Konkursowiczki w ciąży

Gość: quaqua

#5728942 Napisano: 02.09.2013 12:15:18
benasia napisał(a):

a ja chcialam spytac w jakich łóżkach śpią wasze kilkulatki?
Bo Mikołajek (prawie 2 latek) wyrasta mi z łóżeczka tego z szczebelkami no i ma mało miejsca a w nocy lubi się wiercić i okręcać, więc nie wiem czy to nie będzie niedługo czas na zmianę ale myślę o jakimś z barierką bo żeby w nocy nie spadł...

My też ok. 1,5 roku przenieśliśmy córę do większego łóżka. Takie typowe ikeowe z barierką. U nas barierka się przydała, bo mała śpi oparta o nią, ale udało jej się też parę tygodni temu podczas snu przelecieć przez nią. Nic się oczywiście nie stało.
0 0

benasia

#5728952 Napisano: 02.09.2013 12:26:31
no właśnie to dla maluszków już nie starcza i Miki woli spać w normalnym, ale nie wiem czy lepsze takie z barierką czy coś typu auto - bo z tych co ogladalam na allegro to te auta są zabudowane jakby na całej długości i nie wiem jak mój mały by schodził bo tylko z przodu jest niżej...
A Ikei niestety nie mam blisko...
0 0

benasia

#5728957 Napisano: 02.09.2013 12:28:45
no i na jaki wymiar zwracać uwagę by było już na długo?
0 0

bridget

#5728971 Napisano: 02.09.2013 12:40:24
http://images61.f...a0f5ca4495098med.jpg my takie kupilismy i słuzy do dzis ale juz bez barierki, jakosc lepsza niz ikea, zadnych sladów zuzycia

wydanie starsze
http://www.fotosi...0747b61913d1c5b.html

0 0

benasia

#5729014 Napisano: 02.09.2013 13:32:12
no własnie coś takiego jak to pierwsze myslałam keiti bo uniwersalne a gust dziecka z wiekiem się zmienia i nie wiem czy akurat auta czy coś innego będzie będzie wtedy lubił...
Tylko jaki rozmiar aby było na dłuższy czas i by pasowała taka normalna pościel na łóżko pojedyncze?
0 0

bridget

#5729049 Napisano: 02.09.2013 14:04:15
benasia napisał(a):

no własnie coś takiego jak to pierwsze myslałam keiti bo uniwersalne a gust dziecka z wiekiem się zmienia i nie wiem czy akurat auta czy coś innego będzie będzie wtedy lubił...Tylko jaki rozmiar aby było na dłuższy czas i by pasowała taka normalna pościel na łóżko pojedyncze?

Pierwsze i 2 to to samo łozeczko, tylko po kilku latach juz z odkrecona barierką.
to nasze to 170x60 czy 160x70 jakos tak , jeszcze max z 2 lata posłuzy i wtedy Wikiemu sie kupi nowe juz dorosłe, a to dostanie maluszek.
0 0

Gość: katrin22

#5729143 Napisano: 02.09.2013 15:38:06
Mój Kubuś jeszcze śpi w łóżeczku turystycznym, tylko musi mieć otwarte, bo próbował górą wychodzić.

My mieliśmy ostatnio przechlapane. Kubuś miał dziwną biegunkę, jeden dzień kupa była normalna, na drugi było kilka ze śluzem i tak w kółko, ale po konsultacji z lekarzem i podawaniem leków wszystko się unormowało. Mój szkrab chce być ciągle na dworze...gania jak szalony, bawi się w piaskownicy, a ja wykończona jestem, bo jak wracamy do domu, to trzeba ogarnąć co nieco i zanim się obejrzę już jest noc i padam o 23.00, bo wtedy mój mały idzie spać emotka
0 0

bridget

#5729220 Napisano: 02.09.2013 17:53:51
katrin22 napisał(a):

Mój Kubuś jeszcze śpi w łóżeczku turystycznym, tylko musi mieć otwarte, bo próbował górą wychodzić.

My mieliśmy ostatnio przechlapane. Kubuś miał dziwną biegunkę, jeden dzień kupa była normalna, na drugi było kilka ze śluzem i tak w kółko, ale po konsultacji z lekarzem i podawaniem leków wszystko się unormowało. Mój szkrab chce być ciągle na dworze...gania jak szalony, bawi się w piaskownicy, a ja wykończona jestem, bo jak wracamy do domu, to trzeba ogarnąć co nieco i zanim się obejrzę już jest noc i padam o 23.00, bo wtedy mój mały idzie spać emotka

Katrin moje dziecie nigdy nie chciało spac w turystycznym, zostało wkorzystywane jak był niemowlakiem, pozniej jako tako swiadomy, siedzacy berbec bał sie jego jak juz podnosił sie i siedział brakowało mu chyba tych przerw w szczebelkach:), pamietam ze zbaralismyje do Zakopca miał wowczas z 9 miesiecy był wielki krzyk:) i spał z Nami

Mam pytanie czy w tym ostanim miesiacu ciazy miałyscie jeszcze usg? chodze raz w tyg na ktg , mam obraz tetna, skurczy, ale przy usg byłabym chyba spokojniejsza? juz 2 kolezanka rodziłą wczesniej b o na usg wyszło ze dziecko przestało rosnac, czy łozysko zaczeło sie starzec i nastapiła hipotrofia o ile nie myle pojec.
0 0

agusia147

#5729224 Napisano: 02.09.2013 17:59:49
Odnośnie ubranek z Pepco, to zależy które, bo np. niektóre koszulki to mają jakość gorszą od scierek do podłogi. Ale np. kupiliśmy ostatnio bluzę z uszkami misia i jest super, nic się z nią nie stało, kilka grubych dresików - też są super, dwie pary dżinsów - też po praniu nie ma różnicy - jak nówki, a Kamiś nieźle ciora ubranka. Ja uwielbiam Pepco, zwłaszcza dopóki dzieciaki tak szybko ze wszystkiego wyrastają.
0 0

monika1985monik

#5729285 Napisano: 02.09.2013 19:46:31
benasia my jak młody miał ok 13 miesięcy kupiliśmy takie jak pokazała bridget i jesteśmy bardzo zadowoleni.

keiti78zg
ja miałam ostatnie usg na tydzień przed porodem.

Mój maluszek był dziś 1 raz w przedszkolu i to chyba jest najgorszy dzień w moim życiu jejku aż mnie wszystko boli emotka
0 0

#5729289 Napisano: 02.09.2013 19:51:29
monika1985monik napisał(a):

Mój maluszek był dziś 1 raz w przedszkolu i to chyba jest najgorszy dzień w moim życiu jejku aż mnie wszystko boli emotka

Oj, tak źle zniósł rozstanie? Myślę, że się przyzwyczai, nowe zabawki, czas zorganizowany, zajęcia - szybko się wdroży mam nadzieję. A Tobie życzę dużo sił i cierpliwości.
W jakim wieku jest tak w ogóle?
0 0

monika1985monik

#5729297 Napisano: 02.09.2013 20:04:50
Mały w październiku będzie miał 4 latka ale była masakra atak histerii rzucanie się szkoda nawet gadać a jutro pewnie będzie jeszcze gorzej emotka
0 0

#5729299 Napisano: 02.09.2013 20:10:54

Mały w październiku będzie miał 4 latka ale była masakra atak histerii rzucanie się szkoda nawet gadać a jutro pewnie będzie jeszcze gorzej emotka

emotka musicie przetrwać te pierwsze dni i wierzyć, że będzie lepiej. 4 latka to faktycznie dużo na takie zmiany. Za mądre dziecko masz. Niestety taka jest prawda, że 2-3 latek łatwiej się przeważnie adaptuje, bo po prostu jeszcze nie rozumie wszystkiego dookoła, czterolatek to już myślące, kojarzące fakty dziecko.
Będzie dobrze, musi być. Zobaczysz jak skorzysta jak już się wdroży.
0 0

benasia

#5729356 Napisano: 02.09.2013 21:49:02
agusia147 napisał(a):

Odnośnie ubranek z Pepco, to zależy które, bo np. niektóre koszulki to mają jakość gorszą od scierek do podłogi. Ale np. kupiliśmy ostatnio bluzę z uszkami misia i jest super, nic się z nią nie stało, kilka grubych dresików - też są super, dwie pary dżinsów - też po praniu nie ma różnicy - jak nówki, a Kamiś nieźle ciora ubranka. Ja uwielbiam Pepco, zwłaszcza dopóki dzieciaki tak szybko ze wszystkiego wyrastają.

My jak Mikołaj był malutki mieliśmy taki dresik z uszkami z polaru -ślicznie wyglądał i nic się z nim nie działo.
A dziś kupiłam mu świetną ciepła kamizelkę z F&F i dzinsy - choc ceny to oni mają...
0 0

dolly

#5729357 Napisano: 02.09.2013 21:51:49
bridget napisał(a):

Mam pytanie czy w tym ostanim miesiacu ciazy miałyscie jeszcze usg? chodze raz w tyg na ktg , mam obraz tetna, skurczy, ale przy usg byłabym chyba spokojniejsza? juz 2 kolezanka rodziłą wczesniej b o na usg wyszło ze dziecko przestało rosnac, czy łozysko zaczeło sie starzec i nastapiła hipotrofia o ile nie myle pojec.

Keiti78zg, ja miałam, bo poszłam i chciałam, bo byłam juz po przewidywanym terminie, więc lekarz chciała sprawdzić właśnie, przepływ i stopień łożyska. Podejrzewam, że gdybym sie nie upomniała to bym nie miała.

Monika1985monik
- trochę to okrutne, ale musisz to załatwić dosyć hmmm... drastycznie. Jeżeli do tego stopnia to doszło, że mały? się rzuca i histeryzuje, to będzie to wykorzystywał dalej, by wrócić do domu. Poinformuj kiedy dokładnie przyjdziesz, że np. po podwieczorku, że teraz musisz iść załatwić sprawy i nie może iść z Tobą. Pożegnaj się i zostaw w sali. Poczekaj sobie na korytarzu i poobserwuj( z ukrycia rzec jasna) co będzie się działo. Pierwsze dni są najgorsze, później będzie lepiej emotka
0 0

Gość: size

#5729368 Napisano: 02.09.2013 22:06:48
benasiu, te łóżeczka z barierką są super - na allegro jest wiele modeli w różnych wybarwieniach i w standardowych rozmiarach - też o takim myśleliśmy. Ostatecznie moja przesiadła się w wieku tez ok. 2 lat na łóżko zwykłe, bez żadnych osłon, z materacem 90*200 - chcieliśmy żeby łóżko pasowało do reszty kolekcji mebli w jej pokoju. A początkowo miała obok łóżka taki materac - gąbkę - w razie jakby co emotka Ale pomimo tego, że zawsze strasznie się rozwalała nigdy nie zaliczyła bęcki emotka

monika1985monik emotka

Z każdym dniem będzie lepiej, zobaczysz. To często tak wygląda na początku, ale szybko przestaje emotka
Będzie dobrze.
Ja mam odwrotny problem - ja najchętniej sama rzuciłabym się na ziemię w histerii i Oli nie dała emotka Ale moje dziecko już wybrało (szkoda, ze nie mnie emotka )
Życzę Ci tego samego, bo wyobrażam sobie co możesz przeżywać.
0 0

dolly

#5729377 Napisano: 02.09.2013 22:24:31
Hehe, ciotka, czyżbyś przeżywała chwilę wstydu, kiedy przychodzisz po dziecko do przedszkola, a Ono Cię wita, cieszy się i po chwili woła " to jeszcze idę sie pobawić mamusiu" emotka
0 0

#5729385 Napisano: 02.09.2013 22:51:35
dolly napisał(a):

Hehe, ciotka, czyżbyś przeżywała chwilę wstydu, kiedy przychodzisz po dziecko do przedszkola, a Ono Cię wita, cieszy się i po chwili woła " to jeszcze idę sie pobawić mamusiu" emotka

Właśnie coś takiego mam emotka Ale najgorsze chyba było wspólne, mozolne, codzienne liczenie od drugiej połowy lipca ile jeszcze dni zostało do przedszkola emotka Data oznaczona w kalendarzu, na e-konkowym też mi kazała pokazywać, kiedy idzie...

Szkoda, że tam na noc nie zostawiają, mielibyśmy okazję, by wyjść gdzieś z mężem
emotka a Młoda byłaby w siódmym niebie - czego pojąć nie potrafię emotka
0 0

Gość: allice

#5729386 Napisano: 02.09.2013 22:55:55

Wiem co czujesz ja tez właśnie oddałam mojego synka do przedszkola i tak jak Twój w październiku kończy 4 latka. U nas też są problemy z adaptacją, też nie chce zostać sam w przedszkolu, a jak już zostanie to najchętniej siedziałby cały dzień na krzesełku i czekał, aż go ktoś odbierze, a szkoda bo przedszkole na nasze (rodziców) oko ma naprawdę fajne.
Przedszkole ma monitoring dostępny dla rodziców z netu i serce mi się kroi jak widzę jak on siedzi na tym krzesełku i tylko patrzy jak się inne dzieci bawią. Panie się starają jak mogą ale poszedł w zaparte. Jedynie posiłki są dla niego atrakcją, a tak to tylko siedzi i patrzy emotka
0 0

#5729394 Napisano: 02.09.2013 23:09:04
allice napisał(a):

Przedszkole ma monitoring dostępny dla rodziców z netu i serce mi się kroi jak widzę jak on siedzi na tym krzesełku i tylko patrzy jak się inne dzieci bawią. Panie się starają jak mogą ale poszedł w zaparte. Jedynie posiłki są dla niego atrakcją, a tak to tylko siedzi i patrzy emotka

Jezu, nie patrz często bo Ci serducho pęknie... Ja rok temu też miałam straszne obawy.
Ja przed perspektywą pójścia do przedszkola i często przed wyjściem śpiewałam jej:
"Bo przedszkole uczy, bawi nas,
bo w przedszkolu miło płynie czas".
I w sumie może ją to zmotywowało... emotka W sensie mój głos...

A tak serio dziewczyny będzie dobrze. Tak jak dolly pisała, szybko, na temat i do domu.
Ja wiem, że łatwo powiedzieć, ale to był Waszych kochanych dzieci dopiero pierwszy dzień. Potem będą konkretne zajęcia, znajomości, wycieczki - nie będą miały kiedy myśleć.
Banan na twarzy przed wyjściem dziecka i będzie dobrze emotka

Ps. Za chwilę nas stąd wyniosą do przedszkolaków i przedszkoli emotka
0 0