Konkursowiczki w ciąży

Gość: agusia147

#5647818 Napisano: 06.05.2013 16:31:28
Asiu masz blisko do szpitala, zdążysz, no chyba, że trafisz na godziny szczytu, ale w Warszawie i tak luz bo zawsze buspasem można śmignąć emotka Dacie radę.

Hehe mój mąż panikował już z miesiąc przed porodem i na dobre mu to nie wyszło. Nie ma co emotka

Kobitki, która ogarna sprawy księgowe i może mi szybciaskiem policzyć jak wysoka składka na ZUS czeka mnie od czerwca (chcę przystąpić do chorobowego od najwyższej podstawy).
0 0

Gość: prodiament

#5647885 Napisano: 06.05.2013 17:27:16
dianek napisał(a):

prodiament, polecam wziąć sobie numer telefonu na porodówkę, gdzie zamierzasz rodzić i jak nie będziesz pewna czy jechać czy nie to zadzwonić i zapytać emotka babeczki po twoim głosie będą wiedziały czy będziesz rodzić czy nie będziesz i powiedzą co robić emotka

myślisz, że one już takie wyszkolone na odległość? emotka
0 0

Gość: allice

#5647921 Napisano: 06.05.2013 18:04:01
prodiament nie martw się, będziesz wiedziała, że to już, to się po prostu wie emotka
U mnie przy pierwszym dziecku to nie mam doświadczeń bo miałam poród wywoływany ale przy drugim to tak koło pierwszej w nocy poczułam lekkie skórcze, z tym, że wiedziałam, że się zaczęło bo tak na co dzień to miałam skurcze ale brzucha (napinanie się), a teraz dostałam krzyżowych. Poleżałam z godzinę, patrząc na zegarek i były regularnie co 6, potem co 5 minut. Zadzwoniłam na porodówkę i tam położna kazała mi się jeszcze nie śpieszyć. Więc poczekałam jeszcze 2 godziny i już skurcze były co 4 minuty. Potem odeszły mi wody i stwierdziłam, że nie ma na co czekać. Jak wody odeszły, to już zaczęły się poważne skurcze. Na porodówce byłam jeszcze ze 2 godziny i pewnie bym urodziła bo rozwarcie było pełne ale mała się źle wstawiła i musiałam mieć cesarkę.
0 0

Gość: dianek

#5648021 Napisano: 06.05.2013 19:29:49
prodiament napisał(a):

dianek napisał(a):

prodiament, polecam wziąć sobie numer telefonu na porodówkę, gdzie zamierzasz rodzić i jak nie będziesz pewna czy jechać czy nie to zadzwonić i zapytać emotka babeczki po twoim głosie będą wiedziały czy będziesz rodzić czy nie będziesz i powiedzą co robić emotka

prodiament napisał(a):

dianek napisał(a):

korzystałam z takich telefonów - polecam zdecydowanie emotka z resztą - zapytaj u siebie, pogadaj z nimi, na mojej porodówce był wywieszony numer i pisało żeby dzwonić zanim się zbierze z domu emotka
0 0

Gość: dianek

#5648076 Napisano: 06.05.2013 20:25:02
rachel, jak coś to dzisiaj dorzuciłam trochę nowości z C&A i w tym tygodniu pojawi się dużo nowego - ceny oczywiście do małej negocjacji emotka

jak ktoś inny ma ochotę to też zapraszam - w pierwszego linka w stopce emotka
0 0

#5648262 Napisano: 07.05.2013 08:47:53
Dziewczyny - a jak właściwie powinno się liczyć co ile pojawiają się skurcze? Od początku pierwszego do początku drugiego, czy od końca pierwszego do początku drugiego? Szukam w necie i raz piszą tak, a raz tak i zgłupiałam emotka
0 0

koper

#5648263 Napisano: 07.05.2013 08:52:54
prodiament napisał(a):

Dziewczyny - a jak właściwie powinno się liczyć co ile pojawiają się skurcze? Od początku pierwszego do początku drugiego, czy od końca pierwszego do początku drugiego? Szukam w necie i raz piszą tak, a raz tak i zgłupiałam emotka

Ja skurcze miałam dopiero na porodówce i tam położna kazała mi liczyć od początku pierwszego do początku kolejnego .
0 0

Gość: kalisto1986

#5648264 Napisano: 07.05.2013 08:53:06
prodiament napisał(a):

od początku pierwszego do początku drugiego emotka
0 0

#5648265 Napisano: 07.05.2013 08:58:22
Dziękuję za odpowiedzi emotka
0 0

benasia

#5648318 Napisano: 07.05.2013 10:28:59
nie wiecie dziewczyny gdzie znajdę teraz w promocji kaszki mleczno-ryżowe?
0 0

malutka456

#5648352 Napisano: 07.05.2013 11:17:14
czesc dziewczyny emotka cos mi sie wydaje, ze za niedlugo bede Was zameczac pytaniami o pieluszki wielorazowe emotka Mloda miala straszne odparzenia przy pampkach (linomag i sudocrem nie pomogl, maka ziemniaczana odrobine, bepanthen jak na razie sie sprawdza), dopiero jak zaczelam uzywac zwyklej tetry to pupa po 1 razie byla juz o niebo lepsza emotka teraz zakladam na zmiane raz pampek, raz tetre i musze zaczac wgryzac sie w temat emotka jak na razie tylko je ogladalam i sa sliczne emotka
0 0

Gość: kalisto1986

#5648369 Napisano: 07.05.2013 11:30:16
malutka456 napisał(a):

czesc dziewczyny emotka cos mi sie wydaje, ze za niedlugo bede Was zameczac pytaniami o pieluszki wielorazowe emotka Mloda miala straszne odparzenia przy pampkach (linomag i sudocrem nie pomogl, maka ziemniaczana odrobine, bepanthen jak na razie sie sprawdza), dopiero jak zaczelam uzywac zwyklej tetry to pupa po 1 razie byla juz o niebo lepsza emotka teraz zakladam na zmiane raz pampek, raz tetre i musze zaczac wgryzac sie w temat emotka jak na razie tylko je ogladalam i sa sliczne emotka

męcz, męcz, ja już Ciebie namęczyłam wystarczająco emotka

Na początek nie potrzebujesz żadnych super wypasów, bo moim zdaniem najlepiej zaopatrzyć się w noworodkowe, a dopiero jak podrośnie do one-size to wtedy możesz szaleć emotka
Jak chcesz używane, to na forum chustowym, jak nowe, to ja mogę śmiało polecić otulacze noworodkowe z zakładkami kokosi http://www.kokosi.pl/ - mam jeden i uwielbiam go, tak samo jak otulacze wełniane. U kokosi możesz sobie zamówić jaki chcesz otulacz (wzór) ona Ci uszyje. Teraz czekam na wełniany otulacz od niej. A w środek możesz ładować co tam masz pod ręką - tetre, ręczniczki ikea, prefoldy, wkłady, formowanki. My w dzień wrzucamy zazwyczaj ręczniczki ikea lub prefoldy/wkłady, ewentualnie cienkie formowanki, a na noc już takie chłonniejsze formowanki. Inne systemy np kieszonki też mam, ale uważam,że je lepiej już kupować w rozmiarach one-size.
A co do skóry, to faktycznie przy wielo jest nieporównywalnie inna niż po pampkach.

U nas była dzisiaj położna, młody pięknie przybiera na wadzę, tylko martwi nas moje ciśnienie emotka Ja niskociśnieniowiec, mam tak wysokie,że aż położna pytała się czy leczyłam nadciśnienie w ciąży emotka
0 0

Gość: dolly

#5648390 Napisano: 07.05.2013 11:55:27
Kalisto czyli jakie masz teraz?
0 0

#5648432 Napisano: 07.05.2013 12:23:42
A ja mam kurcze anemię lekką, a po łyknięciu żelaza bardzo źle się czuję. Co z tym robić?
0 0

ziolko

#5648436 Napisano: 07.05.2013 12:27:01
agusia147 napisał(a):

A ja mam kurcze anemię lekką, a po łyknięciu żelaza bardzo źle się czuję. Co z tym robić?

brać żelazo razem z posiłkiem
choćby kawałek chleba z masłem, popić wodą
brać najlepiej z witaminą C, żeby lepiej się wchłaniało

jakie żelazo bierzesz?
to anemia spowodowana brakiem żelaza? czy kwasu foliowego lub wit. B12?
0 0

Gość: dolly

#5648437 Napisano: 07.05.2013 12:29:23
agusia147 napisał(a):

Ja się po tym tardyferon zle czulam. Podjadałam kilka dni i odstawiałam, ale zjadałam duzo warzyw zeby podskoczylo. Z tym,że ja miałam w granicach normy, więc mogłam tak robic
0 0

Gość: rachel

#5648438 Napisano: 07.05.2013 12:29:33
A ja właśnie przeczytałam wywiad na gazeta.pl i nie mogę się otrząsnąć....http://wiadomosci...o__bo_lekarz.html#MT

i teraz mam pytanie szczepiłyscie dzieci na pneumokoki?? ja już nie pamietam ale jak dominiśka ma 11 miesiecy to ile tych szczepień potrzebuje?? za 2 tygodnie ma szczepienie na odrę i cos tam jeszcze , a później myślałam zeby zaszczepic ją przeciw boleriozie...czyli poiwedzmy miałaby 14 miesiecy
0 0

#5648468 Napisano: 07.05.2013 12:53:00
rachel napisał(a):

A ja właśnie przeczytałam wywiad na gazeta.pl i nie mogę się otrząsnąć....http://wiadomosci...o__bo_lekarz.html#MT

Wrrr aż się popłakałam, za każdym razem jak czytam coś takiego to widzę oczami wyobraźni, że mojemu dziecku dzieje się krzywda... Dziwię się, że tacy debile zostają lekarzami.
0 0

benasia

#5648475 Napisano: 07.05.2013 12:55:28
ja szczepiłam synka na pneumokoki ale zaczynaliśmy gdy nie miał jeszcze 3 miesięcy - obecnie już jest po szczepieniach i normalne szczepienie dopiero w wieku 6 lat. Straszny artykuł...
0 0

Gość: quaqua

#5648532 Napisano: 07.05.2013 13:39:27
rachel napisał(a):

i teraz mam pytanie szczepiłyscie dzieci na pneumokoki?? ja już nie pamietam ale jak dominiśka ma 11 miesiecy to ile tych szczepień potrzebuje?? za 2 tygodnie ma szczepienie na odrę i cos tam jeszcze , a później myślałam zeby zaszczepic ją przeciw boleriozie...czyli poiwedzmy miałaby 14 miesiecy

Straszna historia. Na pneumo szczepiliśmy na pierwszej wizycie od razu. Nasza pediatra powiedziała, że jak ktoś kiepsko finansowo stoi to odpuścić rota i ospę, a własnie pneumokoki dać.
0 0