Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tylko, że dużo lekarzy zamiast pomyśleć, trzepnie antybiotyk i mają z głowy, zaraz następny i następny i tak w sezonie dziecko ma zaliczone kilka z rzędu i zaraz organizm przestaje na nie reagować i trzeba coraz to silniejsze
madziamck
Postów 366
Data rejestracji 29.10.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
Gość: katrin22
Prawda. Ja na szczęście mam lekarkę, która antybiotyk przypisuje jak już nic nie działa, ale szkoda, że nie ma na miejscu labo co by sprawdziło czy np. w gardle są wirusy czy już bakterie..
U nas po 3 dniach już znaczna poprawa, to chyba antybiotyk trafiony, ale zobaczę za parę dni, bo to jakiś o przedłużonym działaniu.
madziamck to podaj czopek zamiast syropku. A z żeli to tylko Dentinox, łądnie się rozprowadza i milutko schładza
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie pocieszę sie, ale u nas nic nie działało, a ząbkowanie Bartuś miał takie jakiego nikomu nie życzę
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: size
Dla Ciebie buźki i wieele cierpliwości
Wg mnie:
- po pierwsze: udawaj, że temat nie jest numerem 1 i problemem. Mlody ma jakąś traume szlaczkowa, musi ją przetrawic
- Jak robicie rysunki czy inne prace - zaproponuj wspolne szlaczki - powiedz, ze teraz szkoła, większe wymagania, ale, że rozumiesz i chcesz razem z Nim pocwiczyć, ze sama nie jestes w tym temacie biegla itp. i ze Go rozumiesz. Zrob wiekszy szablon - szlaczek dla Ciebie i synka.
- Nie badź mądrzejsza, popełniaj blędy (małe) - niech Syn Cię poprawi, zapytaj czy tak ma byc itp.
- Pracujcie niedlugo - jak Mlody ma dość - koniec. Jutro. Pojutrze.
- Nie pospieszaj, nie dawaj uwag ze złością.
- Mow w trakcie o rzeczach w ktorych jest dobry - podkreslaj, jak bardzo sa ważne, ale wskazuj dyskretnie, że inne tez mają znaczenie (szlaczek opanowany-w szkole luzik)
-Mozesz tez wzmocnic czyms, w sensie nagrodą za czas i prace - ale to musi byc drobiazg (inaczej będzie zawsze pod gorkę potem)
- Chwal za postepy, nawet najmniejsze.
Tak uczyłam/uczę Olcię. I nie jest najgorzej
Ogólnie zalecam kontrolowany luz. I dyskretna pomoc. Ale i tak przynajmniej parę minut dziennie - niedlugo.
Dzieciak MUSI pracować reka, raz dziennie to taki maly standard. Możecie też robić te szlaczki inaczej - plastelina, kredą na tablicy. Nie moze się bac -nie bedzie chcial wspołpracowac.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Size, ale strzelilas porade
Keiti, czy Ty nie masz za duzo czasu, na te baczne obserwowanie dziecka?
Dziewczyny kojarzy gdzies ktoras jakąś promocje pampersową
Gość: bc14
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mozna poczytac http://www.integr...tegracja_sensoryczna kiedys robiłam test ze stronki własnie
zaburzenia IS ma wiele dzieci odbija sie to chociazby na grafomotoryce, np Wiktor ma zaburzenia jeszcze dotykowe, nie lubi jak sie go dotyka,codziennie mowi ze mama ktos mnie dotknal plecakiem, albo ze on przypadkiem dotknał kogos/czegos, do tego nie umie sie koncentrować , skupiac uwagi i jest bardzo impulsywny, niecierpliwy, szybko sie nudzi- nigdy nie przepadal za zabawami ruchowymi, jest w nich bardzo ostrozny, wrecz zachowawczy, do tego nie zawsze panuje nad tonem glosu, manualne rzeczy nigdy nie były jego konikiem, do tego te histerie na tle burzy, ale dziecko mi dojrzewa i sie zmienia, wiec podejrzewam ze z wiekszosci wyrosnie niebawem:)). Staram sie go stymulowac bo i próbowalismy z piłka nozna i akrobatyka ( nacisk na skakanie na trampolinie i zabawy ruchowe ) i zrobił bardzo duze postepy koordynacyjne.
IS to nie jest nic złego, niektórzy tak naprawde nie wiedza co to jest:)a chodzi o stymulacje zmyslow poprzez odpowiednio dobraną zabawę, etc.
Przykład z wczoraj rysował szlaczek taka literka O na gorze z takim "czyms" ( jeden szlaczek cwiczylismy ponad 2h - a i tak niewielki postep), literki te miały sie ze soba laczyć ( czyli miały byc rysowane na zasadzie nieodrywania reki) to czasem zapominał to "cos" albo rysował z innej strony, literke O prosiłam by rysował od góry, przeciwnie do kierunku wskazówek zegara - a i tak za kazdm razem robi to po swojemu i wychodzi mu z O - stozek:), zdarzyło sie ze narysował literke "I" bo zapomniał ze miał rysowac O, jak ma sam siedziec przy szlaczach nie zrobi nic. Zauwazyłam, ze w ogole nie korzysta z przykładu, nie wzoruje sie na nim.
Wypowiedź była edytowana 12 razy.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
keiti luzik kobieto, bo przy literkach oszalejesz
U mnie nic nie pomagało, jeszcze ślaczki pal licho, ale literki to tragedia byłą ... Może mało wychowawczo, ale skutecznie ...
Tak jak pisałam może mało wychowawcze, ale skuteczne i teraz pisze o wiele lepiej (nie to,żeby było ładnie)
Ale przede wszystkim jak widziałam,że robił na odwal to nie machałam ręką tylko kazalam poprawiać
Dziewczyny co sądzicie o butach antylopa ? Wynalazłam fajne na allegro i w dobrej cenie i nie wiem, jeszcze bartki są ładne, ale jakoś mam uraz do nich. Muszę wybrać się na macanko w stacjonarnych sklepach
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Masz coś zadane ?
Nieee
Godzina 21 praktycznie śpi, nagle zryw na nogi, mamoooo jednak mam
Chociaż teraz cwaniak odrabia większość na przerwie
"Bo wtedy mam wolne w domu"
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Keiti lookne sobie na te stronke, ale jak czytam co piszecie o tych literkach i szlaczkach to wlos mi sie jezy... u mojego nie zauwazylam takich problemow choc literke C czasami odwrotnie napisze
Edith: zrobilam test dla swojego zboja
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Rozkręcić jak Antosia akcję będzie ciężko, to jest pierwszy bazarek na którym widzę, aż taki ruch i ceny. Ale już powolutku całe szczęście rusza. Najgorzej, że mamy czas do grudnia. Ale tutaj rodzice są w pełnej mobilizacji i piszą gdzie się da.
Dolly Ja to się dziwię, że tak ładnie rysuje a litery jak kulfony
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam Antylopy (znaczy dziecko moje ma) i jestem zadowolona. Dobrze trzymają stopę i nawet się tak szybko nie niszczą. Na Bartka raczej się nie skuszę
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane