Konkursowiczki w ciąży

Gość: agasiam

#5583927 Napisano: 13.02.2013 22:15:50
dianek w kaszlu nie poradze a co powiedział pediatra? kiedyś pytałam jak mały miał katar co podać gdyby spływało to powiedział że syrop prawoślazowy.
co do pediatry ja nie mam podstaw do narzekania ale u znajomej to totalna porażka. tylko rodzinny który nie jest pediatrą. Ale obawiam się że to już nie kwestia umiejętności czy doświadczenia tylko zwykłe uprzedenie. Z tego co koleżanka mówi to Polaków zwyczajnie spławiają.
a i jeszcze się pochwale bo mężowi to raczej nie będę. dziś dostałam walentynkę była w drzwiach. I teraz się zastanawiam czy to pomyłka czy mam tajemniczego wielbiciela.
0 0

Gość: size

#5583952 Napisano: 13.02.2013 22:26:58
agasiam napisał(a):

a i jeszcze się pochwale bo mężowi to raczej nie będę. dziś dostałam walentynkę była w drzwiach. I teraz się zastanawiam czy to pomyłka czy mam tajemniczego wielbiciela.

Może to od męża właśnie? emotka
I zaniepokoi się jak nie powiesz? emotka
0 0

Gość: katrin22

#5583960 Napisano: 13.02.2013 22:31:40
agasiam a może to walentynka od męża emotka
0 0

dolly

#5583975 Napisano: 13.02.2013 22:43:19
ja bym inhalowała sodą nie solą. Prawoślazowy dobry, tylko nie wiem od którego roku można podawać...
0 0

#5583982 Napisano: 13.02.2013 22:51:59
właśnie nam pediatra mówiła że bezpieczny ale miałam podać jedną łyżeczkę do 17.( brałam też w ciąży).
raczej pomyłka, od tygodnia mam nowe sąsiadki studentki. Pewnie jakiś zakochany student dośc że się pośpieszył to pomylił drzwi. mąż w Pradze od dwóch dni jedynie syn ale się nie przyznaje emotka
0 0

#5584017 Napisano: 13.02.2013 23:21:39
agasiam napisał(a):

właśnie nam pediatra mówiła że bezpieczny ale miałam podać jedną łyżeczkę do 17.( brałam też w ciąży).
raczej pomyłka, od tygodnia mam nowe sąsiadki studentki. Pewnie jakiś zakochany student dośc że się pośpieszył to pomylił drzwi. mąż w Pradze od dwóch dni jedynie syn ale się nie przyznaje emotka

A tam zaraz pomyłka! Pewnie cichy wielbiciel emotka
0 0

Gość: dianek

#5584220 Napisano: 14.02.2013 10:00:28
agasiam, nie byliśmy w przychodni, jutro się wybieramy jak nie będzie lepiej(póki nie ma gorączki i nie kaszle bardzo to ja przychodnie omijam, dostaniemy syrop, a przy okazji przyniesiemy inne syfy emotka )

dolly, z sodą dobry pomysł, dzięki

0 0

#5584358 Napisano: 14.02.2013 11:29:01
my też jak bylismy z katarem to pani doktor kazała szybko uciekać bo załapie coś poważniejszego. Ale jedyną osobę którą mijam to pacjent przed nami.
no i się wyjaśniła sprawa walentynki:( dziś rano przyszły kwiaty ale nie do mnie emotka (((((. miałam racje to do sąsiadki. Jej facet wyjechał za granicę a ona zamieszkałą z koleżaną. Miał niedokładny adres a chciał zrobić niespodziankę.
A mój mąż zadzwonił dziś i mówi:" życzę Ci wszystkiego najlepszego z okazji tego święta amerykańskiego" Romantycznie prawda:)
0 0

#5584532 Napisano: 14.02.2013 13:24:02
agasiam napisał(a):

my też jak bylismy z katarem to pani doktor kazała szybko uciekać bo załapie coś poważniejszego. Ale jedyną osobę którą mijam to pacjent przed nami.
no i się wyjaśniła sprawa walentynki:( dziś rano przyszły kwiaty ale nie do mnie emotka (((((. miałam racje to do sąsiadki. Jej facet wyjechał za granicę a ona zamieszkałą z koleżaną. Miał niedokładny adres a chciał zrobić niespodziankę.
A mój mąż zadzwonił dziś i mówi:" życzę Ci wszystkiego najlepszego z okazji tego święta amerykańskiego" Romantycznie prawda:)

hehe, romantyk, że hoho:) mój nie jest romantykiem, niestety.
0 0

Gość: malnad

#5584548 Napisano: 14.02.2013 13:36:34
Drogie przyszłe mamy. Zostałam szczęśliwą posiadaczką bonu 100 zł na odzież do karmienia ze sklepu... http://www.ziabaq...do_karmienia_piersia

Chętnie odstąpię ten bon za coś dla dziewczynki w wieku 2 lat:) Proszę o propozycje na priw.
0 0

agusia147

#5584843 Napisano: 14.02.2013 17:49:02
katrin22 napisał(a):

agasiam napisał(a):

Mój niby też nie, ale potrafi się zachować emotka , np. dzisiaj zabrał mnie na obiad do Sphinxa emotka
0 0

#5585111 Napisano: 14.02.2013 21:22:11
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agasiam napisał(a):

Mój niby też nie, ale potrafi się zachować emotka , np. dzisiaj zabrał mnie na obiad do Sphinxa emotka

Ale masz fajnie, swojemu to ja obiad gotowałam emotka
0 0

Gość: dianek

#5585114 Napisano: 14.02.2013 21:25:46
noo
ja jestem w szoku
my walentynek nie obchodzimy, bo uznajemy raczej słowiańskie święto miłości

natomiast męża coś wzięło...
właśnie dostałam mega kolacje - kanapki z szynką wyciętą w serduszka, sałatą, pomidorkiem , oliwkami... ^^

aż strach się bać, co on będzie chciał w zamian emotka
0 0

bridget

#5585116 Napisano: 14.02.2013 21:30:01
dziewczyny z doskoku mam pytanie odebrałam swoje pierwsze wyniki oczywiscie nie wszystkie w normach, a mianowicie glukoza na czczo jest do 99 ja mam 104? hemoglobinana jest od 12 ja juz mam 11, lekko podwyzszone leukocyty hematokryt 32 a norma od 37 , dziwne w 1 ciazy zaczeły mi sie psuc za polowa gdzies a to przeciez 2 miesiac zaledwie? dobrze sie odzywiam robie soki ze swiezych owoców, jem owoce, watrobki, szpinaki i buraki? <chlip>
0 0

Gość: size

#5585118 Napisano: 14.02.2013 21:35:10
katrin22 napisał(a):

Ja też gotowałam emotka

Kupiłam sobie (dla Miśka i Olci) też z tej okazji tulipany i jest mi z tym dobrze emotka

Choć święta nie obchodzimy raczej emotka

Dziecko kracze nam przyszłość - śpiewa piosenkę Zakopower'a
--> Pójdę boso...
0 0

#5585127 Napisano: 14.02.2013 21:41:08
bridget napisał(a):

dziewczyny z doskoku mam pytanie odebrałam swoje pierwsze wyniki oczywiscie nie wszystkie w normach, a mianowicie glukoza na czczo jest do 99 ja mam 104? hemoglobinana jest od 12 ja juz mam 11, lekko podwyzszone leukocyty hematokryt 32 a norma od 37 , dziwne w 1 ciazy zaczeły mi sie psuc za polowa gdzies a to przeciez 2 miesiac zaledwie? dobrze sie odzywiam robie soki ze swiezych owoców, jem owoce, watrobki, szpinaki i buraki? <chlip>

glukoza da ciężarnych chyba jest do 120, więc spoko, pamiętam, bo sama rozpaczałam, że mam cukrzycę ciążową, ale potem lekarz mnie uspokoił. Ja wyniki miałam zawsze w normie, jedynie podwyższone leukocyty( co ponoć w ciąży jest normalne). Nie martw się na zapas. Kup sobie dodatkowo witaminki dla ciężarnych, chyba, że już masz i zobaczysz co na to lekarz, pewnie nic poważnego emotka
0 0

#5585128 Napisano: 14.02.2013 21:42:36
size napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Ja też gotowałam emotka

Kupiłam sobie (dla Miśka i Olci) też z tej okazji tulipany i jest mi z tym dobrze emotka

Choć święta nie obchodzimy raczej emotka

Dziecko kracze nam przyszłość - śpiewa piosenkę Zakopower'a
--> Pójdę boso...

A moje bobo zwiastuje za to kłopoty, pół dnia krzyzcał OJOJ emotka
0 0

bridget

#5585131 Napisano: 14.02.2013 21:43:33
biore fembion natal 1 wiec te wyniki sa troche dla mnie zaskoczeniem
0 0

#5585143 Napisano: 14.02.2013 21:50:41
bridget napisał(a):

biore fembion natal 1 wiec te wyniki sa troche dla mnie zaskoczeniem

Też brałam Femibion. Nie mart się na zapas, wyniki nie są złe. Pamiętaj, że dla ciężarnych normy są inne, a Ty pewnie masz standardową tabelę.
0 0

#5585214 Napisano: 14.02.2013 22:33:48
keiti wynikami nie martw się normy zawarte przy badaniu zazwyczaj nie uwzgledniają kobiet w ciąży dlatego takie różnice.co do glukozy to norma była chyba do 105 nadczo ale teraz obniżono do 100. Spokojnie to jeszcz nic nie oznacza. Ja była słodką mamą na diecie. Pewnie będziesz musiała powtórzyć badanie glukozy.
a zapomniałam wątróbkę bym sobie dawkowała w ciąży nie służy dziecku. dziś właśnie robiłam wyszła super. mniam
0 0