Konkursowiczki w ciąży

Gość: grusia

#4496735 Napisano: 01.07.2011 12:39:45
Ja najczesciej jak siedze lub leże emotka Podczas chodzenia dziecko najczesciej usypia bo chód je uspokaja i usypia. Lekarz mowil ze duzo zalezy od umiejscowienia dziecka - moja mała lezy na tylniej scianie i kopie po pecherzu wiec ciezko przegapic emotka .Kilka dni temu kopła 2 razy tak mocno ze myslalam ze cos sie stało.

A dzis mezus wrocil z pracy z pozytywka dla małej emotka Oj coreczka tatusia sie szykuje emotka .Czas zaczac puszczanie pozytywki 2 razy dziennie emotka .Pamietam jak synkowi puszczalismy emotka Po urodzeniu zasypial przy tej muzyczce w minute emotka
0 0

Gość: katrin22

#4496753 Napisano: 01.07.2011 12:45:57
grusia napisał(a):

Ja najczesciej jak siedze lub leże emotka Podczas chodzenia dziecko najczesciej usypia bo chód je uspokaja i usypia. Lekarz mowil ze duzo zalezy od umiejscowienia dziecka - moja mała lezy na tylniej scianie i kopie po pecherzu wiec ciezko przegapic emotka .Kilka dni temu kopła 2 razy tak mocno ze myslalam ze cos sie stało.

A dzis mezus wrocil z pracy z pozytywka dla małej emotka Oj coreczka tatusia sie szykuje emotka .Czas zaczac puszczanie pozytywki 2 razy dziennie emotka .Pamietam jak synkowi puszczalismy emotka Po urodzeniu zasypial przy tej muzyczce w minute emotka

świetny pomysł z tą pozytywką:) Grusia u Ciebie który to tydzień jest ?
0 0

Gość: agasiam

#4496956 Napisano: 01.07.2011 01:42:48
chłopak -miałam badania genetyczne. Ale przyznam że pierwsze info pod koniec 11 tygodnia mnie zaskoczyło. Lekarz uprzedzał że może się mylić ale genetyka potwierdziła. Ja czekałam tylko na jedną wiadomość że zdrowe emotka
0 0

#4497640 Napisano: 01.07.2011 05:33:57
Przepraszam jeżeli powielam temat ale zastanawiam się nad witaminkami.Obecnie biorę Femibion Natal 2 ale strasznie drogi ok 60 zł na mc. Myślałam aby przejść na Femibion Natal Classic bo są tańsze i na 2 mc- skład zbliżony, tylko ten kwas DHA. Chciałabym go nadal brać ale nie mogę znaleźć osobno, bez witaminek.
0 0

Gość: emilka1705

#4497650 Napisano: 01.07.2011 05:37:59
agasiam napisał(a):

Przepraszam jeżeli powielam temat ale zastanawiam się nad witaminkami.Obecnie biorę Femibion Natal 2 ale strasznie drogi ok 60 zł na mc. Myślałam aby przejść na Femibion Natal Classic bo są tańsze i na 2 mc- skład zbliżony, tylko ten kwas DHA. Chciałabym go nadal brać ale nie mogę znaleźć osobno, bez witaminek.

a mi lekarz powiedział, ze nie trzeba brać witamin w ciązy (poza kwasem foliowym) w pożywieniu dostarczamy wszystko czego dziecko i my potrzebujemy.
0 0

#4497710 Napisano: 01.07.2011 06:01:01
emilka1705 napisał(a):

agasiam napisał(a):

a mi lekarz powiedział, ze nie trzeba brać witamin w ciązy (poza kwasem foliowym) w pożywieniu dostarczamy wszystko czego dziecko i my potrzebujemy.

Tak powinno być ale obecnie to różnie z tym bywa.Żywność jest teraz tak nienaturalna że profilaktycznie wspieram się witaminkami. Nie zaszkodzą a mogą uzupełnić niedobory.
0 0

#4497851 Napisano: 01.07.2011 06:35:24
katrin22 napisał(a):

świetny pomysł z tą pozytywką:) Grusia u Ciebie który to tydzień jest ?

U mnie leci 22 emotka Pozytywke stosowalismy juz przy synku - po urodzeniu chyab faktycznie poznawał ten dzwiek i bardzo szybko sie przy nim uspokajał.Maluszke ok 20 tyg juz słyszy dzwieki z zewnatrz wiec namowcie swoich partnerow do rozmowy z brzuszkiem emotka a i same do niego mowcie emotka .

A co do witamin to dostałam w spadku Vitaminer Prenatal z jodem i mi słuzą - nie mam poroblemow z pojsciem tam gdzie krol piechota chodzi emotka
0 0

dolly

#4498333 Napisano: 01.07.2011 09:19:33
grusia napisał(a):

Dolly to raczej nie kwestia pamietania. Sa to badania nieobowiazkowe a czesci mam po prostu na nie nie stac. Ja w pierwszej ciazy tez nie miałam robionych nic poza standard i teraz robic tez nie zamierzam. Nadal uważam że gdyby były takie wazne to zlecano by je standardowo a tak zabiera sie biedniejszym mamom szanse. Mam ten plus ze na WZW jestem szczepiona emotka a IgG i IgM to dla mojego lekarza standard i zleca to badanie.A tak sobie mysle - mozna zrobic szereg badań i nie mieć pewnosci - takie niestetey realia.

nieobowiązkowe, ale zalecane. NFZ ich nie refunduje i tyle, nie znaczy to, że nie są ważne.
Co masz na myśli pisząc- zabiera sie biedniejszym mamom szansę???
Piszesz, że IgG I IgM to dla Twojego lekarza standard- a to jest badanie płatne- czy moze coś sie zmieniło?

0 0

#4498579 Napisano: 02.07.2011 07:30:07
Przeciez wiadomo ze wszystko zalezy od umowy jaka podpisał lekarz z NFZ-em. To tak jak płatnosci za USG genetyczne - jedne z nas płacą, inne nie.I nie mówie ze nie sa wazne tamte badania ( ale widocznie nie sa konieczne ) - kazde badanie daje obraz sytuacji ale co maja zrobic mamy ktore nie maja pieniedzy by wykonac te badania dodatkowe ?Tylko nie pisz ze jak nie stac je na badania to i na dziecko tez nie powinny sie decydowac. NapisałasA badania niestety sa płatne, ale trzeba wydać te kikaset złotych, dla bezpieczeństwa dziecka i swojego - niczego nie trzeba ,czy mama ktorej nie stac na wydanie kilkuset zlotych ot tak jest przez to gorsza?Czy gorzej dba o dziecko ?Niesadze. Zyjemy w takim a nie innym panstwie, a zadne badanie niczego nam nie gwarantuje chocbysmy sie przebadaly od stop do głow.
0 0

dolly

#4499057 Napisano: 02.07.2011 10:26:27
grusia napisał(a):

Przeciez wiadomo ze wszystko zalezy od umowy jaka podpisał lekarz z NFZ-em. To tak jak płatnosci za USG genetyczne - jedne z nas płacą, inne nie.I nie mówie ze nie sa wazne tamte badania ( ale widocznie nie sa konieczne ) - kazde badanie daje obraz sytuacji ale co maja zrobic mamy ktore nie maja pieniedzy by wykonac te badania dodatkowe ?Tylko nie pisz ze jak nie stac je na badania to i na dziecko tez nie powinny sie decydowac. NapisałasA badania niestety sa płatne, ale trzeba wydać te kikaset złotych, dla bezpieczeństwa dziecka i swojego - niczego nie trzeba ,czy mama ktorej nie stac na wydanie kilkuset zlotych ot tak jest przez to gorsza?Czy gorzej dba o dziecko ?Niesadze. Zyjemy w takim a nie innym panstwie, a zadne badanie niczego nam nie gwarantuje chocbysmy sie przebadaly od stop do głow.

jak zwykle agresor włączony i brak odpowiedzi na moje pytanie.
Nie zachowuj się tak jakbyś wszystko wiedziała najlepiej.
A co do Twojego tekstu, czy biedniejsze mamy powinny czy nie, decydować na dziecko- to napiszę CI tylko, że brudne dzieci cygańskie mniej chorują od tych czystych więc sama sobie odpowiedz, co myślę na temat biedniejszych mam.
Jeżeli ktoś ma możliwość wykonać te badania to je wykonuje, jeżeli nie, to nie robi,ale nie wypisuj, że są nieważne.
I nie komentuj moich postów, jeżeli nie potrafisz odpisywać normalnie, bez szukania zaczepki.
0 0

Gość: cytrynkowa

#4499072 Napisano: 02.07.2011 10:31:45
Ehhh tak bym chciala żeby już był listopad,albo październik chociaż, jak jak przeżyje tę ciążę emotka emotka emotka emotka emotka Chyba predzej umre ze strachu i z niepokoju, i ze wszystkich wkręcanch sobie innych dolegliwości
0 0

Gość: katrin22

#4499088 Napisano: 02.07.2011 10:36:58
cytrynkowa napisał(a):

Ehhh tak bym chciala żeby już był listopad,albo październik chociaż, jak jak przeżyje tę ciążę emotka emotka emotka emotka emotka Chyba predzej umre ze strachu i z niepokoju, i ze wszystkich wkręcanch sobie innych dolegliwości

Dobrze piszesz, dajcie już listopad!!!!! też sobie wszystko wkręcam, wczoraj panikowałam, że dzidzia się nie wierci, za to wieczorkiem dała popis, nawet mężulek miał ten zaszczyt poczuć pukanie emotka
0 0

#4499272 Napisano: 02.07.2011 11:46:07
dolly napisał(a):

grusia napisał(a):

jak zwykle agresor włączony i brak odpowiedzi na moje pytanie.
Nie zachowuj się tak jakbyś wszystko wiedziała najlepiej.
A co do Twojego tekstu, czy biedniejsze mamy powinny czy nie, decydować na dziecko- to napiszę CI tylko, że brudne dzieci cygańskie mniej chorują od tych czystych więc sama sobie odpowiedz, co myślę na temat biedniejszych mam.
Jeżeli ktoś ma możliwość wykonać te badania to je wykonuje, jeżeli nie, to nie robi,ale nie wypisuj, że są nieważne.
I nie komentuj moich postów, jeżeli nie potrafisz odpisywać normalnie, bez szukania zaczepki.

Zara mnie trafi - gdzie ja do jasnej anielki napisałam ze sa niewazne ?!?!Niekonieczne a niewazne to dwa rozne słowa !!!

I na co Ci jeszcze odpowiedziec - napisałam co mam na mysli piszac ze odbiera sie mamom szanse, napisałam tez ze zalecane badania pzrez lekarza zaleza od umowy z NFZ ... i kto tu czytac nie potrafi ?A odpisywac bede wtedy kiedy bede miala ochote bo ma takie prawo ... jedynie szkoda mi palcow na odpowiadanie Tobie wiecznie tego samego bo widac nei umiesz doszuakc sie odpowiedzi.
0 0

dolly

#4499408 Napisano: 02.07.2011 12:58:06
Grusia to żeby Cię nie trafiło- bo nie wiem czy wiesz, a może tylko zapomniałaś, stres i agresja w ciąży są niewskazane-
ja przyjmuję, że szkoda CI Twoich palców na odpisywanie mi (wciąż tego samego emotka ) a ja wracam do swojego ignorowania Twoich postów, jak to robiłam do tej pory

Cytrynkowa, Katrin22
- szybko zleci, teraz chwilowo sie dłuży, ale pod koniec ciąży, będziecie sie zastanawiały jak to minęło emotka
A, cytrynkowa, nie wiem, czy Ty dużo czytasz w internecie, ale jak tak, to może lepiej przestać, jak tak sobie wkręcasz- ja starałam sie nie czytać, bo dużo rzeczy jest opisanych ogólnikowo, a mają niestety tendencję zapadać w pamięć emotka
0 0

Gość: marielu

#4499436 Napisano: 02.07.2011 01:16:47
chyb znowu jezem f cionży..
0 0

#4499442 Napisano: 02.07.2011 01:20:39
dolly , grusia wydaje mi się że po prostu źle na siebie działacie bo kłócicie się bez sensu emotka

Czasem po prostu omijać posty osób które nadają na innych falach emotka Obie jesteście sympatyczne babki
więc proszę - peace emotka
0 0

Gość: dagmara

#4499455 Napisano: 02.07.2011 01:26:27
marielu napisał(a):

gratulacje, a kiedy byłby termin (może jak u mnie luty)
0 0

#4499483 Napisano: 02.07.2011 01:37:30
dagmara napisał(a):

marielu napisał(a):

gratulacje, a kiedy byłby termin (może jak u mnie luty)

jesce nie wiem ale brzucho to mam jak w 5 miesiącu
emotka
0 0

Gość: misiulka

#4499486 Napisano: 02.07.2011 01:38:23
marielu napisał(a):

e tam zaraz f cionzy - jesz ciągle i buzia Ci sie nie zamyka-to i brzuch Ci urosł emotka emotka
0 0

Gość: dagmara

#4499492 Napisano: 02.07.2011 01:40:00
misiulka napisał(a):

marielu napisał(a):

e tam zaraz f cionzy - jesz ciągle i buzia Ci sie nie zamyka-to i brzuch Ci urosł emotka emotka

albo tarczyca obsunęła
0 0