Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: grusia
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
myślę że faktycznie za miesiąc będzie już odpowiedni czas, jeszcze tylko zorientuję się ile dokładnie kosztuje 4d
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: cytrynkowa
muszę poszukac w częstochowie, bo u nas w mieście niestety nie ma
onlyrybka
Postów 1385
Data rejestracji 20.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Im mniej tym bezpieczniej.
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
4 d ma to tylko do siebie, ze widac rysy buzi dziecka i ogolnie bajer, ale dla diagnostyki wystarczy zwykle usg, bo tt super nowoczesne, wypasione itd. i tak nam wiecej nie powie
oczywiście tez uważam że nie ma co przesadzać, ale 3 razy to dla mnie stanowczo za mało, już byłam ok 5 razy a jestem w 5 miesiącu
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
po to robi sie 3 razy usg w okreslonych tyg. ciazy by wykryc ewentualne wady
onlyrybka
Postów 1385
Data rejestracji 20.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
usg nie robi się dla siebie tylko dla dziecka
3 x usg przy prawidłowo rozwijającej się ciąży wystarczy zupełnie
czuje sie o wiele bardzie komfortowo i bezpiecznie po kazdym usg - myslę ze to tez z korzyścia dla maluszka
jakbym miała tak przesadzać to bym do komputera nie usiadła, telewizji nie obejrzała i telefonu nie używała
Gość: katrin22
Ja myślę, że lekarze wiedzą co robią. Teraz USG jest o wiele bardziej bezpieczne dla dziecka niż kiedyś. Ja mam wizyty co 3 tygodnie i zawsze lekarz mierzy dziecko,sprawdza, czy
Gość: maro
No i co ?? nie wykryli, że dziecko nie ma jednej komory w sercu !!! ostatnie USG było w 6 miesiącu
Niestety tragicznie się to skończyło dla dziecka.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zgadzam się że usg skoro sam lekarz robi to wie, że nie jest ono niebezpieczne dla dziecka, poza tym on nie robi tego ze swojego widzimisie ani na moje życzenie -bo nie ma takiej opcji. Ja mam normalne usg w tej chwili raz w miesiącu i nie uważam żeby to było za często. Usg 4d chcę zrobić dla siebie - ponieważ mimo pewnych kosztów uważam i po konsultacji z kilkoma lekarzami tym bardziej mnnie to utwierdziło w przekonaniu -niesie ze sobą bardziej wiarygodny obraz dziecka -że się tak wyraże. Każdy robi jak chce - wiec jak ktoś nie chce to wcale nie musi żadnego wg mnie usg robić a ja będę robić tak jak mi lekarz mówi
Gość: karo108
Pomimo tego co pisze cytrynkowa - jestem w ciazy ale nie prosze lekarza o USG co miesiac,nie mam potrzeby ogladania malucha za kazdym razem - wystarczy ze serduszko bije.Cały bol polega własnie na tym ze USG moze przegapic i bardzo powazne wady.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o rany Merynosek masakra, juz sie nastawiasz, że bedziesz niedługo przytulać bobaska a tu nic
Katrin22
sorry, ale ja bym nie decydowała się na takie atrakcje jak popieram Go w niewykonywaniu CC na żadanie, tak nie rozumiem, czemu nie poleca znieczulenia. Ja wtedy widzę rodzącą wijącą się z bólu na łóżku albo mdlejącą, a Ten stoi i mówi nie dam znieczulenia nie dam. Są kobiety która maja niski próg bólu i nie wytrzymają, dzięki znieczuleniu mogą urodzić same a nie przez CC
I jak dzieci się rodzą w złym stanie to nie wiem jakie to znieczulenie robi, bo rzeczywiście jest jeszcze takie które ma działanie jak głupi jasiu - to chyba że o tym konkretnie mówił.
Co do USG to dla nas jest to podglądanie maluszka, a dla lekarza badanie, także przyjemne z pożytecznym. Ja w sumie miałam 6 razy usg 2 razy na poczatku ciązy, potem 12tydz 20tydz jakos 30chyba i 2 dni przed porodem.