Konkursowiczki w ciąży

benasia

#4777201 Napisano: 23.10.2011 10:02:47
wczoraj przywieźliśmy ze sklepu nasze zamówione łóżeczko, wózek, przewijak i inne drobiazgi - właściwie wszystko oprócz pościelki mamy - pościel wybierzemy gdy będzie nowa dostawa i większy wybór emotka
Teraz już wszystko stoi w pokoju przygotowane i czeka na Mikołajka emotka

A mnie dziś tak rozłożyło przeziębienie że masakra - katar, gardło, ból głowy... emotka
Mam nadzieję że szybko przejdzie.
Nie wiecie czy można jakieś tabletki brac na ból głowy -przeziębienie?
Ja na razie brałam Prenalen, tabletki na gardło Tamtum Verde (ale nie pomagają dziś) i taki wziewny co kiedyś jak byłam przeziębiona lekarz mi zapisał w ciąży. Do tego herbata z miodem - ale jak się obudziłam przed 4 nad ranem to już do rana nie spałam tak mnie głowa bolała... emotka
0 0

agusia147

#4777359 Napisano: 23.10.2011 11:28:42
benasia napisał(a):

wczoraj przywieźliśmy ze sklepu nasze zamówione łóżeczko, wózek, przewijak i inne drobiazgi - właściwie wszystko oprócz pościelki mamy - pościel wybierzemy gdy będzie nowa dostawa i większy wybór emotka
Teraz już wszystko stoi w pokoju przygotowane i czeka na Mikołajka emotka

A mnie dziś tak rozłożyło przeziębienie że masakra - katar, gardło, ból głowy... emotka
Mam nadzieję że szybko przejdzie.
Nie wiecie czy można jakieś tabletki brac na ból głowy -przeziębienie?
Ja na razie brałam Prenalen, tabletki na gardło Tamtum Verde (ale nie pomagają dziś) i taki wziewny co kiedyś jak byłam przeziębiona lekarz mi zapisał w ciąży. Do tego herbata z miodem - ale jak się obudziłam przed 4 nad ranem to już do rana nie spałam tak mnie głowa bolała... emotka

Z przeciwbólowych to lekarz mi mówił, że tylko Apap.
0 0

Gość: tyrande1991

#4777369 Napisano: 23.10.2011 11:33:40
agusia147 napisał(a):

tyrande1991 napisał(a):

Sprzedam nosidelko NOWE z WOMAR niebieskie lub wymienie na nowa suszarkę:)

Pokaż foto emotka

podaj maila to ci wysle
0 0

agusia147

#4777393 Napisano: 23.10.2011 11:39:40
tyrande1991 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

tyrande1991 napisał(a):

Sprzedam nosidelko NOWE z WOMAR niebieskie lub wymienie na nowa suszarkę:)

Pokaż foto emotka

podaj maila to ci wysle

agusia147@wp.pl
0 0

Gość: dianek

#4777417 Napisano: 23.10.2011 11:47:23
benasia - z przeciwbólowych i przeciwgorączkowych można paracetamol (który jest np. w Apapie)
ale zaleca się tylko i wyłącznie w przypadkach gdy gorączka przekracza 38 st. lub ból głowy wywołuje omdlenia lub wymioty (czyli jest nie do zniesienia)

najlepiej po prostu przeleżeć pod kołdrą - do tego herbata z miodem i cytryną, sok z malin, rozgrzewające ale lekkostrawne posiłki no i czosnek

a na ból głowy polecam masaż - delikatny, może zrobić każdy
głównie mięśnie ramion i karku oraz te przy samej czaszce
poproś męża żeby Cię wymasował oliwką - jak zacznie to poczuje które mięśnie masz spięte, a ty wyczujesz po chwili gdzie Cię jeszcze boli oraz jak które miejsca masuje to przestaje Cię boleć głowa

jedyne ograniczenie - niewolno masować, uciskać kręgosłupa, masujemy tylko mięśnie oraz styk czaszki z mięśniami karku i delikatnie ten dołek gdzie kręgosłup wchodzi do czaszki emotka

spróbujcie bo to baaardzo pomaga, rozluźnia i rozgrzewa, potrafi nawet zmniejszyć ból zatok czy ból migrenowy
0 0

Gość: mooniq82

#4777597 Napisano: 23.10.2011 12:42:55
A ja byłam wczoraj na badaniu prenatalnym i widzialam dzidziusia na 4D emotka
0 0

monika1985monik

#4777609 Napisano: 23.10.2011 12:45:19
benasia dokładnie jak powyżej dianek napisała nie ma co ryzykować z tabletkami najlepiej kołderka i się wygrzać i herbatka do tego emotka i na pewno będzie lepiej emotka

0 0

benasia

#4777751 Napisano: 23.10.2011 01:38:09
monika1985monik napisał(a):

benasia dokładnie jak powyżej dianek napisała nie ma co ryzykować z tabletkami najlepiej kołderka i się wygrzać i herbatka do tego emotka i na pewno będzie lepiej emotka

herbatkę z miodem już piłam ale niestety nie mam w domku cytrynki emotka
jutro mąż kupi.
Na razie pozostanie mi się leczyć tym co mam -mam nadzieję że przejdzie...
0 0

agusia147

#4777801 Napisano: 23.10.2011 01:52:35
benasia napisał(a):

jutro mąż kupi.

Trzeba było się zaszczepić emotka
0 0

Gość: katrin22

#4777843 Napisano: 23.10.2011 02:15:52
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

jutro mąż kupi.

benasia zadzwoń do lekarza,może powie Ci co możesz zażyć
0 0

Gość: mooniq82

#4778520 Napisano: 23.10.2011 06:24:12
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

jutro mąż kupi.

to można się szczepić czy nie??
0 0

#4778544 Napisano: 23.10.2011 06:35:24
mooniq82 szczepienia są tylko na grypę - i to dość wąską grupę wirusów, szczepionka przed przeziębieniem nie uratuje, a na grypę choruje się stosunkowo rzadko (ja ostatni raz miałam grypę 6 lat temu i to żołądkową, która ze względu na mutacje opiera się szczepionkom)

jeśli chodzi o jakiekolwiek szczepienia w czasie ciąży - są stanowczo odradzane, chyba, że są konieczne (np. przeciw żółtaczce)

szczepienia przeciw grypie należy wykonywać przed ciążą
absolutnie nie można się szczepić na grypę do 6 miesiąca ciąży, później można ryzykować, ale jest to odradzane i robione tylko w wyjątkowych przypadkach

tak mówił mi gin, bo też się zastanawiałam nad szczepionką, ale po rozważeniu z nim ryzyka oraz stwierdzeniu kiedy miałam ostatnio grypę, a kiedy chorowałam na przeziębienia czy zapalenie gardła - odpuściłam całkiem

lekarz stwierdził, że znacznie mniejsze ryzyko niesie sama grypa i te kilka tabletek paracetamolu które podczas niej zapewne wezmę, niż szczepionka na grypę, która należy do grupy szczepionek ciężkich (czyli tych, które wywołują najwięcej efektów ubocznych)

wiem, że są różne opinie na temat szczepienia - wrzucam jednak to co mi powiedział mój ginekolog emotka
0 0

#4778580 Napisano: 23.10.2011 06:45:34
a tak z innej beczki - dziewczyny, macie jakiś sposób na zaparcia? wiem, że temat był poruszany milion razy, ale trochę ciężko mi znaleźć konkrety o których pisałyście emotka

Strasznie mnie przytkało emotka tarte jabłko nie pomaga, herbata miętowa też nie, jogurty jem codziennie... i nic emotka
0 0

ziolko

#4778601 Napisano: 23.10.2011 06:50:32
ja też nie szczepię się przeciwko grypie -za duże przeboje miałam po szczepionce ;/

Dianek - zaparcia - ISPAGUL emotka
koszt ok 10-12 zł

mieszasz łyżkę tego z jogurtem, później popijasz dodatkowo szklanka wody czy innego napoju, żeby ispagul mógł napęcznieć i wizyta w kibelku jak ta lala emotka
działanie po 8-24 godzinach (zalezy, jak szybkie masz trawienie)

poczytałam różne opinie na jego temat, również te ciążowe (jak szukać to szukać)
i tam babki wypowiadały się, że jak mają problemy i nic nie pomaga, nawet śliwki suszone, to właśnie to pomaga

w dodatku w razie gdyby któraś z was miała hemoroidy, to tez pomaga, bo nie ma krwi

0 0

agusia147

#4778604 Napisano: 23.10.2011 06:50:59
Dziewczyny drogie Warszawianki, czy któras z was może polecić jakiś dobry szpital do porodu? Sama się nie zdecyduję emotka
0 0

Gość: anavaX

#4778628 Napisano: 23.10.2011 06:56:13
ja wybrałam Żelazną, tylko wykupiłam położną

termin mam za niecałe 2 tyg, więc zdam Ci moją relację z tego jak było emotka
0 0

#4778674 Napisano: 23.10.2011 07:08:42
dzięki ziółko emotka
się przejdę jutro do apteki

jeszcze wyczytałam, że siemię lniane pomaga akurat siostra ma w domu to jej trochę ukradnę może coś się ruszy, bo ja to się już ledwo ruszam emotka
0 0

agusia147

#4778715 Napisano: 23.10.2011 07:20:32
No właśnie zastanawiam się nad Zofią, tylko teraz pytanie czy łatwo się tam dostać? Jeszcze CM Damiana mnie zastanawia, tylko nie wiem czy tam ubezpieczenie Allianz pokryje? Płacić nie wiadomo za poród nie wiem czy warto. Ale czekam na relację z warunków porodu emotka
0 0

Gość: anavaX

#4778728 Napisano: 23.10.2011 07:24:47
warunków się nie obawiam... opieki też nie bo kobietki są bardzo uprzejme (mam z nimi kontakt na szkole rodzenia)
a co do terminu... ja by mieć położną na listopad - zamawiałam ją w lipcu ;/ także im szybciej tym lepiej...
0 0

agusia147

#4778758 Napisano: 23.10.2011 07:33:16
Właśnie chciałam do szkoły rodzenia przy Zośce a tu okazuje się, że terminy to już idą na rok 2012 emotka ...

Ale to co piszą na stronie i opinie o tym szpitalu są tak pozytywne, że aż szok emotka
0 0