Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ehh u nas ciąg dalszy przebojów Dominikowych
Gość: prodiament
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A święta u nas do duszy, męzu dopiero zaraz wraca z pracy po całym dniu, ja ledwo się ruszam, a reszta wiadomo
dejzi
Postów 1099
Data rejestracji 18.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas 25 cm śniegu, szkoda że mały dalej chory bo by na sanki szedł, za to kupiłam mu karmik by na ptaszki patrzył, bo u nas dużo sikorek i wróbli
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja też święta spędzam bez męża wiecznie jak są święta to akurat tak mu zmiana wypadnie że go nie ma
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
można je hartować, pocierając ręcznikiem, ale ja tego nie robiłam.
Kalisto jak Dominik?
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dużo lekarzy twierdzi,że hartowanie przez pocieranie jest na czele ciążowych "zabobonów", można smarować maścią na brodawki, ale moim zdaniem i tak początkowo będzie boleć
A domiś wczoraj wyglądał jak po bitwie (spuchnięty) dzisiaj wszystko schodzi ... i podejrzewamy teraz wode, lub coś w domu bo spał u chrzestnego i jest dużo lepiej, dzisiaj moja mamuśka go przejeła i dalej będziemy obserwować. Coś czuje,że czeka nas gotowanie wody do kąpieli w garze
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dobrze, że z młodym lepiej. Faktycznie coś w domu nie tak, jeżeli lepiej dzisiaj, choc może zbieg okoliczności.
Piszcie proszę o każdym najmniejszym drobiazgu (rzeczywiście potrzebnym, który się zawsze przydaje, a nie tylko leży na wszelki wypadek), bo pewnie połowa rzeczy nawet by mi do głowy nie przyszła.
Na razie mam tylko: wózek z nosidełkiem/fotelikiem samochodowym, kilka sprezentowanych mi kosmetyków dla dziecka (maść ochronna przeciw odparzeniom pieluszkowym, kremy nawilżające, balsamy i mleczka, żele i płyny do mycia, szampony, olejki) oraz również sprezentowany 2x mini smoczek do karmienia Philips Avent 0m+ (nie wiem, czy się przyda), a połowa maja zbliża się coraz szybciej - najwyższy czas porobić niezbędne zakupy.
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ty masz termin w maju i masz juz wozek, ja za 3 tygodnie i nawet lozeczka nie mam
Nie wiem nawet, co to są podkłady na łóżko, o których napisałaś
A podpaski poporodowe to takie największe "nocne", jakie można kupić w sklepie, czy jakieś specjalne do kupienia tylko w aptece?
Współczuję obrzęków - mi zdarzają się tylko raz na kilka dni, ale są na tyle znośne, że zimowe kozaki jeszcze włożę, chociaż czuję, że są ciaśniejsze niż zwykle - no, ale wszystko przede mną, bo i termin dalszy niż u Ciebie.
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to są podpaski http://www.caline...la-mamma-p-3878.html
podkłady http://www.okazje...czne-60x90/ceny.html
Takie zwykłe podpaski to w 2 lub 3 dobie po porodzie mamy zakładaja, ale te duże maja ten plus, że są chłonne i bardziej przewiewne, bo nie maja ceratki od spodu. Kup sobie także majtki jednorazowe, chociaż ja bardziej niz te z flizeliny czy czegos takiego polecam te http://www.abcmal...-2szt-rozmiar-l.html szybko schną i przepuszczają powietrze, a w domu to już bawełniane
lilithbb
Postów 380
Data rejestracji 07.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ogólnie mi zeszło:
Paczka podkładów na łóżko
paczka wkładów poporodowych - większe niż podpaski
paczka podpasek maxi jeszcze w szpitalu + 2 w domu
majtki poporodowe są teraz obowiązkowe
oprócz tego dla dziecka pampersy - też miałam z biedronki
całą paczkę w szpitalu newborn - teraz w 5 tygodni zużyłam w domu 3 paczki nr "2"
A co dla Malutkiej na te kilka dni po porodzie, poza pieluchami, się przyda?
Gość: bubulina
Ja dla dziecka po porodzie musiałam mieć tylko pampersy i chusteczki nawilżane,reszte włącznie z ubrankami zapewniał szpital. Musisz dowiedzieć się w szpitalu w którym będziesz rodzić,co będzie potrzebne dla maluszka, bo w każdym szpitalu jest inaczej
Wkładki laktacyjne zawsze się przydają