Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz już wszystko stoi w pokoju przygotowane i czeka na Mikołajka
A mnie dziś tak rozłożyło przeziębienie że masakra - katar, gardło, ból głowy...
Mam nadzieję że szybko przejdzie.
Nie wiecie czy można jakieś tabletki brac na ból głowy -przeziębienie?
Ja na razie brałam Prenalen, tabletki na gardło Tamtum Verde (ale nie pomagają dziś) i taki wziewny co kiedyś jak byłam przeziębiona lekarz mi zapisał w ciąży. Do tego herbata z miodem - ale jak się obudziłam przed 4 nad ranem to już do rana nie spałam tak mnie głowa bolała...
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z przeciwbólowych to lekarz mi mówił, że tylko Apap.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: tyrande1991
podaj maila to ci wysle
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147@wp.pl
Gość: dianek
ale zaleca się tylko i wyłącznie w przypadkach gdy gorączka przekracza 38 st. lub ból głowy wywołuje omdlenia lub wymioty (czyli jest nie do zniesienia)
najlepiej po prostu przeleżeć pod kołdrą - do tego herbata z miodem i cytryną, sok z malin, rozgrzewające ale lekkostrawne posiłki no i czosnek
a na ból głowy polecam masaż - delikatny, może zrobić każdy
głównie mięśnie ramion i karku oraz te przy samej czaszce
poproś męża żeby Cię wymasował oliwką - jak zacznie to poczuje które mięśnie masz spięte, a ty wyczujesz po chwili gdzie Cię jeszcze boli oraz jak które miejsca masuje to przestaje Cię boleć głowa
jedyne ograniczenie - niewolno masować, uciskać kręgosłupa, masujemy tylko mięśnie oraz styk czaszki z mięśniami karku i delikatnie ten dołek gdzie kręgosłup wchodzi do czaszki
spróbujcie bo to baaardzo pomaga, rozluźnia i rozgrzewa, potrafi nawet zmniejszyć ból zatok czy ból migrenowy
Gość: mooniq82
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
herbatkę z miodem już piłam ale niestety nie mam w domku cytrynki
jutro mąż kupi.
Na razie pozostanie mi się leczyć tym co mam -mam nadzieję że przejdzie...
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Trzeba było się zaszczepić
Gość: katrin22
benasia zadzwoń do lekarza,może powie Ci co możesz zażyć
Gość: mooniq82
to można się szczepić czy nie??
jeśli chodzi o jakiekolwiek szczepienia w czasie ciąży - są stanowczo odradzane, chyba, że są konieczne (np. przeciw żółtaczce)
szczepienia przeciw grypie należy wykonywać przed ciążą
absolutnie nie można się szczepić na grypę do 6 miesiąca ciąży, później można ryzykować, ale jest to odradzane i robione tylko w wyjątkowych przypadkach
tak mówił mi gin, bo też się zastanawiałam nad szczepionką, ale po rozważeniu z nim ryzyka oraz stwierdzeniu kiedy miałam ostatnio grypę, a kiedy chorowałam na przeziębienia czy zapalenie gardła - odpuściłam całkiem
lekarz stwierdził, że znacznie mniejsze ryzyko niesie sama grypa i te kilka tabletek paracetamolu które podczas niej zapewne wezmę, niż szczepionka na grypę, która należy do grupy szczepionek ciężkich (czyli tych, które wywołują najwięcej efektów ubocznych)
wiem, że są różne opinie na temat szczepienia - wrzucam jednak to co mi powiedział mój ginekolog
Strasznie mnie przytkało
ziolko
Postów 10411
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dianek - zaparcia - ISPAGUL
koszt ok 10-12 zł
mieszasz łyżkę tego z jogurtem, później popijasz dodatkowo szklanka wody czy innego napoju, żeby ispagul mógł napęcznieć i wizyta w kibelku jak ta lala
działanie po 8-24 godzinach (zalezy, jak szybkie masz trawienie)
poczytałam różne opinie na jego temat, również te ciążowe (jak szukać to szukać)
i tam babki wypowiadały się, że jak mają problemy i nic nie pomaga, nawet śliwki suszone, to właśnie to pomaga
w dodatku w razie gdyby któraś z was miała hemoroidy, to tez pomaga, bo nie ma krwi
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: anavaX
termin mam za niecałe 2 tyg, więc zdam Ci moją relację z tego jak było
się przejdę jutro do apteki
jeszcze wyczytałam, że siemię lniane pomaga akurat siostra ma w domu to jej trochę ukradnę może coś się ruszy, bo ja to się już ledwo ruszam
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: anavaX
a co do terminu... ja by mieć położną na listopad - zamawiałam ją w lipcu ;/ także im szybciej tym lepiej...
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale to co piszą na stronie i opinie o tym szpitalu są tak pozytywne, że aż szok