Konkursowiczki w ciąży

malutka456

#5634857 Napisano: 14.04.2013 20:44:43
monika1985monik napisał(a):

Ale Wam dobrze emotka ja muszę gotować codziennie

ja jak nie mam weny tworczej to nie gotuje emotka McDonald zjedzony, w ramach pokuty popilam McWrapa woda, a nie cola emotka teraz ide na kanape Mumie ogladac i moze pomysle nad jakims haslem konkursowym emotka
0 0

Gość: prodiament

#5634887 Napisano: 14.04.2013 21:36:06
Dziewczyny, przede mną jeszcze kupno kocyka dla dziecka, bo jest m.in. na liście rzeczy do szpitala. Jaki powinnam kupić? - z polaru, z mikrofibry, z bawełny, z akrylu? - bo zupełnie nie wiem co jest najlepsze dla dzidziusia.

Poza tym jeszcze jedno pytanie - co z takich pościelowych rzeczy kupuje się do wózka i co do łóżeczka dla noworodka?
0 0

Gość: dianek

#5634894 Napisano: 14.04.2013 21:44:34
prodiament napisał(a):

Dziewczyny, przede mną jeszcze kupno kocyka dla dziecka, bo jest m.in. na liście rzeczy do szpitala. Jaki powinnam kupić? - z polaru, z mikrofibry, z bawełny, z akrylu? - bo zupełnie nie wiem co jest najlepsze dla dzidziusia.

Poza tym jeszcze jedno pytanie - co z takich pościelowych rzeczy kupuje się do wózka i co do łóżeczka dla noworodka?

dla noworodka dobrze by miał bawełnę od strony dziecka, od drugiej może być polarek

my w wózku/łóżeczku mieliśmy tylko prześcieradełko, młody spał na początku w otulaczku polarowym lub bawełnianym (przykryty kocykiem dodatkowo)

0 0

kalisto1986

#5634898 Napisano: 14.04.2013 21:57:34
prodiament napisał(a):

ja polecam rożki, kocyki itp u dziewczyny z tej strony www.koorczak.pl robi na zamówienie, jesli chcesz, możesz wybrać wzór, kolor itp wszystko na atestowanych materiałach
Gdzieś tutaj wrzucałam zdjęcie rożka, zrobiła nam tak,żeby służył później jako kocyko-kołderka, a nawet mata ze szlufkami na zabawki
0 0

benasia

#5634899 Napisano: 14.04.2013 21:58:51
beniaminowa napisał(a):

dianek napisał(a):

kobity,
wiecie gdzie kupić pampersy active ale te takie majtkowe? (pants boy)
są w almie, ale znaleźliśmy tylko opakowania po 24szt i cena była z kosmosu

to są jedyne pieluchy, których młody nam nie przelewa i są w stanie nam wytrzymać 3h jak jesteśmy poza domem i nawet jedną nockę nam wytrzymały... tylko ich kupić nigdzie nie mogę emotka

majówka się zbliża, jednorazówki potrzebne, a tu taka lipa emotka

dianek widziałam je dziś w C4 emotka

ja dziś widziałam w Kauflandzie emotka
0 0

Gość: katrin22

#5634912 Napisano: 14.04.2013 22:20:25
size fakt! trzeba się hartować powoli emotka a upadki nieuniknione, byle tylko takie niegroźne były emotka

dolly aleś wyjechała z tą niekonwencjonalną medycyną, o mało nie oplułam monitora emotka Mojemu psu nie dałabym nawet ręki polizać zważywszy na to co wcześniej lizał emotka

Ach, zazdroszczę Wam tych obiadków w restauracji. Ja w większości sama gotuję, ale zdarza się, że mi mamuśka coś ugotuje i przywiezie albo na obiadek niedzielny zaprosi, a wtedy fajnie jest emotka
A co do fast foodów, to unikam jak ognia, wolę sama coś przygotować, ostatnio kupiłam patelnię do hamburgerów i wychodzą o niebo lepsze niż kupne emotka

Kali i malutka, a Wy jeszcze w dwupakach

emotka emotka emotka emotka emotka emotka
0 0

benasia

#5634919 Napisano: 14.04.2013 22:31:40
prodiament napisał(a):

kocyk powinnaś miec jeden cieniutki a drugi grubszy- ja miałam akrylowy -przydaje sie nawet potem lub na zimno emotka
Co do wózka to żadnej pościeli nie miałam po prostu biała wózkowa poduszeczka i normalnie kocyk w zależnosci od potrzeby cienki lub grubszy.
Poza tym noworodek po urodzeniu i tak raczej jest w rożku i w wózku i w łózeczku -choć zapewne tez zależy od pogody bo moj synek byl jesienny to był w rożku emotka
Posciel do łóżeczka miałam kupioną od razu cała w komplecie: wypełnienie koldry i poduszki, poszewki, ochraniacz na szczebelki i prześcieradło. I tak na poczatek nie używa się kołdry i poduszki dla noworodka ale jak dziecko rośnie i jest wieksze to sie przydaje. Moj śpi teraz - choć już duzy chłopak - własnie pod tym kompletem emotka
0 0

kalisto1986

#5634921 Napisano: 14.04.2013 22:32:57
katrin emotka

A co do jedzenia, to ja lubie od czasu, do czasu coś śmieciowego pochłonąć emotka , a w tygodniu jak kupujemy z męża pracy to takie typowe domowe tzn zupka, a na drugie jakiś kotlet, czy gulasz, w piątki zazwyczaj na drugie ryby i wszystko dobrej jakości i smaczne
0 0

#5634922 Napisano: 14.04.2013 22:34:37
Kali wiedziałam, że dostanę za to pytanie emotka Nie ma to jak podkurzyć ciężarną kobitkę, mam nadzieję, że mnie myszy nie zjedzą za to emotka
0 0

#5634925 Napisano: 14.04.2013 22:40:50
kalisto1986 napisał(a):

prodiament napisał(a):

ja polecam rożki, kocyki itp u dziewczyny z tej strony www.koorczak.pl robi na zamówienie, jesli chcesz, możesz wybrać wzór, kolor itp wszystko na atestowanych materiałach
Gdzieś tutaj wrzucałam zdjęcie rożka, zrobiła nam tak,żeby służył później jako kocyko-kołderka, a nawet mata ze szlufkami na zabawki

Oj, drogo trochę - z przesyłką ok. 140 - 150 zł za kocyk emotka Jednak poszukam czegoś tańszego. Na Allegro jest mnóstwo niedrogich kocyków, tylko nie byłam pewna, z jakiego materiału byłby najlepszy.
0 0

#5634926 Napisano: 14.04.2013 22:42:46
prodiament ja mam z mikrofibry, jest milusi i niezniszczalny emotka na all kupowałam za jakieś 50zł
0 0

kalisto1986

#5634927 Napisano: 14.04.2013 22:45:29
prodiament napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

prodiament napisał(a):

Oj, drogo trochę - z przesyłką ok. 140 - 150 zł za kocyk emotka Jednak poszukam czegoś tańszego. Na Allegro jest mnóstwo niedrogich kocyków, tylko nie byłam pewna, z jakiego materiału byłby najlepszy.

ta cena jest warta tego emotka Masz jedną strone z bawełny, drugą minky - świetne jakościowo. Cienki kocyko- kołderka kosztuje chyba 120 zł, a zamawiając z wysyłką do paczkomatu, nie ponosisz kosztów wysyłki. Mnie rożek kosztował 90 zł, wymiary o ile pamiętam 75x75 - i taki wymiar wystarczy moim zdaniem, na zimę zamówie u niej większy i mocniej ocieplany, bo wiem,że tego nie da się ot tak zniszczyć.
0 0

#5634930 Napisano: 14.04.2013 22:48:18
benasia napisał(a):

prodiament napisał(a):

kocyk powinnaś miec jeden cieniutki a drugi grubszy- ja miałam akrylowy -przydaje sie nawet potem lub na zimno emotka
Co do wózka to żadnej pościeli nie miałam po prostu biała wózkowa poduszeczka i normalnie kocyk w zależnosci od potrzeby cienki lub grubszy.
Poza tym noworodek po urodzeniu i tak raczej jest w rożku i w wózku i w łózeczku -choć zapewne tez zależy od pogody bo moj synek byl jesienny to był w rożku emotka
Posciel do łóżeczka miałam kupioną od razu cała w komplecie: wypełnienie koldry i poduszki, poszewki, ochraniacz na szczebelki i prześcieradło. I tak na poczatek nie używa się kołdry i poduszki dla noworodka ale jak dziecko rośnie i jest wieksze to sie przydaje. Moj śpi teraz - choć już duzy chłopak - własnie pod tym kompletem emotka

Moja Fasolka ma być z połowy maja, więc raczej powinno być już za ciepło na rożek? Czyli taką malutką istotkę wystarczy w łóżeczku po prostu położyć na prześcieradle i przykryć kocykiem? Czy między materac a prześcieradło dawać jakiś podkład, żeby nie przemokło w razie wpadki? - jakąś ceratkę, czy coś takiego? A propos poduszeczki, to po ilu miesiącach zaczyna się jej używać?
0 0

kalisto1986

#5634931 Napisano: 14.04.2013 22:48:38
dokładnie mamy ten https://www.faceb...p;type=1&theater

Wiązany jest wstążką, bo nie chciałam rzepów, więc później będzie służył jako kocyk, do tego ma metki do memlania, a w szlufki po wstążce można wpiąć zabawki.

Chciałam dla starszaka uszyć taki tylko duży, ale niestety maksymalna szerokość to około 90 cm no i cena 300-400 zł więc chwilowo muszę się wstrzymać
0 0

kalisto1986

#5634935 Napisano: 14.04.2013 22:52:52
prodiament ja rożka przy starszym używałam tylko w szpitalu i teraz też mam taki zamiar. podkład polecam tego typu http://allegro.pl...kki-i3028125488.html . na ceratce ślizga się prześcieradełko i szeleści ona, a ten podkład jest mięciutki i do tego można go prać. Co do przykrycia, ja miałam kołderkę i dla starszego i teraz też mam, w tym,że mam też kołderkę taką cieniutką jak kocyk i śpiworek do spania - zobaczymy jaka będzie pogoda i co małemu bardziej przypasuje. Poduszki nie daje się noworodkowi, chyba,że taką cieniutką

katrin22 napisał(a):

prodiament ja mam z mikrofibry, jest milusi i niezniszczalny emotka na all kupowałam za jakieś 50zł

też mamy z mikrofibry i dla Domiśka ( większy notorycznie mu podkradam, na małym właśnie śpi - rozkłada go sobie na poduszce), dla juniora też mam mikrofibrowe i też są super, ale też zależy od firmy. No i one są super na wiosne, na zime mieliśmy o ile pamiętam akrylowe
0 0

benasia

#5634937 Napisano: 14.04.2013 23:01:25
prodiament napisał(a):

benasia napisał(a):

prodiament napisał(a):

Moja Fasolka ma być z połowy maja, więc raczej powinno być już za ciepło na rożek? Czyli taką malutką istotkę wystarczy w łóżeczku po prostu położyć na prześcieradle i przykryć kocykiem? Czy między materac a prześcieradło dawać jakiś podkład, żeby nie przemokło w razie wpadki? - jakąś ceratkę, czy coś takiego? A propos poduszeczki, to po ilu miesiącach zaczyna się jej używać?

Maluszki po urodzeniu lubią mieć ciasno dlatego uważam że powinny być w rożku zreszta rożek to koszt taki zwykły ok 20zł.
Co do pod prześcieradło -to raczej chyba nic, bynajmniej ja do tej pory nic nie mam i nigdy nic nie było emotka
Co do poduszeczki to do spania w łóżeczku nie jest potrzebna -zreszta moj maluch spał najpierw w rozku, a jak wiekszy to mozna dac ta od kompletu jest bardzo cieniutka prawie płaska ale jak już wieksze dziecko bo moj jak sie wierci to poduszka wedruje i się roluje...
Poza tym tą w wózeczku tez nie trzeba od razu choć ona też jest bardzo cieniutka emotka

Ale chyba maj powinien być ładny i cieply wiec jeszcze zobaczycie co i jak - bo wiesz zawsze można dokupic.
0 0

benasia

#5634941 Napisano: 14.04.2013 23:06:46
ale z innej beczki - byłam dziś w sportowym sklepie żeby na żywo zobaczyć te całe Buff'Y wiecie ten kawałek szmatki co można z niego wyczarowac czapkę, szalik, piratkę itd.
Bo chciałam małemu juz kupić na necie ale postanowiłam najpierw zobaczyć - i chyba dobrze bo szczerze mowiac zachwycona nie jestem... Materiał taki jakiś dziwny, cienki, w dodatku jednostronne obrazki, ciemne zazwyczaj materiały (a jak tu latem nosić ciemne emotka ), poza tym liczyłam że będzie się ciągnąć w końcu rozmiar junior miał mieć 50-55cm a moj synek ma już 51 cm obwód głowy - a tu na żywo jakies takie w ogóle nie elastyczne nawet może spadać trochę - co prawda małego nie miałam przy sobie ale zachwycona tym nie jestem, i nawet nie wiem jak ja bym miała tym kręcić żeby mi coś innego niż czapka wyszło i czy cieple by bylo na tyle by chodzić od wiosny do jesieni skoro to takie sobie jest i cieniutkie...
No nie wiem sama -bo myslałam o tym pod względem lata, chodzenia po dworze, pod kask założenia na wietrzne dni - ale tanie nie jest wiec naprawde nie wiem czy to taki cud miód... emotka

Może któraś widziała/miała i wie czy warto dla takich maluchów?
0 0

#5634944 Napisano: 14.04.2013 23:08:17
dzięki, dziewczyny emotka - czyli na te nadchodzące miesiące kupuję kocyk z mikrofibry emotka

kalisto całkiem fajny ten podkład, całkowicie się nie orientuję w tych noworodkowych zakupach - nawet nie wiedziałam, że są takie podkłady z pledzikami - to rozwiązuje problem przemakania emotka na logikę pomyślałam o ceratce, jak za naszych dziecięcych czasów, a przecież tyle lat minęło emotka Nasze mamy brały cokolwiek dorwały w sklepach, a my mamy już tak szalony wybór, że czasem ciężko go ogarnąć i zdecydować się na coś konkretnego emotka
0 0

kalisto1986

#5634949 Napisano: 14.04.2013 23:15:23
prodiament ja dla starszego miałam ceratke i okropne to było - szeleściło, prześcieradło ślizgało się mimo,że na gumkach itp, teraz szukałam czegoś fajnego i znalazłam to i na serio jestem zachwycona. Małe jest, ale to wystarczy, aby w newralgicznym miejscu było, zresztą my na początek mamy kołyskie, więc też luzik. U tego sprzedawcy kupowałam też rzeczy od ewy klucze, płyny do prania i inne pierdoły, bo starałam się kupować jak najwięcej u jednej osoby,żeby oszczędzić na wysyłce. Ceny ma ok, bo porównywałam emotka

Polecam też produkty z tommee tippee, my mamy wszystko smoczki uspakajacze, do butelek, butelki, laktator, pojemniczki na mleczko, wkładki laktacyjne itp - jakościowo wydają się fajne i mają świetne opinie w necie i wsród znajomych mamusiek
0 0

#5634953 Napisano: 14.04.2013 23:20:37
kalisto1986 napisał(a):

prodiament ........
Polecam też produkty z tommee tippee, my mamy wszystko smoczki uspakajacze, do butelek, butelki, laktator, pojemniczki na mleczko, wkładki laktacyjne itp - jakościowo wydają się fajne i mają świetne opinie w necie i wsród znajomych mamusiek

No właśnie zastanawiałam się nad laktatorem tej marki emotka
0 0