Konkursowiczki w ciąży

Gość: malaga1

#4507337 Napisano: 05.07.2011 01:28:15
katrin22 napisał(a):

anava napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

mi też się przytyło trochę a co najgorsze najwięcej na udach emotka
w ciąży nie można nic stosować żadnych pasów masujących na żadną część ciała emotka

Mi na razie tylko w brzuch poszło, a wyskoczyła mi dosłownie taka piłeczka, że już każdy by się kapnął, że w ciąży jestem .

piłeczkę mam i ja
i co gorsze rozstępy na udach- znacie może jakiś sprawdzony i dobry preparat emotka

ja mam na piersiach emotka i z dania na dzień coraz więcej...używam Pharmaceris M, Tocoreduct Forte (Krem redukujący rozstępy), ale czy skuteczny, nie wiem!!! bo nowe wyskakują, ale mam zamiar kupić sobie mydełko OILLAN MYDŁO NATŁUSZCZAJ¡CE do kąpieli, zawsze natłuści skórę,a potem krem na rozstępy.

ja całą ciążę nie miałam nawet jednego rozstępa (rozstepu??). piękny gładziutki brzuszek! niestety po porodzie pokazały się na całym brzuchu i piersiach. stosowałam preparaty Pharmaceris, Mustela. naprawde dbałam o skórę. bardzo sie cieszyłam, że mnie to omineło ale niestety. moim zdaniem kremy wspomagają- to napewno ale niestety jak ktoś ma predyspozycje to i tak rozstępy się pojawią i nie ma na nie rady emotka
0 0

Gość: katrin22

#4507371 Napisano: 05.07.2011 01:35:24
malaga1 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

anava napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

w ciąży nie można nic stosować żadnych pasów masujących na żadną część ciała emotka

Mi na razie tylko w brzuch poszło, a wyskoczyła mi dosłownie taka piłeczka, że już każdy by się kapnął, że w ciąży jestem .

piłeczkę mam i ja
i co gorsze rozstępy na udach- znacie może jakiś sprawdzony i dobry preparat emotka

ja mam na piersiach emotka i z dania na dzień coraz więcej...używam Pharmaceris M, Tocoreduct Forte (Krem redukujący rozstępy), ale czy skuteczny, nie wiem!!! bo nowe wyskakują, ale mam zamiar kupić sobie mydełko OILLAN MYDŁO NATŁUSZCZAJ¡CE do kąpieli, zawsze natłuści skórę,a potem krem na rozstępy.

ja całą ciążę nie miałam nawet jednego rozstępa (rozstepu??). piękny gładziutki brzuszek! niestety po porodzie pokazały się na całym brzuchu i piersiach. stosowałam preparaty Pharmaceris, Mustela. naprawde dbałam o skórę. bardzo sie cieszyłam, że mnie to omineło ale niestety. moim zdaniem kremy wspomagają- to napewno ale niestety jak ktoś ma predyspozycje to i tak rozstępy się pojawią i nie ma na nie rady emotka

Takie uroki macierzyństwa...coś za coś jak widać.
0 0

benasia

#4507886 Napisano: 05.07.2011 02:44:25
mam pytanie do dziewczyn w zbliżonym wieku ciąży do mnie - jak wy odczuwacie że dzidziuś się rusza?
ja jak leżę i rękę przyłożę to coś czuję takie jakby tętnienia czy nie wiem jak to określić, mąż jak głowę przykładał to mu aż brzuszek głowę podnosił - nie wiem czy to dzidzia tak harcuje,, czy to czuć maleństwa serduszko, czy może jakaś moja żyła w brzuchu? emotka
0 0

#4509043 Napisano: 05.07.2011 07:19:55
benasia napisał(a):

mam pytanie do dziewczyn w zbliżonym wieku ciąży do mnie - jak wy odczuwacie że dzidziuś się rusza?
ja jak leżę i rękę przyłożę to coś czuję takie jakby tętnienia czy nie wiem jak to określić, mąż jak głowę przykładał to mu aż brzuszek głowę podnosił - nie wiem czy to dzidzia tak harcuje,, czy to czuć maleństwa serduszko, czy może jakaś moja żyła w brzuchu? emotka

Mi tak jakby puka dzidzia w brzusio, to takie uczucie jak się zmęczysz i serce wali, u mnie wali ale na dole, w dzień czasem czuję, ale najwięcej wieczorem jak się położę. Jak leżałam w łóżku i mąż rękę przyłożył to czuł takie pukanie, ale nieregularne.
0 0

Gość: klaudiag19

#4509053 Napisano: 05.07.2011 07:22:44
benasia napisał(a):

to na pewno maleństwo broi;) przeżywałam to samo rok temu......
emotka
0 0

Gość: klaudiag19

#4509061 Napisano: 05.07.2011 07:24:29
katrin22 napisał(a):

U mnie będzie 22 tydzień jak zrobię glukozę. Już kupiłam taką w saszetce, na samą myśl mnie mdli..fujjjj

moja ginekolog pozwoliła wcisnąć cytrynę, zeby załągodzić tą słodycz
0 0

klaudia011

#4509067 Napisano: 05.07.2011 07:26:15
anava napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

piłeczkę mam i ja

ja używałam balsamu i oliwki z babydream tych dla ciężarnych.
przytyłam 20kg i zero rozstępów, ale nie wiem czy to zasługa kremów czy po prostu ja nie mam skłonności do rozstępów.
0 0

#4509080 Napisano: 05.07.2011 07:29:03
klaudiag19 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

U mnie będzie 22 tydzień jak zrobię glukozę. Już kupiłam taką w saszetce, na samą myśl mnie mdli..fujjjj

moja ginekolog pozwoliła wcisnąć cytrynę, zeby załągodzić tą słodycz

Mój też coś mówił o cytrynie, więc wezmę ze sobą emotka
0 0

Gość: dorota19791

#4509086 Napisano: 05.07.2011 07:30:45
klaudia011 napisał(a):

anava napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

piłeczkę mam i ja

przytyłam 20kg i zero rozstępów, ale nie wiem czy to zasługa kremów czy po prostu ja nie mam skłonności do rozstępów.

nie chce Cie zalamywac i zycze aby nadal tak zostalo ja nie mialam rozstepow do tyg przed porodem , mala byla odwrocona pupka i tydz przed sie obrocila i mam rozstepy jak cho....a
0 0

#4509088 Napisano: 05.07.2011 07:31:18
klaudia011 napisał(a):

anava napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

piłeczkę mam i ja

Czytałam gdzieś w gazecie, że osoby o ciemnej karnacji są mniej narażone na rozstępy, ja niestety należę do tych co opalają się najpierw na raka i jak wyjdzie słońce to nos mam w piegach...
0 0

klaudia011

#4509107 Napisano: 05.07.2011 07:35:03
dorota19791 napisał(a):

nie chce Cie zalamywac i zycze aby nadal tak zostalo ja nie mialam rozstepow do tyg przed porodem , mala byla odwrocona pupka i tydz przed sie obrocila i mam rozstepy jak cho....a

no ja urodziłam 2,5 roku temu i u mnie bez rozstępów się obyło...

katrin22 ja raczej opalam się od razu na brąz...nie mam pojęcia o co chodzi z tymi rozstępami emotka
0 0

#4509121 Napisano: 05.07.2011 07:40:05
klaudia011 napisał(a):

dorota19791 napisał(a):

no ja urodziłam 2,5 roku temu i u mnie bez rozstępów się obyło...

katrin22 ja raczej opalam się od razu na brąz...nie mam pojęcia o co chodzi z tymi rozstępami emotka

Szczęściara z Ciebie emotka czyli jednak może to prawda z karnacją emotka
0 0

fryteczka

#4509139 Napisano: 05.07.2011 07:45:39
benasia napisał(a):

ja myslalam,ze mi się poprostu w brzuchu przewraca i burczy ale moja gin mowi,ze to dziecko juz czuc emotka
0 0

benasia

#4509246 Napisano: 05.07.2011 08:17:11
fajnie że to maluszek - bo już się martwiłam czy to nie powinno być inne uczucie, a jak rękę przyłożyłam dziś i ostatnio to tak waliło jak wielgachne serce i mężowi aż głowę podnosiło - cieszę się że już wiem dzięki wam że to ono się odzywa do mamusi i tatusia emotka

a co do karnacji i rozstępów - tak jak pisałam na razie nie mam, opalam się na kolor złota ale nie wiem czy to coś daje, a ktoś mi mówił że w ciąży tez nie miał rozstępów a po porodzie się pokazały emotka
0 0

melissa

#4509462 Napisano: 05.07.2011 09:07:40
katrin22 napisał(a):

klaudia011 napisał(a):

anava napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

piłeczkę mam i ja

Czytałam gdzieś w gazecie, że osoby o ciemnej karnacji są mniej narażone na rozstępy, ja niestety należę do tych co opalają się najpierw na raka i jak wyjdzie słońce to nos mam w piegach...

Kolejny mit emotka

Ja opalam się raczej na złoty kolor, a rozstępów nie nabawiłam się ani po pierwszej,ani drugiej ciąży. Stosowałam tylko zwykłą oliwkę - żadnych drogich Mustelli czy innych chwytów marketingowych. Ale fakt, jestem szczupła i w ciąży przytyłam max.12 kg,w drugiej ok. 10.
0 0

#4509847 Napisano: 06.07.2011 07:25:34
Także mit z karnacją emotka Zazdroszczę mamuśkom, co przeszły ciążę bez śladów ubocznych emotka
0 0

Gość: grusia

#4511321 Napisano: 06.07.2011 01:08:21
Ja juz po glukozie - boziu 2 godziny siedzenia, myslalam ze jajko zniose emotka .Kupilam sobie gazete dla mamus i chyba ja juz na pamięc umiem emotka .Dobrze ze po wyniki jeszcze wystawac nie musze tylko ida prosto od poradni do mojej kartoteki emotka .

A co do karnacji - jam córka młynarza,opalam sie pierw na czerwono, w pierszej ciazy w bitwie ja -rozstepy 1:0 i niech teraz tak zostanie emotka .Dostalam balsam na rozstepy ten rossnetowski - niezly i to bardzo - skora delikatna,gladka i super nawilzona, no i bardzo wydajny zwlaszcza za taka cene emotka
0 0

#4512490 Napisano: 06.07.2011 05:36:26
U mnie jutro glukoza, będę koło Rossmana to kupię to na rozstępy, bo Pharmaceris mi się skoczył, a rozstępy jak były tak są i nowe takie bladziutkie wychodzą emotka
0 0

benasia

#4512579 Napisano: 06.07.2011 05:58:42
bo Pharmaceris jest kilka rodzajów - przeciw rozstępom, na istniejące rozstępy i jeszcze wiem jakiś typowo na piersi...
0 0

#4512582 Napisano: 06.07.2011 05:59:44
benasia napisał(a):

bo Pharmaceris jest kilka rodzajów - przeciw rozstępom, na istniejące rozstępy i jeszcze wiem jakiś typowo na piersi...

Ja mam PHARMACERIS M TOCOREDUCT forte Krem zmniejszający istniejące rozstępy
0 0