Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: allice
W tym układzie to nie sprawdza się tylko mąż który mógłby czasem nakarmić, do dziecka nie wstał chyba jeszcze nigdy w życiu (choć to nasze drugie dziecko), nawet jak mnie grypa rozłożyła.
W ogóle to już kończę karmienie piersią. Daję jej jeszcze 1-2 razy dziennie ale i z tym skończę. Gosia traktuje pokarm z piersi jako taką przekąskę, trochę wypije i zadowolona, a za chwilę znów głodna więc i tak muszę zrobić butlę.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Gość: rachel
Wypowiedź była edytowana 3 razy.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel fotka się nie wyświetla
My właśnie szykujemy się do roczku i szukam pomysłu na tort i jakieś fajne dania
Gość: prodiament
Polecałybyście to dla noworodka zamiast rożka na te najbliższe ciepłe miesiące? Używałyście? sprawdziło się?
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dla mnie jedno i drugie to, to samo. Ja nie miałam, bo uważałam, że rozek praktyczniejszy. Na samym początku był zawiązywany, a potem służył jako kołderka. Otulaczek jako kołderka sie nie nadaje
Gość: rachel
my zamówieliśmy w końcu tort z kubusiem bo z tych w marcepanie nie można było wziąźć śmietanowych ale był pyszny:))
Jej, sama słodycz, ta Twoja córcia
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
no właśnie o czymś takim pisałam
my mieliśmy 3 sztuki - 1 polarowy i 2 bawełniane
kupiłam używane na allegro, zapłaciłam między 5 a 15zł za sztukę i polecam bardzo
edit:
konretnie mieliśmy ze SwaddleMe
Kiddopotamusa, takiego jak tutaj http://allegro.pl...owy-i3169800094.html i tutaj http://allegro.pl...ale-i3164870545.html (tylko kolorki inne) - bawełniany na dzień, polarkowy na noc
Summera też mieliśmy, jest genialny na lato, coś takiego: http://allegro.pl...781-i3104009018.html
jak masz chwilę jeszcze to zerkaj na aukcje, często się pojawiają takie użyte kilka razy bo dziecko wyrosło czy ktoś zapomniał albo dostał za późno - i kupisz taką prawie nówkę za 10zł
Gość: quaqua
Ale ja z tych, co nie rozumiem tych, którzy mówią, że przejście na butlę to z lenistwa. Mnóstwo roboty przy tym, a jeszcze ile to kosztuje! Co chwilę myję butelki, dużo mleka niestety wylewam, bo moja księżniczka różnie je, raz 120ml zje, innym razem 60ml, jak wychodzimy na dłużej to przygotowania - butelki, termosy, mleko, a jak ktoś karmi piersią to bierze je po prostu ze sobą i już
Gość: dianek
to zależy od dziecka
nasz miał różne etapy - raz chciał rączki wolne ale nóżki opatulone, a innym razem odwrotnie - rączki mocno opatulone, a nóżki wolne
tak czy inaczej dla mnie ten otulaczek był bardzo wygodny - nie jest to gruby rożek, więc nie było problemu z przegrzaniem - robiło się zaciepło to odpinałam jedną część zakrywającą rączki czy coś takiego
jak za zimno - to tylko przykrywałam kocykiem
no i jak młodego lulaliśmy na rękach to nigdzie mu nie wiało, a on się czuł przytulony
nie jest to "urządzenie" idealne, ale dla nas było lepsze od sztywnego rożka, czy kocyka, który się odwijał, pałętał itp.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dokładnie tak samo myśle i tak samo wykorzytywałam rożek
Rachel śliczna ta twoja dziewuszka
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja miałam ciągłe stany zapalne, nawet po 2 razy w miesiącu, więc jest to ból, do tego wstawanie nocne itp ale jakby nie było mleczko jest za darmo i samo zdrowie, nie trzeba się martwić czy dane mm przypasuje itp
A co do diety, to przy Domiśku tylko miesiąc w miare uważałam, ale też nie do końca, po prostu testowałam i jak nic nie było to jadłam, tak po miesiącu 90% rzeczy mogłam już jeść.
A co do otulaczyków, niby mają świetne opinie, sama się zastanawiałam, ale pamiętam,że przy Domiśku nawet rożka nie używaliśmy po wyjściu ze szpitala i jeszcze w taką pogode, to uważam,że lepiej próbować bez żadnych otulacz i bez krępowania ruchu, a jeśli byłaby taka potrzeba dopiero kombinować
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale każdy maluch jest inny i każde cycusie też inne
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzisiaj na wizycie u gina nic nie ruszyło
Co do "magicznych" sposobów kazał raczej uważać, bo często przeginanie skutkuje odklejeniem łożyska. Schody owszem, ale w normalnym stopniu, piłka bez jakiś super podskoków ( właśnie sobie na niej siedze
Dzisiaj jestem już po jednym spacerku, odpoczniemy, ogarniemy w domu, zrobie obiad i idziemy znowu połazić