Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: malaga1
ja całą ciążę nie miałam nawet jednego rozstępa (rozstepu??). piękny gładziutki brzuszek! niestety po porodzie pokazały się na całym brzuchu i piersiach. stosowałam preparaty Pharmaceris, Mustela. naprawde dbałam o skórę. bardzo sie cieszyłam, że mnie to omineło ale niestety. moim zdaniem kremy wspomagają- to napewno ale niestety jak ktoś ma predyspozycje to i tak rozstępy się pojawią i nie ma na nie rady
Gość: katrin22
Takie uroki macierzyństwa...coś za coś jak widać.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja jak leżę i rękę przyłożę to coś czuję takie jakby tętnienia czy nie wiem jak to określić, mąż jak głowę przykładał to mu aż brzuszek głowę podnosił - nie wiem czy to dzidzia tak harcuje,, czy to czuć maleństwa serduszko, czy może jakaś moja żyła w brzuchu?
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Mi tak jakby puka dzidzia w brzusio, to takie uczucie jak się zmęczysz i serce wali, u mnie wali ale na dole, w dzień czasem czuję, ale najwięcej wieczorem jak się położę. Jak leżałam w łóżku i mąż rękę przyłożył to czuł takie pukanie, ale nieregularne.
Gość: klaudiag19
to na pewno maleństwo broi;) przeżywałam to samo rok temu......
Gość: klaudiag19
moja ginekolog pozwoliła wcisnąć cytrynę, zeby załągodzić tą słodycz
klaudia011
Postów 1057
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja używałam balsamu i oliwki z babydream tych dla ciężarnych.
przytyłam 20kg i zero rozstępów, ale nie wiem czy to zasługa kremów czy po prostu ja nie mam skłonności do rozstępów.
Mój też coś mówił o cytrynie, więc wezmę ze sobą
Gość: dorota19791
nie chce Cie zalamywac i zycze aby nadal tak zostalo ja nie mialam rozstepow do tyg przed porodem , mala byla odwrocona pupka i tydz przed sie obrocila i mam rozstepy jak cho....a
Czytałam gdzieś w gazecie, że osoby o ciemnej karnacji są mniej narażone na rozstępy, ja niestety należę do tych co opalają się najpierw na raka i jak wyjdzie słońce to nos mam w piegach...
klaudia011
Postów 1057
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no ja urodziłam 2,5 roku temu i u mnie bez rozstępów się obyło...
katrin22 ja raczej opalam się od razu na brąz...nie mam pojęcia o co chodzi z tymi rozstępami
Szczęściara z Ciebie
fryteczka
Postów 4287
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
ja myslalam,ze mi się poprostu w brzuchu przewraca i burczy ale moja gin mowi,ze to dziecko juz czuc
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a co do karnacji i rozstępów - tak jak pisałam na razie nie mam, opalam się na kolor złota ale nie wiem czy to coś daje, a ktoś mi mówił że w ciąży tez nie miał rozstępów a po porodzie się pokazały
melissa
Postów 1055
Data rejestracji 22.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kolejny mit
Ja opalam się raczej na złoty kolor, a rozstępów nie nabawiłam się ani po pierwszej,ani drugiej ciąży. Stosowałam tylko zwykłą oliwkę - żadnych drogich Mustelli czy innych chwytów marketingowych. Ale fakt, jestem szczupła i w ciąży przytyłam max.12 kg,w drugiej ok. 10.
Gość: grusia
A co do karnacji - jam córka młynarza,opalam sie pierw na czerwono, w pierszej ciazy w bitwie ja -rozstepy 1:0 i niech teraz tak zostanie
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam PHARMACERIS M TOCOREDUCT forte Krem zmniejszający istniejące rozstępy