni ostrej pracy żeby na nią zarobić...
0 0

Gość: emilka1705

#5572155 Napisano: 02.02.2013 04:22:09
z ciekawości Dianek ile daliście emotka bo muszę wymienić narożnik w salonie. Nawet nie wyobrażacie sobie co sie z nim zrobiło po 3 latach ps. nie polecam nikomu ekoskóry. Jak już lepiej dopłacić i kupić prawdziwą.
0 0

agusia147

#5572158 Napisano: 02.02.2013 04:24:07
dianek napisał(a):

kasiu, przejdź się z kubą z tymi nóżkami się wyginającymi do lekarza, niech sprawdzi
bo tak się zaczynają wady, teraz jakby co to będzie łatwo korygować odpowiednim obuwiem, później będzie gorzej

btw
poszliśmy do ikei na obiad
wróciliśmy z 3-osobową sofą skórzaną emotka niecierpię sprzedaży okazyjnej... moja wymarzona sofa za 1/3 normalnej ceny...

teraz mnie czeka 3 dni ostrej pracy żeby na nią zarobić...

My kupiliśmy kiedyś w ikei narożnik - kolor beżowy... Synek tak go zaświnił, że nie bardzo wiem jak to uprać.
0 0

Gość: emilka1705

#5572160 Napisano: 02.02.2013 04:26:50
Aga spróbuj takie cos do czyszczenia siedzeń w aucie:) na łózko mojej Emi podziałało. W przeciwienstwie do pianki z vanisha
0 0

agusia147

#5572165 Napisano: 02.02.2013 04:31:00
emilka1705 napisał(a):

Aga spróbuj takie cos do czyszczenia siedzeń w aucie:) na łózko mojej Emi podziałało. W przeciwienstwie do pianki z vanisha

A wiesz może jak się to nazywało i jakiej firmy? Bo dosłownie na narożniku jest wszystko: mleko, jabłka, serki, czekolada, kaszka, kisiel, budyń...
0 0