Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#5694031 Napisano: 09.07.2013 13:31:18
benasia napisał(a):

Hej dziewczyny wróciliśmy niedawno - było suuuupeeeer! emotka
Mikołaj w siódmym niebie, zwiedziliśmy caaaałeee zoo a Miki szalał i był zachwycony emotka
Mnóstwo fotek narobiliśmy, a potem był Aquapark - rewelacja! 2 godziny non stop pływaliśmy - a nasz mały pływak pływa juz całkiem nieźle emotka
Ogólnie jestesmy mega zadowoleni i napewno kiedyś jeszcze pojedziemy emotka

My pojedziemy jutro lub w czwartek. Dzisiaj odpoczywamy po podróży wczorajszej, dziś upał jak nie wiem. Na razie młody szaleje wszędzie włażąc. Zazdroszczę mu sił emotka
0 0

malutka456

#5694376 Napisano: 09.07.2013 17:57:48
Wam to dobrze - baseny, aquaparki...a ja w domu sie kiszę ;/ czekam na męża żeby pójść na spacer, a mała właśnie zasypia...więc jak pójdziemy to po 19 pewnie emotka
0 0

agusia147

#5694398 Napisano: 09.07.2013 18:25:24
Nas cholernie boli brak wyjazdu nad morze w te wakacje. Jeszcze nie było tak byśmy nie jechali, a we wrześniu to już nie to samo i pogoda nie taka, więc raczej odpada.
0 0

staszek

#5694427 Napisano: 09.07.2013 19:24:50
agusia147 napisał(a):

Nas cholernie boli brak wyjazdu nad morze w te wakacje. Jeszcze nie było tak byśmy nie jechali, a we wrześniu to już nie to samo i pogoda nie taka, więc raczej odpada.

we wrześniu chociaż tłumu takiego nie będzie, jak teraz, a często pogoda wtedy ładniejsza i stabilniejsza jest niż latem. Ale my zawsze mamy pecha i jak jedziemy nad morze to leje. Zawsze. Dlatego byliśmy raptem ze 3 razy emotka więc od razu ostrzegam. Nie jedźcie nad morze w ostatni weekend lipca. Będę tam ja i jest duże prawdopodobieństwo, że będzie padało emotka
0 0

bridget

#5694445 Napisano: 09.07.2013 19:59:24
dziewczyny nie wiecie jak to jest ze zwrotami do smyka, dzis mnie podkusiło kupic kilka rzeczy a teraz na allegro widze ze przebitki ponad 100% cenowe chetnie bym zwrociła...
0 0

Gość: polec

#5694457 Napisano: 09.07.2013 20:19:53
bridget napisał(a):

dziewczyny nie wiecie jak to jest ze zwrotami do smyka, dzis mnie podkusiło kupic kilka rzeczy a teraz na allegro widze ze przebitki ponad 100% cenowe chetnie bym zwrociła...

Nie zwracają gotówki, tylko oddają pieniądze na karcie podarunkowej do wydania w Smyku
0 0

Gość: size

#5694459 Napisano: 09.07.2013 20:21:02
bridget napisał(a):

Kiedyś było kiepsko (rok temu). Można było zwrócić, ale nie dawali Ci gotówki tylko bon opiewający na daną kwotę, który mogłaś zrealizować kupując inną rzecz.
Ja z tego powodu kupuję w internetowym - tam zwroty są przyjmowane.

Jak jest teraz, nie wiem, ale bądź jakby co przygotowana na zgrzytanie ząbkami... Czego nie życzę oczywiście.
0 0

bridget

#5694471 Napisano: 09.07.2013 20:37:45
dzieki dziewczyny ale patrze na cenny allegro butelki tommee tipee w smyku 29,90 na allegro z przesyłka 18:/, pokrowiec na przewijak po 8 -10 zł a ja dałam 24 o grzebykach szczotkach i innych nie wspominajac , juz wole na allegro kupic;] zostawiłam prawie 130 zł, w przeliczeniu z allegro wyszło 85
0 0

Gość: quaqua

#5694482 Napisano: 09.07.2013 20:57:00
bridget napisał(a):

dzieki dziewczyny ale patrze na cenny allegro butelki tommee tipee w smyku 29,90 na allegro z przesyłka 18:/, pokrowiec na przewijak po 8 -10 zł a ja dałam 24 o grzebykach szczotkach i innych nie wspominajac , juz wole na allegro kupic;] zostawiłam prawie 130 zł, w przeliczeniu z allegro wyszło 85

Ja dla obu córek brałam wsio przez allegro. Wszystkie akcesoria, cenzurarele dobrej jakości a duuużo taniej niż stacjonarnie. Mam nadzieję, że nie zostanie uznane to za spam, ale polecam zakupy u rodzyneczki i rp_77 - czy jakoś tak, mają praktycznie wszystkie akcesoria, wysyłają szybko, a jak coś nie tak (pomyliłam się w zamówieniu) nie robią problemów, można odesłać itd.
0 0

agusia147

#5694492 Napisano: 09.07.2013 21:31:39
staszek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

we wrześniu chociaż tłumu takiego nie będzie, jak teraz, a często pogoda wtedy ładniejsza i stabilniejsza jest niż latem. Ale my zawsze mamy pecha i jak jedziemy nad morze to leje. Zawsze. Dlatego byliśmy raptem ze 3 razy emotka więc od razu ostrzegam. Nie jedźcie nad morze w ostatni weekend lipca. Będę tam ja i jest duże prawdopodobieństwo, że będzie padało emotka

Szwagierka jedzie emotka Niech pada, będzie jej na zdrowie, przynajmniej skóra jej wolniej się zestarzeje, a nie leży od 9 do 18 w piachu myśląc, że się opali.

Odnośnie zakupów, to ja od zawsze preferuję zakupy internetowe, przynajmniej jak chodzi o wszystkie produkty poza ubraniami czy butami - bo ja np. muszę mierzyć, na dzieciaki ciuszki wolę kupić w Auchan z końcówek serii (5-10zł za ubranko) lub w pepco (ubranka też są bardzo fajne i tanie) emotka
0 0

kalisto1986

#5694527 Napisano: 09.07.2013 22:09:10
Malutka ja też teraz staram się wieczorami dopiero wychodzić emotka
Agusia ja gdyby nie Dominika szkoła to jeśli już to wolałabym nad morze jechać we wrześniu, często jest jeszcze piękna pogoda, a nie ma tylu turystów.
My chyba jedziemy w połowie sierpnia, ale cholera aż zgrzytam zębami na samą myśl - no nie lubie i koniec, chciałabym w góry, ale to ma być wypad na weekend więc góry za daleko, zresztą to była karta przetargowa dla Dominika przy kłótni o obóz.

keiti oddają kase w bonach podarunkowych, ale przecież od zawsze wiadomo,że smyk ma gigant przebitkę na wszystkim. Ja kupowałam wszystko na all, najpierw wszystkie ceny porównywałam u różnych sprzedających dopiero zamawiałam, tak to bym chyba zbankrutowała.

Dominik z siostrzeńcem "śpią" dzisiaj w namiocie, daje im godzine maks 2 jak będą z wrzaskiem gnać do domu emotka emotka
0 0

bridget

#5694536 Napisano: 09.07.2013 22:29:11
no ja nie sadziłam ze az tak;] niby juz kilka tylko rzeczy mi brakuje, ale mnie to mimo wszytsko wkurzyło. Quaqua juz lukam na rp juz trafiłam. Pieluchy dwójki na długa starcza? na poczatek które najlepsze sensitiv pampersa?
0 0

benasia

#5694543 Napisano: 09.07.2013 22:48:14
ja miałam na początek pampersy te z wycięciem na pępek chyba huggiesa czy happy - obie marki świetne bo mialam na poczatku, potem pampersy zielone i tez chwale. Rozmiar chyba zależy od tego jakie duże dziecko bedzie. Lepiej nie kupowac wiekszej ilosci tylko na bierząco emotka
0 0

#5694562 Napisano: 09.07.2013 23:13:05
bridget napisał(a):

no ja nie sadziłam ze az tak;] niby juz kilka tylko rzeczy mi brakuje, ale mnie to mimo wszytsko wkurzyło. Quaqua juz lukam na rp juz trafiłam. Pieluchy dwójki na długa starcza? na poczatek które najlepsze sensitiv pampersa?

Na początek to chyba te Newborn od 2-5 kilo, ale myślę, żeby nie szaleć z ilością - jedna paka (do dwóch) na spróbowanie Wam wystarczy (jak zechcesz używać Pampersów). Moja była kruszynka i chyba po opakowaniu (lub jeszcze pół z drugiego) weszłyśmy na większy poziom. Potem masz New Baby o ile się nie mylę i chyba od 3-6. I tego też ze dwie paki na początek. Zobaczysz sama. To chyba 2. z rozmiarówki. Trójek więcej (3 paki), a potem szybko leci i się zorientujesz ile Ci trza.

W innych firmach się nie orientuję emotka

* Sensitiv nie używaliśmy, ale spotkałam się z niezbyt pochlebnymi opiniami (nawet u nas na forum). Sama nie mam doświadczeń.
0 0

kalisto1986

#5694570 Napisano: 09.07.2013 23:17:59
moim zdaniem happy są okropnie sztywne,miałam je i później używałam jako podkłady itp
Pampersy białe są w miare ok - jak na pampersy emotka
My mieliśmy teraz 2 kilka sztuk babydream eko i dosyć fajne są, mogę stwierdzić, że niczym się nie różnią od pampersów poza składem
0 0

bridget

#5694578 Napisano: 09.07.2013 23:32:33
czyli mowicie zeby od 1 zaczac:D wyszłam z wprawy po 6 latach i musze na nowo to ogarnac, Wiki jak sie urodził był smokiem 4470 i chyba od razu od 2 zaczelismy, tu na razie mowia o 3500 ale wszytsko moze sie zmienić.

tak sobie dumam czy mi stojak w łazience wzdłuz wanny sie zmiesci, bo jakos srednio mi sie usmiecha latanie z wanienka po całym domu... sa tez stojaki nakładane na wanne ale wtedy nie bede mogła tej naszej wanieki wykorzystac...

byłam dzis w eurocaschu patrzyłam na asortyment to kiepsko, kosmetykow dla dziecka 0 , pieluchy happy albo pampersy a chciałam spozytkowac na to bony abc i tak troche mnie to rozczarowało.

Kosmetyki to myslałam o tych emolientach, ale kali cos o nivea tez mowiła, słyszałam ze ziajka jest tez zalecana. Chiałabym do konca tygodnia skonczyc juz zakupy ... i spokoj miec
0 0

#5694600 Napisano: 10.07.2013 00:20:09
bridget napisał(a):

Kosmetyki to myslałam o tych emolientach, ale kali cos o nivea tez mowiła, słyszałam ze ziajka jest tez zalecana. Chiałabym do konca tygodnia skonczyc juz zakupy ... i spokoj miec

A to już musisz chyba być ryzyk emotka Najlepiej biorąc próbkę po dzieciu wcześniejszym emotka
Ja miałam oilatum od początku - bo super (tak czytałam), po roku weszłam na emolium i zostałam przy nim - skojarzone produkty.
I tak, jak skóra będzie miała problemy, to zobaczycie co bardziej służy.
I czy Nivea czy Hipp (polecam) - z tych bardziej normalnych emotka
0 0

agusia147

#5695073 Napisano: 10.07.2013 12:47:24
size napisał(a):

bridget napisał(a):

A to już musisz chyba być ryzyk emotka Najlepiej biorąc próbkę po dzieciu wcześniejszym emotka
Ja miałam oilatum od początku - bo super (tak czytałam), po roku weszłam na emolium i zostałam przy nim - skojarzone produkty.
I tak, jak skóra będzie miała problemy, to zobaczycie co bardziej służy.
I czy Nivea czy Hipp (polecam) - z tych bardziej normalnych emotka

U nas przy Kamilku się Johnssons sprawdził, w szpitalu używali Nivea.
0 0

bridget

#5695110 Napisano: 10.07.2013 12:54:21
oddałam produkty, zwrot nastapił na karte ( bez zgrzytów), kupiłam pieluchy sensitiv i nivea na razie zobaczymy jak sie sprawdza, a zaraz dokupie u rp pozostałe brakujace mi rzeczy. Co braknie wyjdzie w praniu:) w kapphalu fajne dresy dla dzieci z zygzakiem 3 w cenie 2 z obnizką w sumie zapłaciłam 80 zł czyli po 27 zł sztuka sa super:) dla starszaka
0 0

bridget

#5695198 Napisano: 10.07.2013 13:34:49
a jeszcze podpowiedzcie szczotka do głowki to z naturalnego włosia? czy niekoniecznie, ogladam na allegro i nie wiem która wziasc
0 0