Konkursowiczki w ciąży

Gość: grusia

#4477534 Napisano: 24.06.2011 06:39:07
Co do tej diagnostyki to chodziło mi o to że odbywac sie ona bedzie w 2D wiec to na tym skupi sie badanie. Ale warto wydac kase by choc chwilke zobaczyc malucha w trojwymiarze emotka
0 0

benasia

#4477548 Napisano: 24.06.2011 06:45:06
no właśnie dlatego że będzie widać prawdziwego dzidziusia dokładnie no i pewnie też płeć, a także że podobno lepsza jest diagnostyka czy wszystko w porzadku chce się zdecydować - u nas 3d kosztuje od 150zł - do 200zl, więc jeśli 4d nie było by takiej różnicy to lepiej mieć 4d gdzie mogę mieć filmik o ile maleństwo zechce, niż same zdj jak na 3d emotka
myślę że faktycznie za miesiąc będzie już odpowiedni czas, jeszcze tylko zorientuję się ile dokładnie kosztuje 4d emotka
0 0

#4477624 Napisano: 24.06.2011 07:11:34
Podzwon do kilku miejsc - u nas przebicia i o 100 zl byly - uwazam ze to sporo, a i terminy o dziwo dosyc odlegle w niektorych placówkach.
0 0

Gość: cytrynkowa

#4477650 Napisano: 24.06.2011 07:19:49
też bym poszła na takie 3d:)
muszę poszukac w częstochowie, bo u nas w mieście niestety nie ma emotka
0 0

#4477656 Napisano: 24.06.2011 07:21:37
Cytrynkowa a skąd jestes jesli wolno zapytac ?
0 0

#4477681 Napisano: 24.06.2011 07:31:29
z pogranicza łodzkiego a śląskiego, miejscowośc działoszyn
0 0

onlyrybka

#4477810 Napisano: 24.06.2011 08:16:31
Dziewczyny uważajcie z tym usg, dziecko sobie 'obejrzycie' po urodzeniu emotka

Im mniej tym bezpieczniej.
0 0

malutka456

#4477822 Napisano: 24.06.2011 08:20:57
benasia napisał(a):

no właśnie dlatego że będzie widać prawdziwego dzidziusia dokładnie no i pewnie też płeć, a także że podobno lepsza jest diagnostyka czy wszystko w porzadku chce się zdecydować - u nas 3d kosztuje od 150zł - do 200zl, więc jeśli 4d nie było by takiej różnicy to lepiej mieć 4d gdzie mogę mieć filmik o ile maleństwo zechce, niż same zdj jak na 3d emotka
myślę że faktycznie za miesiąc będzie już odpowiedni czas, jeszcze tylko zorientuję się ile dokładnie kosztuje 4d emotka

4 d ma to tylko do siebie, ze widac rysy buzi dziecka i ogolnie bajer, ale dla diagnostyki wystarczy zwykle usg, bo tt super nowoczesne, wypasione itd. i tak nam wiecej nie powie emotka ja pojde na usg 3 razy w czasie ciazy, bo do konca nie wiadomo jak usg wplywa na dziecko emotka niby jest bezpieczne, ale czym mniej tym lepiej emotka przynajmniej takie moje zdanie emotka
0 0

#4477838 Napisano: 24.06.2011 08:26:40
malutka456 jak bedziesz w ciązy to zobaczysz sama, jak bardzo będziesz chciała zrobić usg by przekonac sie ze z maluszkiem wszystko ok
oczywiście tez uważam że nie ma co przesadzać, ale 3 razy to dla mnie stanowczo za mało, już byłam ok 5 razy a jestem w 5 miesiącu
0 0

#4477844 Napisano: 24.06.2011 08:29:37
poza tym wiele chorób można leczyc już w łonie matki, a bez usg nie da rady ich zdjagnozowac
0 0

malutka456

#4477848 Napisano: 24.06.2011 08:31:33
cytrynkowa napisał(a):

poza tym wiele chorób można leczyc już w łonie matki, a bez usg nie da rady ich zdjagnozowac

po to robi sie 3 razy usg w okreslonych tyg. ciazy by wykryc ewentualne wady emotka mysle, ze obejdzie sie bez szalenstwa emotka ale za to prawdopodobnie bede naduzywac KTG emotka
0 0

onlyrybka

#4477857 Napisano: 24.06.2011 08:34:14
cytrynkowa napisał(a):

malutka456 jak bedziesz w ciązy to zobaczysz sama, jak bardzo będziesz chciała zrobić usg by przekonac sie ze z maluszkiem wszystko ok
oczywiście tez uważam że nie ma co przesadzać, ale 3 razy to dla mnie stanowczo za mało, już byłam ok 5 razy a jestem w 5 miesiącu

usg nie robi się dla siebie tylko dla dziecka emotka
3 x usg przy prawidłowo rozwijającej się ciąży wystarczy zupełnie
0 0

#4477888 Napisano: 24.06.2011 08:44:29
wy swoje a ja swoje emotka
czuje sie o wiele bardzie komfortowo i bezpiecznie po kazdym usg - myslę ze to tez z korzyścia dla maluszka emotka
jakbym miała tak przesadzać to bym do komputera nie usiadła, telewizji nie obejrzała i telefonu nie używała
0 0

Gość: katrin22

#4477941 Napisano: 24.06.2011 08:58:16
cytrynkowa napisał(a):

czuje sie o wiele bardzie komfortowo i bezpiecznie po kazdym usg - myslę ze to tez z korzyścia dla maluszka emotka
jakbym miała tak przesadzać to bym do komputera nie usiadła, telewizji nie obejrzała i telefonu nie używała

Ja myślę, że lekarze wiedzą co robią. Teraz USG jest o wiele bardziej bezpieczne dla dziecka niż kiedyś. Ja mam wizyty co 3 tygodnie i zawsze lekarz mierzy dziecko,sprawdza, czy emotka równo bije. emotka
0 0

Gość: maro

#4477953 Napisano: 24.06.2011 09:03:10
Nie zachwycajcie się tak tym USG, znajoma krwawiła z początku ciąży i miała sporo tych badań USG robionych na bardzo dobrych sprzętach ( jest tylko kilka takich w Polsce) przez najlepszych lekarzy z klinik (miasto wojewódzkie).
No i co ?? nie wykryli, że dziecko nie ma jednej komory w sercu !!! ostatnie USG było w 6 miesiącu emotka także tu już powinno wszystko widać na 100%

Niestety tragicznie się to skończyło dla dziecka.
0 0

benasia

#4478007 Napisano: 24.06.2011 09:21:55
katrin22 napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

Ja myślę, że lekarze wiedzą co robią. Teraz USG jest o wiele bardziej bezpieczne dla dziecka niż kiedyś. Ja mam wizyty co 3 tygodnie i zawsze lekarz mierzy dziecko,sprawdza, czy emotka równo bije. emotka

zgadzam się że usg skoro sam lekarz robi to wie, że nie jest ono niebezpieczne dla dziecka, poza tym on nie robi tego ze swojego widzimisie ani na moje życzenie -bo nie ma takiej opcji. Ja mam normalne usg w tej chwili raz w miesiącu i nie uważam żeby to było za często. Usg 4d chcę zrobić dla siebie - ponieważ mimo pewnych kosztów uważam i po konsultacji z kilkoma lekarzami tym bardziej mnnie to utwierdziło w przekonaniu -niesie ze sobą bardziej wiarygodny obraz dziecka -że się tak wyraże. Każdy robi jak chce - wiec jak ktoś nie chce to wcale nie musi żadnego wg mnie usg robić a ja będę robić tak jak mi lekarz mówi emotka
0 0

Gość: karo108

#4478017 Napisano: 24.06.2011 09:28:44
wg mnie lepiej miec jedno czy 2 usg wiecej niz o jedno za mało.. ja bedac w ciazy mialam co miesiac od wykrycia ciazy na przelomie 2 i 3 miesiaca. A ze, ciaza miala pewne problemy zdarzalo sie i 2 razy w ciagu miesiaca, dzieki temu bylam spokojniejsza, lepiej zdiagnozowana (chodzi o moj konkretny przypadek). emotka pozdrawiam
0 0

#4478200 Napisano: 25.06.2011 07:24:03
Dziewczyny kazdy robi jak uważa . Ja przesadzac nie bede z podgladaniem co wizyta - mnie wystarczy ze lakarz sprawdza tetno - wtedy wiem ze jest ok - na USG wiele wiecej nie zobaczy zwłaszcza jak robi 2D.Nie wiadomo jaki wplyw ma USG na dziecko, wiem tez ze nawet badanie robione co miesiac nie daje ZADNEJ gwarancji.

Pomimo tego co pisze cytrynkowa - jestem w ciazy ale nie prosze lekarza o USG co miesiac,nie mam potrzeby ogladania malucha za kazdym razem - wystarczy ze serduszko bije.Cały bol polega własnie na tym ze USG moze przegapic i bardzo powazne wady.
0 0

benasia

#4478979 Napisano: 25.06.2011 11:48:35
Ok usg może przegapić wady ale bez usg nie można ich wykryć w ciazy zanim się dziecko urodzi...
0 0

dolly

#4479192 Napisano: 25.06.2011 12:56:59
katrin22 napisał(a):

dolly napisał(a):

Dobrze, że madziarka19 juz tego nie przeczyta przed rannym wywoływaniem , bo chyba by urodziła przed komputerem, tak ją pocieszyłyście
Merynosek, ale to miałaś 6 prób oksytocynowych chyba , a nie 6 wywoływań?

Na pewno już trzyma swoja dzidzię, albo w niedługim czasie będzie trzymała. Ona pewnie w głowie miała dużo scenariuszy emotka jak każda ciężarna zresztą.
Ja miałam wizytę w środę, z dzidzią Ok, figluje sobie i serduszko równo bije. Pytałam się o CC, ale lekarz mi odradził, i powiedział zresztą, że on na żądanie tego nie robi, znieczulenie też nie polecił emotka bo się dzieci w złym stanie rodzą, a rodząca nie chce współpracować. jedynym plusem jest to, że odbiera on porody heh, bo jest położnikiem też, więc chyba go sobie zamówię emotka

o rany Merynosek masakra, juz sie nastawiasz, że bedziesz niedługo przytulać bobaska a tu nic emotka
Katrin22
sorry, ale ja bym nie decydowała się na takie atrakcje jak popieram Go w niewykonywaniu CC na żadanie, tak nie rozumiem, czemu nie poleca znieczulenia. Ja wtedy widzę rodzącą wijącą się z bólu na łóżku albo mdlejącą, a Ten stoi i mówi nie dam znieczulenia nie dam. Są kobiety która maja niski próg bólu i nie wytrzymają, dzięki znieczuleniu mogą urodzić same a nie przez CC
I jak dzieci się rodzą w złym stanie to nie wiem jakie to znieczulenie robi, bo rzeczywiście jest jeszcze takie które ma działanie jak głupi jasiu - to chyba że o tym konkretnie mówił.

Co do USG to dla nas jest to podglądanie maluszka, a dla lekarza badanie, także przyjemne z pożytecznym. Ja w sumie miałam 6 razy usg 2 razy na poczatku ciązy, potem 12tydz 20tydz jakos 30chyba i 2 dni przed porodem.
0 0