Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dla mnie znieczulenie to masakra więc nie korzystałam z takich wynalazków
Gość: quaqua
Też, to dobra, polska firma. Tylko trudniej Ci będzie odsprzedać, bo mało znani są jednak.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no cóż, ja zrezygnowałam ze swojego szpitala, bo tylko ogólne mieli, albo wlasnie jakiś gaz- nie wiem czy rozweselający
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Powiem szczerze z perspektywy dwóch porodów. Pierwszy poród ze znieczuleniem, ponad dobę w bólach, znieczulenie spowalnia akcję, przez co dłużej się męczysz. Drugi poród 20 minut na porodówce, wcześniej 2h skurczy - bez znieczulenia, nacinania itp, z gazem. Nie tyle rozwesela co troszkę otumania - jak po kilku browarach. Obawiałam się braku znieczulenia - braku możliwości, a jak się potem okazało wyszło mi na dobre.
Byliśmy wczoraj z Kamsiem u dentysty dziecięcego. Trafiła nam się świetna pani doktor. Ząbki próchnica zjada, mały jakąś wadę szkliwa miał. Próchnica zalapisowana gdzie nie widać, za tydzień ozonowanie w miejscach widocznych. Tak więc ładny uśmiech zostanie
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moim zdaniem możesz tylko powiedz pani robiącej że jesteś matka cycem karmiąca i pewnie da ci zabezpieczenie na ciało specjalne, żebyś się nie napromieniowała tam gdzie nie trzeba. Po znieczuleniu miejscowym nie będziesz mogła karmić przez około dwie doby - to ci dentysta już powie.
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Trochę nie rozumiem, dlaczego nie wyrwali dzisiaj tej ósemki, temperaturę miałaś czy o co chodziło? U mnie rwanie ósemki- z tym, że to górna była- trwało może z 5min więc się nie stresuj zawczasu. Przy dolnych faktycznie mogli zarezerwować sobie więcej czasu, bo jednak są mocniej osadzone niż górne, ale bądź dobrej myśli.
Rozumiem brak rwania przy podaniu antybiotyku, zastanawia mnie jednak czemu sie nie zdecydowali na rwanie, leki p/bólowe i później ewentualnie antybiotyk. Znaczy tak, ja w tej kwestii tylko głośno myślę, bo specjalizacji w tym kierunku nie mam
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: size
Współczucie ósemkowe, ale i wyrazy szacunku
Powiem Ci tak, od siebie: u mnie po porodzie i w trakcie karmienia odezwały się dwie górne, dolne dawno siedziały.
Jedna uległa moim prośbom szybko, drugą namawiałam tydzień. I przestała dość szybko sprawiać ból, po dwóch tygodniach - osadziła się w dziąśle, poustawiała inne zęby w szeregu i był spokój. Stan zapalny Ci przejdzie po antybiotyku i być może do tego czasu przestanie boleć - bo ząbek rozepcha się i wejdzie gdzie chce. Wtedy podejmij decyzję - albo pa albo poczekaj do końca karmienia. Ten laktatorek może się przydać - na odciągnięcie jak nie dasz rady ręką - ale to też nie jest trudne i bywa nawet łatwiejsze (jak się przekonasz).
* Swoją drogą, mnie też najgłupsze rzeczy spotykały jak karmiłam: półpasiec i te dwie wredne 8.. Tak jakby rok nie mogły poczekać.
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie nie ma w szczece miejsca na 8 (np te 3 co są wychodziły 3 lata i widac tylko malutki fragment) , napieraja na 7 i widac juz na zdjeciu rtg ze 7 sa przekrzywione w korzeniach, stad pewnie promienujacy bol do innych zebow i rekacja na zimno ciepło.
*ja to w ogole jakas pechowa jestem....
Gość: katrin22
keiti, pokarm ściągaj paluszkami (idzie szybciej niż ręcznym laktatorem). Eh, bidulko, Ty to się wycierpisz...
Gość: size
Jesteś super!
Miałaś ciężko - dałaś radę, masz przepięknego i zdrowego drugiego synka. Jesteś silniejsza o tę wiedzę, co zdobyłaś i przeżyłaś. Nie dziś, może nie jutro - ale zobaczysz - za 3 lata, będziesz sączyć herbatę z malinkami i wspominać, jak dałaś radę.
Keiti no zobaczysz jak będzie. Najwyżej usuną Ci - wiele osób twierdzi, że lepiej zanim się wyklują. Ty chyba musiałabyś mieć dłutowanie dziąsła
Będzie dobrze, ale jak Ci przejdzie ból po antybiotyku i tydzień po, to najwyżej przełóż na później ekstrakcję
Serio mówię, miałam podobnie, ponoć nie było miejsca - znalazło się
Trzymam kciuki.
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a to widzisz na starość ponoć ma być inaczej, będzie czuła , że zyjesz jak Cie boleć coś będzie
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak sie jeszcze zapytam jak podnosiłyscie swoje dzieci(niemowlaki) z pozycji lezacej?, dzis połozna mi zwrociła uwage ze zle to robie, ze powinnam najpierw na bok odwrócic i z takiej pozycji podnosic ( lekka platanina rak) , a nie od razu pionizować, ze jest zbyt duze napiecie miesniowe i mozna szybciej tez wyeliminowac odruch moro. Na tygodniu bliskosci, który dzis sie konczył jak byłam na masazu shantala widziałam, ze kobieta tez to robi w pewien specyficzny sposób, a wiekszosc moich znajomych jednak od razu pionizuje z pozycji na wznak.
Gość: quaqua
Pamiętaj dawać maluszkowi jakiś probiotyk (może być np. dicoflor) jak bierzesz antybiotyk.
Jak po spotkaniu z doradczynią?
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jutro przychodzi o 15 wiec jeszcze przede mna, bo nie mogłysmy spasowac godzin, a przynajmniej maz posłucha i popatrzy . Ja biore probiotyk, w sumie mały dostawał dicoflor od wyjscia ze szpitala, ale kilka dni temu sie skonczył i teraz połozna poleciła taki probiotyk, musze tylko wykupić http://www.bangla...probiotyczne-biogaia