Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5756043 Napisano: 16.10.2013 17:52:05
moj tez bedzie mial teraz 2 latka i śpi mi raz w dzień okolo 1- 1,5h.
0 0

bridget

#5756058 Napisano: 16.10.2013 18:31:19
to moje 1 dziecko było idealne:P jadł, odbijał , spał, grzecznie lezał - drugie to jakiś tyran:)
0 0

monika1985monik

#5756061 Napisano: 16.10.2013 18:34:27
Większość z Was ma luzik i jeszcze narzeka emotka moje obydwa dzieciaczki to tyrany które nie cierpią spać ani w dzień ani w nocy emotka mój młodszy nie przespał jeszcze ani 1 nocy emotka
0 0

Gość: quaqua

#5756127 Napisano: 16.10.2013 19:58:41
monika1985monik napisał(a):

Większość z Was ma luzik i jeszcze narzeka emotka moje obydwa dzieciaczki to tyrany które nie cierpią spać ani w dzień ani w nocy emotka mój młodszy nie przespał jeszcze ani 1 nocy emotka

Przyznam, że jak zaczynam myśleć, że u nas źle to czasem wspominam sobie Twoje historie... emotka Moja starsza do dzisiaj się budzi w nocy, ale od ok. 6 m-cy i tak jest niebo lepiej.
0 0

bridget

#5756128 Napisano: 16.10.2013 20:03:04
to wspołczuje monia:)) wiem teraz co czujesz. Wiecie co jednak tak obserwuje siebie dziś i karmienie, sadze ze on sie nie najada, albo jednak za mało mam pokarmu, albo mniej tresciwy, chyba jednak musze pomyslec o dokarmianiu, bo co chwile głodny, a i tak "wisi" na mnie
0 0

monika1985monik

#5756141 Napisano: 16.10.2013 20:18:07
keiti78zg nie rób tego emotka stosujecie smoczek ? mój był tak jak twój płaczkiem i wszyscy mi mówili że pewnie się nie najada ale ja się nie dałam i nie wprowadziłam butli emotka Co ile go karmisz ? ile czasu je ?

quaqua
ha ha ha fajnie że chociaż ktoś mnie wspomina emotka
0 0

Gość: allice

#5756174 Napisano: 16.10.2013 20:48:22

klaudiag19 ja chciałam kupić ten inhalator ale oczywiście u nas w biedronce go nie ma emotka

keiti może dla tego twój mały jest taki niespokojny bo nie ma rytmu dnia dziecko jak wie co będzie za chwilę jest spokojniejsze. Staraj się w miarę możliwości by wiedział co za chwilę nastąpi i przed spaniem wieczornym wyciszaj wszystko w koło na około godzinę przed by wiedział że za chwilę będzie noc i trzeba w miarę możliwości emotka spać emotka Moje obydwa chłopaki były też takimi dzieciakami jak twój tz sami nie poleżeli sami się nie pobawili itd jak nie było kogoś blisko był wrzask emotka

allice ile twój Rysiu ma ? mój też chodził bardzo długo na palcach jak baletnica a później mu przeszło i ładnie stawiał stopy.

Rysio lada dzień skończy 4 latka. Lekarka zaleciła zmianę obuwia, ćwiczenia korekcyjne i masaż choc te ostatnie to nie wiem jak przeprowadzę bo Rysio ma straszne łaskotki i dotknąć się nie da. Choć lekarka twierdzi, że właśnie o to chodzi żeby te łaskotki wyeliminować bo też przez to podkurcza palce
0 0

bridget

#5756188 Napisano: 16.10.2013 21:12:12

keiti78zg nie rób tego emotka stosujecie smoczek ? mój był tak jak twój płaczkiem i wszyscy mi mówili że pewnie się nie najada ale ja się nie dałam i nie wprowadziłam butli emotka Co ile go karmisz ? ile czasu je ?

quaqua
ha ha ha fajnie że chociaż ktoś mnie wspomina emotka

smoczka nie lubi , wypycha, focha strzela przy tym takiego, czasem chwilowo musze mu przytrzymac ( ekstremalne sytuacje)i sie zassie po chwili i tak wypluwa.
Jemy po poł godziny, czasem dłuzej, w nocy ciut krócej bo przysypia i czasem co poł godziny, albo jak sie denerwuje ( wiec ogolnie mam wrazenie jakbysmy non stop jedli), , dzis z płaczem ze spaceru nawet po 2,5 h wracalismy bo głodny. Ale mam bardzo miekkie piersi, w szpitalu i tuz po wyjsciu było inaczej
ogolnie jestem twarda z pokarmem, wszak z Wikim tylko na mleczku jechalimy bez MM, nawet kaszek nie lubił, dlatego sie tak szybko nie chce poddac, zaczełam pic te napary laktacyje, mam nadzieje ze cos to da.
0 0

agusia147

#5756197 Napisano: 16.10.2013 21:16:07
yhh a ja musze dokarmiac bo moje przez krew leci do kranu ;(
0 0

bridget

#5756203 Napisano: 16.10.2013 21:19:00
obaj spia ciekawe jak długo...:) mozna popracowac emotka Agusia a piersi juz lepiej? goja sie?
0 0

dolly

#5756295 Napisano: 17.10.2013 00:44:54
a ja uważam, że nie ma co na siłę się męczyć. Jeżeli dziecko mało przybiera, jest nerwowe i faktycznie zachowuje się jakby było głodne, to trzeba podać modyfikowane i zobaczyć co będzie. Myślę tu oczywiście o przystawieniu do piersi 10-15min jedna, potem druga i na koniec 10ml MM Obserwowac reakcję dziecka i na tej podstawie zdecydować co dalej. I nie ma sensu trzymać małego dłużej jak 15min na piersi, bo efektywne jedzenie trwa jakieś 10min potem to już taka potrzeba bliskości.
Agusia, trzymaj się dzielnie
0 0

agusia147

#5756303 Napisano: 17.10.2013 07:37:10
Prawa nadaje się do użytku, w nocy mała z niej jadła, lewą odciągam, ale jeszcze boli i pokazuje się krew, ale jest lepiej. DO całkowitego wygojenia mała jej nie zobaczy.

Jutro do Wisły jedziemy na kilka dni emotka Mąż ma konferencję, a my na doczepkę. Zmiana klimatu się przyda emotka
0 0

abodak

#5756315 Napisano: 17.10.2013 08:19:22
keiti powoli sobie maluszek ustawi dzien i noc.Moj w nocy je o 1:00,4:00 i 7:00 i po jedzeniu zaraz zasypia.Zaczyna gaworzyć jak sie obudzi,a do tej pory jak tylko oczka otwierał był placz.teraz na spokojnie wie że ktoś go pilnuje:D.Ja karmie z butli,odciągam i wiem ile zjada.Pije cały czas kawe zbożową z odrobiną mleka i jak na razie mam nawał pokarmu
0 0

bridget

#5756323 Napisano: 17.10.2013 08:32:44
fajnie Agusia, miłego wypoczynku, a tamtych rejonach byłam tylko raz,miło wspominam:)

abodak mam nadzieję wczoraj podałam troche mm po jedzeniu własnie koło 20:30, została mi taka buteleczka szpitalna ( jednorazowa) , zjadł 30 ml, pospał do 24 - wiercił sie jak szłam spac, dokarmiłam na spiocha pospał do po 3 i pozniej do 6:30 , ja wypoczełam ( te pobudki ostanio co 1,5-2h dały mi sie we znaki) . Inke tez pije jako jedyna kawe, od wczoraj herbatka laktacyjna.
dolly zgadzam sie z Toba ostanio ja sie umeczyłam i mały równiez tym niedospypianiem, płaczem, wieczna "potrzeba bliskosci" i jedzenia. Dzis go poobserwuje, jutro, zobacze jak bedzie sie zachowywal, moze to jakis skok rozwojowy?
widze jak sie zmienia, teraz po jedzeniu lez juz 20 minut robimy postepy, co raz wiecej widzi, obserwuje i zzaciekawieniem oglada.

Oli przybrał w ciagu tygodnia z 4160-4440 to duzo czy mało? wydaje mi sie ze optymalnie.
0 0

monika1985monik

#5756360 Napisano: 17.10.2013 09:50:56
keiti spokojnie mały potrzebuje obczaić o co chodzi z jedzeniem spaniem itd musi się przyzwyczaić mój na początku jadł tak jak twój co chwila emotka nie dokarmiałam go bo stwierdziłam że jak dam mu butelkę to odrzuci pierś bo dzieciaki wiadomo idą na łatwizne emotka ale po jakimś czasie ładnie się przyzwyczaił do rytmu dnia i nocy i w dzień jadł mi równo co 3 godzinki emotka a o nocach wspominać nie będę emotka Moje piersi też tylko w szpitalu były twarde mega duże jakby zaraz miały wybuchnąć emotka w domku jak młody jadł co chwila miałam małe miękkie piersi a jednak mimo iż mi się wydawało że mleka tam nie ma karmiłam obydwóch ponad rok emotka Twój ładnie przybiera na wadzę więc mleko masz emotka powodzenia z tym twoim małym "diabełkiem" emotka
0 0

malutka456

#5756409 Napisano: 17.10.2013 10:34:49
dziewczyny w netto są pampersy Sleep&play 23,99zł za opakowanie emotka no i w biedronie huggisy chyba 33zł za suze opakowanie (41gr/sztuka) gdyby ktos potrzebował emotka

keiti78zg mały ładnie przybiera, tak w sam raz emotka a co do spania, to moja Helenka jak była noworodkiem to spała nawet do 5-7 godz. ciągiem, teraz ma prawie 6 miesięcy i śpi 1,5 - 2 h, próbowałam dać mm wieczorem, ale i tak się budzi, więc pewnie potrzebuje bliskości emotka
0 0

Gość: buskowianka

#5756411 Napisano: 17.10.2013 10:39:39
a ja tak z zupełnie innej beczki zadam pytanie:czy na chrzcie moze być tylko jedna osoba jako chrzestny/a? nie mam kogo wziąść,rodzina mała,każdy już ma po kilku chrześniaków i nie chce nikogo obciążać ani uszczesliwiać,a obcych ludzi nie biorę pod uwagę.Czy ktoś miał tak,ksiądz nie marudzi ani nie wydziwia?
0 0

agusia147

#5756430 Napisano: 17.10.2013 11:17:56
buskowianka napisał(a):

a ja tak z zupełnie innej beczki zadam pytanie:czy na chrzcie moze być tylko jedna osoba jako chrzestny/a? nie mam kogo wziąść,rodzina mała,każdy już ma po kilku chrześniaków i nie chce nikogo obciążać ani uszczesliwiać,a obcych ludzi nie biorę pod uwagę.Czy ktoś miał tak,ksiądz nie marudzi ani nie wydziwia?

Zależy od księdza. U nas robił problemy, bo chrzestny miał być tylko na papierze, bo nie mógł przyjechać osobiście (mieszka w USA) i chciał wpisać tylko chrzestną. Zamiast drugiej osoby możesz powołać świadka chrztu - nie ma zobowiązań, a ładnie wygląda podczas ceremonii emotka
0 0

aneta411

#5756434 Napisano: 17.10.2013 11:24:54
agusia147 napisał(a):

buskowianka napisał(a):

Zależy od księdza. U nas robił problemy, bo chrzestny miał być tylko na papierze, bo nie mógł przyjechać osobiście (mieszka w USA) i chciał wpisać tylko chrzestną. Zamiast drugiej osoby możesz powołać świadka chrztu - nie ma zobowiązań, a ładnie wygląda podczas ceremonii emotka

Może być tylko 1 chrzestny/chrzestna, albo chrzestny/chrzestna + świadek chrztu. Jednak na świadka ksiądz może się nie zgodzić, chociaż formalnie nie powinien robić problemów ani przy 1 chrzestnym, ani przy chrzestnym i świadku.
0 0

malutka456

#5756436 Napisano: 17.10.2013 11:28:30
u nas ksiądz nie zgodził się na świadka chrztu emotka zaczął się tłumaczyć, że to musi być Katolik itp. itd. i zmieniliśmy chrzestnego emotka żaden z okolicy ksiądz (4 różne parafie) się na to nie zgodził emotka ale co kraj to obyczaj, wiem, że niektórzy idą na rękę emotka
0 0