Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5779761 Napisano: 25.11.2013 20:03:05
ok, dzięki Monika emotka jeszcze te mi się podobają z fishera :
http://allegro.pl...528-i3741042225.html

I jeszcze ta fontanna mi się podoba http://allegro.pl...ami-i3717874829.html

Jak mnie w końcu przestanie boleć głowa to zagłębie się w pociągi, może inne firmy mają też coś fajnego
0 0

monika1985monik

#5779813 Napisano: 25.11.2013 20:58:06
kalisto1986 nie ma za co emotka o takiej fontannie właśnie mówiłam emotka
0 0

dolly

#5779819 Napisano: 25.11.2013 21:02:26
monika1985monik napisał(a):

Dolly ja Cię kiedyś zamorduje emotka emotka

ach, jakim uczuciem powiało emotka

zima idzie, a poczułam jakby to maj nadchodził, bo pełno miłości w koło emotka
0 0

madziamck

#5780014 Napisano: 26.11.2013 10:07:06
madziamck napisał(a):

witam, jestem po badaniu glukozy 75g, jakoś przeżyłam emotka
teraz muszę czekać na wyniki do poniedziałku. Jak u Was wyglądały wyniki, odbiegały znacznie od norm? Jakieś diety musiałyście stosować?

odebrałam wyniki i niestety moja glukoza po 2h wynosi 175mg/dl (czyli nieprawidłowa tolerancja glukozy), teraz muszę czekać do kolejnego wtorku, bo wtedy mam wizytę u mojego ginekologa. Ciekawe co on powie na ten wynik emotka
0 0

monika1985monik

#5780050 Napisano: 26.11.2013 11:12:17
madziamck nie stresuj się lekarz na pewno ci powie co i jak
0 0

edith

#5780086 Napisano: 26.11.2013 11:43:53
Dziewczyny mam do was pytanie jako do mlodych mam emotka Jak można pomoc miesięcznemu dziecku w problemach z oddawaniem kupki,dziecko jest karmione piersią do 4 tygodnia nie było z tym problemów od 10 dni jest problem,duzy problem,dziecko krzyczy,pręży sie,oddaje dużo gazów,jest karmione piersią ale poprzez butelkę ,pokarm jest odciągany,mama pilnuje się z dietą ale wcześniej zażywala żelazo i to moglo wplynac pewnie na problemy z kupką,teraz przewrwala ale dalej niema poprawy,raz sie zalatwila troszeczkę po czopku potem znow nic w piątek byli z nią u lekrza dal przy nich czopek i wtedy poszlo dużo ale jak mala plakala emotka I znowu od piatku nic niema,mala bierze espusmisan i jakis probiotyk,mama je jablka rozgotowane,pije herbatke koperkowa,majeranek popija wodą zmienila diete,teraz nie je slodyczy,mala pije herbatke koperkowa co mozna jeszcze zrobic zeby ta kupka i te kolki sie unormowaly i mala tak nie cierpiala:(Dziekuje za wszelkie informacje emotka
0 0

madziamck

#5780104 Napisano: 26.11.2013 12:01:12
monika1985monik napisał(a):

madziamck nie stresuj się lekarz na pewno ci powie co i jak

właśnie dzwoniłam do lekarza i mi powiedział, że jak najszybciej mam się zgłosić do poradni cukrzycowej, do szpitala emotka i prawdopodobnie będę też rodzić w tym szpitalu a nie chciałam tam rodzić emotka
0 0

monika1985monik

#5780136 Napisano: 26.11.2013 12:19:59
edith posmarować brzuch oliwką i robić masaż zgodnie z ruchem wskazówek zegara, dużo surowych warzyw , częstsze karmienie dziecka ale w małych ilościach i zmiana pozycji karmienia emotka i pamiętać że czopek to ostateczność którą nie należy stosować zbyt często bo później mogą być problemy.

madziamck to idź zgłoś się zapewne będziesz mieć dietę a szpital zawsze możesz zmienić później jak ten ci nie odpowiada
0 0

bridget

#5780164 Napisano: 26.11.2013 12:42:14
edith sa jeszcze te koreczki do odgazowywania, wtedy tez i kupka idzie, ale to raczej ostatecznosc, najlepiej wlasnie te masaze
0 0

Gość: quaqua

#5780204 Napisano: 26.11.2013 13:07:30
madziamck tylko spokojnie, bo nerwy jeszcze podnoszą cukier emotka Zgłoś się do tej poradni. Dostaniesz glukometr i powiedzą Ci jak masz jeść i kiedy mierzyć. Martwić się będziesz dopiero mogła jak okaże się, że zmiana jedzenia nie pomaga i potrzebna jest insulina. Dopiero wtedy też możesz myśleć o zmianie szpitala na "cukrzycowy". Z cukrzycą regulowaną dietą możesz rodzić wszędzie.
0 0

kalisto1986

#5780277 Napisano: 26.11.2013 14:31:11
edith napisał(a):

Dziewczyny mam do was pytanie jako do mlodych mam emotka Jak można pomoc miesięcznemu dziecku w problemach z oddawaniem kupki,dziecko jest karmione piersią do 4 tygodnia nie było z tym problemów od 10 dni jest problem,duzy problem,dziecko krzyczy,pręży sie,oddaje dużo gazów,jest karmione piersią ale poprzez butelkę ,pokarm jest odciągany,mama pilnuje się z dietą ale wcześniej zażywala żelazo i to moglo wplynac pewnie na problemy z kupką,teraz przewrwala ale dalej niema poprawy,raz sie zalatwila troszeczkę po czopku potem znow nic w piątek byli z nią u lekrza dal przy nich czopek i wtedy poszlo dużo ale jak mala plakala emotka I znowu od piatku nic niema,mala bierze espusmisan i jakis probiotyk,mama je jablka rozgotowane,pije herbatke koperkowa,majeranek popija wodą zmienila diete,teraz nie je slodyczy,mala pije herbatke koperkowa co mozna jeszcze zrobic zeby ta kupka i te kolki sie unormowaly i mala tak nie cierpiala:(Dziekuje za wszelkie informacje emotka

do odgazowania bardzo polecam rurki windi, o tyle o ile gazy są problematyczne ( też to przegodziłam z Bartusiem), to kupki dziecko na piersi może nie robić do 14 dni i jest to w graniacach normy, więc nie ma co na siłę podawać czopków - u nas też mały potrafił nie robić kupki 7 dni i tylko raz, gdy sama już nie wytrzymałam, bo bolał go brzuszek to podałam 1/2 czopka emotka
Ta na prawdę to trzeba przeżyć, sama nie przekonałam, czy trzymasz diete, czy nie, jeśli dziecko ma mieć kolki to będzie je miało, ale wraz z nadejściem 3 miesiąca życia, wszystko odchodzi w zapomniane i martwisz się już tylko ząbkami emotka emotka
0 0

Gość: bc14

#5780496 Napisano: 26.11.2013 20:37:05
Doswiadczone kobitki czy podczas skurczy przepowiadajacych brzuch sie napina .? Jest twardszy jakby mial wzdecie?
0 0

monika1985monik

#5780508 Napisano: 26.11.2013 20:46:00
bc14 napisał(a):

Doswiadczone kobitki czy podczas skurczy przepowiadajacych brzuch sie napina .? Jest twardszy jakby mial wzdecie?

Tak
0 0

Gość: bc14

#5780570 Napisano: 26.11.2013 21:31:55
Tak bole trwaja od 14 narazie sa nieregulafne chyba maly bedzie punktualny... termin wyznaczony na jutro 3majcie kciuki:)

Monia dziekuje, ze zawsze odpowiadasz
0 0

monika1985monik

#5780574 Napisano: 26.11.2013 21:40:49
bc14 nie ma za co emotka trzymam mocno kciuki żeby szybko poszło sprawnie szybko i bezboleśnie emotka czekam na wieści o dzidziusiu emotka
0 0

Gość: size

#5780585 Napisano: 26.11.2013 21:58:25
edith napisał(a):

Niee, za dużo tych "pruczkowych" wywoływaczy. Niech mała je probiotyk, ale niech nie pije już herbatki koperkowej, niech odstawią espumisan, niech mama nie pije tej herbaty również. To takie dawki, ze dorosłemu mogą dać objawy. Wiemy jakie.

Jak Mama karmi butelką, choć naturalnie i przestrzega diety, to taką najlepiej antykolkową (ja polecam Brown's). Są super.
I masaże brzuszka, jak pisała monika, w ostateczności reszta, czopki i te rurki windi
http://www.bangla...talny-dla-niemowlat.

Choć rzeczywiście te objawy puszczają samoczynnie po paru miesiącach a cwany Dzidziuś wynoszony na ączkach na wsze czasy emotka
0 0

kalisto1986

#5780603 Napisano: 26.11.2013 22:21:00
emanuela24 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

edith napisał(a):

do odgazowania bardzo polecam rurki windi, o tyle o ile gazy są problematyczne ( też to przegodziłam z Bartusiem), to kupki dziecko na piersi może nie robić do 14 dni i jest to w graniacach normy, więc nie ma co na siłę podawać czopków - u nas też mały potrafił nie robić kupki 7 dni i tylko raz, gdy sama już nie wytrzymałam, bo bolał go brzuszek to podałam 1/2 czopka emotka
Ta na prawdę to trzeba przeżyć, sama nie przekonałam, czy trzymasz diete, czy nie, jeśli dziecko ma mieć kolki to będzie je miało, ale wraz z nadejściem 3 miesiąca życia, wszystko odchodzi w zapomniane i martwisz się już tylko ząbkami emotka emotka

Kali niektóre szkraby cierpią do 5 miesiąca emotka
też to przechodziłam - pół apteki w domu i wszystko na nic emotka
a jak ładnie nam się dzidzi przyzwyczaiło na rączkach i tak chciał cały dzień emotka
dla mnie ani ząbkowanie ani chodzenie nie było złe - kolki tak mnie w bojach zaprawiły emotka

bc14 - a te skurcze puszczają i pojawiają się ponownie ? jeśli tak mogą to być skurcze przepowiadające, jeśli nie to chyba nie - mi właśnie twardniał i puszczał i tak w kółko - długo długo przed porodem tak mi sie robiło - nie wiem jak miały inne matki

Emi u nas równo z 3 miesiące skończyło się, za to jakoś 2 dni później zaczeła się jeszcze większa jazda z zębami i trwa do dzisiaj, a zebów ani widu, ani słychu emotka
I rączki, rączkami, ale u nas nie może zostać chwili sam, więc zrobić cokolwiek w domu to masakra emotka

ps jak ja Cię dawno nie widziałam, nie słyszałam, nie czytałam emotka nawet nie mam czasu zaklikać emotka
0 0

edith

#5780637 Napisano: 26.11.2013 23:20:03
size napisał(a):

edith napisał(a):

Niee, za dużo tych "pruczkowych" wywoływaczy. Niech mała je probiotyk, ale niech nie pije już herbatki koperkowej, niech odstawią espumisan, niech mama nie pije tej herbaty również. To takie dawki, ze dorosłemu mogą dać objawy. Wiemy jakie.

Jak Mama karmi butelką, choć naturalnie i przestrzega diety, to taką najlepiej antykolkową (ja polecam Brown's). Są super.
I masaże brzuszka, jak pisała monika, w ostateczności reszta, czopki i te rurki windi
http://www.bangla...talny-dla-niemowlat.

Choć rzeczywiście te objawy puszczają samoczynnie po paru miesiącach a cwany Dzidziuś wynoszony na ączkach na wsze czasy emotka

Dziękuję bardzo za porady wrocilam od malej czopek dany i znowu niema kupki,brzuch twardy,płacze co ja mówię wrzeszczy a mnie serce sie kraje emotka
0 0

avatea

#5780638 Napisano: 26.11.2013 23:26:41
edith - ja miałam podobnie z moja Emilką... nic nie pomagało - dopiero suszarka - ciepłe, nie gorące powietrze na brzuszek, 2 ml olejku rycynowego, tulać, ciumkac dziecko... olejek rzeczywiście działa choć nieco gwałtownie, wypróżni się i dawać tylko priobiotyki i nie szaleć z dietą...
0 0

kalisto1986

#5780639 Napisano: 26.11.2013 23:29:41
avatea, serio dawałaś małej olejek recynowy ?

edith jak często dajesz czopek ?
Ja wiem co czujesz, bo to samo przechodziłam z Bartusiem, czasem niestety nic nie działa i trzeba to przeżyć. Nie szalej z czopkami, bo możesz tym bardziej zaszkodzić niż pomóc, spróbuj te rurki windi, możesz zaparzyć małej majeranek ( taki zwykły), ale nie mieszaj wszystkiego na raz, bo zamiast pomóc, będzie to szkodziło
0 0