Konkursowiczki w ciąży

dolly

#6067692 Napisano: 05.09.2015 17:09:29
benasia napisał(a):

akurat wyrocznią dolly nie jesteś i skoro nie miałaś cc to nie możesz wiedzieć jak jest po cc i jakie są dzieci. Nie widzę żadnych dowodów na to,że dziecko nie urodzone naturalne miałoby być słabsze. Mój wcale nie wymiotował po urodzeniu, nie ulewał, dużo pił mleka, był silny i bardzo szybko trzymał główkę. 

Nie wypowiadałam się co do odczuć na temat CC, więc Twój wstęp jest typową próbą docięcia drugiej osobie- nieudaną.
Nigdzie nie zasugerowałam, że dziecko urodzone przez CC ma być słabsze,
zapytałam, na jakiej podstawie uważasz, że jest silniejsze. Jeżeli 
napisałaś ogólnie, bez porównania jeżeli chodzi o poród, to po prostu
uściślij co miałaś na myśli i tyle, a jeżeli jednak ma to związek z
porodem to chciałam poznać skąd taka opinia. emotka

Staszek, powinnam zrobić większy odstęp między zdaniami, bo nie ma to związku. Akurat ta dziewczyna mi się przypomniała, że sobie
zażyczyła CC, ale chodziło mi jak dziewczyny potrafią nic nie wiedzieć
na temat pielęgnacji noworodka.
0 0

Gość: katrin22

#6067748 Napisano: 05.09.2015 21:53:18
a u mnie było tak:

U mnie po cc ( ułożenie pośladkowe) - Kuba różowiutki, spokojny. Ja - obolała, nie mająca siły na nic, po raz pierwszy zmieniająca  dziecku pieluchę, próbująca karmić piersią.
Obok dziewczyna po sn- również obolała,doświadczona, jej dziecko sino- fioletowe, płaczliwe. 

Taki przypadek po prostu i tyle,nie widzę powiązania w tym, ze cc czy sn miałoby "lepiej" służyć dziecku.

Natura już nas tak stworzyła, że naturalność jest najlepsza, jednakże popieram matki, które wolą CC, ponieważ panicznie boją się naturalnego porodu. Każda z nas powinna mieć wybór.

A co do pielęgnacji noworodka, to tak czy siak wszystkiego nabywamy w praktyce. Pamiętam jak pytałam się dziewczyny obok czemu mój synuś płacze, skoro 30 minut temu zmieniłam pieluszkę, pupkę nasmarowałam obicie kremem (aż biała była emotka  ) nakarmiłam, ululałam, a tu płacz  :O 
Dziewczyna na to :
- sprawdź, może ma mokro.
I bingo! 
I nie było to dla niej śmieszne pytanie. Każda z nas się uczy i nie rodzi się od razu wyrocznią!!!

0 0

Gość: dotti25

#6067750 Napisano: 05.09.2015 22:00:30
Też miałam cc i też nie wiedziałam za bardzo jak się zabrać do zmiany pieluchy, ale nie przez cc, a przez fakt, że dopóki mogłam to pracowałam i nie miałam czasu na szkołę rodzenia, a później nie miałam siły na nic. Filmy instruktażowe to jednak nie to samo, co rzeczywistość emotka pielęgniarki mnie szybko podszkoliły. Kilka dni męczyłam je pytaniami mniej więcej co kwadrans  jakoś nadrobiłam, a dzidzia silna i duża (co z resztą stanowiło powód cc)
0 0

Gość: katrin22

#6067765 Napisano: 05.09.2015 22:26:51
dotti25 napisał(a):

Też miałam cc i też nie wiedziałam za bardzo jak się zabrać do zmiany pieluchy, ale nie przez cc, a przez fakt, że dopóki mogłam to pracowałam i nie miałam czasu na szkołę rodzenia, a później nie miałam siły na nic. Filmy instruktażowe to jednak nie to samo, co rzeczywistość emotka  pielęgniarki mnie szybko podszkoliły. Kilka dni męczyłam je pytaniami mniej więcej co kwadrans  jakoś nadrobiłam, a dzidzia silna i duża (co z resztą stanowiło powód cc)

I dlatego nie śmieszą mnie dziewczyny pytające jak zmienić pieluchę czy jak karmić i itp. 
To jest normalne, naturalne. Tylko płytkich ludzi to śmieszy.
0 0

kreatia

#6067804 Napisano: 06.09.2015 09:39:55
is77 napisał(a):

eniki, daj znać jak urodzisz emotka  ja też na pewno poinformuję emotka  
Może urodzimy tego samego dnia? emotka

dam znać, oczywiście emotka  mój plan jest taki, że będzie to chwilę przed 24.09 emotka  powtarzam to często małemu, liczę, że posłucha mamusi...
też masz takie wrażenie, że od kiedy jesteś w ciąży, od wtedy trwają konkursy z piwem, chipsami i colą? a na termin porodu przypadną jedne z najlepszych konkursów ostatnich lat? emotka  
0 0

is77

#6067810 Napisano: 06.09.2015 10:01:53
tak! wszystkie alkoholowe konkursy, gdzie nagrody nawet fajne, ale co z tego??? Nawet nie brałam udziału emotka
Wkurzają mnie też konkursy z wyprawkami dla noworodków, w których trzeba pokazać zdjęcie dziecka (idiotyzm!!!). Niby mam zdjęcia starszej córki, ale robione na papierze i przecież nie pod konkurs emotka
Mój termin jest na 18-19.09. Na początku ciąży wymyśiłam sobie, że dziecina się urodzi 17 - bo ja i starsza córka jesteśmy urodzone 17 właśnie (nie września). I chyba młodziutka trzyma się tych pierwszych ustaleń, bo teraz nie wychyla nosa z brzucha emotka
0 0

Gość: rachel

#6067824 Napisano: 06.09.2015 10:27:56
Is77 mnie w ogole konki dla dzieci wkurzaja starsza corka ma 3.5 roku odkad byla z nia w ciazy to gram na bebiprogram itp i przez ten czas noc tam nie trafilam mimo iz w kazdym konku po 100 nagrod. A jak jeszxze potem widziala te rzeczy na all to juz w ogole. Dziecece to chyba najbardziej oblegane konki
0 0

kreatia

#6067828 Napisano: 06.09.2015 10:39:33
ja mam plan na przyszłość konkursową: omijać konkursy dziecięce - konkurencja ogromna, tak jak piszesz rachel i przede wszystkim - planuję nie wrzucać malucha do internetu i "żerować na jego słodyczy" (nie wiedziałam jak ładniej to napisać)  emotka  wiadomo, że dziecko jest najsłodsze dla jego rodziców i na pewno zgubiłabym gdzieś obiektywizm "fajności", dlatego mam plan dalej brać udział w konkursach "dla dorosłych" ze zdjęciami dorosłych  emotka  życzcie mi powodzenia!

is77 to trzymam kciuki, żeby było tak jak sobie wymyśliłaś emotka
0 0

is77

#6067871 Napisano: 06.09.2015 13:22:11
Oj, mnie też wkurza, że te dziecięce konkursy są tak oblegane emotka  Dopóki nie byłam w ciąży - nie grałam w takich. Teraz gram, ale i tak wpadają drobiazgi (z których cieszę się jak głupia). Zobaczymy jak będzie dalej emotka  Bo już teraz nie mam czasu na konkursy (a raczej siły) - a co dopiero jak Hanusia się urodzi. 
Eniki - życzę wytrwania w postanowieniu. No i też życzę, żeby Twoja dziecina zechciała pojawić się na świecie wtedy, gdy zaplanowałaś emotka
0 0

staszek

#6067895 Napisano: 06.09.2015 14:55:54
kreatia napisał(a):

ja mam plan na przyszłość konkursową: omijać konkursy dziecięce - konkurencja ogromna, tak jak piszesz rachel i przede wszystkim - planuję nie wrzucać malucha do internetu i "żerować na jego słodyczy" (nie wiedziałam jak ładniej to napisać)  emotka  wiadomo, że dziecko jest najsłodsze dla jego rodziców i na pewno zgubiłabym gdzieś obiektywizm "fajności", dlatego mam plan dalej brać udział w konkursach "dla dorosłych" ze zdjęciami dorosłych  emotka  życzcie mi powodzenia!

is77 to trzymam kciuki, żeby było tak jak sobie wymyśliłaś emotka

emotka stosuję dokładnie tę samą zasadę emotka a maluch jak urośnie, to sam zdecyduje czy chce się pokazywać w internetach czy nie emotka
0 0

kalisto1986

#6068015 Napisano: 06.09.2015 20:04:30
Dziewczyny pomóżcie mi, musze wybrać coś na urodzenie się męża bratanka. Szwagierka powiedziała, żebym kupiła jakąś zabawkę do wózka, polecacie coś ? Taką raczej noworodkową, więc nie wiem czy skupić się na lamazze, czy jakąś karuzelę do wózka, czy może coś innego ?
Budżet na zabawkę mam tak maks 100 zł
0 0

malutka456

#6068175 Napisano: 07.09.2015 00:22:45
emotka kalisto1986 napisał(a):

Dziewczyny pomóżcie mi, musze wybrać coś na urodzenie się męża bratanka. Szwagierka powiedziała, żebym kupiła jakąś zabawkę do wózka, polecacie coś ? Taką raczej noworodkową, więc nie wiem czy skupić się na lamazze, czy jakąś karuzelę do wózka, czy może coś innego ?

jak dla mnie lamaze to strzał w 10-tke emotka  córka uwielbiała  różowego smoka  emotka  paw  jest ciekawy emotka
0 0

dolly

#6068178 Napisano: 07.09.2015 00:49:53
katrin22 napisał(a):

I dlatego nie śmieszą mnie dziewczyny pytające jak zmienić pieluchę czy jak karmić i itp. 
To jest normalne, naturalne. Tylko płytkich ludzi to śmieszy.

miałam nie kontynuować, ale czuję, ze do mnie pijesz, więc może spójrz jeszcze raz na mój post i zobacz, czy jest tam gdzieś emotka śmiejąca się...
Ta którą wybrałam, jest wg.mnie zaskoczona, bo i taka właśnie byłam pytaniem dziewczyny, która została mamą. I nie chodziło o to jak zmienić pieluchę, , tylko czy się zmienia. Dziewczyna nie miala nic - pieluch, kosmetyków niemowlęcych, podkładów dla siebie i to nie dlatego ze nie zdazyla, tylko dlatego że kompletnie się tym nie interesowała. Przybory dla siebie, łacznie z suszarką i kosmetykami miała.

kalisto1986 napisał(a):
Dziewczyny pomóżcie mi, musze wybrać coś na urodzenie się męża bratanka.
Szwagierka powiedziała, żebym kupiła jakąś zabawkę do wózka, polecacie
coś ? Taką raczej noworodkową, więc nie wiem czy skupić się na lamazze,
czy jakąś karuzelę do wózka, czy może coś innego ?

Kalisto1986
, jezeli poprosili o zabawkę to faktycznie kup Lamazze, bo to są fajne zawieszki. Konkretnej CI nie podam, bo to zależy od własnych preferencji emotka
0 0

bridget

#6068179 Napisano: 07.09.2015 01:02:32
ja miałam pieska:)) ale mam klucze chicco nowe na wydanie;P
0 0

benasia

#6069639 Napisano: 08.09.2015 22:07:44
Dziewczyny pomóżcie co na okropne przeziębienie mogę brać w ciąży oprócz syropu Prenalen i Rutinoscorbinu? 
0 0

kalisto1986

#6069656 Napisano: 08.09.2015 22:29:03
Kurde nooo i nie wiem jaką kupić emotka My też mieliśmy ich dużo i każdy Bartusia interesowała emotka
Chyba musze przestać kombinować i dać Dominikowi wybrać emotka

Benasia herbata z lipy z miodem, plus prenalen i styka emotka
0 0

benasia

#6069679 Napisano: 08.09.2015 22:40:40
Oby pomogło bo dziś to już umieram  :(
Co prawda z lipy herbaty nie mam ale herbate z miodem i wit. C piję + to co wyżej.
0 0

nanajka81

#6072169 Napisano: 13.09.2015 10:44:13
dziewczyny które mają maluchy - jak sobie radzicie z kolką u nich????
bo mój synek właśnie skończył miesiąc i co dzień od 17-21 non stop ryk emotka Przypuszczam ze to wlasnie kolki, daje mu espunisan ale niewiele to pomaga. Moze macie jakie rady? Albo czego nie jesc zeby bylo lepiej? Z gory DZIEKI za wszelkie info!!! Bo juz wymiekam z tym rykiem emotka
0 0

Gość: dotti25

#6072173 Napisano: 13.09.2015 11:00:19
ja robiłam córci rowerek, tzn. gdy leżała na pleckach dociskałam delikatnie jej nóżki na przemian do brzuszka, pomagało za każdym razem
0 0

Gość: spineczka

#6072180 Napisano: 13.09.2015 11:38:17
nanajka81 napisał(a):

dziewczyny które mają maluchy - jak sobie radzicie z kolką u nich????

Ja akurat jak się pojawiły kolki to wylądowałam z Córą w szpitalu. Mało przybierała na wadze wiec musiałam dokarmiać mm.
Zalecili Humane Anticolic i kolki odeszły w zapomnienie. W sumie przez dwa dni mialam "przyjemnosc" z kolkami u Małej, ufff emotka W sumie dobrze nie wiem co to kolka u niemowlaka ... i całe szczęscie.
0 0