Konkursowiczki w ciąży

Gość: rachel

#5647515 Napisano: 06.05.2013 11:42:43
emotka - Gratulacje!!! i zdrówka dla Was:** Emilka piękne imie:))
0 0

fryteczka

#5647519 Napisano: 06.05.2013 11:49:10
emotka - gratulacje emotka duzo zdrówka dla maluszka
0 0

fryteczka

#5647525 Napisano: 06.05.2013 11:52:19
bridget napisał(a):

Dziewczyny,czy któraś miała kolkę nerkowa?coś takiego u mnie zdiagnozowano,wczoraj nie mogłam chodzić,schylać się i funkcjonować, bole w podbrzuszu promieniujące do pleców,znów w szpitalu jestem

ja mialam 2 dni po porodzie..pojechalam do szpitala. bolalo okropnie,zwijalam sie z bolu emotka niby to czeste w tym okresie , mam nadzieje,ze nie doswiadcze juz tego
0 0

dolly

#5647539 Napisano: 06.05.2013 12:04:32
Emotka, gratulacje- duzo odpoczynku i zbierajcie siły na spacery w tę piekną pogode, ktorą mam nadzieję juz zostanie emotka
0 0

koper

#5647550 Napisano: 06.05.2013 12:15:22
Emotka wielkie gratulacje emotka emotka
0 0

agusia147

#5647552 Napisano: 06.05.2013 12:15:50
fryteczka napisał(a):

bridget napisał(a):

Dziewczyny,czy któraś miała kolkę nerkowa?coś takiego u mnie zdiagnozowano,wczoraj nie mogłam chodzić,schylać się i funkcjonować, bole w podbrzuszu promieniujące do pleców,znów w szpitalu jestem

ja mialam 2 dni po porodzie..pojechalam do szpitala. bolalo okropnie,zwijalam sie z bolu emotka niby to czeste w tym okresie , mam nadzieje,ze nie doswiadcze juz tego

Ja miałam jeszcze w liceum, potem powiem szczerze, że z corocznych ataków wszystko zaniknęło, w sumie w momencie gdy poszłam na studia i założyłam filtr do wody odkamieniający, więc moim zdaniem to była przyczyna.
0 0

Gość: prodiament

#5647619 Napisano: 06.05.2013 13:18:06
Wczoraj miałam wrażenie, że mi się już delikatnie obniżył brzuch - dzisiaj jest już na pewno niżej - może teraz nie będzie mnie tak morderczo męczyć zgaga od ucisku na żołądek emotka
Po jakim czasie od obniżenia brzuszka zaczynałyście rodzić? - bo to chyba różnie bywa? emotka
0 0

agusia147

#5647658 Napisano: 06.05.2013 13:49:50
prodiament napisał(a):

Wczoraj miałam wrażenie, że mi się już delikatnie obniżył brzuch - dzisiaj jest już na pewno niżej - może teraz nie będzie mnie tak morderczo męczyć zgaga od ucisku na żołądek emotka
Po jakim czasie od obniżenia brzuszka zaczynałyście rodzić? - bo to chyba różnie bywa? emotka

Miej torbę spakowaną pod ręką, może się przydać w każdej chwili emotka I jak coś to daj znać jakimś sms czy coś jak wam poszło emotka

Ja od paru dni umieram na bóle w żebrach, nie wiem, co mi dziecko robi, ale czasem ból jakby ktoś mi je łamał.
0 0

Gość: allice

#5647684 Napisano: 06.05.2013 14:14:16
emotka napisał(a):

Od 1:05 Jestem szczęśliwa mama małej Emilki. Niestety łatwo nie było... 8 godzin w męczarniach. Ale mała jest cudowna. Jednak uparla sie poznać nas przed terminem.

Gratulacje! Dużo zdrowia dla Emilki i jej mamusi emotka
0 0

Gość: allice

#5647693 Napisano: 06.05.2013 14:19:43
katrin22 napisał(a):

allice, ale masz pamięć emotka

Dawno to było. Proporcji nie pamiętam dokładnie, ale mniej więcej:

- 1/2 szklanki wody
- mleko modyfikowane
- żółtko
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej/ skrobi

Ćwiartkę wody gotowałam, a w pozostałej zbełtałam żółtko z mąką ziemniaczaną. Do gotującej wody wlałam ten mix, szybko mieszałam, by grudki nie powstały, a jak było za gęste, to wlałam odrobinkę wody. Na końcu do gorącego wsypywałam mleko i mieszałam. Dodawałam owoce ze słoiczków (bo wtedy mój był malusi), ale możesz dodać dżem itp.

Dzięki, bo malutkiej planuję coś takiego nagotować i skorzystam z Twoich doświadczeń emotka
0 0

#5647698 Napisano: 06.05.2013 14:21:50
agusia147 napisał(a):

prodiament napisał(a):

Miej torbę spakowaną pod ręką, może się przydać w każdej chwili emotka I jak coś to daj znać jakimś sms czy coś jak wam poszło emotka

Ja od paru dni umieram na bóle w żebrach, nie wiem, co mi dziecko robi, ale czasem ból jakby ktoś mi je łamał.

ooo... to bóle w żebrach zupełnie mnie ominęły emotka
0 0

monika1985monik

#5647718 Napisano: 06.05.2013 14:52:46
emotka gratulacje emotka

prodiament
ja po 2 tygodniach od opadnięcia brzucha urodziłam.
0 0

#5647722 Napisano: 06.05.2013 14:55:55
monika1985monik napisał(a):

prodiament
ja po 2 tygodniach od opadnięcia brzucha urodziłam.

czyli niekoniecznie muszę spać jak na szpilkach? emotka właśnie piorę ostatnią partię ciuszków, bo po majówkowej wizycie w domu nadostawałam ich jeszcze od mamy i od teściowej emotka
jestem "zielona" i nie wiem, czy będę wiedziała, kiedy mam jechać do szpitala, a do kiedy mogę się jeszcze wstrzymywać emotka
0 0

monika1985monik

#5647727 Napisano: 06.05.2013 15:02:10
prodiament chyba każda jak rodzi 1 najbardziej boi się że przegapi że zaczął się poród i nie będzie wiedzieć kiedy jechać uwierz że nie da się przegapić porodu emotka a kiedy jechać nie za wcześnie tz najlepiej jak skurczę są w miarę regularne no chyba że wody odejdą to wtedy lepiej jechać.
Ja przy 1 dostałam 1 skurczu o 19 i tak przeleżałam w męczarniach całą noc i cały dzień a na 2 dzień wieczorem wygnana przez domowników emotka mi się nie spieszyło emotka pojechałam na porodówkę.
0 0

#5647731 Napisano: 06.05.2013 15:07:33
monika1985monik napisał(a):

prodiament chyba każda jak rodzi 1 najbardziej boi się że przegapi że zaczął się poród i nie będzie wiedzieć kiedy jechać uwierz że nie da się przegapić porodu emotka a kiedy jechać nie za wcześnie tz najlepiej jak skurczę są w miarę regularne no chyba że wody odejdą to wtedy lepiej jechać.
Ja przy 1 dostałam 1 skurczu o 19 i tak przeleżałam w męczarniach całą noc i cały dzień a na 2 dzień wieczorem wygnana przez domowników emotka mi się nie spieszyło emotka pojechałam na porodówkę.

hihihihi - to aż Cię sami wygonić z domu musieli? emotka
Ja mam wrażenie, że mi mąż wpadnie w panikę, jak tylko dostanę pierwszych skurczy emotka
0 0

kalisto1986

#5647733 Napisano: 06.05.2013 15:08:57
prodiament mi teraz opadł ponad miesiąc przed porodem emotka A samego porodu gwarantuje Ci,że nie przegapisz emotka Mój lekarz mówił,że najlepiej jechać jak skurcze będą regularnie co 5, a nawet 3 minuty - tak czekałam przy porodzie z Domisiem, teraz od razu dowaliły mi co 3- 2,5 minuty, więc nie miałam wątpliwości czy jechać
0 0

agusia147

#5647743 Napisano: 06.05.2013 15:19:38
prodiament napisał(a):

agusia147 napisał(a):

prodiament napisał(a):

ooo... to bóle w żebrach zupełnie mnie ominęły emotka

To się ciesz, u mnie się nasilają jak śpię, a jak w nocy się "zależałam" w pozycji na lewym boku to tak bolało że tchu nie mogłam złapać. Nie wiem czemu aż tak, ale moje dzieci chyba mnie kochają fundując takie atrakcje, najpierw Kamiś a teraz Jagoda.
0 0

#5647747 Napisano: 06.05.2013 15:26:21
kalisto1986 napisał(a):

prodiament mi teraz opadł ponad miesiąc przed porodem emotka A samego porodu gwarantuje Ci,że nie przegapisz emotka Mój lekarz mówił,że najlepiej jechać jak skurcze będą regularnie co 5, a nawet 3 minuty - tak czekałam przy porodzie z Domisiem, teraz od razu dowaliły mi co 3- 2,5 minuty, więc nie miałam wątpliwości czy jechać

kali - a od tych skurczów co 3 minuty ile trzeba mieć minimum czasu na dojazd do szpitala? emotka
0 0

kalisto1986

#5647766 Napisano: 06.05.2013 15:46:16
prodiament napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

kali - a od tych skurczów co 3 minuty ile trzeba mieć minimum czasu na dojazd do szpitala? emotka

kochana tego nie da się przewidzieć z Dominikiem jak miałam co 3 minuty to jeszcze zrobiłam sobie długą kąpiel, modelowanie włosów, malowanie emotka ( w tym czasie moja mama piszczała pod drzwiami,że urodze w domu bo akurat u niej mnie złapało) dojechałam do szpitala i jeszcze z 2-3 godziny mineły zanim urodziłam. Teraz jak złapały mnie to od razu własnie takie co 3-2,5 minuty i po półgodzinie w domu (ubieranie sie i ogarnianie) miałam cykora,żeby nie był to poród domowy emotka
Myślę,że sama wyczujesz, a jak będziesz miała obawy to jedź szybciej - chociaż ja akurat chciałam uniknąć za wszelką cene męczenia się w szpitalu
0 0

benasia

#5647782 Napisano: 06.05.2013 15:54:45
Mi w ciągu 4 godzin odeszły wody i od braku skurczy przeszłam przez skurcze takie aż do tych co były co 2 minuty - a potem to nie bede opowiadac ale miałam cc emotka
0 0