Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5618269 Napisano: 21.03.2013 16:04:09
A do nas przyszły paputki brązowe z lwem - i powiem wam że są śliczne i świetne jakościowo emotka
Jestem zachwycona a Mikołajowi uśmiech nie schodzi z twarzy i wszystkim pokazuje jakie ma piękne paputki na nózkach emotka
Troszkę sa większe tak że stópka widzę poszła do przodu i ten zapas 1cm jest z tyłu -ale chyba tak ma być emotka
Jeśli zdadzą się dobrze to kolejne juz tylko takie będziemy kupować emotka
0 0

benasia

#5618274 Napisano: 21.03.2013 16:07:58
bubulina nie wiem co ci poradzić napewno wapno mozesz dac a co wiecej nie wiem bo moj jest mały smyk... Ale skoro swędzi to moze lepiej do dr się udac to zapisze jakąs maść?

U nas natomiast na policzkach było takie czerwone -mozna by pomyslec ze z zimna ale nie bo przed wyjsciem smaruje go kremem, odstawiłam jogurty całkiem i zamiast kąpać w J&J i smarować go po kąpieli z tej serii kremem zaczełam go kapac w Balneum - i tak robiłam kilka dni i znów idealna skóra, wczoraj wieczorem dalam jogurt na spróbowanie i znów mial takie zaczerwienione dziś... emotka

Nie wiem czy to w ogole od jogurtow czy od tego akurat bo jadł truskawkową Fantazję... emotka
0 0

Gość: prodiament

#5618318 Napisano: 21.03.2013 16:50:25
Dziewczyny, od dzisiaj mam więcej wolnego czasu, bo to już 32 tc i ginekolog dał mi w końcu L4 - już nie mogłam wysiedzieć po 8 h dziennie pracując przy komputerze - aż mi nogi drętwiały, a brzuch twardniał na głaz emotka

Z uwagi na ten czas wolny, możliwe, że będę Was teraz zamęczać pytaniami, bo to mój pierwszy dzidziuś, a już 33 latka na karku - mam nadzieję, że jesteście bardzo cierpliwe i odpowiadacie nawet na głupie pytania związane z ciążą i fasolką emotka
0 0

benasia

#5618335 Napisano: 21.03.2013 17:16:13
prodiament pytaj nas śmiało - w końcu my też miałyśmy swoje pierwsze dzieci i tez zadawałysmy mnostwo pytan emotka
Szybko ten czas zleciał emotka

Bubulina a odnośnie córeczki to słyszałam przed chwilą w telewizji że bardzo dużo osób choruje teraz na różyczkę i objawem tez jest wysypka... Ale ja się nie znam - moze mała ma akurat na coś uczulenie?
0 0

#5618347 Napisano: 21.03.2013 17:35:25
@benasia - dzięki za zrozumienie emotka

Na początek podpytam dziewczyn z Warszawy - jaki szpital polecacie? Nie czytałam jeszcze żadnych opinii i nie wiem, gdzie najlepiej się kierować, kiedy już się zacznie poród.
0 0

Gość: bubulina

#5618354 Napisano: 21.03.2013 17:47:31
benasia- to chyba nie różyczka,bo przy różyczce wysypka jest w kolorze różowym,a u mojej Oliwki wysypka ma biały kolor.

Byłam w aptece i kupiłam wapno i krem do skóry alergicznej i atopowej LINOEPAROL - taki polecił mi farmaceuta. Mam nadzieje,że po tym jej przejdzie.

A tak apropos różyczki to ja niezbyt miło ją wspominam,bo zachorowałam przed komunią,ale na szczęście zdążyłam wyzdrowieć i poszłam do Pierwszej Komunii.
0 0

Gość: katrin22

#5618360 Napisano: 21.03.2013 17:59:19
prodiament Pytaj, pytaj, po to jest to forum emotka
Jak się czujesz??

bubulina
pewnie uczulenie na coś, przypomnij co córa jadła z nowości. Wiem, że jest duża emotka ale alergia przyjść w każdej chwili, a może to uczulenie od proszku, kosmetyków do ciała.
0 0

kalisto1986

#5618371 Napisano: 21.03.2013 18:20:02
prodiament pytaj, pytaj
co do szpitala, ja nie z Warszawa, ale ... dużo czytałam świetnych opinii o domu narodzin świętej Zofii, poszukaj w necie, bo na bank trzeba spełnić jakieś warunki ( min dobre wyniki, jakieś spotkanie itp), ale podobno cud, miód począwszy od przygaszonego światła, muzyki, skończywszy na świetnej opiece emotka

bubulina mój młody teraz przechodzi wysypkę, dostaliśmy syrop na swędzenie, itp odstawiliśmy/ ograniczyliśmy chwilowo nabiał i czekamy na wizyte u alergologa
0 0

Gość: dianek

#5618381 Napisano: 21.03.2013 18:40:21
kalisto, wiesz, jak cos to ja skupuje ciuchy dziecięce emotka
0 0

monika1985monik

#5618413 Napisano: 21.03.2013 19:03:18
prodiament pytaj śmiało chętnie pomożemy jak oczywiście będziemy potrafiły emotka
0 0

kalisto1986

#5618417 Napisano: 21.03.2013 19:05:27
dianek napisał(a):

kalisto, wiesz, jak cos to ja skupuje ciuchy dziecięce emotka

a no widzisz, już obiecałam kuzynce, więc jej zawioze, a miałam na prawdę teraz fajne, bo 99 % firmówki, ale nie chciało mi się robić zdjęć.
To co miałam fotki, to wystawiałam na allegro, coś tam się sprzedało. A dziewczęcych wczoraj wyszło ode mnie chyba 3 albo 4 wielkie wory emotka
0 0

Gość: bubulina

#5618422 Napisano: 21.03.2013 19:08:29
Córcia jadła kiwi,moze od tego to uczulenie?

Alanek(prawie roczek) już ładnie sam chodzi emotka jestem z niego taka dumna emotka
0 0

monika1985monik

#5618442 Napisano: 21.03.2013 19:35:08
bubulina brawa dla synka emotka mój próbuje ale za ciężki jest i jeszcze za bardzo mu to nie idzie emotka jedynie w łóżeczku prawie biega emotka emotka emotka
0 0

agusia147

#5618499 Napisano: 21.03.2013 20:34:02
prodiament napisał(a):

@benasia - dzięki za zrozumienie emotka

Na początek podpytam dziewczyn z Warszawy - jaki szpital polecacie? Nie czytałam jeszcze żadnych opinii i nie wiem, gdzie najlepiej się kierować, kiedy już się zacznie poród.

Jak mieszkasz gdzieś w okolicach Bemowa to zapraszam, chętnie pogadam i pomogę w wyborze szpitala. Ja osobiście rodziłam w Zofii, i nie wyobrażam sobie rodzić gdzie indziej. Porodówka nowiutka, wanienki, muzyczka, woreczki, wanienki, piłki, drabinki, fotele porodowe miodne, jak w hotelu, brak tylko tv na ścianie emotka Muzyczka oczywiście też jest. Położne miłe i kochane, lekarze są super. Jedyna wada tego szpitala jest taka, że ma ogromne obłożenie i musisz się liczyć z tym, że trafisz na gorący okres i będziesz musiała leżeć na dostawce w korytarzu - podpisujesz na to zgodę przy przyjęciu, aa no i znieczulenie jest płatne 600zł, co na Inflanckiej na przykład jest za darmo.
0 0

Gość: kluseczka

#5618550 Napisano: 21.03.2013 21:40:12
kluseczka świetne te buffy
tylko to chyba dla większych a nie dla maluszkow

Są dwa rodzaje buffów - dla dzieci i dla dorosłych. My używamy je już dwa lata - wtedy chłopaki miały 4 i 7 lat emotka Ten dziecięcy nie jest za duży i dla młodszych dzieci też nada się bez problemu.

Przejrzałam teraz google i jak się okazuje buffy są nawet dla najmłodszych dzieci emotka disneyowskie emotka

http://sklepbuff....F_BABY-BUFF-145.html
0 0

benasia

#5618575 Napisano: 21.03.2013 22:32:58
świetne, może pomyśle nad tym i jak będą jakieś pieniażki odłożone na ten cel to się skusze - póki co fotelik rowerowy i kask musze kupić, i mam problem jaki to kas wybrać... emotka
0 0

Gość: dianek

#5618640 Napisano: 22.03.2013 08:14:54
o buffki dla maluchów emotka też nie wiedziałam, że są, dobre

tylko wzorki takie se... czemu nie ma czaszek?:P

Benasia, ważne żeby kask miał sporo otworów wentylacyjnych (żeby się w lecie nie ugotować), wygodny pasek pod brodę (to musicie przymierzać), przydatny jest daszek oraz wyjmowane gąbki wewnętrzne (fajne jeśli są 2 komplety w różnych rozmiarach, bo można lepiej dobrać kask do głowy)

np coś w tym stylu http://www.lazers...emid=145&lang=en

0 0

Gość: quaqua

#5618642 Napisano: 22.03.2013 08:22:57
prodiament napisał(a):

W 2010r. urodziłam córkę w szpitalu bielańskim i niestety po swoich przeżyciach nie mogę polecić, ale głównie dlatego, że trafiłam pechowo na kiepski zespół. Po 18h ładowania we mnie oxy skończyło się i tak cc. Jak się okazało w tym roku nie byłam fizycznie w stanie urodzić, bo mam nieprawidłowo zwężoną miednicę - co zmierzyli dokładnie na Karowej i umówili na planowe CC - pod tym względem Karową polecam. Od przyjęcia na Izbie do cięcia opieka miła i fachowa. Samo cięcie trochę jak z taśmy, no ale cóż. Potem opieka też ok.
Dużo dobrych opinii słyszałam o Inflanckiej.
A do którego szpitala masz w miarę blisko? Prowadzisz ciążę prywatnie, czy w jakiejś poradni przyszpitalnej?
0 0

benasia

#5618714 Napisano: 22.03.2013 10:16:58
dzięki dianek ale z 16 otworami to na żywo nie widziałam -chyba max 6 otwórów miały moze niektóre 8, i niektóre te disneya
http://allegro.pl...lon-i3063554751.html

takie jak w linku widziałam - ale one wszystkie są podobne bo od środka jest biały styropian, kilka otworów i na krzyż kilka gąbek takich tyci - niczym się nie różnią emotka
I na małego ciężko mi dokłądnie zmierzyć - bo pod brodą max musze ściaśnić i wtedy ten sznurek zwisał mu...
0 0

#5618716 Napisano: 22.03.2013 10:17:38
katrin22 napisał(a):

prodiament Pytaj, pytaj, po to jest to forum emotka
Jak się czujesz??

Nawet całkiem nieźle, jak na ten okres ciąży emotka Brzuch mi nie urósł jakoś strasznie, więc jeszcze mi nie przeszkadza i nie mam bólów kręgosłupa, bo nie przeciąża mnie za mocno emotka Martwię się tylko, że ta moja Kruszyna taka malutka, bo na ostatnim USG robionym w 31 tc wyszło tylko 1289 g emotka
0 0